Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

MElloo
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la MElloo » 01 dec 2025, 00:14

Ma da smo samo jednog Gegic/Lazic imali dobili bi

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 01 dec 2025, 00:15

https://www.bhbasket.ba/maja-cengic-kak ... navijanja/ Zbog ovakvih qravela treba Facko…

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 01 dec 2025, 00:17

MElloo je napisao/la:
01 dec 2025, 00:14
Ma da smo samo jednog Gegic/Lazic imali dobili bi
Samo da Halilovic i Lazic nisu jeli ****... Halilovic da zatvori reket koliko - toliko i Lazic da je mogao neko jace da stisne Tanaskovica - bila bi lagana pobjeda 10 razlike...

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 01 dec 2025, 00:18

Eno Danijal Hadzovic kmečiiiiiiiii

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 01 dec 2025, 00:18

galia95 je napisao/la:
30 nov 2025, 23:59
Vaya je napisao/la:
30 nov 2025, 23:53
VensanKasel je napisao/la:
30 nov 2025, 23:34

Ma moraš se smiriti , to ni u najluđim snovima ne trebaš da pišeš . I ako već pišeš , napiši Grbavica kako i jeste .
Psovanje majke igračima , pa onda i forumašima , ne ide tako , nisi ti taj nivo . Koliko se sjećam vazda su imao normalne postove na košarkašim temama , neka tako i ostane . Skloni se fudbalskih tema , moj savjet . Ubjedljivo najgore i najgluplje .
Sve stoji sto si napisao i jos jednom se izvinjavam svima...

Ali mi je pritisak u tacku otis'o i jos se nisam dozvao od Edinovog idiotizma....

Ne mogu da se pomirim sa tim, da u velikom broju slucajeva glavni razlog za izostanak rezultata bude jednostavno glupost, idiotizam, brain freeze, zuta minuta ili ti ga nazovi kako hoces, a ne nedostatak kvaliteta ili talenta....sa tim stvarima ne mogu da se pomirim...

Ne mogu da se pomirim, da frajer koji zivi od kosarke, koji ove godine ce od Bosne da ubere skoro pola miliona maraka plate u 32 minuti radi takav **** brain fart koji okrece momentum utakmice... Znaci ekipa u rasulu, rotacija od 7 igraca, svjestan da nam je bitan k'o suho zlato i svjestan je da ga nema ko zamjeniti sa klupe....i on opet povlaci potez koji ukanali citavu ekipu i okrene sve naopacke... Vodis 8 razlike, on pravi faul na 2 poena i **** konjina se raspravlja sa sudijama kao da ima autoritet Jordana...i onda klupa opet dobija tehnicku....ljudi ga na klupi mole, nemoj molit vise dobacivati, a on k'o za inat jos vise dobacuje.... pa gdje ti je osjecaj odgovornosti prema timu, prema treneru, prema saigracima? Koji je to nivo egoizma, bezobrazluka i emocionalne nezrelosti?!? Znas da igras sa 7 ograca, od kojih ti je jedan **** Arslanagic, koji meda ne moze... Svjestan si da i ovakva Srbija je jaca i kvalitetnija od tebe, ima situ rotaciju...pa 30 minuta se ne mogu da nacudim da ih vodimo....i umjesto da cuvas svaki kos te prednosti koje imas kao suho zlato, ti debilu nedorasli bacas sve pod noge...od onog trenutka su se svi unervozili i poceli pravit greske, Vrabac posebno....sve mogu da prihvatim, ali glupost i idiotizam ne mogu...
Šta kaže psovanje igračima i forumašima nije to lijepo hahahaha. To ti kaže lik koji je meni napisao Napušiš se ti qrca vazda Sarajevu SDA botino!

Samo zato što sam reagovao na komentare "ko nas bre zavadi" FGR salonaca koji su "zgroženi, uvrijeđeni i povrijeđeni" zbog večerašnjeg navijanja i zviždanja njihovim voljenim komšijama iz Srbije. Oni su nas i doveli u stanje da se ne pitamo nizašta i da smo manjina u državi gdje smo većina.

I takav papak ovdje drugima pametuje i drži moralne pridike. 😅🤣 FGR salonci a ustvari veći primitivci od 90% ljudi kojima oni pametuju svisoka.
Ja sam napisao Aveniji , jer konstantno vrijeđa Sarajevo i jer je SDA bot . To su niža bića , ja vrijeđam njega ne psujem mu majku .

Kako si se ti tu osjetio prozvanim ? Ili si njegov drugi profil ili SDA bot .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 00:20

Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 00:13
galia95 je napisao/la:
Vaya je napisao/la:
30 nov 2025, 23:53

Sve stoji sto si napisao i jos jednom se izvinjavam svima...

Ali mi je pritisak u tacku otis'o i jos se nisam dozvao od Edinovog idiotizma....

Ne mogu da se pomirim sa tim, da u velikom broju slucajeva glavni razlog za izostanak rezultata bude jednostavno glupost, idiotizam, brain freeze, zuta minuta ili ti ga nazovi kako hoces, a ne nedostatak kvaliteta ili talenta....sa tim stvarima ne mogu da se pomirim...

Ne mogu da se pomirim, da frajer koji zivi od kosarke, koji ove godine ce od Bosne da ubere skoro pola miliona maraka plate u 32 minuti radi takav **** brain fart koji okrece momentum utakmice... Znaci ekipa u rasulu, rotacija od 7 igraca, svjestan da nam je bitan k'o suho zlato i svjestan je da ga nema ko zamjeniti sa klupe....i on opet povlaci potez koji ukanali citavu ekipu i okrene sve naopacke... Vodis 8 razlike, on pravi faul na 2 poena i **** konjina se raspravlja sa sudijama kao da ima autoritet Jordana...i onda klupa opet dobija tehnicku....ljudi ga na klupi mole, nemoj molit vise dobacivati, a on k'o za inat jos vise dobacuje.... pa gdje ti je osjecaj odgovornosti prema timu, prema treneru, prema saigracima? Koji je to nivo egoizma, bezobrazluka i emocionalne nezrelosti?!? Znas da igras sa 7 ograca, od kojih ti je jedan **** Arslanagic, koji meda ne moze... Svjestan si da i ovakva Srbija je jaca i kvalitetnija od tebe, ima situ rotaciju...pa 30 minuta se ne mogu da nacudim da ih vodimo....i umjesto da cuvas svaki kos te prednosti koje imas kao suho zlato, ti debilu nedorasli bacas sve pod noge...od onog trenutka su se svi unervozili i poceli pravit greske, Vrabac posebno....sve mogu da prihvatim, ali glupost i idiotizam ne mogu...
Šta kaže psovanje igračima i forumašima nije to lijepo hahahaha. To ti kaže lik koji je meni napisao Napušiš se ti qrca vazda Sarajevu SDA botino!

Samo zato što sam reagovao na komentare "ko nas bre zavadi" FGR salonaca koji su "zgroženi, uvrijeđeni i povrijeđeni" zbog večerašnjeg navijanja i zviždanja njihovim voljenim komšijama iz Srbije. Oni su nas i doveli u stanje da se ne pitamo nizašta, kao da smo manjina u državi gdje smo većina.

I takav papak ovdje drugima pametuje i drži moralne pridike. 😅🤣 FGR salonci a ustvari veći primitivci od 90% ljudi kojima oni pametuju svisoka.
Ma mi smo narod lobotomisan totalno, koji ima nevjetovatan nivo kompleksa nize vrijednosti od svojih komsija da to ne moze ni jedan nivo sociologije kao drustvene nauke objasniti...

Fenomeni...ali zato i redovno ponavljamo greske...nikakve ibrete ne uzimamo...
Slažem se. Njihov je cilj da potpuno otupe i anesteziraju narod i omladinu, pa će se za 10-20 godina učiti u školama da je bio "građanski rat", da smo se svi ubijali i da smo svi krivi za rat, a najviše "muslimanski radikali". Upravo ta priča "ko nas bre zavadi", čiji primjer je i ovo večerašnje moralisanje i "osuđivanje" zviždanja himni neprijateljske države, to je relativizacija, revizija prošlosti i karaktera rata i tome se moramo suprotstaviti svim silama. Zato uvijek burno reagujem kao što si i ti burno reagovao zbog nečeg drugog, a u suštini je isto. :bih:

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 01 dec 2025, 00:24

Mi smo doveli selektora samo da ne izgubi puno, tako da je ovo nama uspjeh

Sad će aid povući neki as iz svog širokog opsega kosarkaskog znanja i mi ćemo sve dobiti do kraja

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 01 dec 2025, 00:25

Stvarno treba istaći Penavu ne samo zbog ove utakmice nego generalno, bolji šut izvana ima i od Alibegovića i od Sulejmanovića samo što nikad nije naučio da se mane "glupih" faulova kao večeras kad je napravio 4.ti i sam sebe izbacio sa terena dok je bio "hot" napadački

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 dec 2025, 00:27

Svi koji misle da je Srbija prijateljska predlazem da u revanšu odu u Beograd i navijaju za BIH. Pa cemo onda nastaviti pricati o ovoj temi .

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 01 dec 2025, 00:28

Jedna po meni isto glupost..26sek do kraja, to pustis aut, ako nisi presjeko, udvojis tog s loptom ako prodje i njegov pas pravis faul..a ne oni se rastrcali mi ih ganjamo po terenu i zakucase..
=\_1921_/=

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 01 dec 2025, 00:30

Pickice izgubise ovakvu utakmicu protiv ovih gasista **** ih evropsko i sve pobjede za ovaj ppraz halala nema

Luzeri

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 01 dec 2025, 00:31

071 je napisao/la:
01 dec 2025, 00:15
https://www.bhbasket.ba/maja-cengic-kak ... navijanja/ Zbog ovakvih qravela treba Facko…
Sport i politika NIKADA zajedno!
:rol: :rol: :rol: :rol:

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 00:31

071 je napisao/la:
Zato su i maknuli Faćka ekspresno i preko noći vratili "verbalni delikt" lafo zbog njegovog psovanja, a ustvari su ga spengali jer im se nije sviđalo ono što je govorio o kriminalnoj eliti na vlasti. Faći psovaču dvomjesečni pritvor, a Dodik 5 mjeseci bio bjegunac s potjernice zbog državnog udara i niko nije smio ni da mu priđe, a kamoli da ga uhapsi. :mrgreen:

Ovakve "moralne vertikale" poput ove Maje Čengić, Dine Mustafića (koji je ponosno navijao za Srbiju protiv Njemačke u finalu Svjetskog prvenstva) ili Danijala Hadžovića su slika i prilika današnjeg "FGR" Sarajeva koji boluje od štokholmskog sindroma i neobjašnjive potrebe da se dodvorava agresoru koji nas je 4 godine držao pod opsadom.

Strašno je u šta se pretvorilo današnje mainstream Sarajevo, ali večerašnje navijanje u Skenderiji ipak ulijeva neku nadu da se ovaj narod polako budi iz dubokog zimskog sna. :bih:
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 01 dec 2025, 00:37, ukupno mijenjano 3 puta.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 dec 2025, 00:32

Samo Dario mi izgleda kao neko ko zna sta radi i da ce napraviti dobre stvari s reprezentacijom BIH .

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 01 dec 2025, 00:33

galia95 je napisao/la:
01 dec 2025, 00:20
Vaya je napisao/la:
galia95 je napisao/la:

Samo zato što sam reagovao na komentare "ko nas bre zavadi" FGR salonaca koji su "zgroženi, uvrijeđeni i povrijeđeni" zbog večerašnjeg navijanja i zviždanja njihovim voljenim komšijama iz Srbije. Oni su nas i doveli u stanje da se ne pitamo nizašta, kao da smo manjina u državi gdje smo većina.

Ma mi smo narod lobotomisan totalno, koji ima nevjetovatan nivo kompleksa nize vrijednosti od svojih komsija da to ne moze ni jedan nivo sociologije kao drustvene nauke objasniti...

Slažem se. Njihov je cilj da potpuno otupe i anesteziraju narod i omladinu, pa će se za 10-20 godina učiti u školama da je bio "građanski rat", da smo se svi ubijali i da smo svi krivi za rat, a najviše "muslimanski radikali". Upravo ta priča "ko nas bre zavadi", čiji primjer je i ovo večerašnje moralisanje i "osuđivanje" zviždanja himni neprijateljske države, to je relativizacija, revizija prošlosti i karaktera rata i tome se moramo suprotstaviti svim silama. Zato uvijek burno reagujem kao što si i ti burno reagovao zbog nečeg drugog, a u suštini je isto. :bih:
Zbog svega sto su bili, sto jesu i sto zele da budu..izvuku najgore iz covjeka..jer drugacije ne mozes.

Da stavim sa strane skandiranja evo npr da li je lijepo zvizdati himni? Naravno da nije

Da li mi je zao sto jesam njihovoj? Apsolutno nije, cak sta vise nek shvati kako ko hoce osjecam obavezu da to uradim...apsolutno ni mrvu postovanja nemam ni prema toj drzavi niti bilo cemu vezanim za nju.

Prije nego sta bilo ko bi reko supeotno, samo cu napisati da je to iskljucivo..ali iskljucivo radi njih, a ne radi mene.
=\_1921_/=

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 00:34

bordobijeli je napisao/la:
01 dec 2025, 00:32
Samo Dario mi izgleda kao neko ko zna sta radi i da ce napraviti dobre stvari s reprezentacijom BIH .
I meni se svidio selektor, osim nekoliko konfuznih odluka. Možda je posljednji napad mogao biti bolje pripremljen jer je bilo vremena da ga postavimo, ali sve u svemu sviđa mi se njegova energija i mogao bi biti pun pogodak.
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 01 dec 2025, 00:39, ukupno mijenjano 2 puta.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 00:38

invincible1921 je napisao/la:
01 dec 2025, 00:33
galia95 je napisao/la:
01 dec 2025, 00:20
Vaya je napisao/la:

Zbog svega sto su bili, sto jesu i sto zele da budu..izvuku najgore iz covjeka..jer drugacije ne mozes.

Da stavim sa strane skandiranja evo npr da li je lijepo zvizdati himni? Naravno da nije

Da li mi je zao sto jesam njihovoj? Apsolutno nije, cak sta vise nek shvati kako ko hoce osjecam obavezu da to uradim...apsolutno ni mrvu postovanja nemam ni prema toj drzavi niti bilo cemu vezanim za nju.

Prije nego sta bilo ko bi reko supeotno, samo cu napisati da je to iskljucivo..ali iskljucivo radi njih, a ne radi mene.
Kao i uvijek, jasan i precizan komentar. 👍

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 01 dec 2025, 00:38

Nadam se da će do jula Zrno doći u Evropu i potpisati barem za neku BCL ekipu pa da nam bude na raspolaganju u julu i ostalim prozorima uz napredak koji će siguran sam ostvariti na collegu iako bi najbolje bilo da dođe sljedeću sezonu igrati u Bosni. Sigurno da bi nam pružio neku širinu dodatnu u ekipi.

Samo da pitam još jednom zašto niko od navijača nije ništa skandirao protiv Bevbe i kompanije koji su se uhljebili u savezu i ne pomišljaju da napuste isti.

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 01 dec 2025, 00:39

galia95 je napisao/la:
01 dec 2025, 00:31
071 je napisao/la:
Zato su i maknuli Faćka ekspresno i preko noći vratili "verbalni delikt" lafo zbog njegovog psovanja, a ustvari su ga spengali jer im se nije sviđalo ono što je govorio o kriminalnoj eliti na vlasti. Faći psovaču dvomjesečni pritvor, a Dodik 5 mjeseci bio bjegunac s potjernice zbog državnog udara i niko nije smio ni da mu priđe, a kamoli da ga uhapsi. :mrgreen:

Ovakve "moralne vertikale" poput ove Maje Čengić, Dine Mustafića (koji je ponosno navijao za Srbiju protiv Njemačke u finalu Svjetskog prvenstva) ili Danijala Hadžovića su slika i prilika današnjeg "FGR" Sarajeva koji boluje od štokholmskog sindroma i neobjašnjive potrebe da se dodvorava agresoru koji nas je 4 godine držao pod opsadom.

Strašno je u šta se pretvorilo današnje mainstream Sarajevo, ali večerašnje navijanje u Skenderiji ipak ulijeva neku nadu da se ovaj narod polako budi iz dubokog zimskog sna. :bih:
Sve si dobro napisao, daj Boze da u ovom gradu ima vise takvih, bilo bi nam puno bolje, a ovamo moramo gledati qravele poput Cengicke i prodane trojanerske balijandere poput Hadzovica.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 01 dec 2025, 00:41

mirsad993 je napisao/la:
01 dec 2025, 00:25
Stvarno treba istaći Penavu ne samo zbog ove utakmice nego generalno, bolji šut izvana ima i od Alibegovića i od Sulejmanovića samo što nikad nije naučio da se mane "glupih" faulova kao večeras kad je napravio 4.ti i sam sebe izbacio sa terena dok je bio "hot" napadački
Mislio sam da su ga prosle te djecije bolesti s prekrsajima, jer vec odavno nije usao u problem koji ga je godinama 'krasio', ali veceras preglup i drugi i cetvrti faul. Taj drugi ga je udaljio s parketa cijelo prvo poluvrijeme, a ovaj cetvrti ga je udaljio s parketa kad je imao momentum kao niko drugi tad. Prizivao sam ga u Bosnu cijelo ljeto, ali su oni ostavili 5x losije visoke igrace (Salic, Kovacevic, Zubac). Ubijedjen sam da bi on jos vise nadosao da igra aba ligu s nasim klubom, ali otom potom.

Ova Srbija je bila bas kilava i kako sam i pisao prije meca, u rosteru nisu imali igraca koji na ovom nivou moze i zna nositi ekipu. Dobric, Andjusic, Miljenovic, Dangubic, Ristic, Koprivica, nigdje ih nije bilo. Na kraju su nasi retardiranim prekrsajima poslali Tanaskovica 6-7x na liniju slobodnih bacanja i frajer umislio da je igracina. Sulejmanovic me bas pozitivno iznenadio kako je na low postu 3-4x rutinski rijesio Ristica i Koprivicu. Ok, oni nisu neki defanzivci, ali 10 cm razlike nije malo.

Nego, trebaju sad nasi mediji odraditi par intervjua s Kamenjasevicem, cisto da vide sta taj veliki strucnjak kaze na sve ovo. :yawn:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []