BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

filip13

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la filip13 » 31 avg 2025, 08:35

JHam je napisao/la:
31 avg 2025, 08:30
filip13 je napisao/la:
31 avg 2025, 07:59
samoposmatram je napisao/la:
31 avg 2025, 07:41
Bolest je cudit se rezultatu protiv Spanije. A ludost je ostati bez Garze, Sulejmanovica, i Djedovica zbog trenerovog izbora.
sulejmanovic nece da igra, đedovic nece da igra jer se odrekao drzavljanstva
Sulejmanovic valjda nece zbog trenera a Djedovicu ye mogao srediti pasos da su htjeli, al opet to nije od tolike pomoci, mi nemamo problem sa visokim igracima, i Nurkic bi licio na nesto da imamo vanjsku liniju...s ovakvom ekipom ti se mozes nadati prolazu ali ce to uvijek biti kroz neke kalkulacije ovaj ovog toliko mi ovog 12 od ovog ispod 10 zijaniti pa da ovaj uzme i ovog....dik ti Vrabac/Lazic ne postanu igraci zadatka koje vodis kao 11./12., ne mozes nista ocekivati, mozes se samo nadati...ali mi trenutno ni u skorijij buducnosti sve su prilike nemamo te igrace koji ce pokriti vanjske pozicije osim Muse. Ovo sto KK Bosna radi tesko da ce dovesti do neceg dobrog, pokupovase sve "dobre" igrace i onda citavu sezonu igraju utakmice rezultatima 80-37, tako se ne prave igraci, tako se istim tim igracima stvara lazna slika o njihovoj kvaliteti :hmmmmm:
šta god da je razlog, sulejmanovic nece da igra za repku. đedovic je mogao sve sam zavrsiti da vrati drzavljanstvo, jer godinama vec neigra u njemackoj,ali nije htio

imamo ogroman problem na bekovima, jer ih nemamo

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 31 avg 2025, 08:37

alemsa je napisao/la:
31 avg 2025, 01:51
Ma nemas prve opcije, nemas sutera, nemas igraca/e koji mogu kreairati/izmisliti kos i to je to. Nema uspjeha u kosarci bez tog. Nurkic to nije.
I nije nikad ni bio nazalost. Ne znam utakmicu da smo prelomili jer je on poludio. Mozda grijesim.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 31 avg 2025, 08:43

Lažni turčin na klupi nije imao dovoljno mozga a naš tim dovoljno karaktera i kvaliteta da kopiraju dobitnu igru Gruzije protiv Španije. Gruzija je protiv Španije natjerala sudije da dopuste tuču jer su u odbrani konstantno igrali u faulu svih 5 na terenu i to im se isplatilo. Pretukli su Španiju koja nije mogla napraviti ništa, od prodora, šuta za 3 pa do slobodnih bacanja.

Mi smo sa druge strane dopustiti Španiji da se razmaše krajem prve četvrtine i tu je bio kraj.

Ova reprezentacija nema kvalitet da igra "normalno" protiv timova poput Španije i kriviti Nurkica ili ovog ili onog nema smisla. Nurkic nikad nije bio igrač za 20+ poena niti će biti.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 31 avg 2025, 09:19

Imamo li 5% sanse veceras?

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 31 avg 2025, 09:36

filip13 je napisao/la:
31 avg 2025, 07:54
Neutral je napisao/la:
31 avg 2025, 00:25
Kao veliki ljubitelj košarke, rekao sam mimo druge faze takmičenja neću gledati ovo prvenstvo. Vjerovatno bih gledao da je Musa tu, njegov izostanak se napadački ne može nadoknaditi.

Međutim, primarni razlog što ne gledam repku je ova neznalica na klupi. Mi kao da smo ukleti i prokleti kada su treneri u pitanju u bilo kojem sportu.

Dakle, dovodiš penzionera kao playa čiji doprinos na parketu iznosi isto kao da forumaš neki uđe na parket. Ne zoveš igrača koji bi imao 20+ poena u nedostatku Muse (Garza). Smijurija i idiotski potez.

Luka bi MVP bio u bilo kojoj euroligaškoj ekipi, prema naprijed je monstrum.

Ali eto, neće nas trojka, borimo se, dobra atmosfera, nismo se držali dogovora :rol:
dovođenjem jos jednog centra koji je rezervina rezerva u NBA, imali bi u sastavu 3 centra, 3 k. centra, i pet visokih bekova i krila, svi iznad dva metra

ko bi igrao playa?

play je nepotreban?
Potreban je play ali ne šprdnja od playa kakvi su povrijeđeni Castaneda, Robertson, Arslanagić ili Čampara...
Ovako niti playa niti Garze.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 31 avg 2025, 09:41

Juka mi je jedan od dražih u našoj repki za razliku od šanera, ali taj isti Jusuf nije uspio i pored svih sezona u NBA i bavljanje košarkom da prevaziđe govedarsko razmišljanje i stil igre gdje se kao vo zabija u protivničke igrače. Ostalo je sve na sirovoj snazi i nekontrolisanom mentalitetu koji dolazi najviše do izražaja kada igra za repku. Čovjek koji nije iskoristio ni 30% svojih mogućnosti.

filip13

Post Postao/la filip13 » 31 avg 2025, 09:56

Mister No je napisao/la:
31 avg 2025, 09:36
filip13 je napisao/la:
31 avg 2025, 07:54
Neutral je napisao/la:
31 avg 2025, 00:25
Kao veliki ljubitelj košarke, rekao sam mimo druge faze takmičenja neću gledati ovo prvenstvo. Vjerovatno bih gledao da je Musa tu, njegov izostanak se napadački ne može nadoknaditi.

Međutim, primarni razlog što ne gledam repku je ova neznalica na klupi. Mi kao da smo ukleti i prokleti kada su treneri u pitanju u bilo kojem sportu.

Dakle, dovodiš penzionera kao playa čiji doprinos na parketu iznosi isto kao da forumaš neki uđe na parket. Ne zoveš igrača koji bi imao 20+ poena u nedostatku Muse (Garza). Smijurija i idiotski potez.

Luka bi MVP bio u bilo kojoj euroligaškoj ekipi, prema naprijed je monstrum.

Ali eto, neće nas trojka, borimo se, dobra atmosfera, nismo se držali dogovora :rol:
dovođenjem jos jednog centra koji je rezervina rezerva u NBA, imali bi u sastavu 3 centra, 3 k. centra, i pet visokih bekova i krila, svi iznad dva metra

ko bi igrao playa?

play je nepotreban?
Potreban je play ali ne šprdnja od playa kakvi su povrijeđeni Castaneda, Robertson, Arslanagić ili Čampara...
Ovako niti playa niti Garze.
Šta bi od Garze ako ćemo ostati na istom kosturu tima,bez ikakvoga sutera

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 31 avg 2025, 09:59

Bas me zanima kakva ce nam biti danas taktika. Bude li kao jucer, pisam mu se na licencu i "skauting" protivnika.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 31 avg 2025, 10:03

DamirT je napisao/la:
31 avg 2025, 09:59
Bas me zanima kakva ce nam biti danas taktika. Bude li kao jucer, pisam mu se na licencu i "skauting" protivnika.
Kakva crna taktika, ide - "Momci lagana igra, opuštenooooooooo"
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 31 avg 2025, 10:18

DamirT je napisao/la:
Nase ostavljanje sutera stalno na 3 nije od juce nego zadnje 4 godine
Nazalost nece se promjenit preko noci

linija16bbb
Kontakt:

Post Postao/la linija16bbb » 31 avg 2025, 10:25

Ja stvarno ne razumijem taj skauting, pa znas da ce htjeti sutati, da ce sve uradit da potegnu tricu, i ti onda branis reket, KOJEG ponovo ne odbranis kako treba.
kako da te ne volim

Nah1d
Kontakt:

Post Postao/la Nah1d » 31 avg 2025, 10:25

DamirT je napisao/la:
Taktika pada u vodu kad ti nemaš kvalitet. Nama je trenutno najpouzdaniji šuter Adin Vrabac. Možeš ti pričati o taktici do sutra, kad nemaš Musinih 20 po utakmici. Na jučerašnji broj poena dodaj Musinih 20 i vidjet ćeš da je to otprilike to. I sa Musom bi izgubili od onako šuterski raspoložene Španije, samo 5-6 razlike.

Mi se moramo poslje EP zahvaliti selektoru i Nurkiću.
Zadnja izmjena: Nah1d, dana/u 31 avg 2025, 10:26, ukupno mijenjano 1 put.
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 31 avg 2025, 10:26

filip13 je napisao/la:
31 avg 2025, 09:56

Šta bi od Garze ako ćemo ostati na istom kosturu tima,bez ikakvoga sutera
Kao da bi nesto bolje izgledali s njim sinoc...on bi imao minute koje Kamenjas trenutno ima, a cisto sumnjam da bi i on uradio nesto vise od njega.
Kameni je sinoc imao 14 poena i 10 skokova za 21 minut igre.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 31 avg 2025, 10:28

NerminFatic je napisao/la:
31 avg 2025, 09:19
Da Spanci imaju jednog iskusnijeg playmakera u rosteru, to bi bile reprezentacije u 5 deka. Ovako je Italija iskusnija i kvalitetnija. Medjutim, ne mora znaciti da ce protiv nas izgledati bolje i da ce nas oni sad razvaliti 30 razlike. U nekim stvarima oni nama cak i vise odgovaraju nego Spanci. Recimo, Melli i Ricci na 4 daleko vise leze Alibegovicu nego Aldama.

Italijani opcenito jesu poznati kao suterska reprezentacija. Medjutim, njihovu trenutnu bekovsku liniju cine igraci koji su sve samo ne vrsni suteri (mislim na Pajolu i Spagnola koji pocinju na 1 i 2). Tome svjedoce i njihovi procenti s distance u prve dvije utakmice. E sad, Fontecchio i Thompson su daleko bolji suteri od onoga sto su prikazali u prve dvije utakmice i bojim se da ce proraditi upravo veceras (nesto slicno kao Brizuela i Aldama sinoc). Lazic mora izaci i odigrati odbranu na Simoneu kao nekad na Fournieru.

Naravno, ne treba biti previse pametan da zakljucis da Nurkic mora izdominirati njihove centre. Pretpostavljam da ce tu Diouf poceti, koji je i nizi i laksi, ali ima duge ruke i atleticnost. Realnost je da ga Jusuf treba raznijeti, ali smo sinoc vidjeli da se od njega nista ne moze ocekivati. Akcije na njega bi trebale ici nakon sto se bolje i blize poziciona u reketu, da ne mora trositi energiju na beskonacna zidanja. Sinoc nijednu udvajanje nije iskoristio za kvalitetan pas na slobodnog igraca vani. Izvlacio je neka bacanja i to je bilo ok, ali su ga i ona psihicki dotukla nakon sto je pola profulao. Ako bude dobro krenuo protiv Dioufa, ne bih se iznenadio da njihov trener posegne za Gallinarijem s namjerom da ga pokusa poremetiti. Ovaj zna Juku u dusu, igrali su zajedno par sezona, a cak ga je poslije znao cuvati (i to poprilicno dobro - na kartu neke namazanosti) kad su igrali jedan protiv drugog.

Ako Italijani ostanu na istim procentima suta kao dosad (bojim se da je to nemoguce) i ako ih uspijemo izdominirati pod kosem (potajno se nadam da Melli nece biti u fokusu; u godinama je, a i igrao je jucer 30-ak minuta), onda se mozda i mozemo necemu nadati. Gruzijci su jucer odigrali pametno protiv njih u prvom poluvremenu, ali su ih kratak roster i Shengelija koji je bio van ritma kostali boljeg rezultata. Da rezimiramo, dajem nam nekih 25% sanse veceras. :D

Nah1d
Kontakt:

Post Postao/la Nah1d » 31 avg 2025, 10:31

Ghuraba je napisao/la:
31 avg 2025, 10:28
NerminFatic je napisao/la:
31 avg 2025, 09:19
Da Spanci imaju jednog iskusnijeg playmakera u rosteru, to bi bile reprezentacije u 5 deka. Ovako je Italija iskusnija i kvalitetnija. Medjutim, ne mora znaciti da ce protiv nas izgledati bolje i da ce nas oni sad razvaliti 30 razlike. U nekim stvarima oni nama cak i vise odgovaraju nego Spanci. Recimo, Melli i Ricci na 4 daleko vise leze Alibegovicu nego Aldama.

Italijani opcenito jesu poznati kao suterska reprezentacija. Medjutim, njihovu trenutnu bekovsku liniju cine igraci koji su sve samo ne vrsni suteri (mislim na Pajolu i Spagnola koji startaju na 1 i 2). Tome svjedoce i njihovi procenti s distance u prve dvije utakmice. E sad, Fontecchio i Thompson su daleko bolji suteri od onoga sto su prikazali u prve dvije utakmice i bojim se da ce proraditi upravo veceras (nesto slicno kao Brizuela i Aldama sinoc). Lazic mora izaci i odigrati odbranu na Simoneu kao nekad na Fournieru.

Naravno, ne treba biti previse pametan da zakljucis da Nurkic mora izdominirati njihove centre. Pretpostavljam da ce tu Diouf poceti, koji je i nizi i laksi, ali ima duge ruke i atleticnost. Realnost je da ga Jusuf treba raznijeti, ali smo sinoc vidjeli da se od njega nista ne moze ocekivati. Akcije na njega bi trebale ici nakon sto se bolje i blize poziciona u reketu, da ne mora trositi energiju na beskonacna zidanja. Sinoc nijednu udvajanje nije iskoristio za kvalitetan pas na slobodnog igraca vani. Izvlacio je neka bacanja i to je bilo ok, ali su ga i ona psihicki dotukla nakon sto je pola profulao. Ako bude dobro krenuo protiv Dioufa, ne bih se iznenadio da njihov trener posegne za Gallinarijem s namjerom da ga pokusa poremetiti. Ovaj zna Juku u dusu, igrali su zajedno par sezona, a cak ga je poslije znao cuvati (i to poprilicno dobro - na kartu neke namazanosti) kad su igrali jedan protiv drugog.

Ako Italijani ostanu na istim procentima suta kao dosad (bojim se da je to nemoguce) i ako ih uspijemo izdominirati pod kosem (potajno se nadam da Melli nece biti u fokusu; u godinama je, a i igrao je jucer 30-ak minuta), onda se mozda i mozemo necemu nadati. Gruzijci su jucer odigrali pametno protiv njih u prvom poluvremenu, ali su ih kratak roster i Shengelija koji je bio van ritma kostali boljeg rezultata. Da rezimiramo, dajem nam nekih 25% sanse veceras. :D
Italijani su 2 utakmice imali očajan šut, isto kao što su Španci imali protiv Gruzije.Nekako je za očekivati da im večeras prorade oni bekovi. Isto tako uzmi u obzir da ni mi u 2 utakmice nismo pogodili ništa.
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 31 avg 2025, 10:35

Kladionice nam ne daju neku veliku sansu...

Bosna i Hercegovina 8,00
Italija 1,10
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 31 avg 2025, 10:38

:bih: :bih: nema predaje :salut:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 31 avg 2025, 10:39

Ako smo vec trebali izgubiti, nismo smjeli ovolikom razlikom, trebali smo se samo tuci za tu razliku. Vrlo lahko se moze desiti da ce biti tri ekipe sa istim omjerom, a vjerovatno i hoce i onda ne samo da moras pobjediti vec moras sa puno koseva razlike.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 31 avg 2025, 10:40

DamirT je napisao/la:
Sa tricom 3/21 i slobodnim 16/25 o taktici je suvisno pricati. Na sve to Jusuf meda ne moze u reketu. Ne kazem da je nesto takticki briljirao ali ono sinoc se gubi taman da je Obradovic na klupi.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, CAGarfia, EnesSS, JHam, lisander, MElloo, TripleThreat, UtdBiH21 i 67 gostiju.