Poprilicno netacana analiza, koju takodje nemozes podkrepit dokazima argumentima..Antikloc je napisao/la: ↑02 avg 2025, 06:29Vidim puno se pominje 'naš' mentalitet. Naš u BiH . No , kakve veze ima FK Sarajevo sa BiH i našim mentalitetom. U timu nije bio nijedan Sarajlija,samo jedan Bosanac-Beganovic. Trener Hrvat,strucni stab ,kondicioni Hrvati ( pravi Hrvati iz Hrvatske sa svojim superultra mentalitetom ),u klubu su jos Makedonci ,Belgijanci,vlasnici su Kinezi ,Amerikanci. Tako da prica o nekom BiH mentalitetu je smijesna.
Nekvalitet ,kako igraca ,jos vise trenera. A to dolazi iz neambicioznosti vlasnika ka sportskom segmentu. Vlasnici ne zele da uloze u prvi tim i da kroz sportske rezultate ,ocekuju povrat novca i zaradu. Nego su ograniceni samo na uzgoj i prodaju mladih igraca. Tako nas prvi tim se vec godinama sastoji od mladih igraca,koji cekaju prodaju i jeftinih penzica koje drze vodu. Nemamo igraca u prajmu,skoro nikako. A nemamo ih zato sto ,ne postoje sportske zelje vlasnika.
Odmah poslije izvlacenja parova,mozda i isti dan sam ovdje napisao da ce nas Rumuni s lakocom proci ,naravno ,odmah sam napadnut od ljudi koji zive sa ruzicastim naocalama u svom svijetu bajki i iluzija.
Isto tako nije tacno ,da smo dobro odigrali 3 poluvremena. Odigrali smo dobro 30 minuta,poslije smo pali. A pali smo jer nemamo kvalitet,nemamo kondiciju,nemamo uigranost. I sto je najvaznije nemamo trenera. Za kvalitet nije trener kriv,nego vlasnici. No uigranost je trenerova greska,kondicija jos vise,jer kondicioni trener je Zekicev haver kojeg je on dovukao iz Hrvatske,da ga uhljebi. Osim toga ,najveca trenerova greska je neznanje,nemogucnost,nesposobnost ,ne znam koja je rijec najbolja da pravilno procijeni mogucnosti i sposobnosti svojih igraca i shodno tome postavi igru. Ako imas 16 ,nespremnih ,lijenih boliquraca,koji se jedva poznaju medjusobno,onda postavi igru u kojoj njih takve mozes iskoristiti. A ne postavljati igru po zamislima play stationa i svojih fantazija i onda naravno kada oni to ne mogu iznijeti ,onda su svi krivi a ti si trenercina . How,yes, no. Osim toga ,Zekic je ljudska pizda. Uvijek bio . Ono vadjenje Jatte je najveci dokaz toga. Cuj ,zaprijetio mu sudija i on izvukao jedinog funkcionalnog igraca. Potez poslije kojeg je uslijedio debakl.
No,da naglasim- nikako nisam za tjeranje Zekica. Treba ga obavezno ostaviti do kraja sezone. Sto je suprotno svim fudbalskim pravilima u fudbalu je pravilo i ispravno ,poslije prve greske trenera otjerati ,recimo zadnji primjeri Dudic,Ivankovic,Zizovic . Smjena trenera donosi šok terapiju,ispravlja sve greske i stvara novi pocetak. Dati treneru mogucnost da nastavlja raditi poslije greske,samo stvara kod trenera osjecaj komfornosti,sto vodi u lijenost,nerad,neodgovornost a sve se to prenosi na igrace,sto dobro vidimo kod nas. Samo covjek pod pritiskom daje rezultat,ne samo u fudbalu. Znaci ,ako koferi nisu spakovani a rezervoar auta pun,svako ce raditi na 10 % svojih mogucnosti.
Da ,ponovimo Zekica ostaviti do kraja sezone,da nam pruzi uvid u raskoš svog neznanja,pa tek onda ga spremiti na hrvatski biro za nezaposlene,odakle smo ga i doveli.
Na kosevu smo bili bolji svih 90 minuta, u prvom poluvremenu smo bili drasticno bolji. Nadji mi ijednu ekipu iz bh da je povela sa 2:0 protiv ekipe ranga crajove u prvom poluvremenu. I da je pritom bila dominantna i da je jos fulila 3-4 sanse.. od rata pa ovamo nepostoji nijedna ekipa iz bh da je to uradila.
U krajovi smo bili 50/50 prvo pol uz to da smo mi imali 2 100% sanse a oni 1. Uz to da sudija nije napravio nikakav previd da osteti ni nas ni njih. Nit smo dali go iz prekida niti iz penala vec iz napada.. takodje ako kazes da je 4:0 fer rezultat u krajovi na kosevu je 3:0 mnogo realni nego 4:0 za njih u rumuni.
Hoces da kazes da je produzetak ugovora Gulijashvilija jatte musije mujkica keremeha glupos, kao i placanje ostete.
Hoces da kazes da je Nemanja Bilbija bolji spic od renana keremeha gulija mlinarica,
Hoces da kazes da je barisic jakovljevic sunjic bolji stoperi od Ristovskog paskaleva gojkovica jovica
Svaki klub na svijetu prodaje kupuje, evo primjer bubanje zar bi neko prije izabrao njega da igra nego jattu i 840 k€. Po nicemu bubanja nije bolji od jatte. Plus sto isto taj bubanja ima platu 3x vecu od jatte, obje ruke operiso. A ovako imas zamjenu u 19 tnogodisnjaku koji je kvalitetni igrac i plus imas jos 840 k€ .
Zz, jedini trener koji je bolji od njeg (kojije radio u pl bh) jeste JAKIROVIC, i to je upitno da je on dosao u FK SARAJEVO umjesto zrinjskog dalibi imao rezultat..Godinu u kojoj je Jakirovic dominirao mi smo bili u raspadu borac kita teska zeljo nigdje veze. Al posto je Jakirovic uradio dobre stvari posle zrinjskog rijeka dinamo turska engleska mozese reci da je bolji.
Ako neko misli da mi mozemo dovest trenera kome je plata (70 k€) mjesecno (jakir je imao u dinamu 60 k€) to nije realno.
Takodje investitor nijedan na svijetu nece reci ja cu ulozit 15 m€ a da ne analizira trziste. Pa kad vidi kako se sudi koje presjednik koje podpresjednik, koliko je povrat, kad vidi koliko se dobije na tv prava kolika posjeta koliko uefa i jos milion drugi stvari..
15 m€ NOVIDIE DIONICA , za godinu dana zarada 20 m€ zasto bi on ulago kad vico kaze dobro sudjenje nikad bolje, mismovic govori najbolji presjednik u histori nsbh,husic govori bolje da borac/ zrinjski budu ilegalno prvaci nego FK SARAJEVO legalno, kad zeljo ( ljudi zelje to podrzavaju) nerade to oni zato sto zele dobro bh drustvu, ti tipovi to rade iskljucivo radi licni interesa odnosno toga da njih nebi neko pito kako FK SARAJEVO prvak 10 godina uzastopnoa vi niste ustanju da osvoite kup u 10 godina..ZNACI TO NIJE ZA DOBROBIT ZELJE BORCA SLOBODE VELEZA, to je za licni interesa tih ljudi koji sjede u tim klubovima a ne kontaju da unistavaju iste klubove i samim tim i drzavu. Naravno navijaci tih klubova to podrzavaju ( ista prica u RS podrzavaju dodika jer oni vole muziku koju on svira al zato svakog ponedeljka kriska sve tanja a umjesto secera ponjoj polahko sve vise vode
I kad to sve uzmes u obzir dobro ovi ljudi ista ulazu, i cisto sumnjam (zacudjen sam da Amerikanci opste imaju ikakvo vlasnistvo nad nasem klubom, meni ovo lici da mirvic ulaze svoj kes, jer Amerikanci u ovakve stvari nikad za nikad nece ulagat.. i ako jesu to bi bilo 1-2 godine i cao
Od igraca koji su zasluzili kontinuitet oni su tu, KEREMEH GULI BEGAN RENAN MUJKIC Jatta 2 golmana, jovic djordjevic paskalev renan..
Plus citav ss
Ako neko misli da je sreca u kontinuitetu sa mustaficem rogicem soldom lulicem serbedzicem baltom julardzijom mehmedovicem pavicem taj tip pojma nema.
Fula u zadnja 3 prelazna roka je Rockov unusic i po mom misljenju BOSNA I HERCEGOVINA nema (veoma mali broj) talenata.. a i broj ljudi u zadnje 4 godine je smanjen za 30% tacnije 1 milion ljudi je manje..
Glupo mi je a i sumnjivo ovo ako je istina da mirvicev brat kupuje zelju. Bez obzira govorili ili ne govorili cudno je i veoma glupo ako je istina, jer kako sam ja upoznat nisu se nijedan ni drugi bavili sportom