FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
23
10%
Drugi
19
8%
Treći
58
25%
Četvrti
64
28%
Peti
20
9%
Šesti
15
7%
Sedmi
5
2%
Osmi
10
4%
Ispadamo iz lige
14
6%

Ukupno glasova: 228

luckystrike
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la luckystrike » 03 dec 2025, 01:29

N3R3D je napisao/la:
01 dec 2025, 13:53
luckystrike je napisao/la:
01 dec 2025, 13:52
Izaći će visoko i napadački samo ako su glupi ili im je do za7ebancije, u što sumnjam. Dat će nam loptu, mi ćemo je peljati do besvijesti i oni će nas probati riješiti iz tranzicije.

Nisam odavno gledao Velež pa ne znam šta se može očekivati, ali ko je dva puta pogledao Sarajevo u zadnjih 6-7 utakmica, izuzev protiv Borca, vrlo vjerovatno zna kako se treba postaviti.
Da igramo na Koševu, vjerujem da bi nam dali loptu... Ovako u Mostaru, mislim da će izaći visoko na nas.
Sarajevu prepusti posjed i ne sikiraj se za svoj gol.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 03 dec 2025, 01:48

Ajlah je napisao/la:
03 dec 2025, 01:16
relativizam je napisao/la:
03 dec 2025, 00:35
Koliko nam bodova treba iz sljedećih 5 kola da budemo konkurenti za titulu
Oko 40
:rol: :rol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 03 dec 2025, 04:13

PRIJE DOLASKA MARIJA

SARAJEVO radnik 4:4
Sloga SARAJEVO 2:1
SARAJEVO posusje 2:1
Borac SARAJEVO 5:1
SARAJEVO rudar 1:0
Zrinjski SARAJEVO 2:0
Sb SARAJEVO 2:1
SARAJEVO velez 3:0
Zeljo SARAJEVO 2:0

Total
9 utakmica odigrani;10 bodova; 13 golova dali; 18 prumili

Procentualno smo osvoili 1,1 bod po utakmici I PRIMILI 2 gola po utakmici, a davali smo 1,44 gola po utakmici i imali -5 gol razliku
——————-

Po DOLASKU CVITANOVICA

SARAJEVO zrinjski 1-1
rudar SARAJEVO 2-2
SARAJEVO sloga 1-0
Posusje SARAJEVO 0-3
SARAJEVO borac1-0
Rudar SARAJEVO 2-1
SARAJEVO sb 0-0
velez SARAJEVO 0-0

Total;

8 utakmica odigrani ; 13 bodova
PRIMILI 5 golova
Dali 9 golova

Osvajali smo 1,62 bodova po utakmici
Gol razlika +4

DAVALI SMO 1,12 golova po utakmici
PRIMAL SMO 0,62 GOLOVA PO UTAKMICI

Mi smo primili 80% manje golova i dali smo 0,20% manje golova. Sa pobjedom nad zeljeznicarima sa jednim golom razlike nasa statistika bi otisla u nebesa, po svim parametrima remi bi to zadrzo tu negdje u slucaju poraza sa 1-0 (nedo bog) statistika nebi bila sjebana puno

Nakon 2 kruga

Zrinjski borac rudar sb imaju bolji medjusobni omjer, , a od ostali imamo bolji, nebrojeci zelju jer imamo samo jedan mec.. pikao sam go u gostima.

Ja smatram da mi imamo popravit dosta stvari i da ovaj roster ima mnogo prostora za napredovat i igraci pokazuju da je nas roster na neki 70% ono sto moze.

Odbarana koja je primala po 2 gola po utakmici je dosla na to da u 90 minuta protivnik stvori 1 sansu, i ekipa koja je pravila katastrofalne greske iz kojih su protivnici u 80% davali golove svelo se da nismo individualnom greskom primili nijedan go u zadnjih 5 utakmica.

Nijedan go nismo primili sa 18 m +

Za to sve je zasluzan GOLMAN zakojeg smo znalu i treba bit fer dosao je prije Marija nije tu bio RADI POVREDE, al jedan od razloga je i Maroodza. Pored Maridze dobili smo Ignjatova koji je bonus igrac.

Minus pod mariovim vodstvom jeste da stvaramo malo manje gol sansi i samim tim imamo nesto manji procenat dati golova nego pod zekicem i husrefom. Uz to prodali smo najboljeg igraca za 1,8 m€ JATTA, i posudili smo Turkesa..

TAKODJE PO DOKASKU MAMICA I CVITANOVICA IMAMO MNOGO BOLJE SUDJENJE, danas protiv VELEZA je bilo navlacenje za njih al nista strasno kako je prije bilo..

ADEM prva utakmica danas odkad je Mario dosao da je starter

Mujkic je je prve minute upisao protiv sloge

Elezi isto

Krdzalic se povrijedio lom ramena

U SVIM PARAMETRIMA SMO PUNO BOLJI osim po datim golovima.

Takodje treba reci da smo imali laksi raspored al smatram ako budemo uzeli 4 boda u sledece 2 tekme da ce mo bit bolji po svim parametrima i PO TEZIM RADPOREDU jer u tom slucaju cemo imat 2x zrinjski

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 03 dec 2025, 05:52

I sta ti sad znaci ova statistika kad na oci krv bije dok nas gledas??
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 03 dec 2025, 06:06

Bezmudi Mario, gdje je Vrban, Ristic…ubaci nekog u 60toj a ne na kapaljku, ufatio se Ignatkova ko pjan plota. Mali je dobar ali brate 90 min zadnje 3 u kojoj nisi pogledo na go je previše. Sta je sa velikim Mamasom, zaboravio igrat ili sta
Ubi u pojam ovo samo da prosere, pa ako kojim slučajem pogodi sa igračem neće mjenjat u narednih 10

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 03 dec 2025, 06:55

Ako ti je tesko zaspati upalis utakmicu Sarajeva.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 03 dec 2025, 07:58

Vanja8 je napisao/la:
02 dec 2025, 00:52
VolimoSarajevo je napisao/la:
01 dec 2025, 16:39
Slusaj ti pametnjakovica.Dok mu procitas post oznojis se,kako si nam samo pismen i pametan.
Haj ne seri sviju ti,smaras danima ljude po forumu sa svojim sranjima.
Zasto vrijedjas covjeka ?
Je li se tebi mozda obratio ili mu od tebe treba dopustenje sta ce pisati ?
Pitar je kvalitetniji forumas od mnogih ovdje i covjek nikad nikoga nije uvrijedio niti opsovao, tako da nece niko ni njega...
Ako ti se ne svidja sta pise, ti preskoci ili stavi na ignor, to ti je najjednostavnije, drugo ti na ovoj temi nece prolaziti. odmah da znas...
Ovo sad ti je opomena, slijedeci put je nece biti...
Izvini Ismete nisam te prepozno.
Cuj zasto vrijedjas covjeka
STO TO ON RADI?
Odma najlakse po sjeveru,sjever kriv za lose igre?
Sta ste se ba nafurali **** vas forum,ko da vas ko slusa sta vi pisete.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 03 dec 2025, 08:05

Sta ono kazu strucnjaci, Adem ce s jednom nogom prekucat ligu. :rol:

Mozda smo dobili Adema bez nogu, pa cekamo da mu ta jedna naraste da pokaze svoj raskosni talent.
GRMI SA SJEVERA!
1946

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 03 dec 2025, 08:07

DzemoSmjecanin je napisao/la:
03 dec 2025, 00:17
brojjedan je napisao/la:
02 dec 2025, 23:03
Ispratit ce Guli i Cvitanovića...trkaca kokoš bez stida. Syebat ce nam sebicnjak i derbi.
Očepit ce u derbiju :lolno: Pleme mu ****, gruzijsko. Ne mogu da shvatim da je klub talac ovog malog kepeca. On tačno silom hoce, a baš mu se ne da i neka ne da. S nulom pomnozi saigrače, nikakav respekt, ni zajednistvo ne postoji. Pa da mahne rukom nakon 101 zajeba, sorry, iz kurtoazije, **** samo glavu okrene i to njemo gledaju tri trenera, jedan je htio rijesiti, zato vise nije tu. Mislim da od prošle sezone nije dao gol iz igre u prvenstvu i opet nezamjenljiv. Popisam se na svu trojicu trenera kada jedan kepec ko jalijaš na terminu carini loptu i ne da je nikom. Po tome vidis da mi nismo klub, vec privatna prćija debelog smrada.
100% sve tacno!
Dok je on u ekipi mi nikog necemo dobiti lagano.

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 03 dec 2025, 08:11

napoleon72 je napisao/la:
03 dec 2025, 08:05

Mozda smo dobili Adema bez nogu, pa cekamo da mu ta jedna naraste da pokaze svoj raskosni talent.
Prvo poluvrijeme Adem sam desno ide ceka loptu,da je dobio pas ili bi odigro povrstnu ili bi puco,uglavnom sansa za go 100%.Ali KAPITEN se odlucio da puca/DODA golmanu.Adem rukama mase ostalim da se ne uvlace ,sta ce frajer nema s kim da igra.Doda pas konta covjek sad ce neki dupli,ono odma nazad Banicu.Banic imao vise kontakta sa lootom nego Elezi.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 03 dec 2025, 08:42

U ovo sivilo bi se i mnogo bolji igraci od njega uklopili, Guli od one tekme sa Craiove jednu dobru tekmu nije dobro odigrao. Sve mi mirise na novog trenera za novu godinu. Moramo igrati ljepsi fudbal.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 03 dec 2025, 08:44

Dirigent naš, samo pokazuje kome se treba dodati lopta i ne nudi se da on bude ta opcija.

Dugo, dugoo, dugooo gora skupina, mrtvih levata nije nosila dres FK Sarajevo.

Imena su tu, za našu ligu top, ali što će se oni znojit i trudit džaba kada je plata redovna.

Mirviću smradu odlaziiii.

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 03 dec 2025, 08:49

Maroon1946 je napisao/la:
03 dec 2025, 08:42

U ovo sivilo bi se i mnogo bolji igraci od njega uklopili, Guli od one tekme sa Craiove jednu dobru tekmu nije dobro odigrao. Sve mi mirise na novog trenera za novu godinu. Moramo igrati ljepsi fudbal.
Ovaj put će se slomiti na igračima, Cvitanović je Mamićev trener, neće on nigdje sigurno. Taman se bliži prelazni rok, bit će puno odlazaka. Kuprešak od onakvog igrača potonuo totalno, Guli već ispričana priča, Cimirot neprepoznatljiv, Beganović jako loš, Ristovski također. Ja ne razumijem forsiranje Mlinarića u sredini terena, momak nije 5 minuta dobrih odigrao na toj poziciji, gurni ga u napad ili na krilo jer je brz, je li moguće da to ne vidi ovaj trener ? Đorđevića i Jovića klupirao i vjerovatno će ih otjerati ove zime jer nisu zapadna nego istočna strana menadžerskih veza i vezica a dobri igrači i mogli su itekako pomoći. Jučer nama fali kreativnosti on uvodi Cimirota koji zna samo stoperu vratiti loptu i Mujkića koji ništa novo neće donijeti... umjesto da ubaci Đorđevića koji će bar solidan centaršut uputiti. Jedino pozitivno zadnjih mjesec dana je Maroodza i Banić koji baš dobro brani. Mali Ignatkov dobar zalog za budućnost, trenutno se uklopi u sivilo tima. Šta je sa svetim Butićem, vrlim napadačem. Ko je odgovoran za dovođenje Chidija i zašto je uopšte doveden, da sjedi na klupi i uzima pare. Od strašne ekipe na početku sezone sa Craiovom mi napravismo/oni napraviše teški krš!

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 03 dec 2025, 08:53

Ma ono sinoc nije bilo toliko lose, definitivno bolje nego protiv sirokog, raja previse drami. Mislim vise da je problem do stava, ovi igraci izgledaju kao da jedva cekaju polusezonu da razligu.
Jbg i velez se nesto pita, mi smo u globalu kontrolisali utakmicu, situacije koje smo imali nismo dobro odigrali i to je najveci problem. Previse sporo i tromo prema naprijed, moze to i mora puno bolje

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 dec 2025, 09:07

Pitar6785 je napisao/la:
03 dec 2025, 04:13
PRIJE DOLASKA MARIJA

SARAJEVO radnik 4:4
Sloga SARAJEVO 2:1
SARAJEVO posusje 2:1
Borac SARAJEVO 5:1
SARAJEVO rudar 1:0
Zrinjski SARAJEVO 2:0
Sb SARAJEVO 2:1
SARAJEVO velez 3:0
Zeljo SARAJEVO 2:0

Total
9 utakmica odigrani;10 bodova; 13 golova dali; 18 prumili

Procentualno smo osvoili 1,1 bod po utakmici I PRIMILI 2 gola po utakmici, a davali smo 1,44 gola po utakmici i imali -5 gol razliku
——————-

Po DOLASKU CVITANOVICA

SARAJEVO zrinjski 1-1
rudar SARAJEVO 2-2
SARAJEVO sloga 1-0
Posusje SARAJEVO 0-3
SARAJEVO borac1-0
Rudar SARAJEVO 2-1
SARAJEVO sb 0-0
velez SARAJEVO 0-0

Total;

8 utakmica odigrani ; 13 bodova
PRIMILI 5 golova
Dali 9 golova

Osvajali smo 1,62 bodova po utakmici
Gol razlika +4

DAVALI SMO 1,12 golova po utakmici
PRIMAL SMO 0,62 GOLOVA PO UTAKMICI

Mi smo primili 80% manje golova i dali smo 0,20% manje golova. Sa pobjedom nad zeljeznicarima sa jednim golom razlike nasa statistika bi otisla u nebesa, po svim parametrima remi bi to zadrzo tu negdje u slucaju poraza sa 1-0 (nedo bog) statistika nebi bila sjebana puno

Nakon 2 kruga

Zrinjski borac rudar sb imaju bolji medjusobni omjer, , a od ostali imamo bolji, nebrojeci zelju jer imamo samo jedan mec.. pikao sam go u gostima.

Ja smatram da mi imamo popravit dosta stvari i da ovaj roster ima mnogo prostora za napredovat i igraci pokazuju da je nas roster na neki 70% ono sto moze.

Odbarana koja je primala po 2 gola po utakmici je dosla na to da u 90 minuta protivnik stvori 1 sansu, i ekipa koja je pravila katastrofalne greske iz kojih su protivnici u 80% davali golove svelo se da nismo individualnom greskom primili nijedan go u zadnjih 5 utakmica.

Nijedan go nismo primili sa 18 m +

Za to sve je zasluzan GOLMAN zakojeg smo znalu i treba bit fer dosao je prije Marija nije tu bio RADI POVREDE, al jedan od razloga je i Maroodza. Pored Maridze dobili smo Ignjatova koji je bonus igrac.

Minus pod mariovim vodstvom jeste da stvaramo malo manje gol sansi i samim tim imamo nesto manji procenat dati golova nego pod zekicem i husrefom. Uz to prodali smo najboljeg igraca za 1,8 m€ JATTA, i posudili smo Turkesa..

TAKODJE PO DOKASKU MAMICA I CVITANOVICA IMAMO MNOGO BOLJE SUDJENJE, danas protiv VELEZA je bilo navlacenje za njih al nista strasno kako je prije bilo..

ADEM prva utakmica danas odkad je Mario dosao da je starter

Mujkic je je prve minute upisao protiv sloge

Elezi isto

Krdzalic se povrijedio lom ramena

U SVIM PARAMETRIMA SMO PUNO BOLJI osim po datim golovima.

Takodje treba reci da smo imali laksi raspored al smatram ako budemo uzeli 4 boda u sledece 2 tekme da ce mo bit bolji po svim parametrima i PO TEZIM RADPOREDU jer u tom slucaju cemo imat 2x zrinjski
Razlika je gostovati zrinjskom , zeljeznicar,borac i kod kuće igrati i opet smo premalo bodova skupili u ovih 8 gdje je on na klupi . Jest bolje al sve je to tanko ko lizalo ne gledam samo trenera nego sve ukupno klub .

hibrid
Kontakt:

Post Postao/la hibrid » 03 dec 2025, 09:13

Ne vjerujem sta citam, ono sinoc kome nije bilo lose ocigledno se zadovoljava sa 6-7 mjestom na kraju sezone, ono sinoc je ocajno bilo za gledati, odavno nisam gledao veci antifudbal. Svaki napad isti kalup, golman do stopera, stoper do beka, bek krene naprijed par metara pa stane i vrati nazad stoperu, a stoper dugom loptom trazi gulija i mlinarica koji su bar po 20-30 cm nizi od njihovih stopera. Svaki napad isti, presporo, samo sto dodju do njihove zadnje trecine, vracaj loptu nazad pa haj opet, nikakve eksplozivnosti, kao da cekamo da im se odbrana postavi, pa da se mi dodajemo do besvijesti. Kao da smo vodili 2:0 pa cuvas loptu da privedes sigurno utakmicu kraju. Ako onako ko sinoc budemo igrali na derbiju, tesko nam se Bgm

Herson

Post Postao/la Herson » 03 dec 2025, 09:15

Maroon1946 je napisao/la:
03 dec 2025, 08:42

Guli jeste i sebičan i u kriminalno lošoj formi, ali je uz Ljajića jedini koji je nešto pokušao uraditi prema naprijed. U sistemu sa 3 pozadi, ogroman teret i odgovornost je na wing bekovima, ali mi ih nemamo. Njihova podrška i učinak u ofanzivi su minorni i zanemarljivi. Nemoguće je napraviti nešto naprijed sa 2 igrača.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 03 dec 2025, 09:18

VolimoSarajevo je napisao/la:
03 dec 2025, 08:11

Prvo poluvrijeme Adem sam desno ide ceka loptu,da je dobio pas ili bi odigro povrstnu ili bi puco,uglavnom sansa za go 100%.Ali KAPITEN se odlucio da puca/DODA golmanu.Adem rukama mase ostalim da se ne uvlace ,sta ce frajer nema s kim da igra.Doda pas konta covjek sad ce neki dupli,ono odma nazad Banicu.Banic imao vise kontakta sa lootom nego Elezi.
Brate kod nas uvijek opravdanje za ove preplacene megazvijezde "nema s kim igrat". Susic nije imao s kim igrat, Vrancic isto, sad evo i Ljajic i Cimirot. Kako je Vranjes u Borcu imao s kim, Sosic u Zelji? Za pare koje Ljajic prima i sa renomeom s kojim dolazi, treba sam da igra i da nosi ekipu, da daje golove sa distance, uzme prekide, hrani loptama saigrace. Sto kaze @MSOZ, on se krije po terenu i lafo pokazuje kome lopta da ide. S kim je Benko imao igrat kad je trpao sa svih pozicija i na sve nacine? Ili Said onda, uzme loptu i promijesa par igraca, namjesti zicer, puca, razigrava...To se ocekuje od igraca koji prima milion maraka godisnje i igrao je u Romi i Interu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 03 dec 2025, 09:37

Pendulum je napisao/la:
30 nov 2025, 11:57
Dobro je ovo sve. :kafa:
Rekoh ja. :kafa:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 03 dec 2025, 09:40

Pendulum je napisao/la:
03 dec 2025, 09:37
Pendulum je napisao/la:
30 nov 2025, 11:57
Dobro je ovo sve. :kafa:
Rekoh ja. :kafa:
Šta kažu sinoptičari za subotu.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: DoktorXabaras, misstianopenaldo, napoleon72, teamnorth1989, Venom i 69 gostiju.