BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

Oikamid

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la Oikamid » 07 sep 2025, 13:35

Kylian je napisao/la:
07 sep 2025, 13:31
Sejo Bukva je sad na FTV-u rekao da ne možemo previše očekivati od mlađih naraštaja jer roditelji, koji često preuzimaju ulogu menadžera, talentiranu djecu uglavnom izvode vani.
Problem nastaje što su ta djeca već sa 14–15 godina uključena u procese testiranja za strane reprezentacije, dok mi u BiH za istu tu dobnu kategoriju nemamo spreman nikakav ozbiljan sistem – nema kvalitetnih turnira, okupljanja ni jasno postavljenog plana rada.
U problemu smo i za budućnost ako Savez nešto ne poduzme
Sejo Bukva je smeće, kad se već spominje. Da sam roditelj i ja bih bježao od njega i njemu sličnih.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 07 sep 2025, 13:35

MElloo je napisao/la:
07 sep 2025, 13:32
Nazalost danas smo vidjjeli i limite Azira Bekira.Okej odlican govornik odlican motivator ali nije imao pojma sta radi u odredjenim trenucima.Nije znao kako da rjesi visoko iskakanje poljaka, preuzimanja nurkica na beka.Timeouti su mu uvijek kasnili kao i izmjene.Kao da ih zaboravi na momente.
po meni vise njegov poraz nego igraca, okej bilo ih je sto su se usrali, ali on je taj koji je trebao da reaguje i smisli nesto kad je vidio da ne prolazi vise ono sto smo igrali.. samo 28 poena u drugom poluvremenu pa to je veoma veoma lose..

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 07 sep 2025, 13:35

TripleThreat je napisao/la:
07 sep 2025, 13:29
Nemoj više jarane... sam si rekao da si neupućen.
Inače treba biti Fil Džekson da se primjeti da ekipa sa 9 igrača u rosteru će imati problema na turniru gdje su igrali u 6 utakmica u 11 dana
https://SecretPrivat.com - [url=https://SecretPrivat.com/girl/kira-liv-69.html]Kira-Liv[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/busty-anastasia-52.html]Busty Anastasia[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/kayla-33.html]Kayla[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/amy-38.html]AMY[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/dana-candy-31.html]Dana Candy[/url] - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://SecretPrivat.com] Live Video Chat [/url]

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 07 sep 2025, 13:35

Brkooo je napisao/la:
07 sep 2025, 13:32
Pa ko je kriv sto igramo prvenstvo sa skracenim rosterom? Jel Adis sam izabrao Arslanagica, Hrelju, povrijedjenog Halilovica itd. Kad se prica o suhom kvalitetu, osim Nurkica vecina igraca je osrednji kvalitet, cak i za aba lige a nekima je maksimum BH liga..

Nikad mi nece biti jasno, kako ovaj Kamenjas zivi od kosarke. Zamisli, "profesionalni" kosarkas a ne igras licem prema kosu, nemas ni ledjnu tehniku, nemas skocnost a centar si, nemas sut, ali bas nikakav sut nemas, sve ti se svodi na pick and roll i kupljenje nekih otpadaka ispod kosa i to ako ti dodje lopta u ruke. Svaka mu cast sto je ovaj svoj "kvalitet" ovako dobro naplatio..
O trojici četvorici koja su sjedila skoro cijelo prvenstvo smo već apsolvirali sve, vjerovatno je Savez izlobirao ko mora ići, nije tu selektor sam.

Odgovor za Kamenjasa je jednostavan- Misko

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 07 sep 2025, 13:36

07 sep 2025, 13:30
Vaya je napisao/la:
07 sep 2025, 13:28
Quartararo je napisao/la:
07 sep 2025, 13:25

Ubjedljivo dva najveća seljaka na forumu. Se.rem vam se obojici usta retardirana. Jel morate tako nakon ovako dobrog EB?
I ti si u konkurenciji za zlatnu medalju, sa jos ona svoja 3-4 druga profila... :mrgreen:
Samo se ovog treba prisjetiti ;)
25 avg 2025, 20:02
Brajko, bolje se ne zalijetati ni sa euforijom. Gubimo sve, tučemo samo Kipar. To je naš maksimalni domet. :yawn:
Ma svega se sjecam...

Ma sve go debil...

Ja ruku dajem da ovaj delegat Quartararo je isti sa lik koji ide pod Tekashijem i Masquradom...

Jeb'o te led, ja sebe uhvatim cesto da kazem, kako dangubim vrijeme piskarajuci na ovom forumu, ali hajd opet ima to svoju neku car i poveznicu sa sportom koji gotivis...ali biti toliki pacijent da pravis vise accountova po forumima, da bi se samo nesto svadjao i kontrirao ljudima je debilizam level PRO...

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 07 sep 2025, 13:36

Ne znam za vas , ali selektor Poljske je od prve sekunde pričao sa sudijama i tražio objašnjenja za svaku moguću situaciju , za to ima apsolutno pravo .

Od kad pratim košarku ne mogu da se sjetim da je neko za svaku odluku , za svaki napad , za svaku moguću situacija bio u krupnom kadru .

Željko Obradović ovoliko nije u životu bio u krupnom kadru .

Alibegović , Vrabac i Gegić nisu bili u utakmici ...

Kamenjaš isto , previše je to minusa .

Ogromna šteta , ali šta je tu je . Dali smo sve od sebe , neke druge stvari su bili na njihovoj strani ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

kevindurant1903
Kontakt:

Post Postao/la kevindurant1903 » 07 sep 2025, 13:36

Poljaci konstantno vrtili pik, da juka preuzme ponitku ili.lloyda, to nas je najvise kostalo, zar ne postoji neka druga odbrana azize od pika, zasto se nije moglo iskakati... a do duse i ovaj ponitka rijetko ogavan lik, stalno place i baca se

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 07 sep 2025, 13:38

Vaya je napisao/la:
07 sep 2025, 13:36
Vaya je napisao/la:

I ti si u konkurenciji za zlatnu medalju, sa jos ona svoja 3-4 druga profila... :mrgreen:
Brajko, bolje se ne zalijetati ni sa euforijom. Gubimo sve, tučemo samo Kipar. To je naš maksimalni domet. :yawn:
Ma svega se sjecam...

Ma sve go debil...

Ja ruku dajem da ovaj delegat Quartararo je isti sa lik koji ide pod Tekashijem i Masquradom...

Jeb'o te led, ja sebe uhvatim cesto da kazem, kako dangubim vrijeme piskarajuci na ovom forumu, ali hajd opet ima to svoju neku car i poveznicu sa sportom koji gotivis...ali biti toliki pacijent da pravis vise accountova po forumima, da bi se samo nesto svadjao i kontrirao ljudima je debilizam level PRO...
Ma jadan bolestan narod koji više provodi po kafanama i kladionicama nego šta korisno da radi. Vole da laprdaju kao da nešto znaju a mole za cigaru jednu, ili pet maraka da im ko dadne da koji put zavrte.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 sep 2025, 13:38

AmirBvB je napisao/la:
let3 je napisao/la:
AmirBvB je napisao/la:
07 sep 2025, 13:17
Imam jedno pitanje, pošto sam totalno neupućen.
Šta je tačno fazon sa Sulejmanovićem i Đedovićem(sad nakon rješavanja njegovog pasoša). Jel u pitanju inat trenera ili su oni odbili poziv?
Sa Sulejmanovicem se zestoko zakuhalo, do te mjere da je i Camil Durakovic intervenisao :mrgreen:

https://n1info.ba/sport/kosarka/durakov ... ti-za-bih/
Slabo sam ovo upratio skroz, ali nije mi nikako jasno da neko sa ovakvom životnom pričom neće da uradi sve da nastupa za reprezentaciju svoje zemlje.
Yebote više grb voli Lazić nego neko ko je kao beba preživio genocid.... Moj mozak ne može da procesira ovo...
Odakle ti ideja da Lazic vise voli grb BIH od Sulejmanovica ? kako uopste dolazis do takve konstatacije :damn:

De procitaj ponovo sta pise covjek.
https://****.ba/sport/kosarka/ ... ica/485175

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 07 sep 2025, 13:39

Vaya je napisao/la:
Vaya je napisao/la:

Ma svega se sjecam...

Ma sve go debil...

Ne znam za Tekashija, ali Masqareda tj. Mogli je on najvjerovatno. Ne mogu ni ja to shvatiti zaista, zapitam se na šta ti život liči kad ti to pričinjava satisfakciju.
"Your favorite player's favorite player" - MB

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 07 sep 2025, 13:39

let3 je napisao/la:
07 sep 2025, 13:38
AmirBvB je napisao/la:
let3 je napisao/la:

Sa Sulejmanovicem se zestoko zakuhalo, do te mjere da je i Camil Durakovic intervenisao :mrgreen:

Slabo sam ovo upratio skroz, ali nije mi nikako jasno da neko sa ovakvom životnom pričom neće da uradi sve da nastupa za reprezentaciju svoje zemlje.
Yebote više grb voli Lazić nego neko ko je kao beba preživio genocid.... Moj mozak ne može da procesira ovo...
Odakle ti ideja da Lazic vise voli grb BIH od Sulejmanovica ? kako uopste dolazis do takve konstatacije :damn:

De procitaj ponovo sta pise covjek.
https://****.ba/sport/kosarka/camil-durakovic-i-njegovo-sjecanje-na-tesko-djetinjstvo-sulejmanovica/485175
Koga zaboli za tu patetiku. On je kosarkas, izvoli parket i pokazi ljubav.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 sep 2025, 13:40

Oikamid je napisao/la:
07 sep 2025, 13:35
Kylian je napisao/la:
07 sep 2025, 13:31
Sejo Bukva je sad na FTV-u rekao da ne možemo previše očekivati od mlađih naraštaja jer roditelji, koji često preuzimaju ulogu menadžera, talentiranu djecu uglavnom izvode vani.
Problem nastaje što su ta djeca već sa 14–15 godina uključena u procese testiranja za strane reprezentacije, dok mi u BiH za istu tu dobnu kategoriju nemamo spreman nikakav ozbiljan sistem – nema kvalitetnih turnira, okupljanja ni jasno postavljenog plana rada.
U problemu smo i za budućnost ako Savez nešto ne poduzme
Sejo Bukva je smeće, kad se već spominje. Da sam roditelj i ja bih bježao od njega i njemu sličnih.
Naravno da jeste.Pricaju o nedostatku sistema ljudi koji se decenijama bave kosarkom, imaju svoje skole, a nikad nista nisu uradili.Sve ovo igraca i sto se pojavi je zahvaljujuvi njihovom talentu, a ne razvoju kojekakvih nazovi "kosarkaskih skola", a ima ih na desetine.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 07 sep 2025, 13:41

Ma nema se sta analizirati...Lazic, Alibegovic, Kameni nista...jos dodaj gegica i njegovu skromnu partiju i tjt.

Ne mozes dobit sa 2.5 igraca....

Kad se Roberson povrijedio mi smo se predali
=\_1921_/=

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 07 sep 2025, 13:41

Serem se na Sulejmanovića kad ga već spominjete.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 07 sep 2025, 13:41

Momcima se nema šta prigovoriti i ko god im šta prigovori poput ovih par padobranaca su isti oni koji su likovali nakon poraza od Španije i Italije pa se ušutili nakon Grčke i Gruzije. Apsolutno maksimum su dali na terenu, poginuli su za svaku loptu na obje strane i na tome im kapa dole. Jedini minus za kompletno prvenstvo dao bih Alibegoviću koji je totalno podbacio u svakoj utakmici.

Što se utakmice tiče, nisu nas koštala ni slobodna bacanja ni sterilan napad u zadnjih 6 minuta, koštale su nas dvije stvari - otvorene trojke iz kornera i ofanzivni skok. Nevjerovatno mi je da Nurkić ostane na preuzimanju, odlično odradi sve, a dole ispod koša tri naša igrača među kojima je uvijek bio Vrabac ne mogu da zagrade Balcerowskog ili onog drugog, to nije ni znanje već samo VOLJA i KONCENTRACIJA. Prelako su ispadali u pojedinim momentima i dozvoljavali lošim šuterima da se "zapale" jer ih ostave same u ćošku, prelako.

Imali smo ih, pogotovo u prvom poluvremenu gdje ih je samo luđaćka serija Loyda držala u igri da se ne odvojimo na 15ak razlike, ali šta je tu je. Prelomili su nas krajem 3/4 gdje su i prvi put poveli na utakmici, onda se već kod nas umor osjetio a i došla je bezidejnost u napadu, naročito bez Nurkića na terenu većinom 4/4.

Azizu nemam zamjerke za čitav turnir nikakav, iz limitiranog rostera je izvukao maksimum. Danas bi mu samo našao malu zamjerku u držanju Nurkića u 4/4 previše van terena. Nemaš ga za šta čuvati, neka igra do kraja pa makar i na 50% jer je on kao i takav naš najbitniji igrač.

Zamjerku imam samo na spisak i opet se postavljaju ista pitanja - zašto voditi Halilovića ako se znalo da neće biti spreman? Zašto voditi Arslanagića koji se bruka čak i protiv amatera sa Kipra? Klupa je pretanka, radije povesti i nekog šutera iz naše lige, dati mu 3-4 minute po utakmici nego ovako gdje imaš 3 praktički neupotrebljiva igrača na klupi - Halilovića, Arslanagića i Hrelju.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 sep 2025, 13:42

Sad gledaj kad Gruzija izbaci francuze.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 07 sep 2025, 13:43

pa moj bekire opet nisi naucio, kad nemas kvalitet igraj na kvantitet
Ipak, vjerujem da je ovo bio naš maksimum. Ne mogu lagati, ne znam trenutno šta je slijedeće. Ne vjerujem da je skraćena rotacija razlog svemu ovome. Više su nas koštali promašeni penali, ofanzivni skokovi."

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 07 sep 2025, 13:43

kevindurant1903 je napisao/la:
Poljaci konstantno vrtili pik, da juka preuzme ponitku ili.lloyda, to nas je najvise kostalo, zar ne postoji neka druga odbrana azize od pika, zasto se nije moglo iskakati... a do duse i ovaj ponitka rijetko ogavan lik, stalno place i baca se
Koja druga odbrana, konkretno?

Balcerowski i Dominik konstantno se kretali u bloku, skoro nijedan naš bek nije uspio ići preko bloka upravo zbog toga. Sudije slijepe na to. Nurkić/Kamenjaš izlazili na bekove da ne bi bila otvorena trica, posebno još što je Loyd hendler bio ko pogađa šuteve iz bloka bez problema. Kao posljedica toga, nemamo visokog igrača u reketu da zagradi skok. Sve jasno kao dan. Mismatch zadavali, a nama ostavili pick your poison situaciju.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 sep 2025, 13:44

NEZALAGANJE je napisao/la:
07 sep 2025, 13:42
Sad gledaj kad Gruzija izbaci francuze.
Ma kakvi, nema teorije.
Gruzijci ko i mi danas zavrsavaju svoj turnir :salut:

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 07 sep 2025, 13:45

baboedindzeko09 je napisao/la:
07 sep 2025, 13:41
Zamjerku imam samo na spisak i opet se postavljaju ista pitanja - zašto voditi Halilovića ako se znalo da neće biti spreman? Zašto voditi Arslanagića koji se bruka čak i protiv amatera sa Kipra? Klupa je pretanka, radije povesti i nekog šutera iz naše lige, dati mu 3-4 minute po utakmici nego ovako gdje imaš 3 praktički neupotrebljiva igrača na klupi - Halilovića, Arslanagića i Hrelju.
Ko umjesto Arslanagića i Halilovića, sa priprema, je mogao pružiti produktivne minute?

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []