Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Vaya
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la Vaya » 01 dec 2025, 18:31

galia95 je napisao/la:
01 dec 2025, 18:28
DamirT je napisao/la:
01 dec 2025, 18:26
Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 18:23
Kada gledam ovaj forum zadnja 24 sata...tacno mi sve ima smisla u SANU Memorandumu II i svi elementi hibridnog ratovanja... Samo naivnim Bosnjacima baci kosku i gledaj kako samo sebe glodju... Samo zapocni kavgu i pusti da se stvari same odvijaju... Nije bitna tema, da li je u pitanju kultura, sport, politicka stranka, vjera, nacionalnost, ekonomija...samo je bitno zakotrljat tocak...

Ljudi dosli, uzeli pobjedu, zahvalili se na gostoprimstvu, a glupi Bosnjo 24h sata hoce sebi da povade grkljane radi te iste Srbije...🙄 i radi pitanja jesmo li im trebali pljeskati ili zvizdati na himnu...

Koje smo mi amebe...
Bas jbt. Nigdje nikakve analize, misljenja o igri, ko je podbacio itd. Yebo vas cetnici i Srbija vise, bio prosao mec. Idemo dalje.
Ma neće im proći izjednačavanje i relativizacija, neka to bude jasno! Dokad više da se svima nešto pravdamo i izvinjavamo? Nismo isti!
Niko nista nije izjednacavao, ni ti relativizirao...ali ne treba biti glup i naivan, te rasplamsavati dalje pricu i polemiku oko ne bitne stvari...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 dec 2025, 18:33

galia95 je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 18:23
Kada gledam ovaj forum zadnja 24 sata...tacno mi sve ima smisla u SANU Memorandumu II i svi elementi hibridnog ratovanja... Samo naivnim Bosnjacima baci kosku i gledaj kako samo sebe glodju... Samo zapocni kavgu i pusti da se stvari same odvijaju... Nije bitna tema, da li je u pitanju kultura, sport, politicka stranka, vjera, nacionalnost, ekonomija...samo je bitno zakotrljat tocak...

Ljudi dosli, uzeli pobjedu, zahvalili se na gostoprimstvu, a glupi Bosnjo 24h sata hoce sebi da povade grkljane radi te iste Srbije...🙄 i radi pitanja jesmo li im trebali pljeskati ili zvizdati na himnu...

Koje smo mi amebe...
Bas jbt. Nigdje nikakve analize, misljenja o igri, ko je podbacio itd. Yebo vas cetnici i Srbija vise, bio prosao mec. Idemo dalje.
Ma neće im proći izjednačavanje i relativizacija, neka to bude jasno! Dokad više da se svima nešto pravdamo i izvinjavamo? Nismo isti!
Pa napravi temu za ovaj mec, pa pisi to sve. Po tebi je svako cetnik, fgr kako vec, ako ne komentarise to. Kao da mi svi ne znamo da nismo isti, hvala Bogu. Ko ih yebe, dobili zasluzeno uvrede i kapak. Ima ljudi koji hoce nesto o sinocnjem mecu da procitaju.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 18:36

DamirT je napisao/la:
01 dec 2025, 18:33
galia95 je napisao/la:
DamirT je napisao/la:

Pa napravi temu za ovaj mec, pa pisi to sve. Po tebi je svako cetnik, fgr kako vec, ako ne komentarise to. Kao da mi svi ne znamo da nismo isti, hvala Bogu. Ko ih yebe, dobili zasluzeno uvrede i kapak. Ima ljudi koji hoce nesto o sinocnjem mecu da procitaju.
Ne, nego samo ovi uvrijeđeni moralisti koji evo čitavu noć i dan seru kako smo to zaboga dočekali "drage komšije" iz Srbije.
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 01 dec 2025, 18:55, ukupno mijenjano 4 puta.

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 dec 2025, 18:36

DamirT je napisao/la:
01 dec 2025, 18:33
galia95 je napisao/la:
DamirT je napisao/la:

kako će pročitati kad je svakio skoro post o FGR i četnicima, i to od strane onih koji ne pišu ništa na ovoj temi kada nema ovakve teke kao što je bila juče

posebna priča je to što što nigdje nikakvog moderatora ili administratora nema pa da brišu postove u kojima se psiuje, vrijeđa

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 01 dec 2025, 18:37

Mene vise boli sto smo izgubili dobivenu utakmicu sinoc koja nam moze znacit plasmana kasnije.Utakmicu u kojoj smo bili bolji u vecini kosarkaskih segmenata.
Yebe mi se za tribine

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 dec 2025, 18:44

MElloo je napisao/la:
01 dec 2025, 18:37
Mene vise boli sto smo izgubili dobivenu utakmicu sinoc koja nam moze znacit plasmana kasnije.Utakmicu u kojoj smo bili bolji u vecini kosarkaskih segmenata.
Yebe mi se za tribine
I imali +8 (ili 9), 7 minuta do kraja. Nece nam se bolja prilika ukazati, jedino protiv Turske kuci, a da smo dobili sinoc i Turke, zavrsavas grupu sa 4 pobjede, ulazis rahat u drugu grupu. Jebga nismo mi Amerika da mogu izgubiti 5 pa dobiti 105 zaredom, nama sve ovo znaci, ali sta je tu je. Ima jos sanse, vise vjerujem kosarkasima nego fudbalerima ako bude tih "historijskih" utakmica

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 01 dec 2025, 18:45

alemsa je napisao/la:
01 dec 2025, 18:44
MElloo je napisao/la:
01 dec 2025, 18:37
Yebe mi se za tribine
I imali +8 (ili 9), 7 minuta do kraja. Nece nam se bolja prilika ukazati, jedino protiv Turske kuci, a da smo dobili sinoc i Turke, zavrsavas grupu sa 4 pobjede, ulazis rahat u drugu grupu. Jebga nismo mi Amerika da mogu izgubiti 5 pa dobiti 105 zaredom, nama svd ovo znaci, ali sta je tu je. Ima jos sanse, vise vjerujem kosarkasima nego fudbalerima ako bude tih "historijskih" utakmica
Ma nece steta velika moj Aleme.Posebgno sto ono je cist faul Atica, okej emocije al poludi bezvze, imas 6 razlike nastavi igrat.
Nemas nikog s klupe da udje mjesto njega, pa on samo da je stajao iducih 5 min bolje bi bilo nego Arsla pa Ilic

BobRock
Kontakt:

Post Postao/la BobRock » 01 dec 2025, 19:05

Pa izgubili smo i zato jer taj dio tribina je dosao da otpjeva svoj kulturno umjetnicki program i da se najebe matere Srbiji, ljudi ne prate dinamiku na terenu oni ko pravi seoski KUD preuzeli primat i godrina im

Ovaj polupismeni i vise nepismen dio stanovnistva radosno je doceko da zaurla ne da zapjeva jer to nema veze sa pjevanjem, nego da “zagrmi” ko krdo medjeda i pokaze svima kako su oni za je ba ni

Nije vise ni bitno ko je suparnik, koga psuju, kome prijete, ova grupa ogranicenih mozgova otisla predaleko u dozivljavavanju sebe je najvise donijela nervoze ljudima koji su tu dosli zeljni napokon dobre kosarke, pravog sporta, i da srcano podrze svoje, u nadi da mogu pobijediti i Srbiju. Nes vjerovat, ljudi su se pozelili bas toga, jer na fudbalske stadione odavno ne idu, bar dvorane su bile mjesta gdje si dijete mogao dovesti smirom, zene mogle doci bez bodigarda, ljudi nece da slusaju gadosti na takvom mjestu, hoce da imaju uslove kao i drugi obican svijet po slicnim gradovima evrope amerike azije …

A ovi iz hora veseli goli trbusi nek pogledaju jednu tekmu u Italiji ili onaj mec izmedju Spanije i Irske na EP ili brazilu ili argentini ili dje god, da cuju sfa znaci pjevanje, vama pored osnovne kulture fali i naobrazbe tih velikih navijackih grupa

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 dec 2025, 19:11

BobRock je napisao/la:
01 dec 2025, 19:05
Pa izgubili smo i zato jer taj dio tribina je dosao da otpjeva svoj kulturno umjetnicki program i da se najebe matere Srbiji, ljudi ne prate dinamiku na terenu oni ko pravi seoski KUD preuzeli primat i godrina im

Ovaj polupismeni i vise nepismen dio stanovnistva radosno je doceko da zaurla ne da zapjeva jer to nema veze sa pjevanjem, nego da “zagrmi” ko krdo medjeda i pokaze svima kako su oni za je ba ni

Nije vise ni bitno ko je suparnik, koga psuju, kome prijete, ova grupa ogranicenih mozgova otisla predaleko u dozivljavavanju sebe je najvise donijela nervoze ljudima koji su tu dosli zeljni napokon dobre kosarke, pravog sporta, i da srcano podrze svoje, u nadi da mogu pobijediti i Srbiju. Nes vjerovat, ljudi su se pozelili bas toga, jer na fudbalske stadione odavno ne idu, bar dvorane su bile mjesta gdje si dijete mogao dovesti smirom, zene mogle doci bez bodigarda, ljudi nece da slusaju gadosti na takvom mjestu, hoce da imaju uslove kao i drugi obican svijet po slicnim gradovima evrope amerike azije …

A ovi iz hora veseli goli trbusi nek pogledaju jednu tekmu u Italiji ili onaj mec izmedju Spanije i Irske na EP ili brazilu ili argentini ili dje god, da cuju sfa znaci pjevanje, vama pored osnovne kulture fali i naobrazbe tih velikih navijackih grupa
:rol: :rol: :rol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 01 dec 2025, 19:16

Samozdravlje je napisao/la:
01 dec 2025, 16:09
NoDi80 je napisao/la:
01 dec 2025, 14:57
Himnoj se ne zvizdi nebitno cija je, to su osnove kulture i treba da se mancipujemo
Ako cemo isto raditi kao i oni s druge strane onda nista nismo bolji
Kad bude belaj ok svako na svoju stranu, ali do belaja treba se ponasati gospodski i biti primjer drugima
Lijepo napisano, ali znas li da smo hiljdama nas isli kroz Titovu i kleli se Titu i grmilo Ju-go-sla-vi-ja i sta bi od tih toplih
izricaja i poziva na dijalog. GENOCID.
**** jugoslaviju brate govorim za nas i nasu jedinu BiH
Znaci moramo biti kulturniji, obrazovaniji, a kad treba i jaci
Pravi manglupuk su one otete zastave, a ona galama je sabanizam
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 01 dec 2025, 19:19

BobRock je napisao/la:

Veoma lijepo napisano.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 01 dec 2025, 19:21

BobRock je napisao/la:

Ima smisla ja sam vec pisao da je dosla fudbalska publika
U drugoj cetvrtini srbija pravi preko pola sudije ne sviraju ma niko u dvorani ni da se pocese, vjv nemaju pojma ni sta se desilo.
Publika nije znala podrzat kad treba, pravit pritisak kad treba nego je bilo fudbalsko pjevanje cijelu utakmicu

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 01 dec 2025, 19:21

Da se ne lazemo,fanaticosi da su rodjeni u srbiji bili bi studenti koji zele da uce :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 01 dec 2025, 19:22

https://www.facebook.com/share/v/1LKJsp7Fce/

Dovoljno nikad im necemo aplaudirati himnoj drzavi koja mi je uskratila djetinstvo i koja je izvrsila Genocid nad mojim narodom

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 01 dec 2025, 19:29

BobRock je napisao/la:

Ma nemoj tako, BiH se je sinoc branila na tribinama :rol:

Umjesto da naprave jos bar 2-3 dobre Pjesme, da urade dobar Marketing pa da i oni navijaci koji ponekad dodju na utakmicu znaju to i skupa pjevaju. Ne eto **** majke nekom cetniku je sinoc bas dalo motiva nekom igracu :bow:
Ili ona „Hajmo cijela dvorana“ nikad nista gluplje Nisam Cuo na utakmica nego kod nas.

Da se razumijemo ni ja nikad ama bas nikad necu pljeskat na Himnu srbiju. Al kao sto NoDi rece, budi pametniji i kad himna zavrsi zapjevaj da se Useru i gace.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 dec 2025, 19:29

Nemanja86 je napisao/la:
01 dec 2025, 16:17
Samozdravlje je napisao/la:
01 dec 2025, 12:46
Nemanja86 je napisao/la:
01 dec 2025, 12:16
ajme, koji kuršlus :D .

Šta god da se desilo prije 15 ili 50 godina, nećeš ga ti promjeniti time što izigravaš kretena na tribini. Niti ćeš tako osvetiti svoje pale, niti bi oni to od tebe tražili da možeo to nekako saznati. Jedini profit iz ovoga imaju mediji na štancanju klikova i budženju željenog algoritma, i političke stranke koje baštine svoj rad na takvom narativu. Brate mili :crazy:
- Sto se onda pamti , sta je bilo prije 600 god. Kosovski boj npr. ili Kragujevac i "hiljadu djaka u jednom danu". Pokusaj ovo
objasniti onima koji pamte 600 god. Ti bi da sezaboravi zadnji 15-50. Drugom nekom pricaj. :bih:

- Osvetiti ne , ali pamtiti da. Da se ne ponovi, a nece Bosnjak ubijati po Nisu i Kraljevu. Rado bi cetnik ponovio 92 g., ali qrko
majstore.

- Ko zaboravio HRAM MU BILO, a i oni koji ne zaboravljaju su biznismeni i dobri Bosanci, a nisu bili u Skenderiji. :bih:

uzmi lijepo pa pročitaj, odnosi se na sve, i na ljude koji prave budale od sebe na tribinama, i na medije koji to pumpaju i forsiraju, i na saopštenja saveza i ministarstava. Jednostavno je, samo zamisli svoju mater da te gleda bez majice kako skačeš kao šimpanza i urlaš gluposti? To je stvar odgoja,ili imaš osjećaj sramote kad radiš gluposti, ili nemaš, prihvataš da budeš dio mase gdje se osjećaš sigurno i komforno, svejedno da li se referišeš na istorijski događaj od prije 600 godina ili prije 6 godina.
Potrebno je samo da razmišljaš praktično, ništa time ne postižeš, niti mjenjaš stanje stvari na terenu dole među igračima, niti praviš bilo kakvu promjenu svjesti u širem smislu, a još više ispadaš budala jer taj bijes iskaljuješ na nekom košarkašu koji je pao s Marsa i ne zna o čemu se radi, a sutra ćeš u normalnom životu možda skuvati kavu ili popraviti amortizere ili kupiti ovna od nekog raspalog kretena na kojeg bi se ta skandiranja najviše odnosila.
Evo npr. sad je rečeno to što je rečeno, i ja u junu dođem na utakmicu, ja sad kao treba da prihvatim tu igru, ja ću osjećati da je tim za koji ja navijam zakinunt ako se ja ne budem isto ponašao prema protivnicima? Živo me zaboli...

I naravno, žao mi je što sam u manjini i što će takvim biti, kao što ih ima i ovde. I što će koristiti preslikane argumente
Elokventan, obrazovan ,sjajan narator, a mozda i ponajbolji prodavac magle. Ovo bold/plavo mi govori da si ovo posljednje.
Znas li za koga sam navijao u finalu LS u nogometu 1991 g. ? Za Zvezdu bato i gotovo se radovao kao da je FKS u pitanju.
Znaju kosarkasi Srbije kome su upucene poruke, Pedru i njegovim, ne njima, jedino ako se prepoznaju i poistovjecuju kao
Nosac Kisobrana.E onda su i oni zasluzili.
To sto si u manjini mene raduje, jer smo takvi mi bili u velikoj vecini 1991 g. Danas su cetnici razocarani sto si u manjini.
LP :bih: :bih: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 01 dec 2025, 19:32

Isto tako ne mogu skontat pojedine forumase koji su napisali takve gadosti i psovke na ovom forumu da to zdrav mozak stvarno ne moze shvatit. I ja sam bio pod adrenalinom i iznerviran ali necu dopustit da me emocije pobijede. A nekom psovati majku i pisat gadosti to je dno dna, takvi trebaju samo zamisliti kako bi bilo da njihove dijete igra u tom trenutku. Lako je utakmicu gledat sa tribine i ispred televizora a drugo je izac na teren i odigrati je.

A poslije se cudimo, zasto je Biberovic odabrao Tursku, Ibrahimovic Svedsku,..... eto mozda bas zato!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 dec 2025, 19:38

A jesu Srbi i domaci europejci navalili da se izvinemo prijateljskoj Srbiji :mrgreen: .
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 01 dec 2025, 19:48, ukupno mijenjano 1 put.

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 01 dec 2025, 19:42

Samo kratko da se osvrnem.
Dok je ovih koji predstavljaju "normalnu BiH" imat ce oni slicni mladicu i karadzicu jos sta klat, samo dok dodje vrijeme.
A kakvi smo postali, uskoro ce.
A nije im prvi put.
Dodji ti i reci momku iz BHF da je proslo 30 godina od rata, da je vrijeme za suzivot, a njemu prije 30 godina ubili sve sto jednom covjeku sve u zivotu znaci. Oceve/amidze im i nam klali ko zivotinje i vi ocekujete da se ima i grama postovanja.
Svako ko zasluzuje postovanje, od BHF ga je dobio.
Cetnicka gamad nece i kraj.
Oni narednih 30 godina trebaju raditi na tome da ih se poslije toga doceka koliko-toliko ljudski.
Al oni su sve gori i radikalniji, al to balijanderi nasi ne vide, vec samo uporno na istu grupu ljudi ljagu bacaju.
Volim tebe, više od sebe

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 dec 2025, 19:44

Kapetan je napisao/la:
01 dec 2025, 19:32
Isto tako ne mogu skontat pojedine forumase koji su napisali takve gadosti i psovke na ovom forumu da to zdrav mozak stvarno ne moze shvatit. I ja sam bio pod adrenalinom i iznerviran ali necu dopustit da me emocije pobijede. A nekom psovati majku i pisat gadosti to je dno dna, takvi trebaju samo zamisliti kako bi bilo da njihove dijete igra u tom trenutku. Lako je utakmicu gledat sa tribine i ispred televizora a drugo je izac na teren i odigrati je.

A poslije se cudimo, zasto je Biberovic odabrao Tursku, Ibrahimovic Svedsku,..... eto mozda bas zato!
vecina postova na ovoj temi za vrijeme tekme je bila oko himne, navijanja, psovke, uvrede, a vrlo malpo oko same igre. oni koji su pisali o himni , navijanju,psovali, obicno i nisu na ovoj temi

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: galia95, TripleThreat, UtdBiH21 i 25 gostiju.