Djulboni je napisao/la: ↑25 sep 2025, 23:30
Ekipa,
Mislim da niko od nas ne želi zlo klubu, Bože sačuvaj.
Lično, mene je razočarenje poklopilo kad je H.M preuzeo klupu i to ne zato, jer ne volim i ne poštujem sve što je H.M dao klubu i trofeje koje nam je donio, nego iz razloga nedostatka vizije i napretka kluba u sportskom smislu. I pticama na grani je jasno da ne možeš prosperirati u 2025g. sa čovjekom koji te trenirao prije 20 godina, jednostavno nema smisla.
Druga stvar, osjećaj da je samo bitno prodati, prihodovati i ne raditi na dugoročnim ciljevima u smislu da ekipa bude makar zajedno 2 godine, a u suprotnom kunem se da bi sa lakoćom stvari bile bolje.
Kakva je vizija dovesti Lulića i Pavičića na posudbu, a znaš da ih nećeš otkupiti ... Pa opet iznova traži vezni red itd ...
Zrinjski je ono što jest zbog KONTINUITETA imaš u svakoj liniji jednog igrača koji je tu duži niz godina i naravno da se u tom slučaju ekipa lako nadopunjuje, a kad novi igrač kiksa tu je Saša da koriguje, a ko će kod nas korigovati greške debila Paskaleva koji em konama poklanja gol, a evo sad je i Zrinjskom gurnuo loptu u for.
Pitanje je zašto radimo stvari koje nemaju smisla i to konstantno ? Ok, treba love jasno, al onda se odrekni ambicija i da znamo kako stojimo, jer je jasno da ovim načinom rada titula je samo pusti san. Budi par sezona klub koji će jasno da kaže :
- Cilj je prihod od prodaje igrača
- Sportski rezultat mora da trpi
- Evropa je cilj
Jednostavno, em što nas lažu, em što sami sebe lažemo.
U derbiju se nadam 3 boda, jer je ovo prilika da kone nas vrate u život, jer smo i mi njima bezbroj puta poklanjali nove početke i vadili ih iz govana. Ni poraz nije kraj ima života i nakon derbija, ali pobijeda bi nas možda vratila na pravi put.