Premijer liga BiH - aktuelno
- relativizam
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Ako napadacka ekipa ubaci loptu i odbrana izbije nogom ali tako jako lopta ode da postignu gol na drugoj strani terena jer je golman napadacke ekipe otišao do centra.
Da li je to autogol jer druga ekipa nije imala kontrolu a ni posjed po odlukama jucerasnjeg sudije , ako je to pogodak igrača koji je udario loptu onda je ta ekipa i imala posjed jel?
Da li je to autogol jer druga ekipa nije imala kontrolu a ni posjed po odlukama jucerasnjeg sudije , ako je to pogodak igrača koji je udario loptu onda je ta ekipa i imala posjed jel?
- jurisicduska
- Kontakt:
Klasican primjer se mogao vidjeti na utakmici Borac Sarajevo gdje stoper Borca dodaje loptu golmanu i on je prima i time pocinje njihov posjed ali VAR vraca i ponistava gol. Mislim pljacka ali normala. Tad je sve bilo ok svima.Vorovus je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:21Nije tacno, pojam nova akcija ne postoji u VAR protokolu vec faza napadackog napada i kontrolisani posjed.itatabisine je napisao/la: ↑22 sep 2025, 11:49Kako nije doslo do promjene posjeda kada je igrac Sirokog igrao loptom, to sto je izbio loptu glavom ne mijenja definiciju posjeda, isto tako je mogao spustiti u noge pa odigrati pas.
Do posjeda je doslo i to je automatski po svim pravilima fudbala NOVA AKCIJA
Kako stoji decidno u Var protokolu i Var priručniku:
Ukoliko ekipa koja se brani dodirne loptu ili igra loptom tokom napadačke faze, to ne mora automatski da znači kraj faze napadačkog posjeda (APP) i početak nove faze napadačkog posjeda. Faza napadačkog posjeda završava kada:
ekipa koja se brani osvoji „kontrolisani posjed“ lopte, tj. kada igrač ekipe koja se brani:
„izbije“ loptu bez bilo kakvog protivničkog pritiska
jasno kontroliše loptu i kreće se s njom ili dodaje loptu.
Jasno je da igraci Sirokog Brijega nisu osvojili kontrolisani posjed tako da nije doslo do prekida faze napadackog posjeda Zeljeznicara. Dakle, VAR je opravdano ponistio gol.
- jurisicduska
- Kontakt:
Pročitaj pravilnik.relativizam je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:24Ako napadacka ekipa ubaci loptu i odbrana izbije nogom ali tako jako lopta ode da postignu gol na drugoj strani terena jer je golman napadacke ekipe otišao do centra.
Kontrolisani posjed.
Laički uspješno dodavanje , dakle dodaš nekom on je primi to je posjed. Ne može posjed bit čišćenje situacije iz 16 i opet lopta kod vas.
Pa citaj pravilnik. Ni stoper ni golman nisu bili bez bilo kakvog protivničkog pritiska niti su jasno kontrolisali loptu tako da nije poceo novi posjed.jurisicduska je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:25Klasican primjer se mogao vidjeti na utakmici Borac Sarajevo gdje stoper Borca dodaje loptu golmanu i on je prima i time pocinje njihov posjed ali VAR vraca i ponistava gol. Mislim pljacka ali normala. Tad je sve bilo ok svima.Vorovus je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:21Nije tacno, pojam nova akcija ne postoji u VAR protokolu vec faza napadackog napada i kontrolisani posjed.itatabisine je napisao/la: ↑22 sep 2025, 11:49Kako nije doslo do promjene posjeda kada je igrac Sirokog igrao loptom, to sto je izbio loptu glavom ne mijenja definiciju posjeda, isto tako je mogao spustiti u noge pa odigrati pas.
Do posjeda je doslo i to je automatski po svim pravilima fudbala NOVA AKCIJA
Ukoliko ekipa koja se brani dodirne loptu ili igra loptom tokom napadačke faze, to ne mora automatski da znači kraj faze napadačkog posjeda (APP) i početak nove faze napadačkog posjeda. Faza napadačkog posjeda završava kada:
ekipa koja se brani osvoji „kontrolisani posjed“ lopte, tj. kada igrač ekipe koja se brani:
Jasno je da igraci Sirokog Brijega nisu osvojili kontrolisani posjed tako da nije doslo do prekida faze napadackog posjeda Zeljeznicara. Dakle, VAR je opravdano ponistio gol.
Opravdano ponisten gol kao i juce.
Zadnja izmjena: Vorovus, dana/u 22 sep 2025, 12:34, ukupno mijenjano 1 put.
-
IMResurrected
- Kontakt:
Bilbija je neki dan izjavio za ono ruku protiv Veleza "Sta sam trebao reci, da ga ponisti?"TrofejiSuTu je napisao/la: ↑22 sep 2025, 11:55Ocito se odnosilo na moj post,pa imam potrebu odgovoriti iako mi nisi direktno replicirao.
O kakvom ti jedinstvu govoris?
Ne radi se o jedinstvu bilo koje vrste nego o saglasnosti da se nesto ucini,napravi taj prvi korak u odstranjivanju ovog tumora koji je zahvatio BH fudbal.
A ko ce to drugi i ciji bi takav potez imao veci domet od Sarajeva i Zelje zajedno,kao dva najveca kluba u drzavi,i vjeciti koji imaju?
Navijacka prepucavanja,rivalska netrpeljivost,neslaganja itd..,ostavljas po strani,nakon toga navijacka klaonica neka se nastavi,jer to i jeste rivalstvo,a ovako nemas ligu,nemas ravnopravno takmicenje,nemas taj derbi jer ce se i preko derbija potkusurivati neki racuni iz listice ili ne znam kojeg grada ili selendre…
Ali kako znamo da to nismo u stanju,zato i kazem,poklopi se i trpi…
Koliki god smrad Nemanja bio to mu je jako iskrena, haman pa postena, izjava.
Kada iduci put nekome bude navucen penal, pa igrac namjerno doda golmanu ili je gurne pored stative, onda ce se moci pricati o sudjenju i postenju. Eto neka to bude prvi korak, ko god ga napravio.
Ma iskreno ovaj var je samo napravio ligu gorom . Povlace se linije ne dao bog nikome izmisljaju toplu vodu . Zelji zadnje 2 sezone ja ne znam da li smo zabili gol a da nije var pregledao situaciju i var ti oduzme 2 do 5 minuta vremena pregledajuci situacija i onda dodje sudina nadoknadi fazon minut ako i toliko . Meni je najgore koliko sudije produzuju . Evo ova sad tekma trebalo se produziti minimalno jos 10 minuta na oba poluvremena , jer posjeda nije bilo 20 minuta kad se sve sabere.jurisicduska je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:27Pročitaj pravilnik.relativizam je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:24Ako napadacka ekipa ubaci loptu i odbrana izbije nogom ali tako jako lopta ode da postignu gol na drugoj strani terena jer je golman napadacke ekipe otišao do centra.
Kontrolisani posjed.
Laički uspješno dodavanje , dakle dodaš nekom on je primi to je posjed. Ne može posjed bit čišćenje situacije iz 16 i opet lopta kod vas.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
- jurisicduska
- Kontakt:
Prijatelju fulio si cijeli fudbal.Vorovus je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:34Pa citaj pravilnik. Ni stoper ni golman nisu bili bez bilo kakvog protivničkog pritiska niti su jasno kontrolisali loptu tako da nije poceo novi posjed.jurisicduska je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:25Klasican primjer se mogao vidjeti na utakmici Borac Sarajevo gdje stoper Borca dodaje loptu golmanu i on je prima i time pocinje njihov posjed ali VAR vraca i ponistava gol. Mislim pljacka ali normala. Tad je sve bilo ok svima.Vorovus je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:21
Nije tacno, pojam nova akcija ne postoji u VAR protokolu vec faza napadackog napada i kontrolisani posjed.
Ne gleda se jel golman pod pritiskom nego stoper.
Stoper Borca je neometano bez ikakvog pririska vratio loptu golmanu. To sto je igrac Sarajeva onda napao golmana to je sasvim uredu.
Gol je neopravdano ponisten na sve nacine, nit se smio upaliti Var a i to nije igraca Sarajeva u ruku pogodila nego igraca Borca, bar se jasno ne vidi da se tu radi o igracu Sarajeva(da budem maksimalno korektan) , a odluka sa terena je gol.
Ako se sjecate najavom VAR-a sam među prvima pisao da ce bit cirkus i da ce se koristit kako kome odgovara. Tako se i ispostavilo. I sve se vrti u krug kako kome odgovara i kako je zamisljeno.Pact1921 je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:37Ma iskreno ovaj var je samo napravio ligu gorom . Povlace se linije ne dao bog nikome izmisljaju toplu vodu . Zelji zadnje 2 sezone ja ne znam da li smo zabili gol a da nije var pregledao situaciju i var ti oduzme 2 do 5 minuta vremena pregledajuci situacija i onda dodje sudina nadoknadi fazon minut ako i toliko . Meni je najgore koliko sudije produzuju . Evo ova sad tekma trebalo se produziti minimalno jos 10 minuta na oba poluvremena , jer posjeda nije bilo 20 minuta kad se sve sabere.jurisicduska je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:27Pročitaj pravilnik.relativizam je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:24Ako napadacka ekipa ubaci loptu i odbrana izbije nogom ali tako jako lopta ode da postignu gol na drugoj strani terena jer je golman napadacke ekipe otišao do centra.
Kontrolisani posjed.
- jurisicduska
- Kontakt:

Ne možeš vala reci koga je pogodila ni u snu.
Vise djeluje da je ovog Borcevog pogodila.
Nastavak akcije je lakrdija svakako.
Ali eto sve i da se mogao gledat VAR ne možeš tvrdit ovdje da je Mlinarica pogodila u ruku i trebala bi ostati odluka s terena.
Mislim pobijedili bi vjerovatno i bez ovog. Ali ovo je gol.
Ne mora biti uspjesno dodavanje, ali mora se jasno viditi da igrac ima kontrolu. Pretpostavite da je golman izletio i boksao loptu, ne mozes reci da je golman tu imao kontrolu, da je imao uhvatio bi je u ruke a ne panicno izbio. Ista stvar se desila jucer, samo sto je igrac u pitanju. Izbio je glavom onako jer nije znao gdje su protivnicki igraci. Sve vrijeme gleda samo u loptu da je sto dalje izbije.jurisicduska je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:27Pročitaj pravilnik.relativizam je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:24Ako napadacka ekipa ubaci loptu i odbrana izbije nogom ali tako jako lopta ode da postignu gol na drugoj strani terena jer je golman napadacke ekipe otišao do centra.
Kontrolisani posjed.
- jurisicduska
- Kontakt:
Govorim za njihovu situaciju.Rodjeni81 je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:47Ne mora biti uspjesno dodavanje, ali mora se jasno viditi da igrac ima kontrolu. Pretpostavite da je golman izletio i boksao loptu, ne mozes reci da je golman tu imao kontrolu, da je imao uhvatio bi je u ruke a ne panicno izbio. Ista stvar se desila jucer, samo sto je igrac u pitanju. Izbio je glavom onako jer nije znao gdje su protivnicki igraci. Sve vrijeme gleda samo u loptu da je sto dalje izbije.jurisicduska je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:27Pročitaj pravilnik.relativizam je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:24Ako napadacka ekipa ubaci loptu i odbrana izbije nogom ali tako jako lopta ode da postignu gol na drugoj strani terena jer je golman napadacke ekipe otišao do centra.
Kontrolisani posjed.
Može naravno bit i lopta u nogama normala. Upravu si. Ne moraš je nikom dodat. Ali je kontrolises. Glavom se lopta ne može kontrolisat. Ali ako igrač doda loptu drugom igraču ovaj je primi to je posjed 1000000% ostvaren.
-
TrofejiSuTu
- Kontakt:
Naravno. Bilo bi dobro malo porazmisliti zasto je bas sad dao takvu izjavu,a nije morao?IMResurrected je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:34Bilbija je neki dan izjavio za ono ruku protiv Veleza "Sta sam trebao reci, da ga ponisti?"TrofejiSuTu je napisao/la: ↑22 sep 2025, 11:55Ocito se odnosilo na moj post,pa imam potrebu odgovoriti iako mi nisi direktno replicirao.
O kakvom ti jedinstvu govoris?
Ne radi se o jedinstvu bilo koje vrste nego o saglasnosti da se nesto ucini,napravi taj prvi korak u odstranjivanju ovog tumora koji je zahvatio BH fudbal.
A ko ce to drugi i ciji bi takav potez imao veci domet od Sarajeva i Zelje zajedno,kao dva najveca kluba u drzavi,i vjeciti koji imaju?
Navijacka prepucavanja,rivalska netrpeljivost,neslaganja itd..,ostavljas po strani,nakon toga navijacka klaonica neka se nastavi,jer to i jeste rivalstvo,a ovako nemas ligu,nemas ravnopravno takmicenje,nemas taj derbi jer ce se i preko derbija potkusurivati neki racuni iz listice ili ne znam kojeg grada ili selendre…
Ali kako znamo da to nismo u stanju,zato i kazem,poklopi se i trpi…
Koliki god smrad Nemanja bio to mu je jako iskrena, haman pa postena, izjava.
Kada iduci put nekome bude navucen penal, pa igrac namjerno doda golmanu ili je gurne pored stative, onda ce se moci pricati o sudjenju i postenju. Eto neka to bude prvi korak, ko god ga napravio.
Iole normalan igrac,a svi oni i kompletna liga odlicno znaju sta je ovo i sta se radi,ali jbg svako radi za svoj gros,logicno.
Bilbija kao igrac je prvi napravio taj iskorak,i predocio neke stvari jer zna i on da se navlaci njima kao i ovim iz genocidne tvorevine i da uzivaju poseban tretman i da niko osim njih nema tu privilegiju.
Pricat ce se kasnije o ovome godinama,i doci ce kraj tome neminovno. Pitanje je samo ko ce izdrzati sve ovo.
„Neki pojedinci imaju dosta upitnika kad ne igraju, a ja imam upitnike kad igraju.“ ZZ
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
-
TribuneEst
- Kontakt:
Ajde ljudi...za 7 godina ce neki drugi klub uz Zrinjski imati zastitu i tako u krug. Samo su mostarci konstanta, ostale varijable su promjenljive. Jahali su i Osimi godinama pa dosao kraj.
Kao da ste juce poceli pratiti PLBiH.
Kao da ste juce poceli pratiti PLBiH.
Pa nije bez ikakvog pritiska vratio golmanu, Keremeh je trcao prema njemu, zbog toga je vratio golmanu.jurisicduska je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:41Prijatelju fulio si cijeli fudbal.Vorovus je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:34Pa citaj pravilnik. Ni stoper ni golman nisu bili bez bilo kakvog protivničkog pritiska niti su jasno kontrolisali loptu tako da nije poceo novi posjed.jurisicduska je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:25
Klasican primjer se mogao vidjeti na utakmici Borac Sarajevo gdje stoper Borca dodaje loptu golmanu i on je prima i time pocinje njihov posjed ali VAR vraca i ponistava gol. Mislim pljacka ali normala. Tad je sve bilo ok svima.
Ne gleda se jel golman pod pritiskom nego stoper.
Stoper Borca je neometano bez ikakvog pririska vratio loptu golmanu. To sto je igrac Sarajeva onda napao golmana to je sasvim uredu.
Gol je neopravdano ponisten na sve nacine, nit se smio upaliti Var a i to nije igraca Sarajeva u ruku pogodila nego igraca Borca, bar se jasno ne vidi da se tu radi o igracu Sarajeva(da budem maksimalno korektan) , a odluka sa terena je gol.
Vise djeluje da je ovog iz Sarajeva pogodila ili da je mozda obadva, ali opet je vaseg prvog i tu se prekida.
Sve i da se VAR nije mogao ukljuciti, odluka sa terena je pogresna jer nije svirano igranje rukom napadaca Sarajeva.
Sarajevo bi ovdje dalo neregularan gol i to vam je ok, a zalbe su isle pretezno na to da se VAR neopravdano aktivirao, a zaboravlja se da je odluka sa terena pogresna.
Trebaju se svi klubovi pobuniti sto zelji nisu priznati golovi iz ofsajda! Posteno su isli u bl i glabali ga vici i miletu a sada im ponistavaju golove postignute iz ofsajda. Nije to u redu
-
Kajkutenjoyer
- Kontakt:
zeljo ce svima na kraju sezone bit trn u oku
nek crknu dusmani, najjaci smo
Zamisli scene da na derbiju nabiju sve lopte preko tribina i sjednu na teren
Znaci sad klubovi imaju priliku da se popisaju i po vici i po savezu i svima, ali od toga nema nista. Kakva bi to bruka bila i kakve bi zayebancije mogle da se rade na utakmici, show napravit znaci.
Ko god pobijedi nikom nece nista znacit jer ce te odma u sljedecem kolu zaklat, od bodova nema nikakve koristi
Znaci sad klubovi imaju priliku da se popisaju i po vici i po savezu i svima, ali od toga nema nista. Kakva bi to bruka bila i kakve bi zayebancije mogle da se rade na utakmici, show napravit znaci.
Ko god pobijedi nikom nece nista znacit jer ce te odma u sljedecem kolu zaklat, od bodova nema nikakve koristi
Ne slažem se s tobom.jurisicduska je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:17Kakav ba dupli account.Balorda je napisao/la: ↑22 sep 2025, 12:11Tatamata1946 je napisao/la: ↑22 sep 2025, 11:46Juricaduska ne znam sta si se ti nakacio na Velez, cemu to omalovazavanje. Vecina navijaca Sarajeva se stidi tvojih komentara![]()
Ako se ne varam duška je dupli account, a čiji je neka on sam kaže![]()
Nisam se nakacio na Velež nego na ovo sto je Velež danas.
Tu napravite razliku u svojim glavama.
Većina navijača Sarajeva misli isto , dovoljno je bilo prisustvovati zadnju tekmu u Mostaru i vidiš sve u vezi tog kluba.
A što se tiče posljednje utakmice (odigrane na Koševu) - svi smo vidjeli da se ta "većina navijača" ustvari ne slaže s tobom.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Sto se mene tice, ja bih sad potpisao da Zeljeznicar uzme narednih 10 titula fer i posteno nego da gledam ove dvije stranacke prcije kako kradu svaku sezonu.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
Je li prestalo tursko spinovanje ili su i dalje ustaše i četnici krivi što su OBA iz tadžikistana pala na Pecari u tjedan dana?
Nalozio Adzem kmečanjem paščad pred derbi (jer nista drugo i nisu sa ovim kletvama), kazu treci gol nije ofsajd, a klupa sama prije nego sto je VAR donio odluku kada je vidila snimku pognula glavu videć da je offside i da su bezveze u teren uskakali... #obasupala
Nalozio Adzem kmečanjem paščad pred derbi (jer nista drugo i nisu sa ovim kletvama), kazu treci gol nije ofsajd, a klupa sama prije nego sto je VAR donio odluku kada je vidila snimku pognula glavu videć da je offside i da su bezveze u teren uskakali... #obasupala
Trenutno korisnika/ca: ludilompredozirani, Nane17, Nulatridva, Rule_hz, Venom i 17 gostiju.