FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

Pendulum
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pendulum » 01 avg 2025, 23:38

Šta očekujete tj. kakvu igru i prvih 11 očekujete protiv Radnika?
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 01 avg 2025, 23:39

Pena je napisao/la:
01 avg 2025, 23:02
Po meni najveci razlog ispadanja je preofanzivna formacija.
Da si imao jos jednog destruktivca kao Jattu oni ne bi kako treba golu prisli.
Na Kosevu smo isto zbog tog primili gol, stoper vodi loptu 50 metara.
Kyeremeh u gostima je bio igrac manje, samo je jednu loptu uzeo i pogubio se trceci gore dole, na Koševu je bio najbolji jer smo napadali.
Previse su se potrosili sa presingom, mislim da ono nije realno stanje kondicije, da si stao nazad u dupli blok ne bi se onako potrosili.
Da smo igrali u gostima kao sto smo igrali proslu citavu sezonu ne bi bilo problema, ali nazalost nismo imali igrace za to.
Isti, onako ofanzivan sastav izvesti, u utakmici u kojoj ne moras ganjati pobjedu je ravno samoubistvu.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 01 avg 2025, 23:43

Nije Zekić imao opcija u veznoj liniji. Elezi i Đorđević nespremni, Mamas otpao, Krdžalić nije otputovao. Ostali smo samo na Jatti koji je popio preglup žuti karton.

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 01 avg 2025, 23:49

Vanja8 je napisao/la:
01 avg 2025, 22:39
Evo i ja hladne glave da nesto napisem, sinoc mi do zivota nije bilo, a kamo li do foruma...
Generalno, vrlo rijetko kritikujem, ali neka zapazanja od sinoc su me ostavila u velikoj nedoumici...

Masa ovdje forumasa su zamjerili covjeku na postu gdje proziva kondicionog trenera,a za mene je onaj post o fizickoj spremi sasavim na mjestu...
Gledam Kupresaka u 65 minuti, nema snage da pomogne stoperu i da zatvori krilo, Jovic vise trckara nego sto je sposoban ispratiti protivnika o Renanu u 40 minuti ne treba ni pricati...

Sve ovo me nekako podsjetilo na ekipu sa Mirzom gdje do 50 minute razaras protivnika, a onda nestanes sa terena kao balon od sapunice...
Nije ovo do Zekica, njegova postavka i tempo su na nivou evropskih klubova, ali je ocigledno da igraci to fizicki ne mogu iznijeti...

Druga stvar sto mi smeta, a i i na pressu prije tekme je Zekic ponovio stav kluba..."Svi igraci su na prodaju..."

U svakom iole ozbiljnijem klubu, svi igraci nisu na prodaju...

Samo ne zelim slusati onu patetiku, te liga je ovakva, ovo je kukuruz liga, te sudije i takve gluposti...

Ok, sve je to tako, ali daj se izdigni iznad te lige, stvori uslove da svaki igrac nije za prodaju...
Sa ovakvim stavom nikad nista se nece uraditi, jer da ti sam Kllop sjedi na klupi svakodnevna prodaja igraca bi i njega sprijecila da napravi bilo sta ovdje...
A sto ga ne bi napali kad do prije sedam dana pricao u superlativu o ZZ pa ga onda kudi? Necu o njemu toliko.

Covjek ih ne moze spremiti za tako kratak vremenski period da mogu izdrzati 90 min ovakvog fudbala i to je fact. Takmicarska utk je bolja od xy treninga, Kupresak je dosao kasno prosle sezone a bio bez kluba dugo, nije prosao pripreme sa ekipom, pa se kasnije povrijedio, Jovic je bio 2-3 puta ozljedjen prosle sezone.
Renan i kad je najspremniji max mu je 70 min.
Lose smo odradili zimski prelazni rok, nemamo zeljenu rotaciju za ovaj nivo i to je otprilike to.
Covjek u prve tri izmjene ubacio reprezentativca Gruzije, ovog francuza koji je jedan od glavnih igraca prosle sezone bio, a mi prve dvije izmjene ljudi koji su dosli prije 5 dana u klub.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 01 avg 2025, 23:51

Pendulum je napisao/la:
01 avg 2025, 23:38
Šta očekujete tj. kakvu igru i prvih 11 očekujete protiv Radnika?
Ne znamo šta je sa Mujkića pa ako Krdžalića računamo vidim ovako nešto:
Banić
Ristovski - Turda - Jović
Beganović - Jatta - Krdžalić - Kuprešak
Mlinarić - Renan - Guliashvili
(Zekić konta da nije vrijeme za bilo kakve rotacije, valja na mišiće izgurat ovu sedmicu, a mislim da je Kera bio baš mrtav nakon Craiove pa da je zaslužio odmor).
Druga opcija sa Mušijom i sve isto kao protiv Craiove od starta.

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 02 avg 2025, 00:01

GianlucaPagliuca71 je napisao/la:
01 avg 2025, 17:02
Vrhbosnian je napisao/la:
01 avg 2025, 16:56
Ali koliko mi je više degutantna postala ta priča o realizaciji i kao siroti mi nismo imali sreće. Realizacija u fudbalu kao i drugi aspekti igre, nisu stvar puke sreće. Ima li nešto do uigranosti, utreniranosti, samopouzdanja, sistema, hijerarhije u ekipi, itd?
Kakva sreća, tj. nesreća je u tome što npr Kyeremeh, jedan od najgorih realizatora koji su uopšte igrali za Sarajevo u zadnje vrijeme, izađe pred golmana i umjesto da doda otvorenom igraču, on zabije loptu u golmana. Pa nakon što se ta situacija ponovi ko zna koliko puta, i niko tom igraču ne kaže da će zbog sljedeće sebičnosti ostati na klupi, to je onda način funkcionisanja tima a ne nesretan promašaj. Sličnih primjera i igrača sa pogrešnim odlukama bi se moglo navesti još mnogo. Druga stvar, sve i jedan naš ofanzivni igrač je izvan forme, Gulli prvi pa onda i ostali, a da se ne spominje da smo i ove sezone, a posebno prošle ušli u Evropu sa pola novog tima, sa samo par pripremnih utakmica odigranih zajedno. Osim toga, ljudi pričaju o realizaciji kao da nikakav fudbal ne gledaju, kao da jedino mi pravimo neke prilike i ne iskoristimo sve. Jedan City sa Halandom i De Bruyneom je znao po 30 prilika napravit da pobjedi 1:0. Onda dođu novinari i kvazi eksperti igre i pametuju sa pričom kako je rješenje dovođenje pravog napača, ali ono baš pravog, kaže, ubice...
Dakle, što prije se manemo patetike o neimanju sreće u realizaciji, to ćemo prije početi razmišljati gdje se griješi i popraviti tu realizaciju. I ne, ovo nije sranje po treneru i njegovom radu, baš suprotno, ovo je neka nada da ćemo se sada trznuti, zbiti redove i dobro uigrati jer je fokus samo na jednom takmičenju.

VOLIM TE SARAJ'VO!
IDEMO PO TITULU.
Cijenim Kyeremeha zbog polivalentnosti i profesionalnosti, ali njegova nekonstanta i strah je za izucavanja. Sinoc je imao jednu sansu gdje se oslobodio protivnika i imao dosta prostora, on jedva docekao da je osuta samo da ne bude kod njega. Jednu utakmicu Rivaldo, u drugoj Lelic.
Otvorila se polukontra kao iz bajke, umjesto da je doda na stranu pa da pokusa napraviti kretnju ili da ide na dribling on je oprobao sa 30m mimo aktobea ne znam da je zabio sa vise od 16m razdaljine lopta naravno otisla 2 m od gola, okrenes se suigracima dignes ruku i to je to.

KosevoZove
Kontakt:

Post Postao/la KosevoZove » 02 avg 2025, 00:25

Pendulum je napisao/la:
01 avg 2025, 21:53
KosevoZove je napisao/la:
01 avg 2025, 18:41

u koliko je tekma ?
U 18:45 :salut:
Hvala drug nadam se dobroj posjeti abd! ;) :bih:
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 02 avg 2025, 00:25

ŠTA_JE je napisao/la:
01 avg 2025, 16:01
Procitah maloprije da je Sanin Mirvić musterija da preuzme željkana. Mozda, ne kontam sta se dogadja, mozda hoce da ih ugasi, da dodju do...mozemonih zajebavati na milion mačina zbig toga ali meni je to sve odvratno i ako to uradi brat našeg Mirvića...ne znam ali ne vidim tu ljubav, niti volju da se nesto napravi izuzev samog profita a **** to.
Hoces reci da Ismir radi iz ljubavi? Hajde gdje je krov za navijace kad nas toliko voli, sto nije urgirao kad su njegovi voljeni navijaci i voljeni klub godinu dana van koševa igrali.. kakva ljubav kad su pare tolike u pitanju ne budalite
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

Vrhbosnian
Kontakt:

Post Postao/la Vrhbosnian » 02 avg 2025, 00:27

Kyle88 je napisao/la:
02 avg 2025, 00:01
GianlucaPagliuca71 je napisao/la:
01 avg 2025, 17:02
Cijenim Kyeremeha zbog polivalentnosti i profesionalnosti, ali njegova nekonstanta i strah je za izucavanja. Sinoc je imao jednu sansu gdje se oslobodio protivnika i imao dosta prostora, on jedva docekao da je osuta samo da ne bude kod njega. Jednu utakmicu Rivaldo, u drugoj Lelic.
Otvorila se polukontra kao iz bajke, umjesto da je doda na stranu pa da pokusa napraviti kretnju ili da ide na dribling on je oprobao sa 30m mimo aktobea ne znam da je zabio sa vise od 16m razdaljine lopta naravno otisla 2 m od gola, okrenes se suigracima dignes ruku i to je to.
Pa to je liku "signature move", da kad presječe neku loptu ili napravi odličan dribling i iz toga mu se otvori prostor ispred, čovjek pomisli evo sad će proigrat nekoga, razvuć odbranu pasom na krilo i sl, ali ne... U 95% slučajeva ide nerezonsko šutiranje, i to nekontrolisano preko gola. Baš bezobrazan odnos prema ekipi i rezultatu. Eh, mene tu čudi kako se to ne korigira od strane trenera. I što je najgore lik kad je dodavao, tj trudio se na namješta prilike, bio je najbolji asistent lige.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 02 avg 2025, 00:30

egocentrik je napisao/la:
02 avg 2025, 00:25
ŠTA_JE je napisao/la:
01 avg 2025, 16:01
Procitah maloprije da je Sanin Mirvić musterija da preuzme željkana. Mozda, ne kontam sta se dogadja, mozda hoce da ih ugasi, da dodju do...mozemonih zajebavati na milion mačina zbig toga ali meni je to sve odvratno i ako to uradi brat našeg Mirvića...ne znam ali ne vidim tu ljubav, niti volju da se nesto napravi izuzev samog profita a **** to.
Hoces reci da Ismir radi iz ljubavi? Hajde gdje je krov za navijace kad nas toliko voli, sto nije urgirao kad su njegovi voljeni navijaci i voljeni klub godinu dana van koševa igrali.. kakva ljubav kad su pare tolike u pitanju ne budalite
Za ovu sezonu sta se ulozilo moze se vidjeti po igracima koji su dosli. Sad ili neko zna tu nesto sto mi ne znamo ili covjek pored sto mu je to poso voli ovaj klub. I kakve veze navijaci imaju s njegovom ljubavlju prema klubu?

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 02 avg 2025, 00:40

Sinoc nisam bio dobar nikako..onako ispasti - amaterski.
Steta 3 odlicna poluvremena, kosta nas 1 poluvrijeme. Ali sad se fokusirati na PL - dobra uvertira je u nedjelju gdje ocekujem da ispalimo goste ko iz topa!
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 avg 2025, 01:05

Mjenjati ZZ bi bila lodost. Ne bih mu dao ni sporazumni raskid, bez 1.mil.$ odstete. 140/180 minuta smo bili konkurentni za 3.pret.,
protiv jace, uigranije i skuplje ekipe. Svoje sanse smo propustili uprvih 135/180min. dvomeca.
4:0 jeste nesto sto "bode oci", ali do 70 min. smo bili u egalu i cesto se desava kad ekipa ganja gol u zavrsnici bude kaznjena. U konacnici 2:5 nije realan odnos prikazanog do 160/180 minute dvomeca.
Pogubili smo se u zadnjih 20-25 min. Da je zavrseno 2:0 (realno), ne bi bila ovakva frustracija. Do grupa nismo mogli, vidjet cemo hoce li ova U.Krajova moci ?
Radnik i Sloga su utakmice od velikog znacaja. Nikad ne znas za sto bi ovih 0:4 moglo biti dobro.

Ps. Mi smo bili do 140 minuta u 3. pret. Zrinjski nije ni minute u 3 pret.LP, a protivnici nam u 5 dkg., Borac niminute nije bio u 2 pret.
KL, Zeljo nekih 10-tak minuta.

Sad je na ZZ i ekipi da pokazu kolike su im mogucnosti. Nikakva ljubav, to je satrologija. Bujrum momci kao Bubanja pokazite
kvalitaet i snagu, a Vi volite i Zelju, ali donesite 840+ kE.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 02 avg 2025, 01:37

Ne da mi se puno pisati prije nego iščitam propuštenih 50 stranica od jučer, međutim jedno bih istakao, mi smo od 4 poluvremena bili bolji u 2, 1 ravnopravni i 1 inferiorniji.

Nije ovo loša ekipa ali nam fali iskustva, malo mudrosti i malo više sreće. Biće bolje, akoBogda.

Nedjelja, Koševo, 18 sati i 45 minuta. Vidimo se.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 02 avg 2025, 02:51

[media]https://www.youtube.com/live/rWSrvGUGUs ... fPFdFI6MHT[/media]

Na 1:44:00 pricaju o nama i Bralicu pa koga zanima,izgleda i ovaj Bralic promaja u glavi,ovaj lik sto ga komentarise je bio u mnogim klubovima,sad je u Poljskoj sa Sopicem.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 02 avg 2025, 06:29

Vidim puno se pominje 'naš' mentalitet. Naš u BiH . No , kakve veze ima FK Sarajevo sa BiH i našim mentalitetom. U timu nije bio nijedan Sarajlija,samo jedan Bosanac-Beganovic. Trener Hrvat,strucni stab ,kondicioni Hrvati ( pravi Hrvati iz Hrvatske sa svojim superultra mentalitetom ),u klubu su jos Makedonci ,Belgijanci,vlasnici su Kinezi ,Amerikanci. Tako da prica o nekom BiH mentalitetu je smijesna.
Nekvalitet ,kako igraca ,jos vise trenera. A to dolazi iz neambicioznosti vlasnika ka sportskom segmentu. Vlasnici ne zele da uloze u prvi tim i da kroz sportske rezultate ,ocekuju povrat novca i zaradu. Nego su ograniceni samo na uzgoj i prodaju mladih igraca. Tako nas prvi tim se vec godinama sastoji od mladih igraca,koji cekaju prodaju i jeftinih penzica koje drze vodu. Nemamo igraca u prajmu,skoro nikako. A nemamo ih zato sto ,ne postoje sportske zelje vlasnika.
Odmah poslije izvlacenja parova,mozda i isti dan sam ovdje napisao da ce nas Rumuni s lakocom proci ,naravno ,odmah sam napadnut od ljudi koji zive sa ruzicastim naocalama u svom svijetu bajki i iluzija.
Isto tako nije tacno ,da smo dobro odigrali 3 poluvremena. Odigrali smo dobro 30 minuta,poslije smo pali. A pali smo jer nemamo kvalitet,nemamo kondiciju,nemamo uigranost. I sto je najvaznije nemamo trenera. Za kvalitet nije trener kriv,nego vlasnici. No uigranost je trenerova greska,kondicija jos vise,jer kondicioni trener je Zekicev haver kojeg je on dovukao iz Hrvatske,da ga uhljebi. Osim toga ,najveca trenerova greska je neznanje,nemogucnost,nesposobnost ,ne znam koja je rijec najbolja da pravilno procijeni mogucnosti i sposobnosti svojih igraca i shodno tome postavi igru. Ako imas 16 ,nespremnih ,lijenih boliquraca,koji se jedva poznaju medjusobno,onda postavi igru u kojoj njih takve mozes iskoristiti. A ne postavljati igru po zamislima play stationa i svojih fantazija i onda naravno kada oni to ne mogu iznijeti ,onda su svi krivi a ti si trenercina . How,yes, no. Osim toga ,Zekic je ljudska pizda. Uvijek bio . Ono vadjenje Jatte je najveci dokaz toga. Cuj ,zaprijetio mu sudija i on izvukao jedinog funkcionalnog igraca. Potez poslije kojeg je uslijedio debakl.
No,da naglasim- nikako nisam za tjeranje Zekica. Treba ga obavezno ostaviti do kraja sezone. Sto je suprotno svim fudbalskim pravilima u fudbalu je pravilo i ispravno ,poslije prve greske trenera otjerati ,recimo zadnji primjeri Dudic,Ivankovic,Zizovic . Smjena trenera donosi šok terapiju,ispravlja sve greske i stvara novi pocetak. Dati treneru mogucnost da nastavlja raditi poslije greske,samo stvara kod trenera osjecaj komfornosti,sto vodi u lijenost,nerad,neodgovornost a sve se to prenosi na igrace,sto dobro vidimo kod nas. Samo covjek pod pritiskom daje rezultat,ne samo u fudbalu. Znaci ,ako koferi nisu spakovani a rezervoar auta pun,svako ce raditi na 10 % svojih mogucnosti.
Da ,ponovimo Zekica ostaviti do kraja sezone,da nam pruzi uvid u raskoš svog neznanja,pa tek onda ga spremiti na hrvatski biro za nezaposlene,odakle smo ga i doveli.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 02 avg 2025, 07:01

Bravo Antikloc, svaka čast. Najbolje napisani post nakon Krajove 👏👏

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 02 avg 2025, 07:11

Koja dva bolesnika.

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 02 avg 2025, 07:42

Nikad nece biti bolja prilika da se osvoji prvenstvo. Ni borac ni Zrinjski nikog doveli nisu, plus Zrinjski doveo 5x goreg trenera. Do nas je sve

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 02 avg 2025, 07:48

Dva retarda :tokralju:

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 02 avg 2025, 07:52

E čuj nije tačno da smo odigrali 3 dobra poluvremena.
U prvom na Koševu, rasuli ih, u drugom 3-4 baš dobre šanse za go, oni osim šuta s 25 metara i prilike u zadnjoj minuti, ama baš ništa nisu napravili.
U Rumuniji u prvom poluvremenu 2 stopostotne šanse, puno zrelije od njihovih.
I ovaj ga još loži, bravo kralju dobro si to napiso.
MNON

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Google Adsense [Bot], OzmoodPinglewood, supervizor, TETRAPAK i 46 gostiju.