BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

Drum
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la Drum » 02 sep 2025, 00:09

bablaz1 je napisao/la:
01 sep 2025, 23:58
Zašto bi Aziz dobio otkaz? Cilj nam je bio da se plasiramo. Dobili smo Kipar. Ostale reprezentacije su bolje od nas. Teško da možemo i Gruziju dobiti. O Grcima je uzalud trošiti riječi. Mi smo svoj maximum pružili protiv Italijana. Realno imamo dva igrača a to su Musa i Nurkić. Treba nam svaku utakmicu 2 preko 20 i 4 preko 10 poena da se nadamo nečemu. Budućnost nam je u najmanju ruku siva... Borit se koliko može i to je to.
Mozemo o argumentima u korist Adisa. Cinjenica koja mu ide u korist jesu Musa i Xavier prije svega. I zbog toga je sve palo u vodu vec na samom pocetku.

Ali, Adis mora odgovoriti na pitanje zasto nije fizicki pripremio i uigrao 8-9 igraca tokom priprema da to timu nalikuje ...

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 02 sep 2025, 00:15

EnesSS je napisao/la:
02 sep 2025, 00:05
Adis neće dobiti otkaz radi plasmana na EP, slijede kvalifikacije za svjetsko u novembru, ovdje će se sve vidjeti koliko može kao selektor, ide se na gostavanje protiv Turske i kući Srbija.
Nesto sam ocekivao Nenu u KK Bosni zbog ABA lige. Jer se nije desilo, sve kontam da i dalje pauzira zbog reprezentacije nakon prvenstva.

Da pokusamo ici prema naprijed uprkos okolnostima, mozda je spas u promjeni. Makar to bio i Firic.

Ja ne znam kako cemo ekipu sklepati za te kvalifikacije ...

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 02 sep 2025, 00:25

zikerrz21 je napisao/la:
02 sep 2025, 00:13
Bice zanimljivo :mrgreen:

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Masqareda
Kontakt:

Post Postao/la Masqareda » 02 sep 2025, 00:34

19vendetta87 je napisao/la:
02 sep 2025, 00:25
zikerrz21 je napisao/la:
02 sep 2025, 00:13
Bice zanimljivo :mrgreen:

Poluprofesionalac samo dao dodatni motiv Giannisu. Srecom bi ovo trebalo biti posljednji put da ga gledamo u dresu BiH. :yawn:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 sep 2025, 00:42

Drum je napisao/la:
02 sep 2025, 00:15
EnesSS je napisao/la:
Adis neće dobiti otkaz radi plasmana na EP, slijede kvalifikacije za svjetsko u novembru, ovdje će se sve vidjeti koliko može kao selektor, ide se na gostavanje protiv Turske i kući Srbija.
Nesto sam ocekivao Nenu u KK Bosni zbog ABA lige. Jer se nije desilo, sve kontam da i dalje pauzira zbog reprezentacije nakon prvenstva.

Da pokusamo ici prema naprijed uprkos okolnostima, mozda je spas u promjeni. Makar to bio i Firic.

Tacno vala, ista ova patnja nas ceka bez Muse u kvalifikacijama.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 02 sep 2025, 00:52

DamirT je napisao/la:
02 sep 2025, 00:42
Drum je napisao/la:
EnesSS je napisao/la:

Neće ni Srbija ni Turska biti puno kvalitetnije ali je problem i da budemo tu negdje rezultatski prelomi lako trenersko taktičko nadmudrivanje.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 02 sep 2025, 01:07

Ko jos prati ove ublehase.
Zadnja izmjena: Tekashi, dana/u 02 sep 2025, 01:08, ukupno mijenjano 3 puta.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 sep 2025, 01:07

CAZIN je napisao/la:
02 sep 2025, 00:52
DamirT je napisao/la:
Drum je napisao/la:

Neće ni Srbija ni Turska biti puno kvalitetnije ali je problem i da budemo tu negdje rezultatski prelomi lako trenersko taktičko nadmudrivanje.
Te dvije reprezentacije da pokupe losije igrace iz Partizana i CZ, kao i turskih predstavnika iz EL i Eurocupa, pa opet ce biti sasvim solidni. Nama ako Musa i Kamenjas me budu tu, ja iskreno ne znam ko ce nam centra igrati, a o zamjeni za Musu da ne govorim.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 02 sep 2025, 01:21

DamirT je napisao/la:
02 sep 2025, 01:07
CAZIN je napisao/la:
02 sep 2025, 00:52
DamirT je napisao/la:

Te dvije reprezentacije da pokupe losije igrace iz Partizana i CZ, kao i turskih predstavnika iz EL i Eurocupa, pa opet ce biti sasvim solidni. Nama ako Musa i Kamenjas me budu tu, ja iskreno ne znam ko ce nam centra igrati, a o zamjeni za Musu da ne govorim.
Ako se Castaneda odazove bit će lakše igrati na centru se može pozvati Nikola Marić koji je prešao u ACB Ligu. Za Musine poene mi nemamo zamjenu ali mislim da bi mogli svakako u jednoj u ove dvije utakmice iznenaditi. Naravno tu je i Lazar Mutić koji je prešao u redovni EC tim do njega da li će se izboriti za minutažu.

Nama je bitnije nekako da se Castaneda odazove u tom novembarskom ciklusu nego Turskoj i Srbiji neki igrači iz Partizana ili Zvezde (kod Srbije) i Efesa ili Fenera (kod Turske). Mi bi sa Castanedom na poziciji play-a dobili dosta više i od Gegića i od Atića i od ostalih. Ovi momci što igraju na EB su većinom role igrači i njima treba jedan igrač koji će imati cohones da povuče a oni da isporuče nešto sa strane što je dovoljno. Nemoj zaboraviti da bi i Alibegović trebao biti u rosteru a trebaju igrati ove sezone i BCL tako da imali bi mi sa Castanedom nekih solidnih 6-7 igrača ali ostalo sigurno ne trebamo popunjavati sa škartom. Radije bih vidio Manojlovića na klupi i da dobiju minutažu na kraju ili na početku prvih 5 minuta nego Sejfića ili Lončara. Možda što sam pisao Mulić iz Slobode uhvati ritam nekih dobrih utakmica pa bi ga se moglo isprobati mlad je ali je belaj što je već dva puta ako se ne varam operisao koljeno. Mogli bi mi sastaviti ovako neki solidan roster za te dvije utakmice ali bez Castanede mi nemamo šanse skoro nikakve. Također se nadam novom selektoru pa da bar izgladi situaciju sa Suljom ako ništa :D

Iniesta12
Kontakt:

Post Postao/la Iniesta12 » 02 sep 2025, 01:51

✅️Realno, preko one stvari smo otisli ns Evropsko.
Prvo, poslije poraza u Hrvatskoj, niko nije vjerovao, pa ni sam Aziz da mozemo okrenuti. Jednostavno dobar dan, svaki šut udje (Gega se pretvorio u Curry-a)

✅️Kada su u pitanju pripreme za EP, Aziz i njegov tim su totalno podbacili.
Neozbiljnost, neodgovornost, antipaticnost.

✅️Kuda plovi ovaj brod? Novca nemamo za velika trenerska imena, pri tome treba imati na umu, da je za nas svaki igrac bitan. Od Sulejmanovica pa na dalje...

✅️Iskreno, Azizu i njegovom timu nakon EP treba se zahvaliti, ma kakav rezultat bio. Druze, 5 akcija nismo uigrali za 30 dana!

✅️Momcima čestitke za zalaganje, trčanje, ali o formi, trebaju se mnogi zapitati.

✅️ O vannastavnim aktivnostima, iza paravana, ne treba trošiti mnogo riječi. Samo dragi Bog zna, kakvi su međuljudski odnosi među njima.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 02 sep 2025, 02:11

qrcina, ostale reprezentacije kad uzimaju stranca to bude neki euroligaski kvalitet a samo mi uzimamo reda radi, samo nek je simpatican decko i tako uvijek, onda bolje nemoj nikako imati stranca u ekipi, dzabe se prica na engleskom

i to je samo kap u moru koliko se nekvalitetno radi u savezu i opcenito oko reprezentacije

lijepo sto nam ostaje zapisano da smo ucestvovali na ovom EB, ali mozda bolje da se nismo ni plasirali nego gledati ovaj jad i cemer od poluigraca kao nosice igre na najvecoj sceni
Don't believe the hype.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 02 sep 2025, 05:19

Iniesta12 je napisao/la:
02 sep 2025, 01:51
✅️Realno, preko one stvari smo otisli ns Evropsko.
Prvo, poslije poraza u Hrvatskoj, niko nije vjerovao, pa ni sam Aziz da mozemo okrenuti. Jednostavno dobar dan, svaki šut udje (Gega se pretvorio u Curry-a)

✅️Kada su u pitanju pripreme za EP, Aziz i njegov tim su totalno podbacili.
Neozbiljnost, neodgovornost, antipaticnost.

✅️Kuda plovi ovaj brod? Novca nemamo za velika trenerska imena, pri tome treba imati na umu, da je za nas svaki igrac bitan. Od Sulejmanovica pa na dalje...

✅️Iskreno, Azizu i njegovom timu nakon EP treba se zahvaliti, ma kakav rezultat bio. Druze, 5 akcija nismo uigrali za 30 dana!

✅️Momcima čestitke za zalaganje, trčanje, ali o formi, trebaju se mnogi zapitati.

✅️ O vannastavnim aktivnostima, iza paravana, ne treba trošiti mnogo riječi. Samo dragi Bog zna, kakvi su međuljudski odnosi među njima.
Inače Hrvatskoj u prvoj utakmici nije bio jednostavno dobar dan , svaka uđe ? Nije se Smith pretvorio u Currry-a ? Rekord karijere njega i Božića u toj utakmici , čak 5 trojki su zabili u zadnjoj sekundi napada ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 02 sep 2025, 06:39

Podatak koji me pafirao - Talijani su imali veći procenat za 3 poena (58.3%), nego za 2 poena (52.9%) :shock:
"Your favorite player's favorite player" - MB

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 02 sep 2025, 07:07

Protiv nas su i Spanci i pogotovo Italijani sutirali odlicno, zato valjda Grcima danas sve stane. :D

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 02 sep 2025, 08:14

akisarajevo92 je napisao/la:
02 sep 2025, 02:11
qrcina, ostale reprezentacije kad uzimaju stranca to bude neki euroligaski kvalitet a samo mi uzimamo reda radi, samo nek je simpatican decko i tako uvijek, onda bolje nemoj nikako imati stranca u ekipi, dzabe se prica na engleskom

i to je samo kap u moru koliko se nekvalitetno radi u savezu i opcenito oko reprezentacije

lijepo sto nam ostaje zapisano da smo ucestvovali na ovom EB, ali mozda bolje da se nismo ni plasirali nego gledati ovaj jad i cemer od poluigraca kao nosice igre na najvecoj sceni
Ovo je tačno, jedna Makedonija ti ima TJ Shortsa, a ti igrača na zalasku karijere koji igra po drugoj turskoj i u Egiptu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 sep 2025, 08:14

Danas sam apsolutno ravnodusan. Utakmica od koje realno najmanje mozemo nesto ocekivati.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 02 sep 2025, 08:20

ljudi koji pisu da nemam igrace itd neznanju kosarku..... realno gegic, atic alibegovic i vrabac, i obicno kameni dosta kvalitetni igraci

mora se razmujeti da mi krpimo playa sa gegicem i aticem i da su nam povridjeni musa i xavier. znaci dva igraca koji ko prvo znaju napasti kos i dati iz daljine. + daju prostor drugim igracima da rade ono sto zanju iz drugog plana.

ovako smo se osakatili nema niko kreacije pa da napravi picn n roll kako treba

a to sto sule i ovi drugi nece a arsla i halil nisu ni dio rotacije to je do adisa

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 sep 2025, 08:27

Na kojim linkovima se moze gledat tekma...posto nisam u BiH trenutno :D

Na kraju ce se ispostavit da ce nas nasjkuplje kostat onaj poraz spanije od gruzije
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 sep 2025, 08:28

DamirT je napisao/la:
02 sep 2025, 08:14
Danas sam apsolutno ravnodusan. Utakmica od koje realno najmanje mozemo nesto ocekivati.
Isto...Vidjeces kad odigraju vrhunski bez pritiska i opet bude neki "nesretni" poraz :D sto bi se reklo "ono nase"
=\_1921_/=

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []