FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
106
35%
Darko Milanič
35
12%
Miodrag Božović
7
2%
Fedja Dudić
51
17%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
31
10%
Samo stranac
74
24%

Ukupno glasova: 304

ado-hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ado-hz » 30 sep 2025, 00:42

Ja mislim da ovdje vise definitivno nema sredine.
Ili cemo nesto napraviti sa Mamicima i tim Jozakom ili cemo zaista propasti.
Kad kazem Mamicima samo budala moze da pomisli da ovdje iz sjene nije i Zdravko ukljucen.
Nek nam je sretno i nece dugo trebati da vidimo jel ovo pravi potez bio ili idemo u propast.

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 30 sep 2025, 00:44

bvsic je napisao/la:
30 sep 2025, 00:39
Sve puklo ovde, ni Bog ne pomaze nama
I ne pukli kakve sve turbulencije imamo godinama iole smo jos malo normalni. :lol:

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 30 sep 2025, 00:45

Ado_77 je napisao/la:
30 sep 2025, 00:44
bvsic je napisao/la:
30 sep 2025, 00:39
Sve puklo ovde, ni Bog ne pomaze nama
I ne pukli kakve sve turbulencije imamo godinama iole smo jos malo normalni. :lol:
Ode pitar u banovice izgleda prvi :urnebes:

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 30 sep 2025, 00:46

obrijanopile je napisao/la:
30 sep 2025, 00:35
Je li imaš provjerene informacije ili nagadjas? Ono prije nekoliko mjeseci kada je bila pričao oko dolaska Mamica, dosta mojih drugova, poznanika i porodice, koji navijaju za Želju, su rekli ako se oni uključe onda nema ko sta tražiti u ovoj ligi pored Sarajeva. Mada sam ja lični mišljenja da to neće biti bas lako izvodljivo, jer ovde se ne igra fudbal samo na terenu vec i izvan njega. Iskreno, ja ništa ne očekujem, ali se potajno nadam da ce, ako Bog da, krenuti na bolje. Sarajevo ima jednu dobru stvar, a koji drugi klubovi nemaju a to je trening centar i Akademiju, koja je do sada zaradila, i ne pitaj me kome, preko 10 miliona eura od prodaje akademaca, možda i više. Takodjer bi volio da se Mirvic makne, jer njemu više ništa ne vjerujem i ako dodje taj princ onda bi sve bilo puno bolje. Da nam ovo bude, ako Bog da, sretno i na puno bolje uz Boziju pomoc.
Pa ne mogu proricati buducnost i ne znam kakve veze ima sta navijaci drugih klubova misle, ali zar nas sve nije ovo sve sa Mirvicem naucilo da je svaka famozna rekonstrukcija kratkog daha? Od kako je Zekica otjerao ja nemam vise nade nikakve jer mislim da je on bio sansa da prelomimo. Svake sezone krecemo iz pocetka minimalno jednom. Mirza, Rozman, Zekic, Husref, dovodi, tjeraj, sta, cemu?

Sto se Mamica tice odgovorio sam nekome drugom maloprije uz duzno postovanje prema tome sto su napravili od Dinama i sta god neko mislio kriminalci ili ne, tamo su to uradili uz podrsku vlasti, politike, grada, uz kontrolu nad savezom, znaci politicke i drustvene moci kakvu ovdje jednostavno nemaju. I neko sad misli da ce pored ludog Mirvica u klubu koji je razoren Zoran ponoviti takav uspjeh i napraviti funkcionalnu i uspjesnu organizaciju? Ja ne mislim, iz iskustva mislim da ce biti otjeran pitanje dana kad ili ce sam otici.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 30 sep 2025, 00:48

Bar necemo vise slusati ono famozno, "sta je, tu je..."

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 30 sep 2025, 00:49

ado-hz je napisao/la:
30 sep 2025, 00:42
Ja mislim da ovdje vise definitivno nema sredine.
Ili cemo nesto napraviti sa Mamicima i tim Jozakom ili cemo zaista propasti.
Kad kazem Mamicima samo budala moze da pomisli da ovdje iz sjene nije i Zdravko ukljucen.
Nek nam je sretno i nece dugo trebati da vidimo jel ovo pravi potez bio ili idemo u propast.
Realno, ne očekujem ja da mi odmah proigramo. Volio bih da vidim da se napravi hemija izmedju igraca i da se nekako vrati ona igra protiv Crajove sa Koševa. Treba sad praviti okosnicu ekipe za narednu sezonu, a ove da, ako Bog da, izborimo Evropu i to je super. Na žalost ono sto je nas većina govorila, a nije samo do njega, Husref nije trebao biti nikako opcija, mada sam niskjenjq ko god da je došao ne bi puno uradio zbog napravljene loše atmosfere u klubu i oko kluba. Neko je pisao da Mamici nisu izbor Mirvica, pa mi to ulijeva neko povjerenje, ako je istina.
Evo i oni tebe selame!

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 30 sep 2025, 00:52

A sta ja znam, ovako na prvu čovjek zrači nekom pozitivom, haj znaj... možda i upali sa njim. :hmmmm:

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 30 sep 2025, 00:52

Hordas1990 je napisao/la:
30 sep 2025, 00:46
Je li imaš provjerene informacije ili nagadjas? Ono prije nekoliko mjeseci kada je bila pričao oko dolaska Mamica, dosta mojih drugova, poznanika i porodice, koji navijaju za Želju, su rekli ako se oni uključe onda nema ko sta tražiti u ovoj ligi pored Sarajeva. Mada sam ja lični mišljenja da to neće biti bas lako izvodljivo, jer ovde se ne igra fudbal samo na terenu vec i izvan njega. Iskreno, ja ništa ne očekujem, ali se potajno nadam da ce, ako Bog da, krenuti na bolje. Sarajevo ima jednu dobru stvar, a koji drugi klubovi nemaju a to je trening centar i Akademiju, koja je do sada zaradila, i ne pitaj me kome, preko 10 miliona eura od prodaje akademaca, možda i više. Takodjer bi volio da se Mirvic makne, jer njemu više ništa ne vjerujem i ako dodje taj princ onda bi sve bilo puno bolje. Da nam ovo bude, ako Bog da, sretno i na puno bolje uz Boziju pomoc.
Pa ne mogu proricati buducnost i ne znam kakve veze ima sta navijaci drugih klubova misle, ali zar nas sve nije ovo sve sa Mirvicem naucilo da je svaka famozna rekonstrukcija kratkog daha? Od kako je Zekica otjerao ja nemam vise nade nikakve jer mislim da je on bio sansa da prelomimo. Svake sezone krecemo iz pocetka minimalno jednom. Mirza, Rozman, Zekic, Husref, dovodi, tjeraj, sta, cemu?

Sto se Mamica tice odgovorio sam nekome drugom maloprije uz duzno postovanje prema tome sto su napravili od Dinama i sta god neko mislio kriminalci ili ne, tamo su to uradili uz podrsku vlasti, politike, grada, uz kontrolu nad savezom, znaci politicke i drustvene moci kakvu ovdje jednostavno nemaju. I neko sad misli da ce pored ludog Mirvica u klubu koji je razoren Zoran ponoviti takav uspjeh i napraviti funkcionalnu i uspjesnu organizaciju? Ja ne mislim, iz iskustva mislim da ce biti otjeran pitanje dana kad ili ce sam otici.
Tvoje nepovjerenje je opravdano i ja ga imam prema Mirvicu I onim koje je on navukao u klub, alu je neko napisao da se Mirvic nije pitao za Mamice. Ne znam, ali se nadam , uz Boziju pomoc, da ovo krene na dobro.
Evo i oni tebe selame!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 30 sep 2025, 00:55

ajdohordas je napisao/la:
30 sep 2025, 00:52
A sta ja znam, ovako na prvu čovjek zrači nekom pozitivom, haj znaj... možda i upali sa njim. :hmmmm:
Ma zna da sastavi dvije recenice pa nam cudo... :mrgreen:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 30 sep 2025, 00:58

Vanja8 je napisao/la:
30 sep 2025, 00:08
29 sep 2025, 23:59
successminator je napisao/la:
29 sep 2025, 23:56
Da Mamić ima časne namjere došao bi u “svoj” Zrinjski ili Široki Brijeg, ali džaba ja to tebi pričam. I ovo boldovano govori puno o tebi, nema potrebe za daljom diskusijom.
Imali su Mamici namjere u par Hercegovackih klubova da udju i probali, ali su ih svi redom otkantali. Cak su ih i kone otkantale.
Ne bih ja bas trolao toliko na tvom mjestu...
Smanji malo dozivljaj jer se cini da te nervoza hvata od Mamica...

Malo se bolje raspitaj ko je koga otkantao...
Gledaj ti ovog lika haha kone Mamica otkantale hahah nek se raspita,molili ga sto puta,spojio ih sa ovim likom sto im je Al Jabera doveo,molili ga da udje i svaki put su bili odbijeni,isto sad rade sa Mirvicem,radili su i sa Diglisicem a sad nama prosipaju ove price.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 30 sep 2025, 01:07

Sretno Mario !
Gori od orethodnog ne mozes biti...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 30 sep 2025, 01:10

Do polusezone nas preuzima princ, trener ostaje a Mamic dovodi još ljudi .Ne čudite se ako na drugoj polusezoni bude kompletan novi tim. Traži se zemlja za stadion i ormar gdje ćemo poslagati trofeje, igrat ćemo 352 bit ćemo ko Bayern

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 30 sep 2025, 01:11

boki86 je napisao/la:
29 sep 2025, 23:44
29 sep 2025, 23:30
mosarajvosa83 je napisao/la:
29 sep 2025, 23:26

Ljudi im napravili sve i jednog igraca koji vrijedi u svijetu fudbala, zasmetali su nekim ljudima tj politicarima i tu se zavrsava prica, lafo hocemo titule u ovoj ligi gdje apsolutno nista nije regularno,gdje niko osim.2 tima nece biti sampion,Mamic nece po tom pitanju nista moci,bicemo na 3 mjestu max svake godine i to je to, do tada bosnje ce voditi bitke protiv vjetrenjaca, zamarati se stvarima koje nisu bitne itd.
Uopste nije u tome poenta. Stvari stavi u kontekst. Gdje i kako su Mamici uspostavili dominaciju sa Dinamom? Nisu oni digli klub iz pete lige i napravili prvaka od njega nego im je dosao prvo Tudjman pa onda sve ostale vlasti i istresle im milione svake sezone da poklope hrvatski fudbal od pjetlica do predsjednika saveza i onda su napravili klub kakav je postao Dinamo, a uz to se licno obogatili izvlaceci pare iz tog istog Dinama.

Sad valjda na osnovu toga ti mislis da ce Zoran Mamic u Mirvicevom Sarajevu napraviti Dinamo 2.0 jer je on toliki strucnjak. Da ti odmah ja kazem nece. Nego ce se postaviti svoje ljude (koliko mu Mirvic dozvoli) rastaliti se gdje moze i otici za 4,6, 8 mjeseci, a mi cemo onda ponovo ganjati nove trenere, nove savjetnike, nove rekonstrukcije. Ponovo cemo tjerati Ajlu, prizivati Husrefa, smisljati nove nadimke za Mirvica i najavljivati duple krune, pa onda kad gruhnemo glavom od pod **** majku Vici, masonima i mossadu.
Svako ko proda sljivotresa balabana za 8 miliona funti aston vili prije 20 godina, kad niko na balkanu nije znao sta je milion i transfer, zasluzuje da mu se pruzi prilika. I puno gorima su se davale prilike kod nas
Ma ne samo njega spisak je dug,vjerovatno mu vlada,premijer,ministar pomogli da ga proda. Zamisli ides u Englesku,dogovoris Eduarda za 15 mil mislim i dodjes tamo i kazes nista od toga,odustanes i dignes mu cijenu i ode za 30 al bosnjo ovdje sve zna, evo kazu da je to sve zbog politike postigao a nisu vidjeli kako 100 eura izgleda. Naucice bosnjo za markom.u dzepu kako Mamic treba da posluje i ubjediti nas da nije sposoban.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 30 sep 2025, 01:14

relativizam je napisao/la:
30 sep 2025, 01:10
Do polusezone nas preuzima princ, trener ostaje a Mamic dovodi još ljudi .Ne čudite se ako na drugoj polusezoni bude kompletan novi tim. Traži se zemlja za stadion i ormar gdje ćemo poslagati trofeje, igrat ćemo 352 bit ćemo ko Bayern
Ovdje ko od dvije ove politicke prcije osvoji trofej,treba im odma dati 5 trofeja, kao sto rece trener onog TSC iz Srbije rece za njihovu ligu,nama je ovo ok plasman jer ovdje pored Zvezde nebi bio prvak Real,to vazi i za nasu ligu.

roccosiffredi
Kontakt:

Post Postao/la roccosiffredi » 30 sep 2025, 01:19

relativizam je napisao/la:
30 sep 2025, 01:10
Jedino u klub može ući još Edin Gačanin Tito, da pojača krimi ekipu koja se vrti u i oko kluba. Šmrk, Šahman, Džeka, Adi, Kukan, Hurem... još samo Tito fali za Dream Team

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 30 sep 2025, 01:32

Vanja8 je napisao/la:
30 sep 2025, 00:55
ajdohordas je napisao/la:
30 sep 2025, 00:52
Ma zna da sastavi dvije recenice pa nam cudo... :mrgreen:
Ako ništa, nabacio je neki bordo džemper.
Može dobit prolaznu za sad :mrgreen:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 30 sep 2025, 01:32

30 sep 2025, 00:11
Vanja8 je napisao/la:
30 sep 2025, 00:08

Ne bih ja bas trolao toliko na tvom mjestu...
Smanji malo dozivljaj jer se cini da te nervoza hvata od Mamica...

Malo se bolje raspitaj ko je koga otkantao...
Kakvo trolanje? Otkantali ih ljudi svi redom gdje su god probali da se aktivnije ukljuce. Naravno da me hvata nervoza od jos jednog u nizu pogresnih poteza a uhvatice i tebe za 4-5 mjeseci kad odemo u helac kao i svaki put do sad kad smo nesto nanovo kretali pa mijenjali sto je Mirvicev standard od kad je tu.
Evo koji su to botovi, na sve nacine pokusavaju jos vise da naprave razdor, na svim forumima od kona su oni licno pisali da su se na sve nacine trazile veze da Mamici udju kod njih, na kraju su odbili 20 puta i spojili ih sa nekim ljudima i iz te saradnje su dobili Jabera,trazili da se saradnja prosiri al nista od toga,mada hvala ovom nek nastavi da trola.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 30 sep 2025, 01:34

Direktor Dinamove nogometne škole, Ivo Milić, završetkom sezone zaključio je svoj drugi mandat u maksimirskom klubu. Na ovoj je dužnosti proveo nešto dulje od godinu dana, od ožujka 2024., i ovom prilikom GNK Dinamo od srca mu zahvaljuje na silnoj energiji, angažmanu i trudu koji je uložio u radu s mladima.

Milić je prošao Dinamov sustav još od ranih igračkih, ali i početnih trenerskih dana, bio je asistent u stožeru u mlađim uzrastima, potom i u prvom sastavu, odigrao je važnu ulogu u brušenju talenata u zadnjem sazivu Dinama II, tadašnje mlade momčadi, a lani preuzeo ulogu direktora klupske akademije.

U Dinamovu je sustavu bio od ljeta 2014. do 2018. godine pri čemu je u ulozi asistenta u stručnom stožeru prošao kroz juniorsku, mladu i potom prvu momčad plavih. Drugi mandat otvorio je u ljeto 2023. da bi u ožujku sljedeće godine preuzeo ulogu direktora akademije.

Uz neupitnu stručnost i predanost u Dinamu je u dva mandata proveo šest godina, karijeru će slijedom okolnosti nastaviti u novoj sredini i ovom mu prilikom zahvaljujemo i želimo svu sreću u nastavku njegova nogometnog i životnog puta.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 30 sep 2025, 06:56

sonpenn je napisao/la:
30 sep 2025, 00:03
Lijepo prica,no lahko je lijepo pricati to zna skoro svako. Kulturan je i elokventan,sto u svakom slucaju nije lose. Izbor bordo veste za dolazak u Sarajevo je znak da misli na detalje i da vec radi svoj posao. Pohvalno.
Treba ga podrzati naravno. Samo ne moze se ocekivati neka igra ni rezultati prije proljetne sezone. U losem stanju je ekipa i fizicki i psiholoski. Nema timskog duha,nema sinergije. Treba neko sposoban,energican, sa velikim ovlastima da to dovede u red. A za to to treba vremena !!
Vidjecemo u ponedeljak,hoce li biti pozitivnih pomaka.

mikimaus
Kontakt:

Post Postao/la mikimaus » 30 sep 2025, 07:02

Puno slicnosti kao kada je Jarni dosao , samo da ne zavrsi kao isti . Sretno Mario
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 47 gostiju.