Ma prestaneš čitati kod najsmješnina grupa u historiji .feniksptica je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:27Ne moze svaki pozitivan rezultat bit sreca a svaki kiks zasluzen. Necemo bit licemjerni majku mu.PeppermintSA je napisao/la: ↑18 nov 2025, 23:24Ja ne mogu da vjerujem da ljudi nakon ovih kvalifikacija govore da je sve ovo do sportskog prokletstva.
1. Izvučeš najsmiješniju grupu u istoriji kvalifikacija za svjetska prvenstva.
2. Pobijediš Rumuniju na otvaranju kvalifikacija u Bukureštu u utakmici u kojoj je protivnik imao brat bratu 5 mrtvih zicera i u kojem je, budimo realni, doslovno opljačkan za penal. Ti pobijediš iz jedinog šuta na gol.
3. Provučeš se protiv Kipra u Zenici u kojoj je Kipar bio bolji od tebe, imao bolje prilike, uz igrača manje.
4. Iako si kući manje više glat izgubio od Austrije i na jedvite jade dobio San Marino, poklope ti se rezultati da sam odlučuješ o svojoj sudbini.
5. Pobijediš Rumuniju kući nakon što si gubio 1:0 na poluvremenu, a Rumuni promašili tri mrtva zicera. Frajer koji ulazi s klupe dobija preglup crveni karton nakon 90 sekundi. Koliko god da si to drugo poluvrijeme odigrao odlično, poklopilo ti se mnogo štošta.
6. Odlaziš na “finale” u Austriju da igraš protiv ubjedljivo najslabije reprezentacije koju si mogao izvuči iz prvog šešira. Igraš pred 30 hiljada svojih navijača. Povedeš iz klasične frljoke gdje povratna lopta prolazi kroz trojicu Austrijanaca u petercu, tvoj igrač s poda ustaje i glavom zabija.
7. Nakon toga primaš gol za 1:1 iz fantastične akcije, ali te sreća ponovo pomazi - bio je faul u početku i VAR poništi gol. Ljudi kruže, voda im u ušima.
I ti opet nisi u stanju da se plasiraš. Pa ****, do tebe je. Vile su te nosale vrijeme, ali nisi u stanju da ista pod milim bogom završiš. Gadi mi se sve ovo.
Sreca je sastavni dio fudbala.
Naš gol sreća , a njihov nije