BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

PeppermintSA
Kontakt:

Re: BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025

Post Postao/la PeppermintSA » 18 nov 2025, 23:37

feniksptica je napisao/la:
18 nov 2025, 23:27
PeppermintSA je napisao/la:
18 nov 2025, 23:24
Ja ne mogu da vjerujem da ljudi nakon ovih kvalifikacija govore da je sve ovo do sportskog prokletstva.

1. Izvučeš najsmiješniju grupu u istoriji kvalifikacija za svjetska prvenstva.

2. Pobijediš Rumuniju na otvaranju kvalifikacija u Bukureštu u utakmici u kojoj je protivnik imao brat bratu 5 mrtvih zicera i u kojem je, budimo realni, doslovno opljačkan za penal. Ti pobijediš iz jedinog šuta na gol.

3. Provučeš se protiv Kipra u Zenici u kojoj je Kipar bio bolji od tebe, imao bolje prilike, uz igrača manje.

4. Iako si kući manje više glat izgubio od Austrije i na jedvite jade dobio San Marino, poklope ti se rezultati da sam odlučuješ o svojoj sudbini.

5. Pobijediš Rumuniju kući nakon što si gubio 1:0 na poluvremenu, a Rumuni promašili tri mrtva zicera. Frajer koji ulazi s klupe dobija preglup crveni karton nakon 90 sekundi. Koliko god da si to drugo poluvrijeme odigrao odlično, poklopilo ti se mnogo štošta.

6. Odlaziš na “finale” u Austriju da igraš protiv ubjedljivo najslabije reprezentacije koju si mogao izvuči iz prvog šešira. Igraš pred 30 hiljada svojih navijača. Povedeš iz klasične frljoke gdje povratna lopta prolazi kroz trojicu Austrijanaca u petercu, tvoj igrač s poda ustaje i glavom zabija.

7. Nakon toga primaš gol za 1:1 iz fantastične akcije, ali te sreća ponovo pomazi - bio je faul u početku i VAR poništi gol. Ljudi kruže, voda im u ušima.

I ti opet nisi u stanju da se plasiraš. Pa ****, do tebe je. Vile su te nosale vrijeme, ali nisi u stanju da ista pod milim bogom završiš. Gadi mi se sve ovo.
Ne moze svaki pozitivan rezultat bit sreca a svaki kiks zasluzen. Necemo bit licemjerni majku mu.

Sreca je sastavni dio fudbala.
Nije pitanje licemjerstva nego definicije rezultata. Pozitivan rezultat je plasman. Negativan rezultat je ostanak kući. Nas je u ovim kvalifikacijama doslovno prosralo. Mogli smo komotno iz 4. šešira u kojem smo bili izvuci grupu u kojem ne bi doslovno imali šanse kao sto se pokazalo u Ligi nacija kada udarimo na one najbolje timove. Mogli smo zasluženo popušiti u Bukureštu jer su nas ljudi ubili nogama. Da je sve ostalo bilo isto kao što je bilo, ne bi nam bilo ni baraža. Pa i danas nas ne sreća mazila. Kazem, do nas je. Ovo je utakmica u kojoj si morao poroditi rezultat. Morao si ih dokusuriti, morao si prosto se plasirati jer kao da je bilo upisano u zvijezdama. A ti ni to nisi mogao.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 18 nov 2025, 23:38

Ja ne mogu da vjerujem da ljudi nakon ovih kvalifikacija govore da je sve ovo do sportskog prokletstva.

2. Pobijediš Rumuniju na otvaranju kvalifikacija u Bukureštu u utakmici u kojoj je protivnik imao brat bratu 5 mrtvih zicera i u kojem je, budimo realni, doslovno opljačkan za penal. Ti pobijediš iz jedinog šuta na gol.

3. Provučeš se protiv Kipra u Zenici u kojoj je Kipar bio bolji od tebe, imao bolje prilike, uz igrača manje.

4. Iako si kući manje više glat izgubio od Austrije i na jedvite jade dobio San Marino, poklope ti se rezultati da sam odlučuješ o svojoj sudbini.

5. Pobijediš Rumuniju kući nakon što si gubio 1:0 na poluvremenu, a Rumuni promašili tri mrtva zicera. Frajer koji ulazi s klupe dobija preglup crveni karton nakon 90 sekundi. Koliko god da si to drugo poluvrijeme odigrao odlično, poklopilo ti se mnogo štošta.

6. Odlaziš na “finale” u Austriju da igraš protiv ubjedljivo najslabije reprezentacije koju si mogao izvuči iz prvog šešira. Igraš pred 30 hiljada svojih navijača. Povedeš iz klasične frljoke gdje povratna lopta prolazi kroz trojicu Austrijanaca u petercu, tvoj igrač s poda ustaje i glavom zabija.

7. Nakon toga primaš gol za 1:1 iz fantastične akcije, ali te sreća ponovo pomazi - bio je faul u početku i VAR poništi gol. Ljudi kruže, voda im u ušima.

I ti opet nisi u stanju da se plasiraš. Pa ****, do tebe je. Vile su te nosale vrijeme, ali nisi u stanju da ista pod milim bogom završiš. Gadi mi se sve ovo.
Realno ko gleda tako je to.

Mi nismo uopste bili konkurentni Austriji veceras.
Ko da igramo sa Njemackom nista pokusali nismo.

Oni zasluzeno prosli i to je to.

Igra nam se svela nabij na Dzeku koji je mrtav i kojem ne smijes nista reci nego on je legenda reprezentacije. Moze li neko jos postati legenda?

Iako uradi Esmir sta uradi ili Memic da protrci.

Trebalo je Bolica iz penzije vratiti..

Steta momaka kreten ce ovo razjebati.

U barazu nek Kolasinac bude na klupi a Mujakic na beku nek leti.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 18 nov 2025, 23:40

MUHAREMOVICA BI VECERAS POSTAVIO DA BUDE KAPITEN REPREZENTACIJE

MikiPirs
Kontakt:

Post Postao/la MikiPirs » 18 nov 2025, 23:41

feniksptica je napisao/la:
18 nov 2025, 23:36
MikiPirs je napisao/la:
18 nov 2025, 23:34
231983 je napisao/la:
18 nov 2025, 23:30
Auuùu kakve rijeci Doganaaaaa.. pa aferim ti majstore, kapa do poda. Bošnjacima je bilo namijenjeno da nestanu! Jasno, glasno i precizno. Bravo.
I tom trenutku sam prebacio i ne zelim budalu vise gledati, o cemu covjek prica, kakvo je ovo generalizovanje, kakva je ovo prekrivena mrznja, nikada mi u BiH necemo normalno zivjeti dok god i poslednja budala kao ovaj Dogan ne umre i ode pod zemlju. Da bog da zadnji put na TV ekranima bila ova budala. FUJ!!!
Nije trebo rec, mada je tacno.

Al me cudi kako si ga dosad sluso, jesi normalan ti :urnebes: :urnebes:
Kako on zna ko je i zbog cega otisao? Kakvo je to generalizovanje? Ja znam da 90% ljudi koji su se iselili iselili su se zbog boljeg zivota i danas se iseljavaju, i za cca 20god neki debil tipa Dogana sa mudzahedinskom bradicom ce doci na drzavnu televiziju i reci kako su se roditelji tog nekog Kerima/Milosa/Dine iselili iz BiH 2025 jer su spasavali goli zivot. Dogan, mrs stoko nacionalisticko, sovinisticka. Mrs!!! Takve budale i siju mrznju medju ljudima u ovoj napacenoj zemlji!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 18 nov 2025, 23:42

Da se plasirati na prvenstvo a da nam protivnici budu San Marino, Lihtenstajn..

Kako mislis proci na mundijalu ako se vec predao protiv Velsa i slicnih.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 18 nov 2025, 23:42

De ba jbo vas tekma nek bundesliga posalje glasovnu da ga izdrkam pred spavanje

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 nov 2025, 23:42

Nema sta momci su dali sve al nije išlo. Mislim da ovdje nije sreća u pitanju nego kvalitet Austrije koja nam ništa nije dozvolila jednostavno agresivniji od nas. Ono sto nama nedostaje to je posjed ne samo danas nego i na Cipru . Moramo tražiti igrace u sredini koji ce kreirati i igrati kroz pas ne mozes dobit a gubimo loptu nakon 5 sekundi.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 18 nov 2025, 23:46

Al reakcija Gigovića kod centaršuta za njihov gol je bila očajna. Inače je bio totalno van utakmice od ulaska. Al idemo dalje. Proć baraž i to je to.

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 18 nov 2025, 23:46

Do kad ce vise trajati taj pogani bosnjacki mentalitet? Do kad ce se vise opravdati neopravdano? Do kad vise dobro je borili su se, lavovi, ima jos prilika? Do kad?
Ovo je bila sansa generacije, nikad losija selekcija iz A pota, pa nismo igrali s Nizozemskom ili Francuskom vec s Austrijom ****. Ljudi su kruzili, svaki napad je isao preko Sabitzera koji ne zna sta ce s loptom i ubaci i jedna frljoka je usla. Pa branili smo se od prve minute kao da je Argentina. Neznalica cuva najboljeg igraca na klupi do 80. minute? :bow: svaka cast mladim momcima u kojim ima potencijala, ali nazalost nemaju trenera.
Srecu treba zasluziti, mi je ne zasluzujemo!

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 18 nov 2025, 23:46

Ja bi najvise volio Cesku dobiti ljudi nisu nesto pokazali

Resolute
Kontakt:

Post Postao/la Resolute » 18 nov 2025, 23:47

Cestitam reprezentaciji BiH. Iako sam navijac Srbije, potajno sam se nadao da bi mogli dobiti Austrijance, pogotovo poslije gola. Medjutim, jeebi ga, nemate srece i sta ces. Ali sportski gledano, sjajno su se borili, to su mahom momci od 20 i koju godinu. Dzeko je trebao izaci i prepustiti mjesto nekom mladjem, poletnijem ali dobro, legenda je repke, ima taj kredit.

I jos nesto. Vico moze biti trn u oku federaciji, u velikoj vecini zbog Borca. Ali mislim da je vrijeme da prestanete sa tolikom pljuvacinom covjeka, jer da on zaista toliko ne valja, da li mislite da bi ovi momci ginuli ovoliko?
Ako hocete pravu sliku loseg, politikanizovanog saveza, lopova, samo prebacite pogled na reprezentaciju Srbije i sve ce vam biti jasno. I to ne samo u fudbalu, nego i u ostalim sportovima.

Cestitam jos jednom, valjda ce vas ta sreca pogledati u barazu.

adrenaline323
Kontakt:

Post Postao/la adrenaline323 » 18 nov 2025, 23:48

Morao je Alajbegovic dobiti vise minuta mozda cak i umjesto Gigovica koji nista korisno nije uradio.

tuzlak94
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak94 » 18 nov 2025, 23:48

I opet nas je Gigovic kostao utakmice cim je usao, klasika.... Austrija nije imala niti jedne prave prilike do gola. Kod gola Austrije, Gigovic (koji ne pokriva nikoga) pusta Sabitzera da stoji sam na njihovoj lijevoj strani dok svi nasi ostali igraci pokrivaju svoje igrace Austrije, Sabitzer prima loptu naravno jer ga ne cuva niko, Gigovic ni da pomisli da ga pritisne ili pokusa oduzeti loptu, setka se pored njega, Sabitzer se naravno namjesti kvalitetno, nabaci loptu i gol Austrije...... Definitivno najgori igrac repke ikad. I prije nego kritikujete, pogledajte jos jednom gol Austrije i pratite Gigovica citavo vrijeme sta radi u tim trenucima.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 18 nov 2025, 23:50

Nikakvo sportsko prokletstvo, nikakva nesreća. Čisto do nas.

Ali nije ni baš tako kao što si ti napisao, nije prvi put da neko ima daleko lošiju statistiku u utakmici a pobijedi. Mourinho karijeru napravio na tome. Mi realno nemamo nekakav kvalitet. Imamo potencijal, Alajbegović bi mogao postati strašan igrač, ali trenutno je samo talenat. Bajraktarević nešto slično, samo u manjem obimu. Džeko pred samim krajem karijere, Demirović nikako da proigra u reprezentaciji. Tabaković solidan. Ostalo suhi prosjek ili ispod prosjeka. Na to dodaš trenera Barbareza koji je ikona BiH reprezentacije i fudbala, ali realno igra nam je nikakva od kad je preuzeo. Džaba i svi ovi momci što su zaigrali za reprezentaciju, ako se ne vide nekakvi obrisi smislene igre. Može ovaj mourinhovski fudbal proći nekad, ali ne može uvijek.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 nov 2025, 23:50

Madal je napisao/la:
18 nov 2025, 22:42
Ghuraba je napisao/la:
18 nov 2025, 22:40
Arvid je napisao/la:
18 nov 2025, 22:38
kakav flešbek na nigeriju sa seom
Ma Francuska, jos i u istoj minuti primili go :plac:
Isto komentarisemo a i protiv Francuza nakon gola nismo mogli prici njihovom golu a bilo je itekako vremena.
Tu je bio onaj penal gdje nas je sudija zakino jer nije bilo VARa, isto i sa Nigerijom, a ovo veceras nije bilo zbog sudija, nego cisto ono sto smo pokazali na terenu
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 18 nov 2025, 23:52, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 18 nov 2025, 23:51

Kako ce biti fino kad se Dzeko oprosti, hvala za sve ali mi smo veceras izgubili zbog njega, on nece da izadje sam a pokeras nema muda.

Austrija je navalila jer su vidjeli da uopste nemamo kontri, jer s Dzekom se ne moze trcati kontre, znaci mogli su im desni i ljevi bekovi bukvalno igrati krila + Nemamo nikoga da vrsi pritisak jer je Dzeko crko i onda oni lagano grade igru preko stopera. Trebao je uci, Gigovic umjesto Harisa u 60oj minuti i Alajbegovic je trebao udji umjesto Malica a Memic na desnog beka, i Bazdar nek zamjeni Dzeku i vrsi pritisak na odbranu Austrije. I naravno, zamjeniti cjeli vezni red jer su fakat crkli bili i Sunjic i Benjo. Velika steta sto se Karic povredio, dobra utakmica njegova a Mujakic je katastrofa, nula naprijed, nula nazad, nula s loptom i nula bez lopte, bukvalno samo karika na terenu.

Nazalost, ovo je pokeras izgubio zato sto nije imao muda, protiv rumuna je imao muda i odma mjenjao a ovdje je zakasnio skroz i na to bas glupe poteze.

MokraKifla
Kontakt:

Post Postao/la MokraKifla » 18 nov 2025, 23:54

Ma Poljsku cemo izvuc odmah na pocetku najteze takve smo mi nafake odmah da se osiguramo

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 18 nov 2025, 23:54

Moze li mi ko objasnit baraz , kolike utakmice se igraju i kad, jeli samo protiv jednog tima iz drugog sesira?
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 18 nov 2025, 23:54

bablaz1 je napisao/la:
18 nov 2025, 23:46
Al reakcija Gigovića kod centaršuta za njihov gol je bila očajna. Inače je bio totalno van utakmice od ulaska. Al idemo dalje. Proć baraž i to je to.
Imaš na jednoj strani iskusnjaru od trenera, ubaci igrača koji da gol, sa druge strane imaš Barbu čije su sve izmjene čisti promašaj iz udžbenika kako što bolje zasrati idealni situaciju.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 18 nov 2025, 23:55

zeljovolimte je napisao/la:
18 nov 2025, 23:42
Da se plasirati na prvenstvo a da nam protivnici budu San Marino, Lihtenstajn..

Kako mislis proci na mundijalu ako se vec predao protiv Velsa i slicnih.
Problem je što smo i protiv raspale Mađarske bili u podređenom položaju u ligi nacija, sto doduše ne mora biti mjerodavno jer ima tu novih igrača. Ali isto tako, Austrija te realno ubije nogama danas, a onda je upravo taj neki B rang. U barazu će 50% reprezentacija biti bolje od Austrije.

Kockar je naravno usro motiku. Ostavlja Dzeku koji ne može da hoda, ubacuje Mujakica umjesto da uradi isto sto je uradio protiv Rumunije, da upari Memica i Bajraktarevica, i Alajbegovica i Malica. Da otvori dvije strane, da dobije na lopti. Čeka sa izmjenama. Ma nakaradno sve. Koliko god su mu promjene i izmjene bile odlične protiv Rumunije, iako nas je mogao koštati svega već u prvom poluvremenu jer da je Rumunija zabila još jedan bilo bi piši kući po odijelo, toliko nas je večeras unakazio.

No sve to na stranu. Kad ti se otvori apsolutno sve. Kad te vile pronosaju od žrijebanja, preko kompletnih kvalifikacija, pa do 75. minute “finala” u kojem igraš protiv protivnika kojem je voda u usima, koji je pod 10x većim pritiskom, i opet nisi u stanju da završiš posao - brate, batali taj sport.

I te price, Austrija je bolja piju vode tek toliko da, kao sto kazes, ne odes na SP protiv Lihtenštajna. Srbija se plasira na prošlo prvenstvo tako sto ode u Portugal i trehne ga sa njegovim najvecim zvijezdama. Hrvatska iz kvalifikacija u kvalifikacije prelazi preko Engleza, Talijana, ovih, onih. Makedonija izbaci Talijane u barazu. Kazem ti, gadi mi se sve ovo. Na svakom velikom takmicenju uvijek imaš sijaset evropskih reprezentacija s igračima za koje nikad nisi čuo. Island, Makedonija, Madjarska dok je branio onaj golman u trenerci, Irska jedna, Irska druga, Škotska, Švedska, Finska, blah blah.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Pitar6785 i 20 gostiju.