Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Jabroni
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Jabroni » 24 nov 2025, 14:02

Sve što Lando i dalje treba je samo paziti na incidente u prvom krugu i završavati na podijumu. Ne mora se uopšte koncentrisat na borbe za pobjedu.
No Katar bi mogao biti prva staza u dugo vremena gdje bi mu Piastri trebao parirati, i ne bi me čudilo da tu bude kontakta ako budu startali jedan blizu drugog.

Vidjet ćemo koliko će ovaj dupli DSQ uticati na tim. Ide sprint vikend gdje imaš jedan trening da postaviš setup. Vjerujem da će biti oprezniji tokom setupa što bi moglo negativno uticati na brzinu

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 24 nov 2025, 14:08

KO ce se pretvoriti u novog Latifija? Da li je to Yuki ili pak Isack, mozda Liam? :mrgreen:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 nov 2025, 15:02

ljevak je napisao/la:
24 nov 2025, 14:08
KO ce se pretvoriti u novog Latifija? Da li je to Yuki ili pak Isack, mozda Liam? :mrgreen:
Daj Tsunodu, da neka korist i od njega bude. Ova druga dvojica makar isporuce neki dobar rezultat.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 24 nov 2025, 15:09

Mokes je napisao/la:
23 nov 2025, 13:25
Lynx je napisao/la:
23 nov 2025, 13:09
Kimi bi mogao već sljedeće sezone bit ispred Russela, baš prgavo vozi, brani se, napada. Russel mlitavo danas pusti Landu, a Lec u onoj kanti ga držao 80% trke.
Pa dobro, blizu mu je ove sezone. Samo 157 bodova razlike.

Ne mozes na osnovu jedne ili dvije trke rukija gurati ispred jednog od najkonstantnijih vozaca zadnjih godina.
Pa i Piastrija su 70% sezone gurali da je najbolji, daleko bolji od Landa pa vidi sada obrnuta situacija. Kimi osim trka po Europi, bio je poprilično dobar i konkurentan. Ne spori se činjenica da je Russel trenutno jedan od najboljih na gridu, ali vozi nekako kao Prost, nema te agresivnosti neke, samo preciznost. Kimiju je prva sezona i na nekim stazama prvi put vozi, a odlično je odvozio. On bi mogao biti ne možda tačno početkom sljedeće sezona kao Senna ili Hamilton u McLarenu. Popravi kvalifikacije i gore si u vrhu.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 24 nov 2025, 23:27

HP46 je napisao/la:
24 nov 2025, 01:21
AshburtonG je napisao/la:
23 nov 2025, 12:32
Jakobsen91 je napisao/la:
23 nov 2025, 12:07
Sljedecu utrku bih samo volio vidjeti kako ce se Norris ponasati da dodje do eventualnog duela sa Oscarom ili Maxom, mislim da bi bjezao od duela 3 m. :urnebes: Sad mu svaki DNF sa jednim od ove dvojice ne odgovara, jer onog treceg prakticno gura u titulu. Problem jest sto je Katar stvarno staza koja po svojoj konfiguraciji moze max odgovarati Mclarenu, sa tim brzim krivinama, gdje su oni ubjedljivo najbolji tokom sezone, pa uopste nije iznenadjenje ako se Lando tamo proseta do pobjede, a samim tim i titule.
Pa Oscar nije tu problem. McLaren ce se pobrinut da uopce ne dodje do tog duela, jer svaki put kad je doslo uglavnom je Piastri na stazi pokazivao vise ili je Norris uz pomoc tima/sudija zavrsio ispred. Doduse , Piastri je od Monze u teskom kanalu. Eh sad, da li mu se tim igra s bolidom ili je stvarno grohnuo pa da je odjednom izgubio pola sekunde u kvalama, te u racepaceu, nesto mi je tesko povjerovat.

Max tu realno moze donijet titulu Piastriju ako skrsi sebe i Norrisa, ili titulu olaksat Norrisu ako skrsi Piastrija i sebe. :D

Mad Max u svojoj organskoj ulozi u zadnje dvije utrke. :rol:
Ma desavalo se ovo i ranije da tim planski uspori jednog vozaca te time indirektno favorizuje drugog. Mislim tu kad se znalo fino prikociti Bottasa protiv Ham-a onu jednu sezonu, te Pereza protiv Max-a. Ne da mi se sad googlat kad je bilo, ali znam da su po tu jednu sezonu obojica krenula pravo dobro i onda automatski grohnuce, ne mogu meda, za bodove se borili.

Ovo sad je bas preofirno. Jer kako objasniti da je covjek koji je pazi sad do Monze, dakle u prvih 16 utrka imao 7 pobjeda, 3 druga mjesta, te 4 treca mjesta uz samo jedan jedini kiks u prvoj utrci u Melbourneu gdje je bio deveti te cetvrta pozicija iz Kanade. Nakon Monze, DNF, DSQ, 3 pete pozicije, 1 cetvrta pozicija. :rol:

Da je zaboravio voziti, nije moguce. Cak i da jest, sa ovom masinom bi MORAO bolje, covjek nema podijum 6 utrka u ovoj raketi. Nestvarno. I ono sto upada u oko, a isto je ofirno, kako to da se ovo sa podnicom desi Mclarenu? Nisam fan teorija zavjere, nit me interesuju, ko god osvoji titulu a da se ne zove Max Verstappen po meni je nije ni zasluzio vozackim sposobnostima vec bolidom, ali, godi li ovaj DSQ Norrisu imalo? Naravno da da. Sad ce neki reci, sto bi to radili kad ce ih Max stici? Po meni imaju luksuz kao niko prije, Tsunoda tu ne moze pomoci, dakle oni mogu birati ko ce osvojiti titulu. Samo da zavrsavaju utrke do kraja, Max je donji, a cak i ako zapne, naredit ce Piastriju da pomogne Norrisu.

Steta za sezonu, ma da je svakako niko nikad nece pamtiti bas kao onu 2009 famoznu.
Slazem se ,samo Mclaren razmislja vjerovatno u pravcu da je Norris iz Velike Britanije kao i oni.
Vjerovatno gledaju i proslu sezonu,i onda dobijes da Norris ima vecu podrsku iako je Piastri bio bolji vozac.
Licno izmedju njih dvojice drazi mi je Piastri.
A logicno mi je da je se nije pomirio Piastri sa takvom odlukom,zato su mu rezultati slabiji.
Medjutim ocekuje nas zanimljiv zavrsetak sezone,nadam se da nece Norris osigurat naslov za vikend.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 25 nov 2025, 00:12

Kako nestvarno zvuči ovaj podatak.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 25 nov 2025, 00:20

Pa i ne bas toliko, Norris je vec dugo u McLarenu, ovo mu je sedma sezona u timu

Uz to u ovo novo doba u kalendaru ima 5-6 vise utrka godisnje nego tada

Zavarava sto Norris i dalje izgleda kao da ima 19-20, kao vecina nove generacije vozaca, streberi, vise lice na gejmere nego ono sto smo nekad smatrali F1 vozacem
Don't believe the hype.

HP46
Kontakt:

Post Postao/la HP46 » 25 nov 2025, 06:32

Gledas iznad ovu ikonu i ovog malog krelca, sta bi mu David cinio u istom bolidu pa to nisu istine..

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 25 nov 2025, 08:22

Blaga katastrofa, ali srecom nije kljucna. Ne znam samo zasto su se doveli u ovu situaciju. Lagano su bez problema mogli biti cervrti-peti, sto bi bilo i vise nego dovoljno.
Ali, idu dvije utrke gdje ce Mclaren sigurno biti bolid broj 1.
Zakoplikovalo se bez potrebe, ali nekako mi smrdi na to da je sve ovo rezirano, da bi smo dobili laznu napetost, u reziji svih aktera, svima ce ovo donijeti pare. Ipak, treba prodati ovaj proekat.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 26 nov 2025, 00:31

Ma to je smijesno, sto nisu prosle godine mogli sta izrezirati i diskvalifikovati Red Bull jednom dva puta, gluposti.. Norris i dalje ima sve u svojim rukama, vec prekosutra imamo prve kvalifikacije za sprint pa da vidimo cija majka crnu vunu prede :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 1 gost.