Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

invincible1921
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la invincible1921 » 01 dec 2025, 16:02

Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 15:00
NoDi80 je napisao/la:
01 dec 2025, 14:57
Himnoj se ne zvizdi cija god bila, to su osnove kulture
Ponosno kazem da sinoc po tom pitanju nisam imao kulture, kao i da sam bio na Bilinom Polju protiv rumunskih cigana, takodjer bih bio izrazito nekulturan...

Sa ljudima ljudski, a stokom hajvanski...

I ovu temu treba ostaviti po strani...totalno irelevantna tema...jedina bitna stvar je da smo sinoc zjanili utakmicu i tako male sanse za plasman na WB jos dodatno umanjili...
Da se kosarkaski izrazim, ovdje se konstano pravi greska u koracima

Hajmo vako

Da li smo mi icim zasluzili da nas srbi gledaju kao nizu rasu koju treba istrijebit, a nasu drzavu kao trn u oku koji treba nestat? Jesmo li im ikakav priejtnja bili ikad i u bilo kojem smislu?

Nismo ni jedno ni drugo, a vidi nes vjeorvat oni nam to rade iako nismo nista krivi. Bacaju nas u jame dok mi u letu prema dnu razmisljamo zasto? sta sam kome uradio?

Da li je Srbija zbog svojih postupaka u proslosti, sadasnjosti i najavam za buducnost zasluzila da im se zvizdi himni? Ne nije..zasluzila je da im se pos.erem na nju nakon sto je izvizdim...

Prema toj drzavi i velikoj vecini tog naroda nemam apsolutno nikakvo postovanje niti ga oni zasluzuju.

Da li je to ruzno? Jeste
Da li je to nuzno da tako bude? Jeste
Da li su zato ISKLJUCIVO ONI krivi? JESU
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 01 dec 2025, 16:04, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 dec 2025, 16:03

QUARTERBACK je napisao/la:
01 dec 2025, 14:51
Samozdravlje je napisao/la:
01 dec 2025, 14:23
QUARTERBACK je napisao/la:
01 dec 2025, 14:18

odmori malo vitalni nije dobro za zdravlje, znam da je tema osjetljiva al pusti odjavi se s foruma ko kad hoces da odmoris od pracenja damira nekad :mrgreen:
Kakav ba odmor, ja radi vas sam djeco upaljen, a moje je odzvonilo. Ne budete li informisanii zainteresovani, nayebali ste.
Evo odjavljujem se, znam te ko si :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
znam sve, samo hocu da budes s nama jos dugo da zajedno dijelimo i slavimo pobjede bh sportista :bih:

ne brini ima nas dosta mladjih koji su zainteresovani da dusmane ove drzave stavimo gdje im je mjesto kad god se ukaze prilika dok god ne pristanu da priznaju svoja nedjela! :bih: :bih: :bih:
Znam ja dobro da vi,bh omladina niste naivni kao mi "92g. Mi smo do 02.V "92 g u Sarajevu govorili nece mi smo kao braca.
E kad smo se dozvali pameti, dobismo drzavu :bih: u UN priznatu, kakva je takva je NASA je. Kad kazem nasa, mislim na
sve cestite ljude u BiH.
No velikodrzavni ciljevi komsija i susjeda nikad nece nestati. Popularno ih zovemo cetnici i ustase, koji se mrze, ali oko
jednog se slazu, da djele krvlju natopljenu i krvlju odbranjenu Bosnu. Ekonomija, ljubavi i druzenja s dobrom rajom je ok.
Ko zaboravi ili gura pod tepih 92-95 je nayebao. Kad mu das do znanja da mu prica ne prolazi, vise ce te se bojati pi*ke
cetnicke, junaci na djeci i nenaoruzanima. Smradovi 30 god. ne priznaju GENOCID U CIJELOJ BiH.
Nek nam zivi nasa i jedina :bih: , svi cestiti Srbi nas gotive, ali ih je malo u odnosu na gamad.
Zato mi je Andrej Nedic jednako drag kao i Damir, Mirza, Nerman, dok je ovakav kao sad. :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 dec 2025, 16:09

NoDi80 je napisao/la:
Himnoj se ne zvizdi nebitno cija je, to su osnove kulture i treba da se mancipujemo
Ako cemo isto raditi kao i oni s druge strane onda nista nismo bolji
Kad bude belaj ok svako na svoju stranu, ali do belaja treba se ponasati gospodski i biti primjer drugima
Lijepo napisano, ali znas li da smo hiljdama nas isli kroz Titovu i kleli se Titu i grmilo Ju-go-sla-vi-ja i sta bi od tih toplih
izricaja i poziva na dijalog. GENOCID.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 01 dec 2025, 16:17

Samozdravlje je napisao/la:
01 dec 2025, 12:46
Nemanja86 je napisao/la:
01 dec 2025, 12:16
ajme, koji kuršlus :D .

Šta god da se desilo prije 15 ili 50 godina, nećeš ga ti promjeniti time što izigravaš kretena na tribini. Niti ćeš tako osvetiti svoje pale, niti bi oni to od tebe tražili da možeo to nekako saznati. Jedini profit iz ovoga imaju mediji na štancanju klikova i budženju željenog algoritma, i političke stranke koje baštine svoj rad na takvom narativu. Brate mili :crazy:
- Sto se onda pamti , sta je bilo prije 600 god. Kosovski boj npr. ili Kragujevac i "hiljadu djaka u jednom danu". Pokusaj ovo
objasniti onima koji pamte 600 god. Ti bi da sezaboravi zadnji 15-50. Drugom nekom pricaj. :bih:

- Osvetiti ne , ali pamtiti da. Da se ne ponovi, a nece Bosnjak ubijati po Nisu i Kraljevu. Rado bi cetnik ponovio 92 g., ali qrko
majstore.

- Ko zaboravio HRAM MU BILO, a i oni koji ne zaboravljaju su biznismeni i dobri Bosanci, a nisu bili u Skenderiji. :bih:

uzmi lijepo pa pročitaj, odnosi se na sve, i na ljude koji prave budale od sebe na tribinama, i na medije koji to pumpaju i forsiraju, i na saopštenja saveza i ministarstava. Jednostavno je, samo zamisli svoju mater da te gleda bez majice kako skačeš kao šimpanza i urlaš gluposti? To je stvar odgoja,ili imaš osjećaj sramote kad radiš gluposti, ili nemaš, prihvataš da budeš dio mase gdje se osjećaš sigurno i komforno, svejedno da li se referišeš na istorijski događaj od prije 600 godina ili prije 6 godina.

Potrebno je samo da razmišljaš praktično, ništa time ne postižeš, niti mjenjaš stanje stvari na terenu dole među igračima, niti praviš bilo kakvu promjenu svjesti u širem smislu, a još više ispadaš budala jer taj bijes iskaljuješ na nekom košarkašu koji je pao s Marsa i ne zna o čemu se radi, a sutra ćeš u normalnom životu možda skuvati kavu ili popraviti amortizere ili kupiti ovna od nekog raspalog kretena na kojeg bi se ta skandiranja najviše odnosila.

Evo npr. sad je rečeno to što je rečeno, i ja u junu dođem na utakmicu, ja sad kao treba da prihvatim tu igru, ja ću osjećati da je tim za koji ja navijam zakinunt ako se ja ne budem isto ponašao prema protivnicima? Živo me zaboli...

I naravno, žao mi je što sam u manjini i što će takvim biti, kao što ih ima i ovde. I što će koristiti preslikane argumente

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 01 dec 2025, 16:49

invincible1921 je napisao/la:
01 dec 2025, 16:02
Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 15:00
NoDi80 je napisao/la:
Himnoj se ne zvizdi cija god bila, to su osnove kulture
Ponosno kazem da sinoc po tom pitanju nisam imao kulture, kao i da sam bio na Bilinom Polju protiv rumunskih cigana, takodjer bih bio izrazito nekulturan...

Sa ljudima ljudski, a stokom hajvanski...

I ovu temu treba ostaviti po strani...totalno irelevantna tema...jedina bitna stvar je da smo sinoc zjanili utakmicu i tako male sanse za plasman na WB jos dodatno umanjili...
Da se kosarkaski izrazim, ovdje se konstano pravi greska u koracima

Hajmo vako

Da li smo mi icim zasluzili da nas srbi gledaju kao nizu rasu koju treba istrijebit, a nasu drzavu kao trn u oku koji treba nestat? Jesmo li im ikakav priejtnja bili ikad i u bilo kojem smislu?

Nismo ni jedno ni drugo, a vidi nes vjeorvat oni nam to rade iako nismo nista krivi. Bacaju nas u jame dok mi u letu prema dnu razmisljamo zasto? sta sam kome uradio?

Da li je Srbija zbog svojih postupaka u proslosti, sadasnjosti i najavam za buducnost zasluzila da im se zvizdi himni? Ne nije..zasluzila je da im se pos.erem na nju nakon sto je izvizdim...

Prema toj drzavi i velikoj vecini tog naroda nemam apsolutno nikakvo postovanje niti ga oni zasluzuju.

Da li je to ruzno? Jeste
Da li je to nuzno da tako bude? Jeste
Da li su zato ISKLJUCIVO ONI krivi? JESU
Lobotomiziran narod totalno, koji boluje od neizlijecivog stokholmskog sindroma i nepopravljivog osjecaja inferiornosti i kompleksa nize vrijednosti...

Stoljecima okruzen divljackim plemenima koji ga trijebe generacijski i jedini problem u svemu tome je sto ne mogu da ti oproste sto te nisu istrijebili...i ja mu se jos izvinjavam sto sam ziv...ljudima ispran mozak totalno...i ja nih vise volio da je Balkan vise kao Benelux i da imas normalne komsije, medjutim druze nije, ja trebam da se izvinjavam radi par pjesmica...

Gledam jucer na kraju utakmice, skacu na sred terena, grle se, slave...ona grupica navijaca Srbije ispod Fanaticosa ispod grle se, skacu, smiju...nije ih niko pogledao ruzno...svi se razidjose svojim kucama....ja pokusavam da zamislim situaciju da pored Delija ili Grobara stoji grupa nasih navijaca koji slave pobjedu u Beogradu...pa ne bi niko izasao ziv iz Arene od njih...

Sinoc dosao kuci i malo prelistao portale u Srbiji, pa jebote led vise clanaka je bilo o press konferenciji Ostoje i Obradovica, nego sto je bilo o sinocnjoj utakmici u Skenderiji....a ovdje dezurne narikace i iskompleksirani pusikurci se bacaju po podu i kume - mole za oprost zbog izrecenih izljeva islamisticko-dzihadijskog nacionalizma.... :roll:

Jeb'o nas onaj koji nas je sastavio...

Zigazaga
Kontakt:

Post Postao/la Zigazaga » 01 dec 2025, 16:57

Rodju je napisao/la:
01 dec 2025, 15:18
GG3 je napisao/la:
01 dec 2025, 14:10
invincible1921 je napisao/la:
01 dec 2025, 14:02

Imal jos kakva floskula, tipa gladni smo na sva tri jezika?

Kao prvo kljucna greska u koracima koja se pravi je ta da ti mislis da nase odluke uticu na njihovo ponasanje...mi smo za njih nebitni, tj nasi postupci...on ce se prema tebi ophoditi isto. Evo citiracu jednog logorasa iz Omarske:

"Ja sam saznao da sam musliman na kapiji Omarske, jer do tad nisam znao da jesam"

Kao drugo, posto ne mozes drugacije da se boris sa takvom sortom osim tako sto ces izvuc najgore iz sebe onda borbom mozda se nekad i "vratimo" u Prijedor..ako se ponasas da ce se to samo od sebe rijesiti misleci da ces dobrtom nesto promjeniti glumeci moralnu vetikalu...vjeruj da neces samo ces vise nayebat.

Mozel jedna moralna pripovjetka o desetinama hiljada poginulih civila njemackih koje su zatrpali saveznicki bombarderi?
Necete vi se nikad vratit u Prijedor jer vama je BiH od Vratnika do Alipasina. **** se vama za Prijedor, Gorazde ili Srebrenicu
Nemoj momče govoriti paušalno, jer nikad ne znaš ko se je nanos'o krvavih gaća, a ko nije.
Ja ću ti ovo napisati,12.10.1995, 14 km od Prijedora, pravac od Koprivne prema Usorcima.
Pravac od Koprivne je prema Oštroj Luci. A pravac prema Usorcima može biti samo od Trnove,jer je desna strana Sane.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 01 dec 2025, 16:57

Desetine ratnih zločinaca ta ista Srbija krije i dan danas, negiraju presude suda kojeg su i sami priznali, glorifikuje ratne zločince i sistematski od njih pravi heroje i opravdava sve ono što se desilo devedesetih te samim tim potiče neke nove generacije da urade isto. Ista ta Srbija se konstantno miješa u unutrašnje poslove Bosne i Hercegovine a vlada u jednom od entiteta u ovoj državi je u potpunosti pod uticajem Srbije.

Srbija ovakva sa Vučićem na vrhu i četnicima antifašistima nije zaslužila poštovanje nigdje a posebno nije u Sarajevu i u dvorani na koju je ispaljeno na stotine granata bez da je se ikad neko izvinio.

Ne mogu vam govoriti da živite u prošlost ljudi koji još uvijek guslaju o boju na Kosovu, takvima se mora pokazati gdje su zaista u našim očima. Kad promjene vlast i dovedu neke normalne ljude možda se i mogu nadati poštovanju.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 01 dec 2025, 17:09

TripleThreat je napisao/la:
01 dec 2025, 15:50
Gdje sam ja uopće konkretno spomenuo da nije specifično kod Adisa dobivao šansu? Hajde mi konkretno izdvoji taj dio, a znam da nećeš, jer ne postoji. Jasno sam napisao "prozori u kojim jeste dobivao šansu od 15-ak minuta u prosjeku". Nigdje nisam spomenuo ni Adisa, ni da se radi o uopćeno zadnje 2 godine.
Zamisli skines se za 25 utakmica i selektor ti ni u jednoj ne da ni sekunde ili odradis pripreme od 40 dana i on te nikako ne povede na turnir zbog Arslanagica ili Zahiragica. Sad kad malo bolje razmislim, donekle i razumijem njegovo razocarenje u sve oko reprezentacije.
I šta sad s tim? Pa Alibegović je bukvalno na isti način dolazio i odlazio kući sa okupljanja, dok je još naturalizovan bio. Dolazio na pripreme, znao da neće biti na finalnom sastavu i šta sad?
Prvo u prethodnom postu govoris za njegovu minutazu od 15-ak minuta u zadnje dvije godine reprezentativnih prozora, a onda lijepis statistiku koja je bila prije toga i dodatno spominjes utakmice od prije 7 godina protiv Bugarske i Finske - i jos kod drugog trenera.
Napisao sam u zadnje 2 godine u kojima jeste dobijao šansu, a ne u zadnje 2 godine reprezentativnih prozora generalno. Piše ti sve, vrati se i čitaj sa razumijevanjem prije nego što me počneš potvarati da pišem nešto što nisam napisao.
Poslije sam sebe dodatno pobijas i pises kako Bosnic nije imao velika ocekivanja od njega i kako mu nije davao veliku minutazu protiv jacih protivnika, a poenta svega i jeste da sam se osvrnuo samo na to da lik nije dobio pravu sansu u reprezentaciji. Doduse, ja sam ciljao na sansu kod Adisa, a ti evo haman smatras da je nije dobio ni kod Bosnica (sto ja uopste ne mislim). E sad, da te tu ja pobijem - ne moras uvijek sam sebe. Bosnic mu je dao 18 i 28 minuta u tim kvalifikacijama za MB protiv Finske (jak protivnik) i Bugarske - iako je momak tad imao 19 godina, a zamisli da za gotovo 4 godine svog mandata nikad nije prijavio Arslanagica ni za jednu utakmicu. Kako je moguce da je Vedran bio tolika neznalica, pa je tamo nekom tinejdzeru davao ozbiljne minute, a da starijeg i boljeg igraca od njega nikad nije ni primijetio...
Finska u B sastavu jak protivnik? Bugarska jak protivnik? Čitaš li ti šta pišeš? Logičnije je da će mu Bosnić davati priliku u takvim utakmicama, jer kao što sam napisao, to su neuporedivi protivnici sa iole nekim konkretnijim reprezentacijama u punom sastavu kakve i jesu bile najčešće dok nas je Adis vodio. Fino sam napisao da je njegov prostor za igru u rezultatski opuštenijim utakmicama protiv inferiornijih reprezentacija/sastava.

Eto pitam ja tebe opet, zašto mu ni Bosnić nije dao šansu protiv Litvanije u prvom utakmici dvomeča? U utakmici koja jeste bila egal i protiv reprezentacije koja je poznata kao košarkaška sila, za razliku od Finske. Vjerovatno zato što je imao velika očekivanja od njega.

Možda je bilo par utakmica u kojim mu Adis i jeste mogao dati šansu, ali te utakmice su jako rijetke. Svakako ih nije bilo u tolikoj mjeri da praviš ovoliku hajku oko ovoga.
Odlicno znam koliko je Campara bio talentovan, a koliko Arslanagic. To sto nije ostvario ni 20% onoga sto se od njega ocekivalo, ne pobija cinjenicu da je bio 50x talentovaniji od Adnana (prva petorka u juniorima Realu ipak nesto govori), da je igrao na 5x jacem nivou od Adnana (3 sezone u aba ligi su nesto o cemu ovaj samo moze sanjati), te da je i dan danas daleko bolji na klupskom nivou od Adnana (pogledaj statistiku njih dvojice u klubovima za koje igraju). Meni je to recimo dovoljno argumenata da mu dam sansu ispred ovog drugog ili bar isto kao i ovom drugom. E sad, da li bi on u reprezentaciji dao vise od Arslanagica i da li bi dokazao da moze dati solidnih 10-15 ili vise minuta (sto ovaj nikad nije dokazao) - ne mozemo znati jer ga je Adis ignorisao u 34 zvanicne utakmice na klupi reprezentacije.
Među tvojim greškama (i još par forumaša) je što očekuješ i baziraš očekivanja za reprezentativne nastupe na osnovu klupskih nastupa. Mnogi reprezentativci su igrali u reprezentativnom dresu daleko iznad onog što su pokazivali u klubovima, odnosno ligama u kojim igraju. Alibegović i Lazić (koji kluba nije ni imao godinama) su čisti primjer toga. Također ću uvijek spomenuti Vrabca kao primjer toga, kojeg si redovno prozivao i pozivao da se "skloni" u stranu za igrače tipa Sikiraša. Halo, Sikiraša, lika koji je evo odbio četvrti poziv zaredom, bez obzira na partije koje pruža. A evo Adin opet i ovaj prozor među najboljim igračima reprezentacije, ponovno. To je još jedna u nizu tvojih mnogobrojnih fula. Adin ti začepljuje usta redovno.

To što je Sani imao respektabilniju karijeru od Arslanagića ničim ne znači da bi doprinio nešto više od onog što je Arslanagić doprinio reprezentaciji. Na kraju krajeva, obojica su bili na pripremama, Adis je imao uvida u obojicu i sigurno da ću kredibilnijom uzeti Adisovu procjenu viđenog na pripremama nego tvoju neosnovanu navalentnost za Čamparom već duži period.

Dobar si forumaš, očito pratiš košarku, ali imaš jako često jako nadmen stav da si jedini upravu i često s visine komuniciraš s drugima, iako se dosta puta pokazalo da su ti prognoze bila totalna fula. Ovo sa Sanijem je blasfemično da se raspravlja u ovolikoj mjeri. Postavio si narativ kao da pričamo o nekom reprezentativcu koji zaista jeste uradio toliko mnogo za reprezentaciju i imao zabilježenih partija za pamćenje pa da smo sigurni i uvjereni da se njegovo odsustvo osjeti. Apsurdno.
Tu je i statistika ako se nećemo voditi eye-testom, crno na bijelo na vidjelu da je u posljednje 2 godine reprezentativnih prozora u kojima jeste dobijao 15-ak minuta u prosjeku - bio ispod nivoa.

Ako se iz ovoga ne moze zakljuciti da si mislio da je Campara u zadnje dvije godine dobijao sansu u reprezentaciji (15-ak min u prosjeku), onda sam ja retardiran. Ako ne mislis na to, nego ciljas na ovaj period kad mu je Bosnic davao sansu, onda doslovno govoris da o njemu treba suditi na osnovu utakmica koje je odigrao kad je imao 19-20 godina (prvi prozor) i 21-22 godine (drugi prozor). Po tome vec sad treba pokopati malog Hrelju, jer u Turskoj s 19 godina nije nista pokazao. Nadam se da i njemu za 7-8 godina neces izvlaciti statistiku iz ovog prozora i time argumentovati njegovo nepozivanje ili smanjenu minutazu. Ako ipak stvarno mislis na period kod Adisa, onda ti ponovo potcrtavam da mu je covjek od moguce 34 utakmice dao priliku u svega 3. Moja poenta sve vrijeme je da taj momak nije dobio pravu sansu u reprezentaciji i to sam napisao u postu gdje sam citirao drugog forumasa, a ne da je on igracina i da mora igrati 20 minuta u prosjeku. I sto je najjace u svemu, ti u kvalifikacijama gdje je on dobio priliku u 3 od 12 utakmica izvlacis prosjek minutaze samo za te 3 utakmice i kazes je to 15-ak min u prosjeku, a zanemarujes tih 9 utakmica u kojima je dobio krompir. :rol: Podijeli ti tih 40-ak minuta na 12 utakmica, pa ces vidjeti koliki ce biti prosjek. Kako smijesan pokusaj manipulacije. :lol:

Slaba ova Finska, jos u B sastavu. Mene bi bilo sramota da imam 19 godina i da protiv euroligaskog igraca Koponena zabijem samo 10 poena - uz 80% suta iz igre. :think:
slika

Pa ako neces gledati sta je ko napravio u karijeri, onda je bolje da svaki put zovemo igrace iz domace lige. Em se neces natezati s Kamenjasevicem (i drugima poput njega) po medijima, em neces placati avionske karte, em ce ti se uvijek svi odazvati. Mozda je Jakupovic bolji od Atica, samo mu to jos niko nije javio. :lol: Ti poredis Lazica i Vrabca, koji su godinama igrali aba ligu i bili respektabilni igraci u njoj, s jednim Arslanagicem kojem je vrhunac karijere bila slovenska liga. Strasno...

Da imam potrebu da sam jedini u pravu, ja bih se s tobom ganjao danima (i prosli put i sad) i branio svoj stav do besvijesti. Ovako kazem da si i tad i sad ti potpuno u pravu i sve 5. Maksuz selam! :salut:

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 01 dec 2025, 17:15

Nemanja86 je napisao/la:
01 dec 2025, 12:16
ajme, koji kuršlus :D .

Pod jedan, kog normalnog čovjeka boli Kju šta se pjeva na tribini? Znači, imaš ljude koji su svakodnevno na terenu, rade biznis, trgovinu, saradnju, treniraju zajedno, sviraju i pjevaju zajedno, robijaju zajedno, čak se i žene, udaju. I sad oni, kojih ima na stotine hiljada ovuda, oni su manje bitni, nego treba da obraćam pažnju, na hiljadu-dvije debila, koji su se naložili, i došli na utakmicu, i da obave veliku nuždu na tribini, pokažu svoj seljakluk, džiberluk, svejedno, u Tuzli, Splitu, Banjoj Luci, opale par storija, i nakon dva sata vrate se u svoj realni život, gdje obično na ulici nikad ništa neće reći nikom od ovih koje su sa tribine prozivali.

Ili još gore, vratiće se u neki Ludwigshafen da brišu guyscu gazda Helmutu.

Je l stvarno neko misli da ovim glupostima kao sinoć (ili kakve će biti u narednom meču tamo) išta pomažete svojoj reprezentaciji, ili sikirate nekog od protivnika? Ono, Jaramaz sinoć postvalja napad i misli u sebi, "ok, trebam namotati pik na lijevu stranu jer imamo dole double stagger za Momirova, ali čekaj, da li ću moći, 700 ljudi mi pjeva da sam ..č.. chetnichka"? Da li je moguće da sebi toliko dajete na važnosti ? Koga boli q. Jednostavno, shvati tribinu kao ulicu kojom hodaš do pijace ili posla, nemoj praviti budalu od sebe. I ako su tamo 500km od tebe tvom timu pjevali takve gadosti, jesi li ti izdajnik ako to isto ne uradiš? Ne znam na koju foru mediji i mas kultura godinama uspjevaju od nas da prave majmune. Ponavaljam, naravno da se referišem na bilo koju stranu

Šta god da se desilo prije 15 ili 50 godina, nećeš ga ti promjeniti time što izigravaš kretena na tribini. Niti ćeš tako osvetiti svoje pale, niti bi oni to od tebe tražili da možeo to nekako saznati. Jedini profit iz ovoga imaju mediji na štancanju klikova i budženju željenog algoritma, i političke stranke koje baštine svoj rad na takvom narativu. Brate mili :crazy:
Mislim da nisi u pravu uz duzno postovanje.
Navijanje/urlanje/patriotizam/kretenizam nebitno kako nazvali ( da ne idemo u problematiku) dalo je nasim igracima vjetar u leđa, a protivniku nerijetko skracivale ruke.
U pozorisnoj atmosferi ili polupraznoj dvorani Srbija bi ovako siromasan roster nase reprezentacije preslisala 20tak razlike, garantujem!
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

NebeskaSila96
Kontakt:

Post Postao/la NebeskaSila96 » 01 dec 2025, 17:52

Mercedes1 je napisao/la:
01 dec 2025, 13:23
NebeskaSila96 je napisao/la:
01 dec 2025, 13:18
Al su se bosnje pronašle uvrijedjenje na sinoćnje vrijeđanje Srbije.Cuj ovi neki spominju sramota ih sto su bosanci.Onaj proziva BhF da se ne sjeća da su bili na utakmicama i da su došli juce ciljano samo da vrijeđaju.Pa yebem vam majku bezobraznu izdajnicku.Bitno je da mi bosanci pljujemo po svome( i ako ni ja prvi nisam bio za onoliko vrijeđanje pogotovo u zadnjoj cetvrtini kad je trebala biti jaka podrška nasima) ali bez obzira se svi upalili protiv BHF-a a to sto srbi psuju našu državu i kad ne igraju protiv nas I veličaju ratne zločince to glupi bosnjo spomenut nece.Kad Musa gostuje sa klubom u Beogradu sta mu se sve skandira,kakve transparente stavljaju za Srebrenicu itd.Primjer kad Novi Pazar igra protiv Zvezde ili Partizana koliko se vrijedja država Bosna a igraju sa klubom iz Srbije.Ali dzaba pojedine bosance je sramota što su bosanci.Napusite se qrca uzmite srbsko državljanstvo gube jedne.Opet bi mi bili pobijeni da se zapuca koliko smo glupi
Izvinjavam se i moderatorima i svim članovima zbog ovog što ću napisati.Ako nije u redu neka se izbriše a mene neka izbace sa foruma.
Pitanje za ovu nBebesku silu i sve koji tako misle:
Da se sutra ponovi rat i da mi budemo u situaciji u kakvoj su Srbi bili u prošlom ratu a oni u našoj situaciji,da li bi on i oni koji misle kao on, Srbima napravili nešto slično Srebrenici?
Mi to nikad nebi njima napravili.Mi nikad nebi mogli u toj situaciji biti zato što mi ne sanjamo o velikoj srbiji.Oni bi opet sve nas pobili ne samo nas nego i hrvate,albance itd.Nas (barem lično mene)srbija ne zanima ali uvijek ću imati mržnju prema njima zbog onog što se desilo.Sve u svemu zasto bi mi zaboravili,mi možemo pružiti ruku pomirenja ali pogledaj sta i dan danas dolazi iz Srbije.

Ja sam se prije par godina družio sa momkom koji dolazi iz RS-a i smatrao sam tad da ima normalnih međutim kad tad izadje pravo lice nekih ljudi sta misle o nama općenito Bosancima.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 17:56

Ako ništa, ova tema je korisna jer se konačno pročistilo na forumu ko su prave bh. patriote, a ko su prikriveni četnici koji glume Bosance, ko su botovi aktuelne vlasti Trojke i HDZ-a, ko su "fgr" salonci koji pate za Jugoslavijom i prodani balijanderi i pushikurci bez kičme, obraza, stida i srama. 👍

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 01 dec 2025, 18:04

galia95 je napisao/la:
01 dec 2025, 17:56
Ako ništa, ova tema je korisna jer se konačno pročistilo na forumu ko su prave bh. patriote, a ko su prikriveni četnici koji glume Bosance, ko su botovi aktuelne vlasti Trojke i HDZ-a, ko su "fgr" salonci koji pate za Jugoslavijom i prodani balijanderi i pushikurci bez kičme, obraza, stida i srama. 👍
ne rise
....sve drugo će proći!

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 18:06

OldTownDistrict je napisao/la:
01 dec 2025, 18:04
galia95 je napisao/la:
ne rise
Pratim šta sve pišeš od sinoć i drago mi je da si se pronašao. :bih:

Uvrijedile se "fgr" pahuljice jer smo četaljima konačno priredili dobrodošlicu kakvu su odavno zaslužili. Bravo za publiku, sinoćnje navijanje mi je vratilo nadu da se ovaj narod konačno budi iz duboke anestezije i mrtvila. :bih:

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 01 dec 2025, 18:10

galia95 je napisao/la:
01 dec 2025, 18:06
galia95 je napisao/la:
ne rise
A sta ti papak znas ko sam i sta sam i ko mi je sve ginuo da bi ti balavac nekom pisao ko je i sta je? Kome ti ta kazes da je prikriveni cetnik a nemas gram mozga u toj papanskoj glavi? sda smrad ti vonja iz svakog slova balijo.
....sve drugo će proći!

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 18:14

Dino Mustafić reagovao na skandiranje u Skenderiji: "Kada tribine zadrže mržnju, gubi i sport i država"

https://www.klix.ba/magazin/kultura/din ... /251201150

Tačno sam znao da će se oglasiti i ovaj doajen sarajevske "ko nas bre zavadi" fgr elite. Čovjek koji je javno priznao da navija za Srbiju protiv Njemačke u finalu Mundobasketa jer "budimo dobre komšije, rat je završio prije 30 godina, mir mir niko nije kriv". 🤮
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 01 dec 2025, 18:18, ukupno mijenjano 2 puta.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 18:16

01 dec 2025, 18:10
galia95 je napisao/la:

ne rise
A sta ti papak znas ko sam i sta sam i ko mi je sve ginuo da bi ti balavac nekom pisao ko je i sta je? Kome ti ta kazes da je prikriveni cetnik a nemas gram mozga u toj papanskoj glavi? sda smrad ti vonja iz svakog slova balijo.
Ideš i ti na blok, papak! Bolje i ovakva khurčeva SDA od ljigavih trojkaša. Nema većih balijetina od islamofobnih jugonostalgičarskih karinaša iz Trojke. Sva sreća da niste bili na vlasti 1992. godine, Bosna bi pala bez ispaljenog metka, bagro abdićevska!
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 01 dec 2025, 19:36, ukupno mijenjano 15 puta.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 01 dec 2025, 18:17

galia95 je napisao/la:
01 dec 2025, 18:16
01 dec 2025, 18:10
galia95 je napisao/la:

Ideš i ti na blok, papak! Bolje i ovakva nikakva SDA od pogane i ljigave trojkaške gamadi. Sva sreća da niste bili na vlasti 1992. godine, Bosna bi pala za tri dana i svi bismo završili u grobnicama, bagro abdićevska veleizdajnička!
Idi na kosovo u boj junacino a za Dinu Mustafica se edikuj pa pogledaj ko je pricao price istine dok si ti pelene kenjao.

....sve drugo će proći!

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 01 dec 2025, 18:23

Kada gledam ovaj forum zadnja 24 sata...tacno mi sve ima smisla u SANU Memorandumu II i svi elementi hibridnog ratovanja... Samo naivnim Bosnjacima baci kosku i gledaj kako samo sebe glodju... Samo zapocni kavgu i pusti da se stvari same odvijaju... Nije bitna tema, da li je u pitanju kultura, sport, politicka stranka, vjera, nacionalnost, ekonomija...samo je bitno zakotrljat tocak...

Ljudi dosli, uzeli pobjedu, zahvalili se na gostoprimstvu, a glupi Bosnjo 24h sata hoce sebi da povade grkljane radi te iste Srbije...🙄 i radi pitanja jesmo li im trebali pljeskati ili zvizdati na himnu...

Koje smo mi amebe...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 dec 2025, 18:26

Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 18:23
Kada gledam ovaj forum zadnja 24 sata...tacno mi sve ima smisla u SANU Memorandumu II i svi elementi hibridnog ratovanja... Samo naivnim Bosnjacima baci kosku i gledaj kako samo sebe glodju... Samo zapocni kavgu i pusti da se stvari same odvijaju... Nije bitna tema, da li je u pitanju kultura, sport, politicka stranka, vjera, nacionalnost, ekonomija...samo je bitno zakotrljat tocak...

Ljudi dosli, uzeli pobjedu, zahvalili se na gostoprimstvu, a glupi Bosnjo 24h sata hoce sebi da povade grkljane radi te iste Srbije...🙄 i radi pitanja jesmo li im trebali pljeskati ili zvizdati na himnu...

Koje smo mi amebe...
Bas jbt. Nigdje nikakve analize, misljenja o igri, ko je podbacio itd. Yebo vas cetnici i Srbija vise, bio prosao mec. Idemo dalje.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 18:28

DamirT je napisao/la:
01 dec 2025, 18:26
Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 18:23

Koje smo mi amebe...
Bas jbt. Nigdje nikakve analize, misljenja o igri, ko je podbacio itd. Yebo vas cetnici i Srbija vise, bio prosao mec. Idemo dalje.
Ma neće im proći izjednačavanje i relativizacija, neka to bude jasno! Dokad više da se svima nešto pravdamo i izvinjavamo? Nismo isti!
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 01 dec 2025, 18:39, ukupno mijenjano 3 puta.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, alemsa, antisisoja1919, bordobijeli, CudanLik, Cwirek, Drum, Google Adsense [Bot], Hightower, Hrammm1921, L-Train, RajvoSA03, VensanKasel i 31 gost.