FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
106
35%
Darko Milanič
35
12%
Miodrag Božović
7
2%
Fedja Dudić
49
16%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
28
9%
Samo stranac
74
25%

Ukupno glasova: 299

Vanja8
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Vanja8 » 27 sep 2025, 22:13

Ali zaista nevjerovatno...
Igrac na terenu do 62 minute bez ikakvog ucinka, bez pasa, bez skoka, bez pokrivanja igraca, bez odvlacenja stopera, statican, nepokretan u svakom smislu i igra cijeli sat dok nismo primili gol...
Ja to ne mogu da shvatim, ne mogu da razumijem, ne mogu da prihvatim da trener koji sjedi na klupi vidi nesto u Buticu sto ga primorava da ga drzi u igri...
Od 30 minute , kao ludak se derem ispred tv ekrana, mijenjaj covjece Butica, od 40 m, mijenjaj i Cimija...Kao da mogu nesto promijeniti, kao da mogu prenijeti ono sto vidi svaki navijac, osobi koja je debelo placena da to prepozna i kad mi to nesto ne vidimo, a ne ovako ocigledno...

Hus je olicenje filma Terminal sa Tom Hanksom, o covjeku kome je istekla viza za SAD, a u svoju zemlju zbog rata ne moze da se vrati i onako zarobljen na aerodromu zivi neki svoj zivot, samo sto je on svjestan svega, a nas Hus osim novca nije svjestan nicega...

Jadno, tuzno...

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 27 sep 2025, 22:15

ŠTA_JE je napisao/la:
27 sep 2025, 22:12
Nek prenoci sve.
Nek prenoci, pa da sutra nastavim grijesit i psovat najgusnije psovke i uticat sebi na zdravlje
I tako godinama, samo nek prenaća...

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 27 sep 2025, 22:16

Musemic,Cosic
(placena odsteta Igmanu :rol: ),
Obuca,Handzic…..

O cemu pricamo ljudi?

Izgleda da je husko bivsi?

Ja nmg da vjerujem..
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 sep 2025, 22:17

Gledam Zrinjski ko god je trener uvijek funkcionise i ne mjenja se puno. Jakovljevic ,Barisic i nema fule Bilbija naprijed dva jaka zadnja vezni razbijača i lagano al cepaju . Mi mijenjamo ne zna se vise ni koja formacija ni ko sta igra. Kyeremeh sve igra , Mlinaric isto , Kapetanovic ne igra godinu pa odigra 3 onda ga opet nema godinu tako i Butic, Turda, Paskalev,Mamas,Renan,Turkes . Kuprešak i Krdžalić sasvim ok u posljednje vrijeme danas klupa itd . Sataraš od ekipe kod dodas povrede ma uzas.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 27 sep 2025, 22:18

MaroonBjelave je napisao/la:
27 sep 2025, 22:13
scholsey je napisao/la:
27 sep 2025, 22:06
Napoli je napisao/la:
27 sep 2025, 21:58

Mogu pretpostaviti i seksualnu orjentaciju :bale:
Šifru*
Je li misliš na one "maknute" šifre iz MKB ili.. 😁

Btw, ovaj mi komentar liči na one botovske, što možemo pročitati na prekodrinskim portalima.
Naravno. Uvijek politički korektan. Samo mi zastario rječnik.. nije do mene, nego do onih koji ga uređuju. :zviz:

Neka ga ba. Nek mase vide s čim imamo posla.
The saddest thing in life is wasted talent.

Hare1991
Kontakt:

Post Postao/la Hare1991 » 27 sep 2025, 22:22

Husrefe pred ekonomiju guraj šah ljubi te brat dobro je više

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 27 sep 2025, 22:22

Ristovski se nije sastavio otkad je dosao ako cemo realno.Nek zahvali Bogu sto ima jos debila koji mu daju velike pare za ovo sto prikazuje.Sve u svemu veliki promasaj.

Bralica i Jovica ne zelim vise ni komentarisati.Mislim da poslije Sarajeva ce zavrsiti u nekom Vozdovcu.

Bega ko Bega zabije glavu u teren i trci ko muha bez glave bez ikakvog posebnog ucinka.

Golman sam i ja bio istina na terminima i ovo sto on radi mogao bih i ja bez po muke ;)

Sredina ne postoji.Cimirot dosao da uzme posljednje ozbiljne pare i to je to.Mamas nema snage za 90 minuta i takodje nije ozbiljan igrac kao mnogi.

Kera opet na pogresnoj poziciji.Jedan od rijetkih koji moze nekoga proci i zaprijetiti al to nas dragi sef ne vidi ili ne zeli da vidi.

Guli je unisten psihicki sto nije otisao ovo ljeto i onda gledamo ovu nervozu i soliranje iz tekme u tekmu.Volio bih da se vrati u formu ali jako tesko.

Mlinaric jedan od rijetkih koji svaku tekmu odigra na nivou ali veceras je bio dobro markiran ali nije mogao nista pokazati jer je u napadu bila najveca prevara svih vremena a to je Butic koji je najiskrenije za nekog Travnika u vrh glave.

Husref ko Husref nikad nece reci da je pogrijesio sa postavom,da su trebali poceti Renan i Djordevic al eto mi trpimo i gledamo godinama takve stvari ko god dodje od trenera.

Ne nazire se svjetlo i mislim da cemo se jako tesko iscupati iz ovoga.Ako se sta brzo ne promjeni ostat cemo bez Evrope koliko god to nekima bilo cudno.

I za kraj 5 tekmi i svih 5 poraza u gostima.Ne znam da li smo to ikad dozivjeli.Komentator rece jesmo jednom poslije rata ali ne znam da li je bilo u nizu pet poraza.Sve u svemu jako losa sezona za koju smo mislili da je nasa poslije pobjede nad Rumunima.Najradije bih volio da forsiramo nasu djecu koja ce ginuti za ovaj dres a da se rijesimo ovih placenika koji su veceras dosli da odrade 90 minuta i to je to.
Zadnja izmjena: Manuel, dana/u 27 sep 2025, 22:23, ukupno mijenjano 1 put.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 27 sep 2025, 22:22

scholsey je napisao/la:
27 sep 2025, 22:18
scholsey je napisao/la:
27 sep 2025, 22:06

Šifru*

Btw, ovaj mi komentar liči na one botovske, što možemo pročitati na prekodrinskim portalima.
Naravno. Uvijek politički korektan. Samo mi zastario rječnik.. nije do mene, nego do onih koji ga uređuju. :zviz:

Ti si onako pametan čovjek, pa ću ti reći ovo: kad čovjek pročita ovako ovdje neke stvari, imam više razloga za zadovoljstvo kad mi se Aufenthalt produži. Iako s druge strane duša vene.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 27 sep 2025, 22:24

Citam postavu i reko fala k, nije Kapetanovic tu, nastavim kad vidim Bumbar Butic je tu i onaj Panj Bralic.. odma mi dodje da povratim.
Kako npr. tak 3 igraca zive od fudbala to mi nikad jasno nece biti. Kakvi ANTITALENTI
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 27 sep 2025, 22:25

Danasnji zeljeznicar i zeljeznicar koji je igrao protiv Zekica su nebo i zemlja govorim cisto po kvalitetu igraca i igri

Takodje ova izjava zelje u SARAJEVU igraju skupi i dobri igraci, naravno negovori on da o tih skupih igraca je jedino igrao ristovski i cimirot

Musija muftic koje ovde skuplji
Jovic karamarko
RISTOVSKI Sedorf
Keremeh alic
Sosic butic
Cvetanovsk gulijashviki
Alic begic

RAZLIKA JE ADEM ELEZI BANIC MUJAKIC JATA , imamo nesrecu sa povredama

Jednu sansu sosic imao pored gola i onaj kontra napad kad je musija odbranio

Guli sam guli penal sut begana sut mlinarica sut renana

Ovo on sto Adzem prica pustili loptu i da si iz kontre dao go vec greska koju nije tvoja ekipa isforsirala da se desi ( nije plod igre ok ako je Gojko imao neki porodicni problema smatram da je HUSREF NAJVECI KRIVAC ZA go cisto zato sto je GOJKO i u prvom pol napravio 2x istu gresku i trebao ga je izvadit ranije…AKO JE OVO ISTINA,

Takodje klub mora nac nacina da zastiti interes naseg kluba u vidu broj ulaznica na utakmicama na grbavici. POZVAT KANTONALNU POLICIJU SAVEZ I MINISTRA SPORTS U KANTONU SARAJEVA. ODMA DAT DO ZNANJA DA JE PRIJVATLJIVO NAMA DA NIT ONI DOLAZE NA KOSEVO MI DA NEIDEMO NA GRBAVICU. Drugi scenario nepostoji osim 10% ulaznica mi njina oni nama. Ako zeljo to nemoze nece da ispuni i zele 5% za 5% jednistavno ne pristat nato po cjenu da radimo smicalice ko oni jednom farbamo jedno sigurnost jednom ovo jedno ono i zavrsit.

OVO JE DO MUPA I SPREGE MUPA ZELJE I KANTONA. Odkucili su da uniste derbi mi ga trebamo zavrsit po cjenu najvece bh sportu kantonu drzavi.. KORISTE MOMENTUM na stetu NASEG KLUBA I VICO BEUS SAVEZ A I KOMSIJE

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 27 sep 2025, 22:26

Manuel je napisao/la:
27 sep 2025, 22:22
Ristovski se nije sastavio otkad je dosao ako cemo realno.Nek zahvali Bogu sto ima jos debila koji mu daju velike pare za ovo sto prikazuje.Sve u svemu veliki promasaj.

Bralica i Jovica ne zelim vise ni komentarisati.Mislim da poslije Sarajeva ce zavrsiti u nekom Vozdovcu.

Bega ko Bega zabije glavu u teren i trci ko muha bez glave bez ikakvog posebnog ucinka.

Golman sam i ja bio istina na terminima i ovo sto on radi mogao bih i ja bez po muke ;)

Sredina ne postoji.Cimirot dosao da uzme posljednje ozbiljne pare i to je to.Mamas nema snage za 90 minuta i takodje nije ozbiljan igrac kao mnogi.

Kera opet na pogresnoj poziciji.Jedan od rijetkih koji moze nekoga proci i zaprijetiti al to nas dragi sef ne vidi ili ne zeli da vidi.

Guli je unisten psihicki sto nije otisao ovo ljeto i onda gledamo ovu nervozu i soliranje iz tekme u tekmu.Volio bih da se vrati u formu ali jako tesko.

Mlinaric jedan od rijetkih koji svaku tekmu odigra na nivou ali veceras je bio dobro markiran ali nije mogao nista pokazati jer je u napadu bila najveca prevara svih vremena a to je Butic koji je najiskrenije za nekog Travnika u vrh glave.

Husref ko Husref nikad nece reci da je pogrijesio sa postavom,da su trebali poceti Renan i Djordevic al eto mi trpimo i gledamo godinama takve stvari ko god dodje od trenera.

Ne nazire se svjetlo i mislim da cemo se jako tesko iscupati iz ovoga.Ako se sta brzo ne promjeni ostat cemo bez Evrope koliko god to nekima bilo cudno.

I za kraj 5 tekmi i svih 5 poraza u gostima.Ne znam da li smo to ikad dozivjeli.Komentator rece jesmo jednom poslije rata ali ne znam da li je bilo u nizu pet poraza.Sve u svemu jako losa sezona za koju smo mislili da je nasa poslije pobjede nad Rumunima.Najradije bih volio da forsiramo nasu djecu koja ce ginuti za ovaj dres a da se rijesimo ovih placenika koji su veceras dosli da odrade 90 minuta i to je to.
Sve sw slazem samo mi ke i djordjevic prevara a ne prevaga.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 27 sep 2025, 22:27

ZZ se **** sve od do jer je odmarao igrače protiv listice i izgubio nebitnu utakmicu. Tada su naši vrli “navijači” sa onim saopštenjem razjebali sve. Sve dodje na naplatu. ZZ je otišao da bi iz suterena, iz mulja i kanalizacije isplivali Husrefovi pušikurci da lobiraju, hajcaju, vuku za rukave ili da omaste i oni brk ili iz idiotizma. I sad smo tu gdje smo. Borićemo se za opstanak. Klub koji plaća obeštećenje za kvazimoda Dženisa ni ne zaslužuje bolje.
Zadnja izmjena: PeppermintSA, dana/u 27 sep 2025, 22:27, ukupno mijenjano 1 put.

Djulboni
Kontakt:

Post Postao/la Djulboni » 27 sep 2025, 22:27

Kabinet1987 je napisao/la:
27 sep 2025, 21:43
Uz puno poštivanje svih vas koji prizivate odlazak Mirvića, mislim da bi to bio još jedan potez koji bi obradovao neprijatelje ovog kluba. Mirvić je klubu itekako potreban, ali mora shvatiti gdje griješi.

Što se Husrefa tiče, on je u stručnom i liderskom smislu jedan nivo ispod Zekića. Iako je besmisleno pričati šta bi bilo kad bi bilo, jasno je da Zekić večeras ne bi izgubio. Ako ništa drugo, kod Zekića ne bi igrao Cimirot a igrao bi Kuprešak. I to bi bilo dovoljno da ne izgubimo.

Još jedna stvar koja je za mene neshvatljiva. Čemu ovoliko negativnih komentara večeras? Za mene je ovaj poraz isto što i poraz od Sloge ili Širokog? Iako dijelimo isti grad i prostor, mene utakmice sa Zeljeznicarom uopšte ne interesuju više nego sa nekim drugim klubom u državi. Niti me interesuju kad pobijede niti kad izgube. I zašto večeras neke posebne negativne emocije?

Iako stanje unutar kluba ne poznajem dobro, kao i većina vas, osim što svi volimo nagađati, ja vas bogom preklinjem nemojte hraniti ego našim neprijateljima. Ne hranimo dušu novinarčićima koji jedva čekaju lomove kod nas. Naš potencijal je veći nego svih klubova u ligi. A rezultati drugog sarajevskog kluba su više momentum i plod nekog trenutka i vidjećemo hoće li se to nastaviti. Gledajmo samo use. Nama stalni lomovi i turbulencije ne trebaju niti da se stalno priča šta se dešava u klubu.

I za kraj ono što mogu zaključiti na osnovu površnih informacija od ljudi koji rade u klubu je sljedeće: uloga Ajle u klubu je preuveličana i previše se priča o njoj kao o problemu, više je štete klubu nanio Ibričić nego Ajla, ali to niko ne spominje. Ne znam je li to tačno ali često čujem takve ocjene.

Uglavnom kako god...., sabur i pamet pitari.
Potencijal ?
Za šta potencijal ?
Imamo svoj stadion ?
Imamo viziju ?
Imamo plan kako ostvariti viziju ?
Imamo li stručne ljude ?
Koju su školu završili ?
Osim hale za trening šta je urađeno po pitanju imovine ?

Ko odobrava besramno visoke plate igračima, menađerima ?
Ko je promjenio 50 trenera u akademiji u zadnjih 5 - 10 godina ?
Ko je dozvolio da dođu Slovenci preko agencije i rastjeraju sve sa čim oni nisu imali nikakve veze ?
Zašto u 20 igrača nemaju 3 igrača rođena u Sarajevu ?
Zašto se dovode igrači na posudbu, pa se isti ne otkupe ako su se pokazali ?
Zašto nakon Vladana 5 - 6 godina mi ne možemo golamana pronaći, a da nije otpad iz Hrvatske ?
Zašto se psiholog ne zaposli, jer igrači godinama kad prime gol u 3 minuti ne mogu 95 minuta sebi da dođu ?

Zašto klub ni u jednoj stvari koja je bitna za funkcionisanje bilo kojeg kolektiva nema kontinuitet, tj. postaviti prave ljude na pravo mjesto i čekati produkt njihovog rada ?

Za što imamo potencijal ?
Hvala na odgovorima!

Lp

Da, čekati i biti strpljiv to je proces za koji u klubu ne znaju ili neće da znaju.

DzemoSmjecanin
Kontakt:

Post Postao/la DzemoSmjecanin » 27 sep 2025, 22:27

maroon46 je napisao/la:
27 sep 2025, 21:53
27 sep 2025, 21:51
Šta kaže Ristovski, amaterska liga? Pa ti amateri od tebe moj Ristovski napraviše, ne amatera, nego vodonošu.
Cimi nam je, kažu stručnjaci trebao ko sunce Sibiru da bi bili kompaktni? Fuj, fuj i samo fuj.
A da, tu mislim i na Rahmanovića i ostale povratnike. Sve i jednom, daleko kuća od Sarajeva bila.
Koliko su ga puta u zadnje 4 utakmice bacili na guzicu neka suti do kraja zivota, nema ko ga nije izvozao od kada je dosao, a za sve to prima masne pare.
I večeras je bio uzasan, par izgubljenih lopti a kod drugog gola reakcija ala Bićo u Brazilu. Nije to dzaba Boban potjero.

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 27 sep 2025, 22:28

Hare1991 je napisao/la:
Husrefe pred ekonomiju guraj šah ljubi te brat dobro je više
Da se nasmijem, koja si ti provala.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 27 sep 2025, 22:28

Ajde Mamicu svega ti pokazi ublehama kako se to radi,da mu hoce sve pustiti u ruke da vide kako se to radi,dva poraza i odma smjeni trenera,kaze jedne prilike ako nisu u stanji sa najvecim klubom iz dvije tekme 6 bodova izvuci nisi za velik tim.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 27 sep 2025, 22:29

Borba za opstanak. :opaopa:

Hvala svakom uposleniku kluba koji je ovo omogućio.
Nikad poraz, samo lekcija.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 27 sep 2025, 22:30

Napisah odmah poslije kraja tekme. Za ove branioce lika i djela...
Hajdeee je napisao/la:
27 sep 2025, 21:14
Gdje su ovi branioci degenerika.
Nema veze, redovne su i visoke plate.
- FKS -

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 27 sep 2025, 22:32

luckystrike je napisao/la:
27 sep 2025, 21:01
Ne bih da amnestiram indolentan pristup igrača i slabu taktiku sš, ali mi smo večeras žestoko oštećeni.

Tebri start nad Beganovicem moze se okarakterisat kao žuti karton, penal nije bio jer je Muftić prvo dirao loptu i izbio istu.

O dešavanjima na terenu:
Naš naveći problem od dolaska “investitora” jeste što nemamo više srce a prsimo se, svaki povratnik (Cimirot, Duljevic i co) ili osoba sa jakim CV (TSS, Vrnacic, Ljajic, Rile i sl) nisu ja željenom lvl iz prostog razloga što mi nemamo srce i ljudi dodju odrade dobiju neke parice i to je to, jednostavno kad su vidjeli kako je to u evropi a ovdje ti dodje Ajla i kaze kako ces igrati u fazi odbrane/napada ne bi ni ja igr’o. Dok u drugim klubovima i u prvom i u drugom mandatu su igraci na lvl. (Grahovac, Susic, Cuze) a ovi sa CV (Boljevic, Kvrzic, Savic, pa i ovaj Jojic)

Druga stvar su uprava/treneri koji imaju lične interese a ne interese kluba, uprava na celu sa Ajlom je kriva za sve od tenera pa i mimo njega, a treneri su krivi jer ne znaju i da i ZZ spada u njih jer je doveo ove talente poput Bralica, Butica i sl. no ipak je izvukao maksimum i vise od toga iz Mujkica, Kupresaka, Gulija i sl, Rozman iz Renana/Hamze, Mirza iz Ziljkica, Mustafica a HM nece iz nikog jer je on naucio na Titino dobar i na ego a ne na razgovor i prijateljstvo. Kakva kohezija vlada u ekipi dovoljno govori slika sa terena kad Mamasa Troupee udara i kod koškanja niko ne dolazi od naših mimo kapitena koji je tu kasnije dolaze nasa dvojica vecinom Beganovic i Rile.

O “taktici” i postavci same igre greske su evidentne Francis ne moze igrat LWB, Mlinaric nije 10tka, Bralic ne moze igrati derbi utk, Butic nije za C ekipe.

Mene samo zanima kad ce poceti bojkot/štrajk/suprostavljanje gosp Mirvicu i njegovim pulenima.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 27 sep 2025, 22:32

scholsey je napisao/la:
27 sep 2025, 22:18

Ti si onako pametan čovjek, pa ću ti reći ovo: kad čovjek pročita ovako ovdje neke stvari, imam više razloga za zadovoljstvo kad mi se Aufenthalt produži. Iako s druge strane duša vene.
Sve znam. Neka te brate, sam si sebi najpreči. :bih:

Pazi sad kako će napraviti diskusiju iz šifrovanih komentara.. jer, nemaju druge, plata se mora zaraditi.
The saddest thing in life is wasted talent.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”