Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

DamirT
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la DamirT » 01 dec 2025, 19:45

Domaći duel sa Švicarskom, možda i ključni u borbi za prolazak dalje, Zmajevi igraju u petak 27. februara, a gostovanje Švicarcima je na programu u ponedjeljak 2. marta.

Dubai svoj košarkaški meč Eurolige prema trenutnom rasporedu igra 25. ili 26. februara protiv Lyona na domaćem terenu.

Tako da je već sada upitno da li će Džanan Musa, Kenan Kamenjaš i eventualno Kosta Kondić igrati u ključnim duelima za BiH. Svakako će sve zavisiti od poteza kluba iz UAE-a da li će pustiti bh. košarkaše ili ne
Ne bi me cudilo da opet odbiju da ih puste.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

NebeskaSila96
Kontakt:

Post Postao/la NebeskaSila96 » 01 dec 2025, 19:46

Kapetan je napisao/la:
01 dec 2025, 19:32
Isto tako ne mogu skontat pojedine forumase koji su napisali takve gadosti i psovke na ovom forumu da to zdrav mozak stvarno ne moze shvatit. I ja sam bio pod adrenalinom i iznerviran ali necu dopustit da me emocije pobijede. A nekom psovati majku i pisat gadosti to je dno dna, takvi trebaju samo zamisliti kako bi bilo da njihove dijete igra u tom trenutku. Lako je utakmicu gledat sa tribine i ispred televizora a drugo je izac na teren i odigrati je.

A poslije se cudimo, zasto je Biberovic odabrao Tursku, Ibrahimovic Svedsku,..... eto mozda bas zato!
Evo ja prvi možda neke stvari napišem u afektu,ali ovo boldirano ne razumijem.Po tebi smo mi bosanci najveci krivci u svemu.Eto mi smo sad neki divljaci da nas i igraci koji su pravi bosanci porijeklom odbijaju.Ta ista Srbija nam i u 2025 godina dakle30 godina poslije rata i dalje ruši državu a vi se uhvatili jučerašnje utakmice.

Evo primjer iz 2013 godine.Himna Srbije dočekana uplauzom znaci prije 12 godina e sad izdvoji sve situacije od 2013 do 2025 samo na sportskim manifestacijama gdje mi apsolutno nismo ni igrali sa njima ali oni su maksimalno ispljuvali nasu državu,a tek da ne spominjem političke stvari koje se dešavaju.
Mada vjerujem da pola ljudi i ne zna za ovu utakmicu u Tuzli ali bitno je pljuvati

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 dec 2025, 19:55

NoDi80 je napisao/la:
01 dec 2025, 19:16
Samozdravlje je napisao/la:
01 dec 2025, 16:09
NoDi80 je napisao/la:
01 dec 2025, 14:57
Himnoj se ne zvizdi nebitno cija je, to su osnove kulture i treba da se mancipujemo
Ako cemo isto raditi kao i oni s druge strane onda nista nismo bolji
Kad bude belaj ok svako na svoju stranu, ali do belaja treba se ponasati gospodski i biti primjer drugima
Lijepo napisano, ali znas li da smo hiljdama nas isli kroz Titovu i kleli se Titu i grmilo Ju-go-sla-vi-ja i sta bi od tih toplih
izricaja i poziva na dijalog. GENOCID.
**** jugoslaviju brate govorim za nas i nasu jedinu BiH
Znaci moramo biti kulturniji, obrazovaniji, a kad treba i jaci
Pravi manglupuk su one otete zastave, a ona galama je sabanizam
Ne sabanizam, sto protiv Hrvatske ne bi tako ? Mangupluk je sve i omalovazavanje himne, pod kojom su hranili duse i ego
onima koji su pocinili genocid. Sto se ne zvizdi Cipru, a zvizdi Rumunima ?
Kulture u humanom smislu nam ne manjka , mislim na Bosance. Kulture u obrazovnom smislu nikad previse, kao i obrazovanja.
Koliko nam god dusmani i danas rade o glavi, iz sva 3 naroda( ne manjka F. Abdica, prodanih dusa) i ovaj forum i ono u
Skenderiji meni govori da je danas bh mladost mnogo pametnija od mene i mojih vrsnjaka "92.
LP :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 01 dec 2025, 19:55

NebeskaSila96 je napisao/la:
01 dec 2025, 19:46
Kapetan je napisao/la:
Isto tako ne mogu skontat pojedine forumase koji su napisali takve gadosti i psovke na ovom forumu da to zdrav mozak stvarno ne moze shvatit. I ja sam bio pod adrenalinom i iznerviran ali necu dopustit da me emocije pobijede. A nekom psovati majku i pisat gadosti to je dno dna, takvi trebaju samo zamisliti kako bi bilo da njihove dijete igra u tom trenutku. Lako je utakmicu gledat sa tribine i ispred televizora a drugo je izac na teren i odigrati je.

A poslije se cudimo, zasto je Biberovic odabrao Tursku, Ibrahimovic Svedsku,..... eto mozda bas zato!
Evo ja prvi možda neke stvari napišem u afektu,ali ovo boldirano ne razumijem.Po tebi smo mi bosanci najveci krivci u svemu.Eto mi smo sad neki divljaci da nas i igraci koji su pravi bosanci porijeklom odbijaju.Ta ista Srbija nam i u 2025 godina dakle30 godina poslije rata i dalje ruši državu a vi se uhvatili jučerašnje utakmice.

Evo primjer iz 2013 godine.Himna Srbije dočekana uplauzom znaci prije 12 godina e sad izdvoji sve situacije od 2013 do 2025 samo na sportskim manifestacijama gdje mi apsolutno nismo ni igrali sa njima ali oni su maksimalno ispljuvali nasu državu,a tek da ne spominjem političke stvari koje se dešavaju.
Mada vjerujem da pola ljudi i ne zna za ovu utakmicu u Tuzli ali bitno je pljuvati
Jesam li negdje spomenuo Srbiju?

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 01 dec 2025, 20:04

Kapetan je napisao/la:

🤣

Ako je Edin Atic, profesionalni kosarkas, koji je do sada u karijeri zaradio ne znam ti koliko para od igranja basketa, koji ce ovo godine igrajuci za Bosnu naplatiti skoro 500k BAM-ova, koji ce sutra imati penziju od igranja kosarke moze sebi priustiti luksuz da sudiji **** mater 10 minuta u kontinuitetu, dobije 2 tehnicke greske, ukanali ekipu i ostavi je na cijedilu, te propusti priliku da se uhvati po koja pobjeda u strasno teskoj grupi, ne bi li se ostvarila prilika da ova talentovana generacija po prvi put ode na WB...

Ja, koji sam platio kartu 40 BAM-ova dajem sebi pravo i luksuz talodjer, da mu **** mater po 1000x, ne zato sto ne zna, ne zato nije talentovan, ne zato sto je promasio slobodno ili izgubio loptu, nego mu **** mater po 1000x, zato sto je glup k'o kirac i zato sto je u guzicu sprc'o skoro 30 godina, a ponasa se najrazmazenije deriste i balavac...

I da, opet...

**** mu mater po 1000 puta...

P.S. Ne trolaj bezveze, ovo nema nikakve veze sa Biberovicem i Ibrahimovicem...
Zadnja izmjena: Vaya, dana/u 01 dec 2025, 20:10, ukupno mijenjano 1 put.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 dec 2025, 20:06

Vala ne moras biti neki kosarkaski znalac sa loptom da znas kad da usutis. Jbt tjeraju ga sinoc svi od sudije, a on zapeo da psuje. Kud mu ne opalise samar nasi, ne bi drugacije ni usutio.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 01 dec 2025, 20:09

L-Train je napisao/la:
01 dec 2025, 19:21
Da se ne lazemo,fanaticosi da su rodjeni u srbiji bili bi studenti koji zele da uce :yawn:
Druze, kad spomenes BHF, slobodno ustani.
Institucija u svakom smislu.
Kao prvo, velika većina je pismenija od tebe.
Veliki dio momaka je tu obrazovanih i uspješnih ljudi sa jasnim ciljem u zivotu i visokom dozom patriotizma.
Hvala Bogu ovi momci nikom vise ne povijaju ledja i jasno znaju sta hoce.
Sto se tice vrijedjanja, moras se bas potrudit da te BHF kao grupa vrijedja.
Volim tebe, više od sebe

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 01 dec 2025, 20:15

U sustini zakljucak ovog hvala Bogu manjeg fgr puka je iduci:

Bosnjaci su krivi za agresiju i ratne zlocine nad njima jer svojim postojanjem nerviraju srbe, a posebno su krivi za eskalaciju svega u genocid jer umjesto da sa pjesmom se predaju i odo mirno u koloni po jedan na noz, oni se jos uzeli braniti

..i nakon svega zamisli bruke i sramote jos imaju obraza da prigovore nesto tim srbima, a oni sve sto su htjeli je da nas u miru bez pompe potamane
=\_1921_/=

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 01 dec 2025, 20:16

Fanaticosi su 99% potomci onih ljudi, koji su morali da pobjegnu ispod kame onih cetnika kojima su sinoc **** matere...

Halal im svaka psovka sinoc od mene...

A Sarajlicama, 1500 dana opsade grada, 11,5k ubijenih civila, od kojih je 1,6k djece ocito nije bilo dovoljno....jer nema vise Neletovog Pusenja i Nadrealista... :roll:

Ili kako bi to rekao uvazeni Danijal, poprima se fizionomija Bliskog Istoka... :twisted:
Zadnja izmjena: Vaya, dana/u 01 dec 2025, 20:21, ukupno mijenjano 1 put.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 dec 2025, 20:20

BobRock je napisao/la:
01 dec 2025, 19:05
Pa izgubili smo i zato jer taj dio tribina je dosao da otpjeva svoj kulturno umjetnicki program i da se najebe matere Srbiji, ljudi ne prate dinamiku na terenu oni ko pravi seoski KUD preuzeli primat i godrina im

Ovaj polupismeni i vise nepismen dio stanovnistva radosno je doceko da zaurla ne da zapjeva jer to nema veze sa pjevanjem, nego da “zagrmi” ko krdo medjeda i pokaze svima kako su oni za je ba ni

Nije vise ni bitno ko je suparnik, koga psuju, kome prijete, ova grupa ogranicenih mozgova otisla predaleko u dozivljavavanju sebe je najvise donijela nervoze ljudima koji su tu dosli zeljni napokon dobre kosarke, pravog sporta, i da srcano podrze svoje, u nadi da mogu pobijediti i Srbiju. Nes vjerovat, ljudi su se pozelili bas toga, jer na fudbalske stadione odavno ne idu, bar dvorane su bile mjesta gdje si dijete mogao dovesti smirom, zene mogle doci bez bodigarda, ljudi nece da slusaju gadosti na takvom mjestu, hoce da imaju uslove kao i drugi obican svijet po slicnim gradovima evrope amerike azije …

A ovi iz hora veseli goli trbusi nek pogledaju jednu tekmu u Italiji ili onaj mec izmedju Spanije i Irske na EP ili brazilu ili argentini ili dje god, da cuju sfa znaci pjevanje, vama pored osnovne kulture fali i naobrazbe tih velikih navijackih grupa
Pa i blecku je jasno da je ovaj "sportski susretet" vise od ige i bit ce dok je pretenzija prema drzavi Bosni. Sto fino primise
Bosance topovskim udarima u Bg. i zivotno ugrozise. Ko je sinoc bio zivotno ugrozen. Ti po onoj, okreni i drugi obraz ili ko tebe topovskim udarom, ti aplaudiraj i pjevaj mu BP.
Ko je cinio okosnicu reprezentacije u Italiji 1990 g. Bosanci i Srbi i kako se nastavi do Novembra "95 ? :bih:

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 20:31

invincible1921 je napisao/la:
01 dec 2025, 20:15
U sustini zakljucak ovog hvala Bogu manjeg fgr puka je iduci:

Bosnjaci su krivi za agresiju i ratne zlocine nad njima jer svojim postojanjem nerviraju srbe, a posebno su krivi za eskalaciju svega u genocid jer umjesto da sa pjesmom se predaju i odo mirno u koloni po jedan na noz, oni se jos uzeli braniti

..i nakon svega zamisli bruke i sramote jos imaju obraza da prigovore nesto tim srbima, a oni sve sto su htjeli je da nas u miru bez pompe potamane
👍 :salut:

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 20:32

Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 20:16
Fanaticosi su 99% potomci onih ljudi, koji su morali da pobjegnu ispod kame onih cetnika kojima su sinoc **** matere...

A Sarajlicama, 1500 dana opsade grada, 11,5k ubijenih civila, od kojih je 1,6k djece ocito nije bilo dovoljno....jer nema vise Neletovog Pusenja i Nadrealista... :roll:

Ili kako bi to rekao uvazeni Danijal, poprima se fizionomija Bliskog Istoka... :twisted:
👍 :clap:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 dec 2025, 20:34

antisisoja1919 je napisao/la:
01 dec 2025, 20:09
L-Train je napisao/la:
01 dec 2025, 19:21
Da se ne lazemo,fanaticosi da su rodjeni u srbiji bili bi studenti koji zele da uce :yawn:
Druze, kad spomenes BHF, slobodno ustani.
Institucija u svakom smislu.
Kao prvo, velika većina je pismenija od tebe.
Veliki dio momaka je tu obrazovanih i uspješnih ljudi sa jasnim ciljem u zivotu i visokom dozom patriotizma.
Hvala Bogu ovi momci nikom vise ne povijaju ledja i jasno znaju sta hoce.
Sto se tice vrijedjanja, moras se bas potrudit da te BHF kao grupa vrijedja.
:clap: :clap: :bih: :bih: :tokralju:

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 01 dec 2025, 20:37

galia95 je napisao/la:
01 dec 2025, 20:32
Vaya je napisao/la:

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 01 dec 2025, 20:39

Nasi mediji vecinom pisu “sramotno navijanje”. Mater vam svima spicim. Da im ne bi ruze i crveni tepih prostrli?
Sta su nam sve radili i dan danas rede ono sinoc je bilo mila majka.
Pa nama su Turci svaki napad glasno zvizdali, a fol neka braca.

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 01 dec 2025, 20:43

Lavcina je napisao/la:
01 dec 2025, 20:39
Nasi mediji vecinom pisu “sramotno navijanje”. Mater vam svima spicim. Da im ne bi ruze i crveni tepih prostrli?
Sta su nam sve radili i dan danas rede ono sinoc je bilo mila majka.
Pa nama su Turci svaki napad glasno zvizdali, a fol neka braca.
Da pustis jos koji dan ovim nasim kvazimedijima da pisu, mi bi ma kraju vise bili krivi zbog navijanja nego oni sto su klali i ubijali.
Ko nam drzavu u institucijama i kroz medije predstavlja, dobro ikako postojimo.
Volim tebe, više od sebe

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 dec 2025, 20:44

galia95 je napisao/la:
Vaya je napisao/la:

Da ima toga , ali akcenat na 1500 dana opsade i ne bi predaje i samim tim oslobodi se Grbavica, Ilidza, Vogosca ...
I ne bi bili Sarajlice, da se ne vratise pobjegulje s $$$$$ i branitelji odose vani. Tako to biva. Ovo napisa covjek rodjen
1958 g. na Kosevu, danas Bolnicka. :bih:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 dec 2025, 20:49

Vaya je napisao/la:
01 dec 2025, 20:37

Imenjak :urnebes: :clap: :tokralju: :bih:

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 01 dec 2025, 20:50

01 dec 2025, 20:44
galia95 je napisao/la:
Vaya je napisao/la:

Da ima toga , ali akcenat na 1500 dana opsade i ne bi predaje i samim tim oslobodi se Grbavica, Ilidza, Vogosca ...
I ne bi bili Sarajlice, da se ne vratise pobjegulje s $$$$$ i branitelji odose vani. Tako to biva. Ovo napisa covjek rodjen
Pozdrav iz Odobašine. :thumbup: Ma sve kontam, ovo mora da su neka djeca ili se jednostavno pretvaraju da su Bosanci/Bošnjaci. Nemoguće da ovako razmišlja neko ko je proveo samo jedan mjesec, a ne 4 godine pod opsadom, snajperima i granatama, a agresor se nikad nije ni izvinio za svoje zločine. Čak i za naš nadaleko poznat sabur i merhametluk, ovo je previše. Ali evo kad vidim ovog Dinu Mustafića Hadžovića ili Kazaza, sve je moguće.
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 01 dec 2025, 21:13, ukupno mijenjano 1 put.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 01 dec 2025, 20:55

01 dec 2025, 20:44
galia95 je napisao/la:
Vaya je napisao/la:

I zato imate moj duboki naklon...ali bas zbog toga mi vi Sarajlije znate biti cudni...pregrmili preko glave...i onda dodje Brega i napuni Skenderiju, dodje Brena i puna Zetra...samo cekam kada ce se Kusturici uruciti Pocasno srce na SFF-u...vjerujem da bi Ceca napunila Kosevo...

Znam da su ovo slojeviti problemi, da je nepravde, lopovluka i kriminala preko glave....ali za neke stvari moraju postojati crvene linije...

Ziv ti meni bio, moj veteranu... :bih:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: galia95, TripleThreat, UtdBiH21, zaostrog i 32 gosta.