Gdje sam ja uopće konkretno spomenuo da nije
specifično kod Adisa dobivao šansu? Hajde mi konkretno izdvoji taj dio, a znam da nećeš, jer ne postoji. Jasno sam napisao "prozori u kojim jeste dobivao šansu od 15-ak minuta u prosjeku". Nigdje nisam spomenuo ni Adisa, ni da se radi o uopćeno zadnje 2 godine.
Zamisli skines se za 25 utakmica i selektor ti ni u jednoj ne da ni sekunde ili odradis pripreme od 40 dana i on te nikako ne povede na turnir zbog Arslanagica ili Zahiragica. Sad kad malo bolje razmislim, donekle i razumijem njegovo razocarenje u sve oko reprezentacije.
I šta sad s tim? Pa Alibegović je bukvalno na isti način dolazio i odlazio kući sa okupljanja, dok je još naturalizovan bio. Dolazio na pripreme, znao da neće biti na finalnom sastavu i šta sad?
Prvo u prethodnom postu govoris za njegovu minutazu od 15-ak minuta u zadnje dvije godine reprezentativnih prozora, a onda lijepis statistiku koja je bila prije toga i dodatno spominjes utakmice od prije 7 godina protiv Bugarske i Finske - i jos kod drugog trenera.
Napisao sam u zadnje 2 godine u kojima jeste dobijao šansu, a ne u zadnje 2 godine reprezentativnih prozora generalno. Piše ti sve, vrati se i čitaj sa razumijevanjem prije nego što me počneš potvarati da pišem nešto što nisam napisao.
Poslije sam sebe dodatno pobijas i pises kako Bosnic nije imao velika ocekivanja od njega i kako mu nije davao veliku minutazu protiv jacih protivnika, a poenta svega i jeste da sam se osvrnuo samo na to da lik nije dobio pravu sansu u reprezentaciji. Doduse, ja sam ciljao na sansu kod Adisa, a ti evo haman smatras da je nije dobio ni kod Bosnica (sto ja uopste ne mislim). E sad, da te tu ja pobijem - ne moras uvijek sam sebe. Bosnic mu je dao 18 i 28 minuta u tim kvalifikacijama za MB protiv Finske (jak protivnik) i Bugarske - iako je momak tad imao 19 godina, a zamisli da za gotovo 4 godine svog mandata nikad nije prijavio Arslanagica ni za jednu utakmicu. Kako je moguce da je Vedran bio tolika neznalica, pa je tamo nekom tinejdzeru davao ozbiljne minute, a da starijeg i boljeg igraca od njega nikad nije ni primijetio...
Finska u B sastavu jak protivnik? Bugarska jak protivnik? Čitaš li ti šta pišeš? Logičnije je da će mu Bosnić davati priliku u takvim utakmicama, jer kao što sam napisao, to su neuporedivi protivnici sa iole nekim konkretnijim reprezentacijama u
punom sastavu kakve i jesu bile najčešće dok nas je Adis vodio. Fino sam napisao da je njegov prostor za igru u rezultatski opuštenijim utakmicama protiv inferiornijih reprezentacija/sastava.
Eto pitam ja tebe opet, zašto mu ni Bosnić nije dao šansu protiv Litvanije u prvom utakmici dvomeča? U utakmici koja jeste bila egal i protiv reprezentacije koja je poznata kao košarkaška sila, za razliku od Finske. Vjerovatno zato što je imao velika očekivanja od njega.
Možda je bilo par utakmica u kojim mu Adis i jeste mogao dati šansu, ali te utakmice su jako rijetke. Svakako ih nije bilo u tolikoj mjeri da praviš ovoliku hajku oko ovoga.
Odlicno znam koliko je Campara bio talentovan, a koliko Arslanagic. To sto nije ostvario ni 20% onoga sto se od njega ocekivalo, ne pobija cinjenicu da je bio 50x talentovaniji od Adnana (prva petorka u juniorima Realu ipak nesto govori), da je igrao na 5x jacem nivou od Adnana (3 sezone u aba ligi su nesto o cemu ovaj samo moze sanjati), te da je i dan danas daleko bolji na klupskom nivou od Adnana (pogledaj statistiku njih dvojice u klubovima za koje igraju). Meni je to recimo dovoljno argumenata da mu dam sansu ispred ovog drugog ili bar isto kao i ovom drugom. E sad, da li bi on u reprezentaciji dao vise od Arslanagica i da li bi dokazao da moze dati solidnih 10-15 ili vise minuta (sto ovaj nikad nije dokazao) - ne mozemo znati jer ga je Adis ignorisao u 34 zvanicne utakmice na klupi reprezentacije.
Među tvojim greškama (i još par forumaša) je što očekuješ i baziraš očekivanja za reprezentativne nastupe na osnovu klupskih nastupa. Mnogi reprezentativci su igrali u reprezentativnom dresu daleko iznad onog što su pokazivali u klubovima, odnosno ligama u kojim igraju. Alibegović i Lazić (koji kluba nije ni imao godinama) su čisti primjer toga. Također ću uvijek spomenuti Vrabca kao primjer toga, kojeg si redovno prozivao i pozivao da se "skloni" u stranu za igrače tipa Sikiraša. Halo, Sikiraša, lika koji je evo odbio četvrti poziv zaredom, bez obzira na partije koje pruža. A evo Adin opet i ovaj prozor među najboljim igračima reprezentacije, ponovno. To je još jedna u nizu tvojih mnogobrojnih fula. Adin ti začepljuje usta redovno.
To što je Sani imao respektabilniju karijeru od Arslanagića ničim ne znači da bi doprinio nešto više od onog što je Arslanagić doprinio reprezentaciji. Na kraju krajeva, obojica su bili na pripremama, Adis je imao uvida u obojicu i sigurno da ću kredibilnijom uzeti Adisovu procjenu viđenog na pripremama nego tvoju neosnovanu navalentnost za Čamparom već duži period.
Dobar si forumaš, očito pratiš košarku, ali imaš jako često jako nadmen stav da si jedini upravu i često s visine komuniciraš s drugima, iako se dosta puta pokazalo da su ti prognoze bila totalna fula. Ovo sa Sanijem je blasfemično da se raspravlja u ovolikoj mjeri. Postavio si narativ kao da pričamo o nekom reprezentativcu koji zaista jeste uradio toliko mnogo za reprezentaciju i imao zabilježenih partija za pamćenje pa da smo sigurni i uvjereni da se njegovo odsustvo osjeti. Apsurdno.