Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

NoDi80
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la NoDi80 » 01 dec 2025, 14:57

Himnoj se ne zvizdi nebitno cija je, to su osnove kulture i treba da se mancipujemo
Ako cemo isto raditi kao i oni s druge strane onda nista nismo bolji
Kad bude belaj ok svako na svoju stranu, ali do belaja treba se ponasati gospodski i biti primjer drugima
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 01 dec 2025, 14:59

TripleThreat je napisao/la:
01 dec 2025, 03:58
Vidi, sad ti ne smetaju "elaborati", kako ti to voliš nazvati :kafa:
Evo o kojim utakmicama i prozorima govorim:

slika

Ovo su ujedno utakmice protiv iole koliko-toliko respektabilnih protivnika. Minute je samo dobio u drugoj utakmici protiv Litvanije u tom dvomeču. U prvoj utakmici koja je završena na jedan posjed nije ni dobijao priliku od Bosnića (da, Bosnića, ne Adisa). Još nam je u tom prozoru falio Roberson pa su Gegić, Atić i Musa bili primorani da organizuju napade. Eto koliko je i Bosnić imao očekivanja od Čampare u rezultatski tijesnim utakmicama protiv iole kvalitetnijih protivnika.

U suštini, zadnja Čamparina korektna utakmica je bila protiv "potentne" Bugarske 2021. u kvalifikacijama za EB. Protiv takvih reprezentacija je obično njegov domet i bio, ili protiv B/C sastava reprezentacija slabijih od ovih iz ovog proteklog prozora. A i tu pričamo o 6-7 poena po utakmici za nekih 17-ak minuta u prosjeku. Jedine dvije baš dobre utakmice gdje je bio dvocifren su protiv Finske i Bugarske (opet :yawn: ) i to je to. A tu već pričamo o utakmicama iz prošle decenije.

I ne čudi me što mu Adis nije davao šanse, konkretno na EB 2022. i to posebno nakon onih pripremnih protiv Estonije i Belgije gdje također nije pokazao ništa sem onih izgubljenih lopti. U kojoj je to utakmici na EB sem možda, možda Mađarske mogao išta da pripomogne? A i tu nas je Vojvoda rešetao, znači morao bi imati zapaženu rolu u napadu jer on u odbrani protiv Vojvode ne zvuči baš kao dobra ideja... U čemu je mogao pripomoći, ali da si to baš mogao očekivati od njega, a ne ubaciti ga pa šta bude-bude?

Kako napisah, momak je neatletičan, relativno spor, podiže dribling prerano, loše reaguje na udvajanje (gubi lopte često) kao i na čvrstu odbranu, u najboljem slučaju prosječno razigrava iz rolla. Ima neki teoretski šut s distance koji protiv ozbiljnijih reprezentacija skoro uvijek nedostaje. Jako rijetko se uspije izboriti za svoju poziciju. Rijetko ikada uspijeva probiti perimetarsku odbranu. U odbrani je čovjek manje i visinom i snagom i lateralnom kretnjom da isprati čovjeka.

Takvo nešto se može trpiti u rezultatski opuštenijim utakmicama protiv vidno inferiornijih protivnika. U bilo kojoj egal utakmici sa superiornijim protivnikom - možeš vrlo izgledno očekivati produkciju na nivou Arslanagića, eventualno Ilića, koji uspije imati prolaznu partiju svakih 5-6 utakmica.

Pored svih igrača koji nam fale, mislim da je bespredmetno žaliti za takvom produkcijom i očekivati da bi napravio neku bitnu razliku pored toliko (ne)pokazanog za reprezentaciju.
Nek mi ovo bude zadnji elaborat... :yawn:
Ja o suhim sljivama, a ti o vunenim tepisima. Pricamo o sansama koje je on dobio ili nije dobio, a ne o njemu kao igracu. Da, apsolutno ih nije dobio kod Beciragica - cemu najbolje svjedoce slike koje sam ti zalijepio. Zamisli skines se za 25 utakmica i selektor ti ni u jednoj ne da ni sekunde ili odradis pripreme od 40 dana i on te nikako ne povede na turnir zbog Arslanagica ili Zahiragica. Sad kad malo bolje razmislim, donekle i razumijem njegovo razocarenje u sve oko reprezentacije.

Prvo u prethodnom postu govoris za njegovu minutazu od 15-ak minuta u zadnje dvije godine reprezentativnih prozora, a onda lijepis statistiku koja je bila prije toga i dodatno spominjes utakmice od prije 7 godina protiv Bugarske i Finske - i jos kod drugog trenera. Poslije sam sebe dodatno pobijas i pises kako Bosnic nije imao velika ocekivanja od njega i kako mu nije davao veliku minutazu protiv jacih protivnika, a poenta svega i jeste da sam se osvrnuo samo na to da lik nije dobio pravu sansu u reprezentaciji. Doduse, ja sam ciljao na sansu kod Adisa, a ti evo haman smatras da je nije dobio ni kod Bosnica (sto ja uopste ne mislim). E sad, da te tu ja pobijem - ne moras uvijek sam sebe. Bosnic mu je dao 18 i 28 minuta u tim kvalifikacijama za MB protiv Finske (jak protivnik) i Bugarske - iako je momak tad imao 19 godina, a zamisli da za gotovo 4 godine svog mandata nikad nije prijavio Arslanagica ni za jednu utakmicu. Kako je moguce da je Vedran bio tolika neznalica, pa je tamo nekom tinejdzeru davao ozbiljne minute, a da starijeg i boljeg igraca od njega nikad nije ni primijetio...

Sto se tice Campare kao igraca, potpisujem skoro sve to kako si ga opisao. Medjutim, ispratio sam sve nase igrace od Adina (kao najstarijeg) do Tarika (kao najmladjeg) od U16 do danas. Sjecam se kako je svaki od njih izgledao sa 16, kako s 18, kako na prelasku iz juniora u seniore i kako kroz cijelu karijeru. Odlicno znam koliko je Campara bio talentovan, a koliko Arslanagic. To sto nije ostvario ni 20% onoga sto se od njega ocekivalo, ne pobija cinjenicu da je bio 50x talentovaniji od Adnana (prva petorka u juniorima Realu ipak nesto govori), da je igrao na 5x jacem nivou od Adnana (3 sezone u aba ligi su nesto o cemu ovaj samo moze sanjati), te da je i dan danas daleko bolji na klupskom nivou od Adnana (pogledaj statistiku njih dvojice u klubovima za koje igraju). Meni je to recimo dovoljno argumenata da mu dam sansu ispred ovog drugog ili bar isto kao i ovom drugom. E sad, da li bi on u reprezentaciji dao vise od Arslanagica i da li bi dokazao da moze dati solidnih 10-15 ili vise minuta (sto ovaj nikad nije dokazao) - ne mozemo znati jer ga je Adis ignorisao u 34 zvanicne utakmice na klupi reprezentacije. Da li nam on fali u ovoj reprezentaciji - ni to ne mozemo znati jer zadnje 4 godine nije dobio minutazu haman ni u jednoj zvanicnoj utakmici. Jedino sto znamo je da u ovim rosterima imamo igrace koji nikad nece igrati na nivou na kojem je on igrao (ni kao juniori, ni kao seniori) i da ni danas u svojim klubovi ne igraju na nivou na kojem on igra (oko 15 ppg i 7 apg je nesto o cemu trenutno mnogi samo mogu sanjati, a uopste ne igraju jaci nivo kosarke od njega).

Poenta je da se svojevremeno nas najtalentovaniji playmaker nikad nije isprobao u Adisovoj eri (a plakalo se kako nemamo pravog organizatora igre), i on se uopste ne mora uporedjivati s Arslanagicem koji se sasvim slucajno nasao tu. Neki forumasi su spominjali neke druge bekove iz bh lige koji su po njima bolji od Arsle, a ja cu evo spomenuti Darka Talica, za kojeg takodjer smatram da je duplo bolji od njega. I Talic se jedno vrijeme odazivao u reprezentaciju i dobijao neku malu minutazu, ali je poslije dugo vremena bio ignorisan ili sklanjan sa skracenog spiska i lik se kasnije prestane odazivati. On je za mene bio potentniji igrac od Kondica, ali ga je prvenstveno sut s distance (a i povrede) kostao da se izbori za redovno igranje u aba ligi. U svim drugim segmentima je bio bolji od Koste.

Slicno bih gledao i da se npr. bira izmedju Sikirasa i Simanica (mada su Sikirasu povrede unistile dobar dio seniorske karijere - sto nije slucaj s Camparom). Svi koji su ih pratili od U16 do danas, odlicno znaju ko je imao kakve domete i ko je koliko talentovan, ali ne bih sad ulazio u to.

I da se razumijemo, ponovit cu ono sto sam nekad u toku EB pisao - meni je Arslanagic kao osoba drazi od Campare, ali sam ubijedjen da je ovaj bolji igrac i da bi moozda mogao koristiti reprezentaciji. Na isti nacin mi je i Vrabac drazi od Atica ili Lazica, ali ga nikad ne bih stavio ispred njih dvojice po minutazi.

Sto se tice 'elaborata' u kontekstu rasprava s nekim, definitivno mi se vec godinama ne ulazi u diskusiju s nekim gdje cu ja kao analizirati svaku njegovu recenicu i davati svoj osvrt/kritiku na to. Nekad u pocetku forumskog 'staza' je to mozda bilo i zanimljivo, ali se s godinama prevazislo. Ako dijelimo misljenje - super; ako ne dijelimo - opet super. Nemam nikakvu potrebu da nekom nesto dokazujem, a ne zelim ni da ostale forumase smaram takvim stvarima.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 01 dec 2025, 15:00

NoDi80 je napisao/la:
01 dec 2025, 14:57
Himnoj se ne zvizdi cija god bila, to su osnove kulture
Ponosno kazem da sinoc po tom pitanju nisam imao kulture, kao i da sam bio na Bilinom Polju protiv rumunskih cigana, takodjer bih bio izrazito nekulturan...

Sa ljudima ljudski, a stokom hajvanski...

I ovu temu treba ostaviti po strani...totalno irelevantna tema...jedina bitna stvar je da smo sinoc zjanili utakmicu i tako male sanse za plasman na WB jos dodatno umanjili...

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 01 dec 2025, 15:05

Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 14:48
OldTownDistrict je napisao/la:
01 dec 2025, 14:43
Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 14:30

Sto seres? Je li i jednom sinoc doslo sa tribina bilo sta i priblizno pozivanju na oruzje, pucanje i ubijanje ili bilo cemu slicno?

Kazem, sinoc ni jedan **** papiric nije uletio na teren sa tribina...

Kada se zavrsila utakmica, svi sa klupe Srbije su uletili na teren i poceli skakati i slaviti...ni ti je ko sto dobacivao, prijetio ili slicno tome... Ljudi izasli normalno i lagano iz dvorane, odradili press konferenciju i otisli kuci...

Sto pravite od muhe slona?

I opet kazem sta trebam da radim, da se izvinjavam sto e dvorana pjevala Srbijo kurvo balkanska? :roll:
Ja jedno ti drugo
Poceo si navlacis i usmjeravas pricu o oruzju, klanju i ubijanju sto je redovni repertoar prekodrinskih smradova....kao da smo mi sinoc toliko bili katastrofalni da nam je samo ostalo o tome da pjevamo - a toga sinoc nije ni blizu bilo tome...

Opet ponavljam, svako ko se izvinjava sto se sinoc zvizdalo na Boze pravde i sto se pjevalo Srbijo kurvo balkanska neka ide gledat NBA, narucit hotdog i pjevusi defence...

Hajd se sada idi izvinjavati sto nema svinjetine i alkohola u SCC-u i BBI-u... :roll:
Pjevao se “mitraljez”
ali svakako nemam sta dalje pricati sa tobom radi te zadnje recenice. Ebo te bakir i ti njega.
....sve drugo će proći!

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 01 dec 2025, 15:07

01 dec 2025, 15:05
Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 14:43

Ja jedno ti drugo
Poceo si navlacis i usmjeravas pricu o oruzju, klanju i ubijanju sto je redovni repertoar prekodrinskih smradova....kao da smo mi sinoc toliko bili katastrofalni da nam je samo ostalo o tome da pjevamo - a toga sinoc nije ni blizu bilo tome...

Opet ponavljam, svako ko se izvinjava sto se sinoc zvizdalo na Boze pravde i sto se pjevalo Srbijo kurvo balkanska neka ide gledat NBA, narucit hotdog i pjevusi defence...

Hajd se sada idi izvinjavati sto nema svinjetine i alkohola u SCC-u i BBI-u... :roll:
Pjevao se “mitraljez”
ali svakako nemam sta dalje pricati sa tobom radi te zadnje recenice. Ebo te bakir i ti njega.
Nabijem i tebe i Bakira...simultano...zaobidji me...

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 01 dec 2025, 15:18

GG3 je napisao/la:
01 dec 2025, 14:10
invincible1921 je napisao/la:
01 dec 2025, 14:02
GG3 je napisao/la:
01 dec 2025, 13:51
Lako je biti veliki Patriota u Sarajevu, Gdje ste u Foci, Srebrenici i Prijedoru
Imal jos kakva floskula, tipa gladni smo na sva tri jezika?

Kao prvo kljucna greska u koracima koja se pravi je ta da ti mislis da nase odluke uticu na njihovo ponasanje...mi smo za njih nebitni, tj nasi postupci...on ce se prema tebi ophoditi isto. Evo citiracu jednog logorasa iz Omarske:

"Ja sam saznao da sam musliman na kapiji Omarske, jer do tad nisam znao da jesam"

Kao drugo, posto ne mozes drugacije da se boris sa takvom sortom osim tako sto ces izvuc najgore iz sebe onda borbom mozda se nekad i "vratimo" u Prijedor..ako se ponasas da ce se to samo od sebe rijesiti misleci da ces dobrtom nesto promjeniti glumeci moralnu vetikalu...vjeruj da neces samo ces vise nayebat.

Mozel jedna moralna pripovjetka o desetinama hiljada poginulih civila njemackih koje su zatrpali saveznicki bombarderi?
Necete vi se nikad vratit u Prijedor jer vama je BiH od Vratnika do Alipasina. **** se vama za Prijedor, Gorazde ili Srebrenicu
Nemoj momče govoriti paušalno, jer nikad ne znaš ko se je nanos'o krvavih gaća, a ko nije.
Ja ću ti ovo napisati,12.10.1995, 14 km od Prijedora, pravac od Koprivne prema Usorcima.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 dec 2025, 15:18

NoDi80 je napisao/la:
Himnoj se ne zvizdi nebitno cija je, to su osnove kulture i treba da se mancipujemo
Ako cemo isto raditi kao i oni s druge strane onda nista nismo bolji
Kad bude belaj ok svako na svoju stranu, ali do belaja treba se ponasati gospodski i biti primjer drugima
Kako Hrvatskoj prosle godine aplauz ? Drzava kojoj je predsjednik covjek koji hoda s snajperistima oko Sarajeva ne zasluzuje bolji docek.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 01 dec 2025, 15:19

Pjevao se “mitraljez”
Drug dzaba im pises. Nismo isti. Ne mogu oni skontati jer su isti oni. Pusti kraju.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 dec 2025, 15:30

Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 15:00
NoDi80 je napisao/la:
Ponosno kazem da sinoc po tom pitanju nisam imao kulture, kao i da sam bio na Bilinom Polju protiv rumunskih cigana, takodjer bih bio izrazito nekulturan...

I ovu temu treba ostaviti po strani...totalno irelevantna tema...jedina bitna stvar je da smo sinoc zjanili utakmicu i tako male sanse za plasman na WB jos dodatno umanjili...
Ma ima jos sanse jer i u ovoj grupi s kojom se krizamo se desavaju iznenadjenja, Litvanija bi trebala imati 2 poraza sad, ono ni sami ne znaju kako su dobili. Italijani izgubise od Islanda.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 01 dec 2025, 15:31

Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 15:07
Vaya je napisao/la:

Pjevao se “mitraljez”
Nabijem i tebe i Bakira...simultano...zaobidji me...
Ajd ti u bakirove halal objekte ljubim te zaobilaznog
....sve drugo će proći!

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 01 dec 2025, 15:35

alemsa je napisao/la:
01 dec 2025, 15:30
Vaya je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:

Ma ima jos sanse jer i u ovoj grupi s kojom se krizamo se desavaju iznenadjenja, Litvanija bi trebala imati 2 poraza sad, ono ni sami ne znaju kako su dobili. Italijani izgubise od Islanda.
Mi mozemo imati 2 pobjede protiv Svicarske...u julu cemo izgubiti obje, jer ce Srbija i Turska takodjer biti u punom sastavu...

Mozemo se nadati WB, da u drugom krugu pobjedimo sve utakmice...a od toga nema nista...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 dec 2025, 15:40

Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 15:35
alemsa je napisao/la:
Vaya je napisao/la:

Mi mozemo imati 2 pobjede protiv Svicarske...u julu cemo izgubiti obje, jer ce Srbija i Turska takodjer biti u punom sastavu...

Mozemo se nadati WB, da u drugom krugu pobjedimo sve utakmice...a od toga nema nista...
Pa eto racunaj da ce Turska i Srbija proci obje grupe, mi se borimo za 3e mjesto u obje grupe. Nadati se da ce Italija i Litvanija kiksati jos koji put, sto nije nemoguce. I onda je do nas jebga, moras i dobiti neke tekme/zapet da se plasiras. Jest da nam Italija ne godi, ali nisu neki gigant da se ne moze igrati. S Litvanijom se moze igrati i kuci i na strani.

UtdBiH21
Kontakt:

Post Postao/la UtdBiH21 » 01 dec 2025, 15:44

Vaya je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
Vaya je napisao/la:

Protiv Turske u skenderiji ce bit slicna utakmica ko sinoc na jedan dva posjeda , nas niko u skenderiji ne moze nadigrat bez obzira na sastav , hoce li tada moci Nurkic i Sengun igrati ?

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 01 dec 2025, 15:48

UtdBiH21 je napisao/la:
01 dec 2025, 15:44
Vaya je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

Protiv Turske u skenderiji ce bit slicna utakmica ko sinoc na jedan dva posjeda , nas niko u skenderiji ne moze nadigrat bez obzira na sastav , hoce li tada moci Nurkic i Sengun igrati ?
Tursku sa Sengunom, Bonom, Osmanom i eventualno novim Amerom tipa Kendrick Nunn ili cak postojecim Larkinom...zivi bili, pa vidjeli...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 dec 2025, 15:50

Prejaka je ovo grupa za nas Turska,Italija,Srbija,Litva .Moras biti ispred dvije od ove 4 reprezentacije ,jako tesko . Vec kasnimo s ova dva poraza.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 01 dec 2025, 15:50

Ma ni u julu neće doći NBA igrači za bezvezne utakmice kvailifikacija. To mogu baš neki specifikumi.
Srbija je svakako jača od nas kad budu upotpunili igračima iz Eurolige, kad tu budu Micić, Gudurić, Nedović, Petrušev i ko već sve ima. Jokić, Bogdanović, Topić ili Nikola Jović svakako neće doći, ali i nevažno je.

Turska se može dobiti. Oni manje-više neće ni imati spektakularno jači sastav, osim Osmana. Ali, može se neko povrijediti, odustati, neko čudo. Ni njima neće doći Sengun.

U biti, ako mi tada budemo u stanju dovući Musu prije svega (i ako bude zdrav), Kamenog, plus eventualno Kondića, Gegića i ovo od sinoć, ja bih čak rekao da su šanse barem 50:50 ili čak na našoj strani.

Mada, sve je ovo izgradnja i ne treba puno ni razmišljati o SP. U nekim idealnim okolnostima, dobit ćemo Švicarsku 2 puta i Tursku u Sarajevu/Tuzli, a idealno bi bilo da recimo Srbija nabije Tursku u obje utakmice (neće se desiti, čak prije obratno). U drugoj grupi će biti divljih rezultata svakako, jer su već svi zajebali bar jednu utakmicu. Kada bismo mi bili na 3-3, u najgorem slučaju ćemo imati 4-2 kao domet koji ganjamo (možda i tri selekcije s tim omjerom). Italiji/Litvaniji je puno teže u drugoj fazi jer sve imaju poteške protivnike. U principu, mi bismo trebali dobiti 2 puta Island ili Britaniju i već bi nas to dovelo u situaciju da možda i sa 2-2 protiv Litvanije/Italije idemo dalje. Pojednostavljeno: treba nam da 2 puta dobijemo Švicarsku, 2 puta Island/Britaniju i da u bar jednom dvomeču dobijemo i Tursku, i Litvaniju i Italiju. Sa 7-5 bismo vjerovatno prošli dalje :) (primjera radi, Italija će trenutno grupu završiti sa 4-2, a onda bi im za bolji omjer od 7-5 trebalo da dobiju Srbiju/Tursku u oba meča).

Ali, vjerovatno ćemo na kraju dobiti Švicarce, čvaknuti još nekoga naknadno i završiti na nekih 5-7 :D

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 01 dec 2025, 15:50

Ghuraba je napisao/la:
01 dec 2025, 14:59
TripleThreat je napisao/la:
01 dec 2025, 03:58
Vidi, sad ti ne smetaju "elaborati", kako ti to voliš nazvati :kafa:
Evo o kojim utakmicama i prozorima govorim:

slika

Ovo su ujedno utakmice protiv iole koliko-toliko respektabilnih protivnika. Minute je samo dobio u drugoj utakmici protiv Litvanije u tom dvomeču. U prvoj utakmici koja je završena na jedan posjed nije ni dobijao priliku od Bosnića (da, Bosnića, ne Adisa). Još nam je u tom prozoru falio Roberson pa su Gegić, Atić i Musa bili primorani da organizuju napade. Eto koliko je i Bosnić imao očekivanja od Čampare u rezultatski tijesnim utakmicama protiv iole kvalitetnijih protivnika.

U suštini, zadnja Čamparina korektna utakmica je bila protiv "potentne" Bugarske 2021. u kvalifikacijama za EB. Protiv takvih reprezentacija je obično njegov domet i bio, ili protiv B/C sastava reprezentacija slabijih od ovih iz ovog proteklog prozora. A i tu pričamo o 6-7 poena po utakmici za nekih 17-ak minuta u prosjeku. Jedine dvije baš dobre utakmice gdje je bio dvocifren su protiv Finske i Bugarske (opet :yawn: ) i to je to. A tu već pričamo o utakmicama iz prošle decenije.

I ne čudi me što mu Adis nije davao šanse, konkretno na EB 2022. i to posebno nakon onih pripremnih protiv Estonije i Belgije gdje također nije pokazao ništa sem onih izgubljenih lopti. U kojoj je to utakmici na EB sem možda, možda Mađarske mogao išta da pripomogne? A i tu nas je Vojvoda rešetao, znači morao bi imati zapaženu rolu u napadu jer on u odbrani protiv Vojvode ne zvuči baš kao dobra ideja... U čemu je mogao pripomoći, ali da si to baš mogao očekivati od njega, a ne ubaciti ga pa šta bude-bude?

Kako napisah, momak je neatletičan, relativno spor, podiže dribling prerano, loše reaguje na udvajanje (gubi lopte često) kao i na čvrstu odbranu, u najboljem slučaju prosječno razigrava iz rolla. Ima neki teoretski šut s distance koji protiv ozbiljnijih reprezentacija skoro uvijek nedostaje. Jako rijetko se uspije izboriti za svoju poziciju. Rijetko ikada uspijeva probiti perimetarsku odbranu. U odbrani je čovjek manje i visinom i snagom i lateralnom kretnjom da isprati čovjeka.

Takvo nešto se može trpiti u rezultatski opuštenijim utakmicama protiv vidno inferiornijih protivnika. U bilo kojoj egal utakmici sa superiornijim protivnikom - možeš vrlo izgledno očekivati produkciju na nivou Arslanagića, eventualno Ilića, koji uspije imati prolaznu partiju svakih 5-6 utakmica.

Pored svih igrača koji nam fale, mislim da je bespredmetno žaliti za takvom produkcijom i očekivati da bi napravio neku bitnu razliku pored toliko (ne)pokazanog za reprezentaciju.
Ja o suhim sljivama, a ti o vunenim tepisima. Pricamo o sansama koje je on dobio ili nije dobio, a ne o njemu kao igracu. Da, apsolutno ih nije dobio kod Beciragica - cemu najbolje svjedoce slike koje sam ti zalijepio.
Gdje sam ja uopće konkretno spomenuo da nije specifično kod Adisa dobivao šansu? Hajde mi konkretno izdvoji taj dio, a znam da nećeš, jer ne postoji. Jasno sam napisao "prozori u kojim jeste dobivao šansu od 15-ak minuta u prosjeku". Nigdje nisam spomenuo ni Adisa, ni da se radi o uopćeno zadnje 2 godine.
Zamisli skines se za 25 utakmica i selektor ti ni u jednoj ne da ni sekunde ili odradis pripreme od 40 dana i on te nikako ne povede na turnir zbog Arslanagica ili Zahiragica. Sad kad malo bolje razmislim, donekle i razumijem njegovo razocarenje u sve oko reprezentacije.
I šta sad s tim? Pa Alibegović je bukvalno na isti način dolazio i odlazio kući sa okupljanja, dok je još naturalizovan bio. Dolazio na pripreme, znao da neće biti na finalnom sastavu i šta sad?
Prvo u prethodnom postu govoris za njegovu minutazu od 15-ak minuta u zadnje dvije godine reprezentativnih prozora, a onda lijepis statistiku koja je bila prije toga i dodatno spominjes utakmice od prije 7 godina protiv Bugarske i Finske - i jos kod drugog trenera.
Napisao sam u zadnje 2 godine u kojima jeste dobijao šansu, a ne u zadnje 2 godine reprezentativnih prozora generalno. Piše ti sve, vrati se i čitaj sa razumijevanjem prije nego što me počneš potvarati da pišem nešto što nisam napisao.
Poslije sam sebe dodatno pobijas i pises kako Bosnic nije imao velika ocekivanja od njega i kako mu nije davao veliku minutazu protiv jacih protivnika, a poenta svega i jeste da sam se osvrnuo samo na to da lik nije dobio pravu sansu u reprezentaciji. Doduse, ja sam ciljao na sansu kod Adisa, a ti evo haman smatras da je nije dobio ni kod Bosnica (sto ja uopste ne mislim). E sad, da te tu ja pobijem - ne moras uvijek sam sebe. Bosnic mu je dao 18 i 28 minuta u tim kvalifikacijama za MB protiv Finske (jak protivnik) i Bugarske - iako je momak tad imao 19 godina, a zamisli da za gotovo 4 godine svog mandata nikad nije prijavio Arslanagica ni za jednu utakmicu. Kako je moguce da je Vedran bio tolika neznalica, pa je tamo nekom tinejdzeru davao ozbiljne minute, a da starijeg i boljeg igraca od njega nikad nije ni primijetio...
Finska u B sastavu jak protivnik? Bugarska jak protivnik? Čitaš li ti šta pišeš? Logičnije je da će mu Bosnić davati priliku u takvim utakmicama, jer kao što sam napisao, to su neuporedivi protivnici sa iole nekim konkretnijim reprezentacijama u punom sastavu kakve i jesu bile najčešće dok nas je Adis vodio. Fino sam napisao da je njegov prostor za igru u rezultatski opuštenijim utakmicama protiv inferiornijih reprezentacija/sastava.

Eto pitam ja tebe opet, zašto mu ni Bosnić nije dao šansu protiv Litvanije u prvom utakmici dvomeča? U utakmici koja jeste bila egal i protiv reprezentacije koja je poznata kao košarkaška sila, za razliku od Finske. Vjerovatno zato što je imao velika očekivanja od njega.

Možda je bilo par utakmica u kojim mu Adis i jeste mogao dati šansu, ali te utakmice su jako rijetke. Svakako ih nije bilo u tolikoj mjeri da praviš ovoliku hajku oko ovoga.
Odlicno znam koliko je Campara bio talentovan, a koliko Arslanagic. To sto nije ostvario ni 20% onoga sto se od njega ocekivalo, ne pobija cinjenicu da je bio 50x talentovaniji od Adnana (prva petorka u juniorima Realu ipak nesto govori), da je igrao na 5x jacem nivou od Adnana (3 sezone u aba ligi su nesto o cemu ovaj samo moze sanjati), te da je i dan danas daleko bolji na klupskom nivou od Adnana (pogledaj statistiku njih dvojice u klubovima za koje igraju). Meni je to recimo dovoljno argumenata da mu dam sansu ispred ovog drugog ili bar isto kao i ovom drugom. E sad, da li bi on u reprezentaciji dao vise od Arslanagica i da li bi dokazao da moze dati solidnih 10-15 ili vise minuta (sto ovaj nikad nije dokazao) - ne mozemo znati jer ga je Adis ignorisao u 34 zvanicne utakmice na klupi reprezentacije.
Među tvojim greškama (i još par forumaša) je što očekuješ i baziraš očekivanja za reprezentativne nastupe na osnovu klupskih nastupa. Mnogi reprezentativci su igrali u reprezentativnom dresu daleko iznad onog što su pokazivali u klubovima, odnosno ligama u kojim igraju. Alibegović i Lazić (koji kluba nije ni imao godinama) su čisti primjer toga. Također ću uvijek spomenuti Vrabca kao primjer toga, kojeg si redovno prozivao i pozivao da se "skloni" u stranu za igrače tipa Sikiraša. Halo, Sikiraša, lika koji je evo odbio četvrti poziv zaredom, bez obzira na partije koje pruža. A evo Adin opet i ovaj prozor među najboljim igračima reprezentacije, ponovno. To je još jedna u nizu tvojih mnogobrojnih fula. Adin ti začepljuje usta redovno.

To što je Sani imao respektabilniju karijeru od Arslanagića ničim ne znači da bi doprinio nešto više od onog što je Arslanagić doprinio reprezentaciji. Na kraju krajeva, obojica su bili na pripremama, Adis je imao uvida u obojicu i sigurno da ću kredibilnijom uzeti Adisovu procjenu viđenog na pripremama nego tvoju neosnovanu navalentnost za Čamparom već duži period.

Dobar si forumaš, očito pratiš košarku, ali imaš jako često jako nadmen stav da si jedini upravu i često s visine komuniciraš s drugima, iako se dosta puta pokazalo da su ti prognoze bila totalna fula. Ovo sa Sanijem je blasfemično da se raspravlja u ovolikoj mjeri. Postavio si narativ kao da pričamo o nekom reprezentativcu koji zaista jeste uradio toliko mnogo za reprezentaciju i imao zabilježenih partija za pamćenje pa da smo sigurni i uvjereni da se njegovo odsustvo osjeti. Apsurdno.
"Your favorite player's favorite player" - MB

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 dec 2025, 15:53

UtdBiH21 je napisao/la:
01 dec 2025, 15:44
Vaya je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

Nurkic ce vjerovatno igrati, Utah nece u playoff, tako da ce on sezonu zavrsiti u aprilu. Dok ce Sengun igrati playoff, tako da Senguna nema do augusta vjerovatno. Igrat ce za Tursku u ovoj drugoj grupi.

BHFreak
Kontakt:

Post Postao/la BHFreak » 01 dec 2025, 15:53

01 dec 2025, 12:09
BHFreak je napisao/la:
01 dec 2025, 11:56
moreno123 je napisao/la:
01 dec 2025, 11:55
Ovdje neko stvarno opravdava onako degutantno navijanje vecinu utakmice... Potpuno je ocekivano bilo da ce se zvizdati himni, da ce biti prozivanja i uvreda ali ne na nivou kao sinoc. Psovanje majke cetnicke igracima, pjevanje moj mitraljez, Srbijo krvo balkanska... U tom intenzitetu je bilo previse, pa nije 1998 jbo vas kralj. Onda kad nasi igraci budu docekani isto i gore u Beogradu, nema pravo niko ni a reci.

Komentar utakmice: Morali smo ih dobiti jer cemo tamo svakako izgubiti. Svakako su zreli bili da ih uzmemo glat 10 razlike, Jaramaz ih je izvukao.

Aticu treba ozbiljan psiholog, bjelosvjetska budala.
Sta oni rade nama kao da je 1994 :) sve opravdavam cak mislim da je i malo bilo, a koji god je se pronasao kao cetnik drago mi je :)
I sta sad ti isti hoces biti sta ti si cetnik?

**** te zivot retardiranih ljudi fuj
A sta trebam izvinjavat se sto skandiraju ratko mladi.. noz zica.. psovanje majke turske i rec psujte mi malo ljepse molim vas i evo vam aplauz ?
"Naša zemlja, naša čast, naša lopta - Bosna u srcu, pobjeda u nogama!" - Emir Spahić

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 dec 2025, 15:55

zaostrog je napisao/la:
01 dec 2025, 15:50
Ma ni u julu neće doći NBA igrači za bezvezne utakmice kvailifikacija. To mogu baš neki specifikumi.
Srbija je svakako jača od nas kad budu upotpunili igračima iz Eurolige, kad tu budu Micić, Gudurić, Nedović, Petrušev i ko već sve ima. Jokić, Bogdanović, Topić ili Nikola Jović svakako neće doći, ali i nevažno je.

Turska se može dobiti. Oni manje-više neće ni imati spektakularno jači sastav, osim Osmana. Ali, može se neko povrijediti, odustati, neko čudo. Ni njima neće doći Sengun.

U biti, ako mi tada budemo u stanju dovući Musu prije svega (i ako bude zdrav), Kamenog, plus eventualno Kondića, Gegića i ovo od sinoć, ja bih čak rekao da su šanse barem 50:50 ili čak na našoj strani.

Mada, sve je ovo izgradnja i ne treba puno ni razmišljati o SP. U nekim idealnim okolnostima, dobit ćemo Švicarsku 2 puta i Tursku u Sarajevu/Tuzli, a idealno bi bilo da recimo Srbija nabije Tursku u obje utakmice (neće se desiti, čak prije obratno). U drugoj grupi će biti divljih rezultata svakako, jer su već svi zajebali bar jednu utakmicu. Kada bismo mi bili na 3-3, u najgorem slučaju ćemo imati 4-2 kao domet koji ganjamo (možda i tri selekcije s tim omjerom). Italiji/Litvaniji je puno teže u drugoj fazi jer sve imaju poteške protivnike. U principu, mi bismo trebali dobiti 2 puta Island ili Britaniju i već bi nas to dovelo u situaciju da možda i sa 2-2 protiv Litvanije/Italije idemo dalje. Pojednostavljeno: treba nam da 2 puta dobijemo Švicarsku, 2 puta Island/Britaniju i da u bar jednom dvomeču dobijemo i Tursku, i Litvaniju i Italiju. Sa 7-5 bismo vjerovatno prošli dalje :) (primjera radi, Italija će trenutno grupu završiti sa 4-2, a onda bi im za bolji omjer od 7-5 trebalo da dobiju Srbiju/Tursku u oba meča).

Ali, vjerovatno ćemo na kraju dobiti Švicarce, čvaknuti još nekoga naknadno i završiti na nekih 5-7 :D
Ko kaze da ce Italija i Litva gubiti od Turske i Srbije posebno ako Srbi i Turci budu na 5-1 iz ovd nase grupe sto je vrlo realno onda i onda im je dovoljno da kuci dobiju italiju i Litvu a u gostima mogu i izgubiti .

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: galia95, Google Adsense [Bot], TripleThreat, UtdBiH21, zaostrog i 28 gostiju.