FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
81
36%

Ukupno glasova: 228

ŠTA_JE
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ŠTA_JE » 02 avg 2025, 08:18

rimljanin90 je napisao/la:
02 avg 2025, 00:30
egocentrik je napisao/la:
02 avg 2025, 00:25
ŠTA_JE je napisao/la:
01 avg 2025, 16:01
Procitah maloprije da je Sanin Mirvić musterija da preuzme željkana. Mozda, ne kontam sta se dogadja, mozda hoce da ih ugasi, da dodju do...mozemonih zajebavati na milion mačina zbig toga ali meni je to sve odvratno i ako to uradi brat našeg Mirvića...ne znam ali ne vidim tu ljubav, niti volju da se nesto napravi izuzev samog profita a **** to.
Hoces reci da Ismir radi iz ljubavi? Hajde gdje je krov za navijace kad nas toliko voli, sto nije urgirao kad su njegovi voljeni navijaci i voljeni klub godinu dana van koševa igrali.. kakva ljubav kad su pare tolike u pitanju ne budalite
Za ovu sezonu sta se ulozilo moze se vidjeti po igracima koji su dosli. Sad ili neko zna tu nesto sto mi ne znamo ili covjek pored sto mu je to poso voli ovaj klub. I kakve veze navijaci imaju s njegovom ljubavlju prema klubu?
Bila ljubav ili ne, do sad smo mogli pušit svaku priču ali da je jedan brat vamo drugi tamo e to mi ne ide pod kožu, pa makar bio plan da ih uzme da ih sjebu do kraja.

SineTalexy
Kontakt:

Post Postao/la SineTalexy » 02 avg 2025, 09:02

Ismir i njegov brat nisu u dobrim odnosima i ne pričaju, tako da to može biti rivalitet i da namjerno hoće da kupi kone.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 02 avg 2025, 09:04

SineTalexy je napisao/la:
02 avg 2025, 09:02
Ismir i njegov brat nisu u dobrim odnosima i ne pričaju, tako da to može biti rivalitet i da namjerno hoće da kupi kone.
Ne vjerujem u to dok se neko Ismiru ne javi na instagramu i ne upita.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 02 avg 2025, 09:55

Na kraju još jedna Evropska strovala prvenstveno zbog kasno i loše odrađenog prelaznog roka.
Naša klupa ne bi preokret unijela protiv Posušja,a kamo li Kraiove.
Vezni red je očajan,a nije da mi pljuvači nismo o tome pisali ali hajde.
Jedan jedini zadnji vezni,pa onda igra protiv jačeg od sebe bez zanjeg veznog je amaterizam epskih razmjera.
Sve u svemu ovakvim načinom rada još za dugo nećemo ništa u Evropi napraviti.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 02 avg 2025, 09:59

ŠTA_JE je napisao/la:
02 avg 2025, 08:18

Hoces reci da Ismir radi iz ljubavi? Hajde gdje je krov za navijace kad nas toliko voli, sto nije urgirao kad su njegovi voljeni navijaci i voljeni klub godinu dana van koševa igrali.. kakva ljubav kad su pare tolike u pitanju ne budalite
Za ovu sezonu sta se ulozilo moze se vidjeti po igracima koji su dosli. Sad ili neko zna tu nesto sto mi ne znamo ili covjek pored sto mu je to poso voli ovaj klub. I kakve veze navijaci imaju s njegovom ljubavlju prema klubu?
Bila ljubav ili ne, do sad smo mogli pušit svaku priču ali da je jedan brat vamo drugi tamo e to mi ne ide pod kožu, pa makar bio plan da ih uzme da ih sjebu do kraja.
Bolan ko da je bitno. Daj da titulu uzmemo sto si toliko opterecen komsijama

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 02 avg 2025, 10:01

Propuštena je jedinstvena prilika da se napravi nešto u Europi koju ćemo teško više imati, ko je kriv? Podjednako svi, klub, trener, igrači jedino mi nas 2000 bolesnika koji će biti u novebru na Koševu pokušavamo opet progutati priču kako će biti lakše u ligi jer je deset klubova a u stvarnosti je samo gore/teže po nas iliti ga lakše za ovu srpsko-hrvatsku kriminalnu organizaciju koja je potpomognuta bošnjačkim kvislinzima.

Samo podatak da će Borac dobiti 48 bodova (Radnik, Sloga, Rudar, Posušje) tj preko 50% bodova u utakmicama gdje će biti dovoljno samo da se pojavi je dovljan da se uvidi sav besmisao igranja i nadanja za bilo kakvim uspjehom.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 02 avg 2025, 10:32

@AVNOJ mislim da Posušje nije dijelom te računice. Osim toga, sumnjam i da će se Radnik tek tako sklanjati.

striktnosarajevski
Kontakt:

Post Postao/la striktnosarajevski » 02 avg 2025, 10:47

Antikloc je napisao/la:
02 avg 2025, 06:29
Vidim puno se pominje 'naš' mentalitet. Naš u BiH . No , kakve veze ima FK Sarajevo sa BiH i našim mentalitetom. U timu nije bio nijedan Sarajlija,samo jedan Bosanac-Beganovic. Trener Hrvat,strucni stab ,kondicioni Hrvati ( pravi Hrvati iz Hrvatske sa svojim superultra mentalitetom ),u klubu su jos Makedonci ,Belgijanci,vlasnici su Kinezi ,Amerikanci. Tako da prica o nekom BiH mentalitetu je smijesna.
Nekvalitet ,kako igraca ,jos vise trenera. A to dolazi iz neambicioznosti vlasnika ka sportskom segmentu. Vlasnici ne zele da uloze u prvi tim i da kroz sportske rezultate ,ocekuju povrat novca i zaradu. Nego su ograniceni samo na uzgoj i prodaju mladih igraca. Tako nas prvi tim se vec godinama sastoji od mladih igraca,koji cekaju prodaju i jeftinih penzica koje drze vodu. Nemamo igraca u prajmu,skoro nikako. A nemamo ih zato sto ,ne postoje sportske zelje vlasnika.
Odmah poslije izvlacenja parova,mozda i isti dan sam ovdje napisao da ce nas Rumuni s lakocom proci ,naravno ,odmah sam napadnut od ljudi koji zive sa ruzicastim naocalama u svom svijetu bajki i iluzija.
Isto tako nije tacno ,da smo dobro odigrali 3 poluvremena. Odigrali smo dobro 30 minuta,poslije smo pali. A pali smo jer nemamo kvalitet,nemamo kondiciju,nemamo uigranost. I sto je najvaznije nemamo trenera. Za kvalitet nije trener kriv,nego vlasnici. No uigranost je trenerova greska,kondicija jos vise,jer kondicioni trener je Zekicev haver kojeg je on dovukao iz Hrvatske,da ga uhljebi. Osim toga ,najveca trenerova greska je neznanje,nemogucnost,nesposobnost ,ne znam koja je rijec najbolja da pravilno procijeni mogucnosti i sposobnosti svojih igraca i shodno tome postavi igru. Ako imas 16 ,nespremnih ,lijenih boliquraca,koji se jedva poznaju medjusobno,onda postavi igru u kojoj njih takve mozes iskoristiti. A ne postavljati igru po zamislima play stationa i svojih fantazija i onda naravno kada oni to ne mogu iznijeti ,onda su svi krivi a ti si trenercina . How,yes, no. Osim toga ,Zekic je ljudska pizda. Uvijek bio . Ono vadjenje Jatte je najveci dokaz toga. Cuj ,zaprijetio mu sudija i on izvukao jedinog funkcionalnog igraca. Potez poslije kojeg je uslijedio debakl.
No,da naglasim- nikako nisam za tjeranje Zekica. Treba ga obavezno ostaviti do kraja sezone. Sto je suprotno svim fudbalskim pravilima u fudbalu je pravilo i ispravno ,poslije prve greske trenera otjerati ,recimo zadnji primjeri Dudic,Ivankovic,Zizovic . Smjena trenera donosi šok terapiju,ispravlja sve greske i stvara novi pocetak. Dati treneru mogucnost da nastavlja raditi poslije greske,samo stvara kod trenera osjecaj komfornosti,sto vodi u lijenost,nerad,neodgovornost a sve se to prenosi na igrace,sto dobro vidimo kod nas. Samo covjek pod pritiskom daje rezultat,ne samo u fudbalu. Znaci ,ako koferi nisu spakovani a rezervoar auta pun,svako ce raditi na 10 % svojih mogucnosti.
Da ,ponovimo Zekica ostaviti do kraja sezone,da nam pruzi uvid u raskoš svog neznanja,pa tek onda ga spremiti na hrvatski biro za nezaposlene,odakle smo ga i doveli.
Ja samo ne znam šta si ti gledao ova dva četvrtka? I ti i ovaj Lucas..
Po tvom i njegovom razmisljanju najbolje bi bilo nakon svakog kiksa mijenjat trenera i uz njega pola tima, pa dokle doguramo, dobro je. Šta vam je ba, nije smak svijeta. Na Koševu, a i u Rumuniji, dobro smo igrali, čak i strašno za ovo naše podneblje, sve do neke 60te minute. Nakon toga smo pali, drastično. Zašto? Nije tu toliko ni kondiciona priprema, koliko izmišljanje neke tople vode jer jedini vezni igrač koji je full spreman je bio mali Jatta koji je pokidao ove dvije utakmice. Ne morate odmah pljuvati i tjerati sve živo, iskulirajte malo.
Znamo da i od ove sezone teško nekog hajra da bude, al šta je tu je. Ako budemo 70% dobri kao protiv ovih Rumuna, i popravimo soliranje pojedinaca, pojest ćemo svakoga u ligi. Ali moramo biti spremni da će u jednom momentu pasti koncentracija i ritam tima, i tada dati najveću podršku da ih podignemo a ne produžimo dubiozu.
Lp.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 02 avg 2025, 11:00

Antikloc je napisao/la:
Vidim puno se pominje 'naš' mentalitet. Naš u BiH . No , kakve veze ima FK Sarajevo sa BiH i našim mentalitetom. U timu nije bio nijedan Sarajlija,samo jedan Bosanac-Beganovic. Trener Hrvat,strucni stab ,kondicioni Hrvati ( pravi Hrvati iz Hrvatske sa svojim superultra mentalitetom ),u klubu su jos Makedonci ,Belgijanci,vlasnici su Kinezi ,Amerikanci. Tako da prica o nekom BiH mentalitetu je smijesna.
Nekvalitet ,kako igraca ,jos vise trenera. A to dolazi iz neambicioznosti vlasnika ka sportskom segmentu. Vlasnici ne zele da uloze u prvi tim i da kroz sportske rezultate ,ocekuju povrat novca i zaradu. Nego su ograniceni samo na uzgoj i prodaju mladih igraca. Tako nas prvi tim se vec godinama sastoji od mladih igraca,koji cekaju prodaju i jeftinih penzica koje drze vodu. Nemamo igraca u prajmu,skoro nikako. A nemamo ih zato sto ,ne postoje sportske zelje vlasnika.
Odmah poslije izvlacenja parova,mozda i isti dan sam ovdje napisao da ce nas Rumuni s lakocom proci ,naravno ,odmah sam napadnut od ljudi koji zive sa ruzicastim naocalama u svom svijetu bajki i iluzija.
Isto tako nije tacno ,da smo dobro odigrali 3 poluvremena. Odigrali smo dobro 30 minuta,poslije smo pali. A pali smo jer nemamo kvalitet,nemamo kondiciju,nemamo uigranost. I sto je najvaznije nemamo trenera. Za kvalitet nije trener kriv,nego vlasnici. No uigranost je trenerova greska,kondicija jos vise,jer kondicioni trener je Zekicev haver kojeg je on dovukao iz Hrvatske,da ga uhljebi. Osim toga ,najveca trenerova greska je neznanje,nemogucnost,nesposobnost ,ne znam koja je rijec najbolja da pravilno procijeni mogucnosti i sposobnosti svojih igraca i shodno tome postavi igru. Ako imas 16 ,nespremnih ,lijenih boliquraca,koji se jedva poznaju medjusobno,onda postavi igru u kojoj njih takve mozes iskoristiti. A ne postavljati igru po zamislima play stationa i svojih fantazija i onda naravno kada oni to ne mogu iznijeti ,onda su svi krivi a ti si trenercina . How,yes, no. Osim toga ,Zekic je ljudska pizda. Uvijek bio . Ono vadjenje Jatte je najveci dokaz toga. Cuj ,zaprijetio mu sudija i on izvukao jedinog funkcionalnog igraca. Potez poslije kojeg je uslijedio debakl.
No,da naglasim- nikako nisam za tjeranje Zekica. Treba ga obavezno ostaviti do kraja sezone. Sto je suprotno svim fudbalskim pravilima u fudbalu je pravilo i ispravno ,poslije prve greske trenera otjerati ,recimo zadnji primjeri Dudic,Ivankovic,Zizovic . Smjena trenera donosi šok terapiju,ispravlja sve greske i stvara novi pocetak. Dati treneru mogucnost da nastavlja raditi poslije greske,samo stvara kod trenera osjecaj komfornosti,sto vodi u lijenost,nerad,neodgovornost a sve se to prenosi na igrace,sto dobro vidimo kod nas. Samo covjek pod pritiskom daje rezultat,ne samo u fudbalu. Znaci ,ako koferi nisu spakovani a rezervoar auta pun,svako ce raditi na 10 % svojih mogucnosti.
Da ,ponovimo Zekica ostaviti do kraja sezone,da nam pruzi uvid u raskoš svog neznanja,pa tek onda ga spremiti na hrvatski biro za nezaposlene,odakle smo ga i doveli.
Jedan Bosnjak sto je bio na terenu bio je i najgori igrac na terenu. Zar ne mislis da neki valja da bi igro. Bilo bi sigurno bolje da su turkes i mujkic igrali... Ne gledaj to bolan

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 02 avg 2025, 11:35

mosarajvosa83 je napisao/la:
02 avg 2025, 02:51
[media]https://www.youtube.com/live/rWSrvGUGUs ... fPFdFI6MHT[/media]

Na 1:44:00 pricaju o nama i Bralicu pa koga zanima,izgleda i ovaj Bralic promaja u glavi,ovaj lik sto ga komentarise je bio u mnogim klubovima,sad je u Poljskoj sa Sopicem.
Bralic je dobio ugovor na 1 + 1 godinu produzenja ako zadovolji - backup sa iskustvom za normalna primanja.

Lp

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 02 avg 2025, 11:37

ŠTA_JE je napisao/la:
02 avg 2025, 08:18

Ma njih dvojica ne pricaju sigurno 10 godina, to je poznato.

Da li je sad motiv ovog Sanina sportski ili inat prema bratu ili nesto deseto, ko to zna. Kad pitas nekoga iz Hrasnice ko poznaje tu familiju za koga navijaju, jedni kazu jedno drugi drugo.

Lik je veoma jak finansijski ali koliko ce ulagati i u sta ce ulagati, da li zna voditi klub to niko nema pojma i ne moze znati.

Realno da je naopako da dva brata vode ovako klubove ma koliko bili posvadjani, jeste naopako i glupo veoma i ja ne bi volio da se desi.

Nama nije bitno mi sebe trebamo da gledamo. Pitanje je uopste da li ce mu dozvoliti da udje u klub jer kod njih ima 50 nekih interesnih skupina koje ganjaju svoje.

Mi imamo i Tana to ne treba zaboraviti.
Zadnja izmjena: Hordas1990, dana/u 02 avg 2025, 11:38, ukupno mijenjano 1 put.

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 02 avg 2025, 11:37

junioR je napisao/la:
02 avg 2025, 11:35

Na 1:44:00 pricaju o nama i Bralicu pa koga zanima,izgleda i ovaj Bralic promaja u glavi,ovaj lik sto ga komentarise je bio u mnogim klubovima,sad je u Poljskoj sa Sopicem.
Bralic je dobio ugovor na 1 + 1 godinu produzenja ako zadovolji - backup sa iskustvom za normalna primanja.

Lp
Znas li buraz na koje dvije pozicije trazimo jos pojacanja i šta je sa Slovakom kada bi ga trebali predstaviti ako znas ?
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

riki46
Kontakt:

Post Postao/la riki46 » 02 avg 2025, 11:47

Koji Mirvić je finansijski jači, nas ili njihov? :rol:
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...

HyperOS
Kontakt:

Post Postao/la HyperOS » 02 avg 2025, 12:06

Zekicuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 02 avg 2025, 12:08

riki46 je napisao/la:
02 avg 2025, 11:47
Koji Mirvić je finansijski jači, nas ili njihov? :rol:

Ismir ne voli da prica o burazu.
Ali po nekim pricama bliskim ljudima Mirvica sa burazom nije u nekim odnosima.Ismir ga gurao u neke poslove upznao sa ljudima.koje je iste izradio te Ismira dobro povalio , pa ga je ovaj ****.
Moguce da je u zelji vidio neku zaradu ali daleko mu kuca ..

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 02 avg 2025, 12:24

nedimmmm1337 je napisao/la:
02 avg 2025, 11:37
junioR je napisao/la:
02 avg 2025, 11:35

Lp
Znas li buraz na koje dvije pozicije trazimo jos pojacanja i šta je sa Slovakom kada bi ga trebali predstaviti ako znas ?
Sve je izglednije da je za slovaka šuplja, nema ništa ni o navodnom portugalcu

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 02 avg 2025, 12:30

Bičakčić slobodan
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 02 avg 2025, 12:36

Antikloc je napisao/la:
Prvo covjek nije izjavio Bosanski mentalitet, nego Balkanski.
Drugo u prajmu je i Guli i Keremeh, i Beganovic, vjerovatno je ovo prajm i Elezija i jos nekih igraca, druga je stvar sto nemamo mogucnosti da dovedemo igrace kojima je prajm veci nego njima, samo Tadic i Arnautovic kostaju Zvezdu godisnje pola naseg budzeta ili vise.
Covjek je sredio kamp, trener jednog kluba iz hrvatske mi je rekao da ono sto ima FKS u tom kampu je na vrlo dobrom nivou.
Na kraju, covjek dovodi uporno sve bolje i jace igrace, ali nam niko nije kriv sto smo bili deset stepenica ispod loseg fudbala, pa sad kad se priblizavamo prvoj stepenice, jos uvijek sve izgleda lose, a u realnosti nije, jer je ovo proces, koji treba vrijeme, i to ozbiljno vrijeme, osim ako te pogleda sreca, koja nas nece.
I da, najveci je problem sto mi nemamo nas hram, kao sto Zeljo ima Grbavicu, kao sto ce Velez imati na svom stadionu, taj hram bi ti donio i vecu simbiozu sa navijacima, i vecu finansijsku korist, a to sve kosta, a mi nismo imali nista, bas nista. Drugo je sto mi sami sebe ukivamo u neke aman visine, a jel to realno po meni nije, jer svaki investitor je ovde krenuo sa minus deset.

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 02 avg 2025, 12:41

Imamo odličnu ekipu koja definitivno može napredovati iz utakmice u utakmicu!

Svi na Koševo!

laznokrilo
Kontakt:

Post Postao/la laznokrilo » 02 avg 2025, 12:47

Surreal je napisao/la:
02 avg 2025, 12:30
Bičakčić slobodan
Dobro bi nam dosao,barem ovu sezonu.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”