BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
bosvastarigrad
- Kontakt:
Re: BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Auuùu kakve rijeci Doganaaaaa.. pa aferim ti majstore, kapa do poda. Bošnjacima je bilo namijenjeno da nestanu! Jasno, glasno i precizno. Bravo.
Vala je smijesno toliko kriviti Vasilja za gol. Momak je vrlo dobro branio veceras. Instiktivni izbio loptu, kao da je mogao znati da ce ona odbiti pravo onom Gregoricu ili kako vec.Bundesliga je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:21100%, jedini potpuno istinit komentar. Čisto njegov gol, i istog sam mišljenja da nam ne bi dali gol do sutra.RollingPaper je napisao/la: ↑18 nov 2025, 22:51Golmanov go 1/1
Ona lopta se hvata rukom. Da nije pogrijesio ne bi nam dali go u 3 utakmice
I zabili bi oni nama do kraja, sigurno. Jer su vrsili opsadu naseg 16-erca.
Mi smo se bilo totalno povukli u krilo Vasilja i cekali da prođe vrijeme, bez ikakve ambicije prema naprijed. Oslonili se na obranu koja nam nikad nije bila jaca strana i naravno da ce kad-tad popustiti i jedna proci.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 18 nov 2025, 23:31, ukupno mijenjano 1 put.
- Beduin
- Kontakt:
Forumasi bi to bolje odigrali i/li vodili ekipu, samo eto nemaju srece da ih neko progura do repke.Zutti je napisao/la: ↑18 nov 2025, 22:57Čuj "nismo se smjeli braniti cijelo drugo poluvrijeme". Yebo vas život, pita se nešto i kontra ekipa. Ljudi izašli, jednostavno kvalitetniji i cijelo poluvrijeme dominiraju. Kad si morao napasti nisi mogao centra preći, a kao napali bi ih u drugom poluvremenu, izašli visoko, probali igrat... Kao da je bilo kome u ekipi drago što igraju samo u svom 16ercu.
Kad ih citas ovdje zapitas se koliko to strucnih osoba topka i posjeduje licence razmirazne, led te j3bo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- kolezeljovac
- Kontakt:
Sta govori ugasio sam TV odmah?
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
- VensanKasel
- Kontakt:
Ma prestaneš čitati kod najsmješnina grupa u historiji .feniksptica je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:27Ne moze svaki pozitivan rezultat bit sreca a svaki kiks zasluzen. Necemo bit licemjerni majku mu.PeppermintSA je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:24Ja ne mogu da vjerujem da ljudi nakon ovih kvalifikacija govore da je sve ovo do sportskog prokletstva.
1. Izvučeš najsmiješniju grupu u istoriji kvalifikacija za svjetska prvenstva.
2. Pobijediš Rumuniju na otvaranju kvalifikacija u Bukureštu u utakmici u kojoj je protivnik imao brat bratu 5 mrtvih zicera i u kojem je, budimo realni, doslovno opljačkan za penal. Ti pobijediš iz jedinog šuta na gol.
3. Provučeš se protiv Kipra u Zenici u kojoj je Kipar bio bolji od tebe, imao bolje prilike, uz igrača manje.
4. Iako si kući manje više glat izgubio od Austrije i na jedvite jade dobio San Marino, poklope ti se rezultati da sam odlučuješ o svojoj sudbini.
5. Pobijediš Rumuniju kući nakon što si gubio 1:0 na poluvremenu, a Rumuni promašili tri mrtva zicera. Frajer koji ulazi s klupe dobija preglup crveni karton nakon 90 sekundi. Koliko god da si to drugo poluvrijeme odigrao odlično, poklopilo ti se mnogo štošta.
6. Odlaziš na “finale” u Austriju da igraš protiv ubjedljivo najslabije reprezentacije koju si mogao izvuči iz prvog šešira. Igraš pred 30 hiljada svojih navijača. Povedeš iz klasične frljoke gdje povratna lopta prolazi kroz trojicu Austrijanaca u petercu, tvoj igrač s poda ustaje i glavom zabija.
7. Nakon toga primaš gol za 1:1 iz fantastične akcije, ali te sreća ponovo pomazi - bio je faul u početku i VAR poništi gol. Ljudi kruže, voda im u ušima.
I ti opet nisi u stanju da se plasiraš. Pa ****, do tebe je. Vile su te nosale vrijeme, ali nisi u stanju da ista pod milim bogom završiš. Gadi mi se sve ovo.
Sreca je sastavni dio fudbala.
Naš gol sreća , a njihov nije
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Bilo je preocito da ne mozemo drugo poluvrijeme izaci kao kraj prvog, Barbarez ni jedan potez nije povukao da ojaca vezu, da drzimo vise loptu, ili traziti dr. gol iz tranzicije. Doduse ni Austrijanci nisu imali nekakve sanse, ali nudili su dosta prostora da se da taj drugi gol i zavrsi prica. Nista vidjet cemo sta baraz nosi, samo Dzeko ne vise od 30 minuta na terenu.
embrace the chaos
-
signalidunapark
- Kontakt:
2. Ono nije penal po novim pravilima.feniksptica je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:27Ne moze svaki pozitivan rezultat bit sreca a svaki kiks zasluzen. Necemo bit licemjerni majku mu.PeppermintSA je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:24Ja ne mogu da vjerujem da ljudi nakon ovih kvalifikacija govore da je sve ovo do sportskog prokletstva.
1. Izvučeš najsmiješniju grupu u istoriji kvalifikacija za svjetska prvenstva.
2. Pobijediš Rumuniju na otvaranju kvalifikacija u Bukureštu u utakmici u kojoj je protivnik imao brat bratu 5 mrtvih zicera i u kojem je, budimo realni, doslovno opljačkan za penal. Ti pobijediš iz jedinog šuta na gol.
3. Provučeš se protiv Kipra u Zenici u kojoj je Kipar bio bolji od tebe, imao bolje prilike, uz igrača manje.
4. Iako si kući manje više glat izgubio od Austrije i na jedvite jade dobio San Marino, poklope ti se rezultati da sam odlučuješ o svojoj sudbini.
5. Pobijediš Rumuniju kući nakon što si gubio 1:0 na poluvremenu, a Rumuni promašili tri mrtva zicera. Frajer koji ulazi s klupe dobija preglup crveni karton nakon 90 sekundi. Koliko god da si to drugo poluvrijeme odigrao odlično, poklopilo ti se mnogo štošta.
6. Odlaziš na “finale” u Austriju da igraš protiv ubjedljivo najslabije reprezentacije koju si mogao izvuči iz prvog šešira. Igraš pred 30 hiljada svojih navijača. Povedeš iz klasične frljoke gdje povratna lopta prolazi kroz trojicu Austrijanaca u petercu, tvoj igrač s poda ustaje i glavom zabija.
7. Nakon toga primaš gol za 1:1 iz fantastične akcije, ali te sreća ponovo pomazi - bio je faul u početku i VAR poništi gol. Ljudi kruže, voda im u ušima.
I ti opet nisi u stanju da se plasiraš. Pa ****, do tebe je. Vile su te nosale vrijeme, ali nisi u stanju da ista pod milim bogom završiš. Gadi mi se sve ovo.
Sreca je sastavni dio fudbala.
Sa igracem manje nakon prvih 45 min i nismo mogli izdrzati. I ako gotivim Edina, koja je svrha bila zadrzati na terenu. Ni ti pressing pravi, ni ti je mogao zagraditi/izboriti loptu ni ti je nesto posebno pomagao odbrani. Jednostavno kakva je svrha bila zadrzati ga na terenu.?
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool
pa dobro tako smo I rekli nakon 2014 I SP pa opet smo dobili super grupe I laksije protivnike, tako da nije ni ovo prvi niti zadnji put da cemo imati priliku da odemo na neko veliko takmicenje, eto na EP idu prve dvije ekipe iz grupe, ali ovo je stvarno nepravda FIFAe da evropa nema toliko mjesta za SP, pa jebote Cape Verde ti ide na SP a ljudi slabiji od 90% evrope, pa jbt cak I Curacao ima priliku.Bazinga12345 je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:28Ovakvu priliku nikad nećemo imati. Šteta. Stvarno ne znam zašto je problem izvaditi Džeku koji jednostavno ne može i osvježiti ekipu na vrijeme. Baš ništa ne očekujem u baražu, ali daj bože da me demantuju.
- Shategabri
- Kontakt:
Sveukupno dobre kvalifikacije.
Ko se nadao da ćemo završiti sa 5 2 1,bez poraza u gostima?!
Na kraju nas je koštao taj poraz kući od Austrije prvog mjesta.
Ništa, idemo razbiti prokletstvo baraža
Ko se nadao da ćemo završiti sa 5 2 1,bez poraza u gostima?!
Na kraju nas je koštao taj poraz kući od Austrije prvog mjesta.
Ništa, idemo razbiti prokletstvo baraža
Koševo Zapad
-
Bundesliga
- Kontakt:
Ma mogao je đavola. Vidio si da je sudija od kad im je opravdano poništio gol sve šiljio za njih. Od početka drugog poluvremena. Odlično su se branili realno, primili preglup gol i to je to. Da je Barbarez mogao drugačije, naravno. Bajraktarević je trebao van, jer su čitavo vrijeme napadali preko njihove lijeve strane gdje je bio on. Tabaković, ako nije bio umoran ili povrijeđen nije trebao izlaziti van, bio je odličan, Gigović nula od ulaska, vidi se da ne igra. Džeku je ostavio zbog bunarenja vjerovatno.VensanKasel je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:24Gledaj mangupa kako staje uz Mumeta , Dragović se syebao . Mogao je večeras barem malo ...
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
-
BarbareZeljin
- Kontakt:
Ja ga znam od malena. Imam veliko postovanje za sve sto je uradio.VensanKasel je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:24Mislio sam i ja da je prokletstvo , ali vratim film pa skontam Arnautovića šta radi čitavo vrijeme , što sam već napisao . Pa skontam Alabu čitavu utakmicu kako pored aut linije šeta i savjetuje kao da je on trener .BarbareZeljin je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:11Nemamo mi ljudi jos taj kvalitet,Barbarez mozda nije neki trener,ali bar trebamo postovati da su on i Spaha navukli ove mlade djece. Bajraktarevic,Alajbegovic,Muharemovic,Gigovic....ja to vidim kao njihovu najvecu dobrobit za repku. Sto su iskoristili svoj uticaj u dijaspori.
Svi smo bijesni sad,ali ne mozemo pobijeci od cinjenice da smo najprokletija sportska nacija na svijetu. Ovo nam se desava 3 put za direktan plasman,i koliko 3 baraza.
Treba biti posten i reci kakav smo gol primili,kakave smo golove primili u Zenici. 3 preglupa gola od Austrijanaca,a ovaj veceras pogotovo.
Uhvatila nas je euforija sve,i sad smo svi ocajni i bijesni,ali svaka im cast borili su se. Tuga nest ide vrijeme ko godina, nakon sto su dali gol,jebote , hem su se koristili svim mogucim jadnim potezima ,hem je i sudija picka od 4 minuta nadoknade igralo se minut. Jbg kad smo naki prokleti.
Kao mi srčani , a oni hladni . Ok , borili smo se lavovski ali falila je drskost , ono što Kolašinac zna uraditi , to nam je baš falilo večeras . Sa tim igricama vrlo lako bi mogli Austrijanci do crvenog kartona .
Pa na kraju poluvremena Arnautović drži za ruke da mi saigrač ne dobije žuti karton . Po svim pravilima ti je direktan crveni karton . Kako tu niko nije reagovao ???
Moj Edin misli dokle je zgrada kod SCC-a što pravi , šta bi od onog mangupa ...
Gledaj ovog Džeke prije 10 godina .
Protiv Austrije . Isto bilo 1:1 .
Gledaj mangupa kako staje uz Mumeta , Dragović se syebao . Mogao je večeras barem malo ...
Trudim se to zadrzati. Vidim i ja sta mu sve fali. Vidim kako lose igra nazad. Valjda vise ne moze,ali jbg moras jarane.
Generalno on je nas najbolji igrac,mozda i u historiji,ali nije on Barbarez ili Spaha. Bez obzira sto je znao da pokusa biti taj mangup.
Tacno trebao je uraditi nesto,dici malo ekipu,jer se vidjelo da smo u krizi. Bas sto je citavu karijeru morao da se bori da se dokazuje sa onakim napadacima,ocito da nekad u sebi ima to sto je uvijek bio 2 ili 3 opcija a ne stvarni lider u klubovima.
Ali hajde da budemo realni. Najvaznija tekma u historiji nakon Litvanije,haj izvedi najboljeg igraca svih vremena,nakon Susica.
Trebao je vani,ali haj imaj muda uradi to. Ragnik bi uradio to. Ali hajde postavimo se u nasu kozu. Ne bi ni jedan selektor nas to uradio. Nas mentalitet.
Nemamo mi sreće ko država, a tako malo nam fali da budemo sretni, valjda dođe to nekad u novijim generacijama.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
I tom trenutku sam prebacio i ne zelim budalu vise gledati, o cemu covjek prica, kakvo je ovo generalizovanje, kakva je ovo prekrivena mrznja, nikada mi u BiH necemo normalno zivjeti dok god i poslednja budala kao ovaj Dogan ne umre i ode pod zemlju. Da bog da zadnji put na TV ekranima bila ova budala. FUJ!!!
- feniksptica
- Kontakt:
Nije trebo rec, mada je tacno.MikiPirs je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:34I tom trenutku sam prebacio i ne zelim budalu vise gledati, o cemu covjek prica, kakvo je ovo generalizovanje, kakva je ovo prekrivena mrznja, nikada mi u BiH necemo normalno zivjeti dok god i poslednja budala kao ovaj Dogan ne umre i ode pod zemlju. Da bog da zadnji put na TV ekranima bila ova budala. FUJ!!!
Al me cudi kako si ga dosad sluso, jesi normalan ti
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
počinjem miješati koji od nas dvojice ima youtube gaming kanal s naracijom pi.čkastim glasom a ko je radnikBundesliga je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:18Znam ja da ti zamišljaš derpe, idi pitaj mamu smiješ li izaći iz podruma i hoće li ti dati cenera da ne krepeš od gladi nehljebu neradnički.
Zadnja izmjena: Jabroni, dana/u 18 nov 2025, 23:37, ukupno mijenjano 1 put.
Evo ga Muharemović plače na BHRT-u. Momak je ljudina, pravi Zmaj. 
iskreno sve cisto nije imao namjeru igrati rukom, pogledaj Muharemovica momak dozivio nervni slom, ali drago mi je da ova djeca igraju sa tolikim srcem
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, enobarca, Goalgetter, Google Adsense [Bot], HariTz, Lavcina, LondonBlues, MostarReds22, nedimmmm1337, zikerrz21 i 98 gostiju.