bravo majstoreNisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑28 sep 2025, 13:55Upravo to i kazem, mi smo primili sinoc 3 identicna gola, a i u sanse su dolazili sve na jedan te isti nacin. Dakle, to je bio njihov plan igre.bordobijeli je napisao/la: ↑28 sep 2025, 13:18Al nije to samo sinoc mi smo i protiv Sloge isto golove primili Borac, Zrinjski. Puste ti loptu i malo pritisnu mi pucamo po šavovima i dajem protivnicima lopte u gol sansi .tako da ne treba biti mag da nadigras treuntnu ekipu Sarajeva . Dovoljno da nas nagaziš mi sami sebi zabijamo a s druge strane redono promasis 3/4 situacije.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑28 sep 2025, 12:51
Ne razumijete vi sta @jurisicduska govori.
Culi od Husrefa da su golovi "plod individualnih gresaka" I ponavljate to. Kako je doslo do individualnih gresaka, jesu se desile same od sebe? Nisu, nego te protivnik natjerao na njih.
Kompaktnija, organizovanija i, ruku na srce, bolje vodjena ekipa od nas. Znali su tacno u kojim zonama da igraju presing i kako, te nas tako tjerali na greske.
Oduzmu ti loptu i u 3 pasa dodju do 16. I onda neko napise greske, nisu organizovane akcije. Sve su to itekako organizovane akcije. Nije akcija samo kad krenes build up iz zadnje linije i dodjes do gola.
Znas da te protivnicki trener takticki pojeo kad izgleda kao da u fazi odbrane imaju igraca vise. Tako je sinoc izgledalo. To nisu nikakve individualne greske indisponiranih igraca (koji se, btw, nisu sami stavili u prvih 11) nego neznanje naseg strucnog staba.
Prvi go, Erick izlazi u presing, krade loptu i namjesta se na sut. I u prvom poluvremenu je identicno uradio, samo sto je taj sut zavrsio na tranzitu, ali ovaj nazalost nije.
Drugi go, opet Erick iskace i daje loptu Brazilcu lijevo, koji je sam samcat jer Kyeremeh kasni. Sreca pa je Alic napravio prekrsaj ovdje, a nije morao jer bi ionako lopta dosla do njih - jer Erick zna tacno gdje treba da bude.
Treci go, ponovo presing Ericka, koji je ispratio Milosevic. Opet kontra i opet nas razvlace kao pionire, opet je Brazilac potpuno usamljen desno.
To su te "individualne greske" i pehovi o kojima nas trener prica kad kaze da nismo zasluzili da izgubimo, a u sustini to nisu nikakve greske ni nesreca nego je Adzem bolje spremio utakmicu. Nije slucajno sto je haman svaka njihova sansa dosla istim putem. Pogledajte kretnje i organizaciju kontra-napada.
Nek neko pokaze ove klipove strucnom stabu, mozda i skontaju sta se desilo na ovoj utakmici, mada sumnjam.
trebaju se ovdje izdvojiti i ovi detalji
prvi gol je Musiju dosta sjebo Bralic jer ga je zaklonuo tacno iznad glave prosla i lik je generalno odron teski, spor
gledaj mu reakcije kod treceg gola i trazi ofsajd, o onoj sansi Rakica ne treba vise nista dodati
Aleksandar Djordjevic kakva kurcobolja i kod ponistenog i kod drugog gola

to je razlika izmedju nas i njih sinoc, mi smo imali dobar broj takvih igraca dok oni nisu imali nijednog
Renan ide akcija i moze stici igraca al jok on prigovara sudiji
ma raspustena banda