Opet mu diler podvalio pogrešnu robu.
BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Opet mu diler podvalio pogrešnu robu.
Zadnja izmjena: baboedindzeko09, dana/u 31 avg 2025, 23:31, ukupno mijenjano 1 put.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
19vendetta87
- Kontakt:
Ma sprdam se, s njim smo dva puta u par dana popusili od Poljske, koja nije bila u najjacem sastavu, a jos Musu imali tad.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 23:2619vendetta87 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 23:12Ali Garza bi veceras ubacio 25+ poena i zaustavio Fontecchia, te bi mi slavili veceras s njim.![]()
Garza ne može kornjaču zaustaviti u odbrani a kamoli Fontecchija.
Opet ovaj retard počeo smarati sa skrinštovima sa Sofascorea, kud je otkrio ili ko mu je rekao za ovaj dio foruma dan ti je.bem.
Brat ocjenjuje igrace na osnovu statistike sa sofascorea
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Makar se protiv Grčke nećemo nervirati.
Opet imaš šansu da ideš dalje. Italija izgubi od Španije i igraš protiv Gruzije za prolaz grupe. Jedna utakmica ali za nju treba odmarati Nurkića i još neke igrače (rekao bih Atića i možda Alibegovića i Gegića) protiv Grčke dok Lazića i Robersona pusti da šutiraju da bar namjeste ruku pa da protiv Gruzije probamo nešto.
Šta reći za ovu utakmicu. Imao si sve u svojim rukama. Prvo u 3/4 započneš sa dobrom energijom i Nurkić napravi glupu 3 ličnu i tu se raspadaš. Ulaziš u 4/4 sa -12 a na 5 minuta do kraja dođeš na -5 i ti nisi u stanju u tih 5 minuta do kraja jedan šut pogoditi. Definitivno fali Musa koji bi imao u svakpj utakmici nekih 15-20 poena i gdje bi ovi momci odigrali rasterećenije u napadu.
Moramo se nadati da Španija klepne Italiju u utorak i onda svim oružjima na Gruziju pa šta bilo. Pozitivna stvar što se može desiti poslije EB je da Adis dobije otkaz. Poslije EB očekujem da će se Lazić oprostiti od reprezentacije a poslije kvalifikacija za SP i Halilović. I onda treba neki selektor koji bi nam kogao dovesti neke mlade momke u reprezentacija pa da ih istrpimo u sljedećim kvalifikacijama.
Iskreno mislim da bi trebalo napisati analizu neku baš duboku na kraju EB. Ako se Adis smjeni volio bih nekog mladog selektora koji će biti istrpljen bar ciklus sljedećih kvalifikacija pa da nam isprofiliše neke mlade igrače.
Opet imaš šansu da ideš dalje. Italija izgubi od Španije i igraš protiv Gruzije za prolaz grupe. Jedna utakmica ali za nju treba odmarati Nurkića i još neke igrače (rekao bih Atića i možda Alibegovića i Gegića) protiv Grčke dok Lazića i Robersona pusti da šutiraju da bar namjeste ruku pa da protiv Gruzije probamo nešto.
Šta reći za ovu utakmicu. Imao si sve u svojim rukama. Prvo u 3/4 započneš sa dobrom energijom i Nurkić napravi glupu 3 ličnu i tu se raspadaš. Ulaziš u 4/4 sa -12 a na 5 minuta do kraja dođeš na -5 i ti nisi u stanju u tih 5 minuta do kraja jedan šut pogoditi. Definitivno fali Musa koji bi imao u svakpj utakmici nekih 15-20 poena i gdje bi ovi momci odigrali rasterećenije u napadu.
Moramo se nadati da Španija klepne Italiju u utorak i onda svim oružjima na Gruziju pa šta bilo. Pozitivna stvar što se može desiti poslije EB je da Adis dobije otkaz. Poslije EB očekujem da će se Lazić oprostiti od reprezentacije a poslije kvalifikacija za SP i Halilović. I onda treba neki selektor koji bi nam kogao dovesti neke mlade momke u reprezentacija pa da ih istrpimo u sljedećim kvalifikacijama.
Iskreno mislim da bi trebalo napisati analizu neku baš duboku na kraju EB. Ako se Adis smjeni volio bih nekog mladog selektora koji će biti istrpljen bar ciklus sljedećih kvalifikacija pa da nam isprofiliše neke mlade igrače.
Nije brat jos ni pravila u kosarci pofatao i vec mu je jasno da je Garza morao biti tu. Eto koliko je ocigledno.
za Shengeliju je bio sarkazam, aludirajuci na sve igrace koji do trenutka s nama uopste da tako kazem nisu imali ucinka
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje
- TripleThreat
- Kontakt:
Ovakva je odbrana od Bosnića. On je i postavio tu odbrambenu filozofiju da je odbrana reketa prioritet.
"Your favorite player's favorite player" - MB
Za nesto više potrebna je puno bolja struka, a realno 7-8 igrača tesko ovo može istrpiti. Priprema za protivnika jako jako loša.
Ajd sve, al kad vidim da se forsiraju neke kontre, brzina neka, a ekipa je spremna bukvalno na mrtvu 24sek kosarku.
I ovi ostali treneri su itekako nas skautirali i pripremili ekipu
Ajd sve, al kad vidim da se forsiraju neke kontre, brzina neka, a ekipa je spremna bukvalno na mrtvu 24sek kosarku.
I ovi ostali treneri su itekako nas skautirali i pripremili ekipu
nema potpisa
Al zanimljivo kako je odbrana ista i da Ben Simmons primi loptu na 3 ili Steph Curry oni isto igraju.Ne mozes svakog igraca isto branitTripleThreat je napisao/la: ↑31 avg 2025, 23:32Ovakva je odbrana od Bosnića. On je i postavio tu odbrambenu filozofiju da je odbrana reketa prioritet.
Aziz se ne bi slozio sa tobomMElloo je napisao/la: ↑31 avg 2025, 23:34Al zanimljivo kako je odbrana ista i da Ben Simmons primi loptu na 3 ili Steph Curry oni isto igraju.Ne mozes svakog igraca isto branitTripleThreat je napisao/la: ↑31 avg 2025, 23:32Ovakva je odbrana od Bosnića. On je i postavio tu odbrambenu filozofiju da je odbrana reketa prioritet.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kakva nam je igračka budućnost, uskoro ćemo ponovo igrati predkvalifikacije za kvalifikacije.
Adis mi je bio ok do sada. Međutim, uprkos svim nedacama bio sam uvjeren da ce i ono sta ima na okupu, upregnuti da izgledaju kao tim.
Potpuno me razocarao. Ne mogu mu Musa i Xavier biti izgovor i zasto je ekipa nespremna i neuigrana preko svake mjere.
Kada onako masovno gubis lopte. Kada ti 3 igraca tokom utakmice ne dobace do kosa. A u ekipi imas i 4og koji na prvenstvu iz prvog pokusaja odalami cosak table. Kada masis otvorene trojke i svi igraci redom pogađaju 1/2. Kada te Talijani zavale u bonus vec sredinom svake cetvrtine, a tvoj prvi centar sredinom 3. izlazi zbog 3 licne greske. Kada u 40 min jednog visokog Talijana ne vidis sa 4 licne.
Kada za mjesec priprema ne mozes pripremiti ekipu da fizikalijama, energijom i voljnim momentom ugusi i Spance i Talijane danas. A to nam je bio nakon Muse i jedini preostali adut. Nista od toga ekipa nije pokazala jednu cetvrtinu barem.
Potpuno me razocarao. Ne mogu mu Musa i Xavier biti izgovor i zasto je ekipa nespremna i neuigrana preko svake mjere.
Kada onako masovno gubis lopte. Kada ti 3 igraca tokom utakmice ne dobace do kosa. A u ekipi imas i 4og koji na prvenstvu iz prvog pokusaja odalami cosak table. Kada masis otvorene trojke i svi igraci redom pogađaju 1/2. Kada te Talijani zavale u bonus vec sredinom svake cetvrtine, a tvoj prvi centar sredinom 3. izlazi zbog 3 licne greske. Kada u 40 min jednog visokog Talijana ne vidis sa 4 licne.
Kada za mjesec priprema ne mozes pripremiti ekipu da fizikalijama, energijom i voljnim momentom ugusi i Spance i Talijane danas. A to nam je bio nakon Muse i jedini preostali adut. Nista od toga ekipa nije pokazala jednu cetvrtinu barem.
Kako smo veceras lose p'n'r branili ljudi dragi, posebno centri cijelo vrijeme su ostajali u neubranom grozdzu.Nit hoce iskocit nit se povuc u drop pa to bude nesto izmedju nit mozes zatvorit sut za 3 nit mozes zatvorit dole u reketu, pa niko ne zna preuzet.
Mi zapravo odbranu i ne znaamo igrati.Savrsena repka za raspucati se i uci u formu
Mi zapravo odbranu i ne znaamo igrati.Savrsena repka za raspucati se i uci u formu
- invincible1921
- Kontakt:
Svaka cast momcima za borbu necu nikom da zamjeram samo par cinjenica nasih bosanskih nesreca
-Fontekio koji se raspado ko igrac prva dva kola, odigra all time partiju. Nemam podatke ali ovako na suho sigurno top 5 partija na EB ikad..39poena,7 skokova, ako se ne varam 6 samo promasaja
-Ok bilo je otvorenih sutrva, ali imali su ih i protiv grcke...veceras trojke 14/24..bilo je u jednom trenutku 75% meni se cini...dajte ba nemojte zayebavat to se samo nama moze u kontinuitetu desavat i nikom vise
-Sudije nas zaklale...poseban akcent na onaj nesportski faul...izbace petruseva za istu stvar, ovdje lik za isti faul ostaje na terenu i zabija ti trojku iduci napad
-Jos jedna stvar...nek me neko ispravi alo grijesim..ja sam izbrojao da smo 4 puta nagazili liniju za tri

-Umjesto plus 10 za nas oni nakon skoka iz dva promasena bacanja zabijaju tricu, onda iduci napad iz ocaja bacaju trojku fulaju, odvija se lopta na vrh rekeeta bum trojka opet MA KOME SE TO DESAVA OSIM NAMA..NIKOME!!!
-Fontekio koji se raspado ko igrac prva dva kola, odigra all time partiju. Nemam podatke ali ovako na suho sigurno top 5 partija na EB ikad..39poena,7 skokova, ako se ne varam 6 samo promasaja
-Ok bilo je otvorenih sutrva, ali imali su ih i protiv grcke...veceras trojke 14/24..bilo je u jednom trenutku 75% meni se cini...dajte ba nemojte zayebavat to se samo nama moze u kontinuitetu desavat i nikom vise
-Sudije nas zaklale...poseban akcent na onaj nesportski faul...izbace petruseva za istu stvar, ovdje lik za isti faul ostaje na terenu i zabija ti trojku iduci napad
-Jos jedna stvar...nek me neko ispravi alo grijesim..ja sam izbrojao da smo 4 puta nagazili liniju za tri
-Umjesto plus 10 za nas oni nakon skoka iz dva promasena bacanja zabijaju tricu, onda iduci napad iz ocaja bacaju trojku fulaju, odvija se lopta na vrh rekeeta bum trojka opet MA KOME SE TO DESAVA OSIM NAMA..NIKOME!!!
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 31 avg 2025, 23:42, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=
Vrlo se lako može desiti da nam se otvori šut protiv Grčke, a mi odmaramo ekipu.
Jednostavno se vidjelo ko je igrao košarku u drugom dijelu sezone, a ko kuburio s povredama i igrao 3x3, 5 lopti u bunar samo u 4/4, većina bez ikakvog pritiska Italije. I tako sa 5 razlike na 17 u sekundi, tajmaut se ne zove kad treba, igrači nastavljaju glavinjati itd.
Jednostavno se vidjelo ko je igrao košarku u drugom dijelu sezone, a ko kuburio s povredama i igrao 3x3, 5 lopti u bunar samo u 4/4, većina bez ikakvog pritiska Italije. I tako sa 5 razlike na 17 u sekundi, tajmaut se ne zove kad treba, igrači nastavljaju glavinjati itd.
- TripleThreat
- Kontakt:
Slažem se, ali ima nešto i do protivnika. Naravno da im mi nedovoljno otežamo sa našim dropom i udvajanju u reketu, ostavljajući regularno puno prostora za šuteve, međutim, Italijani su noćas pokazali koliko im malo prostora treba za šut. Bilo je tu i nekih šuteva preko ruke koji su ulazili.MElloo je napisao/la: ↑31 avg 2025, 23:34Al zanimljivo kako je odbrana ista i da Ben Simmons primi loptu na 3 ili Steph Curry oni isto igraju.Ne mozes svakog igraca isto branitTripleThreat je napisao/la: ↑31 avg 2025, 23:32Ovakva je odbrana od Bosnića. On je i postavio tu odbrambenu filozofiju da je odbrana reketa prioritet.
Hendler je odmah nakon prolaska bloka digne, dok mi sem Robersona bukvalno nemamo igrača koji je u stanju da to uradi. Pull up trojke za naše igrače su skoro misaona imenica.
Mislim, znamo kako su Talijani i Srbe izbacili. Doduše ne ova ista postava, ali ista je filozofija. Trica.
"Your favorite player's favorite player" - MB
-
19vendetta87
- Kontakt:
Ne znam zasto, ali i Filip je posumnjao da se brat dere nekim ilegalnim suspstancama.
Nije ona Quartararo jedini.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Kako me ne bi cudilo da Grci malo odmaraju a mi tu upregnemo i dobijemo samo da bi nas Gruzija rastavila.
Protiv Grcke nas ne interesuje i -50 nek bude, sve na Gruziju dati.
Protiv Grcke nas ne interesuje i -50 nek bude, sve na Gruziju dati.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
iole iskusniji trener bi napravio bolji rezultat s ovom ekipom i u to me ne može niko razuvjeritiBeko je napisao/la: ↑31 avg 2025, 23:14Reprezentacija ima mozda 2 korektne akcije
Spanski PnR veca matematika
Ili da bi znali odigrati iverson cut offense, gdje bi pravili situacije za alibegovica za sut na 3ci
Sto znamo je nesto malo motion, gdje onda neki hepek kao lazic ili gegic izgubi dribling
I imamo selektora sto na svakoj presici glumi efendiju kao na hutbi
Adisu svaka čast što je stvorio fantastičnu hemiju među momcima, ali ako pogledamo ključne utakmice npr. finale predkvalifikacija za olimpijske protiv poljske kad gubimo dobivenu utakmicu iako su u ekipi i Musa i Nurkic i Garza.
Realno na europskom prvenstvu smo zahvaljujući nestvarnoj noći protiv Hrvatske i hvala im na tome, ali ne možemo svoju igru bazirati na nadi da će šut krenuti
a odbrana? pa protiv nas se i kipar raspucao
BALL DON'T LIE
Nije neka prevaga do sad sto se tice poena i asistencija s obzirom da ovi ostali zabijaju i rade druge posloveTripleThreat je napisao/la: ↑31 avg 2025, 23:30
De nam sad postavi i prosječne minute ovih igrača. Valjda ti je jasno da Atić starta za razliku od Robersona.
Atic 27:59
23 poena, 19 asistencija, 13 skokova, 10 ukradenih
Alibegovic 25:33
30 poena, 4 asistencije, 9 skokova, 1 ukradena
Nurkic 24
49 poena, 4 asistencije, 23 skoka, 4 ukradene
Gegic 23:17
28 poena, 8 asistencija, 7 skokova,4 ukradene
Vrabac 22,40
20 poena, 8 asistencija,8 skokova, 1 ukradena
Robertson 20:57
26 poena, 6 asistencija, 0 skokova, 0 ukradenih
Kamenjas 17:52
20 poena, 0 asistencija, 20 skokova, 1 ukradena
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 31 avg 2025, 23:47, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
ubio se za dersove u tekiji, ili jos bolje hutbe gdje je onom koji slusa zabranjeno pricati.Fort je napisao/la: ↑31 avg 2025, 23:25Na stranu košarka i taktika al ja bih odo poštovanje za selektora za jednu drugu stvar. U ovom našem nakaradnom društvu jedan od rijetkih ljudi na čelu neke reprezentacije il kluba a da zna sastavit normalnu rečenincu prilikom davanja izjava. Nije baš tajming za ovo zapažanje al jednostavno slušajući ove izjave i pres konferencije ne mogu se otet ovom dojmu. Ako ništa svaka čast Adisu na ovom, što bi trebalo bit normalno al eto kod nas nije, pa sam imo potrebu to naglasit.
Salu na stranu, mene brine da u ovoj ekipi najvise fali mozga.
Nevjerovatno je da smo svaki nas momentum unistili svojim glupostima i neobjasnjivim potezima. Uvijek se nadje jedan igrac koji ce sa 2-3 vezane gluposti sve unistiri.
Danas je u jednom dijelu to bio Gegic, poslije Nurkic koji je sve sto je uradio dobro, ukenjao sa levatskim 3. i 4. prekrsajem. Sa trecim nam uveo kamenog mekusca preko kojeg su nas silovali doslovno, a sa cetvrtim sebi vezao ruke za zadnjih 5 minuta tekme. Lazic nam je zakucao zadnji ekser.
Beciragic mora biti bivsi, nekada je Pape jeo banane nepozivajuci nove igrace kako se stari ne bi uvrijedili, sada to radi Bekir. Ovako osakacenu ekipu ne mozes povesti na euro da igra 5 tekmi u 7 dana, jednostavno ne mozes.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.