Premijer liga BiH - aktuelno

Combattente87
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Combattente87 » 24 dec 2025, 10:38

Argentina je napisao/la:
24 dec 2025, 10:32
DoktorXabaras je napisao/la:
24 dec 2025, 09:24
Zato što mi nemamo klubove koji će nam se skanjati, zato što mi nemamo 36+ zagarntivanih bodova kroz sezonu, zato što nemamo sudije koje će nam svojim direktnim odlukama donositi titule, zato što nemamo rukovodioce u savezu koji će sve to odobravati ili najblaže rečeno okretati glavu pa ooet i pored svega tog pogledate međusobne omjere između tih klubova i vidite koliko ste jaki. Ovo govorim i za Sarajevo i za Žrljezničar.
Naravno da se odmah ne upalite ovo važi za ovaj period gdje je sistem takmičenja takav i gdje vi šamarate ove europske velikane.
Ranije periode neću ni spominjati jer vam bude malo teško a nivo takmičenja koje su igrali FKS I FKŽ i pored svega gore navedenog teško da ćete ikad dosegnuti.
Zato sto su Zeljo i Sarajevo sportski klubovi, a ne kriminalne prcije. Nije nicija do zore gorila, polako.
Ajde da se ja i ti sada opkladimo da se više kriminalaca mota i ima umješane prljave ruke i u Želju i u Sarajevo, nego u Borac ili Zrinjski....
Čuj oni su sportski klubovi a ostali nistu, e svašta će si ove sarajlije umisliti u tu nadobudnu glavu....Je li sportski bilo uzeti 100 milja ispod stola da bi neko drugi ispao? Je li sportski ono što je Sarajevo radilo sa Olimpicom ? Hoćeš li imena kriminalaca sa dugogodišnjim robijama koji su i u Želji i u Sarajevu duboko i dosta stvari ih se pita!?
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 24 dec 2025, 10:41

I jos jedna stvar noke, zadnja od mene na ovu temu s tobom. Zbog Ultrasa si etiketirao citav klub kao nesto lose, a opet ti smeta kada tvoj klub nego poistovjeti sa par stotina bolesnika s vaseg istoka koji je u rame uz rame sa seljaklukom u vrapcicima. Malo je bezobrazno to i besmisleno. Ali sve je uredu, bar ne pjevaju protiv drzave. Mani me se tog laznog patriotizma.
Ne morate volit Zrinjski, to je smjesno i ocekivati, ali ne trebate ni pravit zrtvu od sebe preko ledja klubova koji nesto rade za ovu BiH u Europi osim kukanja

Nemanja99
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja99 » 24 dec 2025, 10:42

tutankamon1905 je napisao/la:
23 dec 2025, 20:04
Možda je bilo neugodno malo na Koševu i na Veležovom stadionu. To je jedan od razloga zašto nemam nikakvu empatiju prema tim klubovima. To su klubovi koji su taoci svojih navijača, nazovimo ih 'navijačima', i koji neće izaći iz okvira malih klubova iako su nekada veliki bili", poručuje trener Zrinjskog.

Iako me nervira, ovo nije mogao bolje reci.
Nije mi sjeo radi mnogo čega, ali ova izjava je na mjestu osim dijela ''veliki''. Kada su ti klubovi bili veliki i na kom prostoru?
Da HŠKZ nije bio ugašen pričali bi danas o velikoj petorci u SFRJ.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 24 dec 2025, 10:43

Combattente87 je napisao/la:
24 dec 2025, 10:38
Argentina je napisao/la:
DoktorXabaras je napisao/la:
24 dec 2025, 09:24
Zato što mi nemamo klubove koji će nam se skanjati, zato što mi nemamo 36+ zagarntivanih bodova kroz sezonu, zato što nemamo sudije koje će nam svojim direktnim odlukama donositi titule, zato što nemamo rukovodioce u savezu koji će sve to odobravati ili najblaže rečeno okretati glavu pa ooet i pored svega tog pogledate međusobne omjere između tih klubova i vidite koliko ste jaki. Ovo govorim i za Sarajevo i za Žrljezničar.
Naravno da se odmah ne upalite ovo važi za ovaj period gdje je sistem takmičenja takav i gdje vi šamarate ove europske velikane.
Ranije periode neću ni spominjati jer vam bude malo teško a nivo takmičenja koje su igrali FKS I FKŽ i pored svega gore navedenog teško da ćete ikad dosegnuti.
Zato sto su Zeljo i Sarajevo sportski klubovi, a ne kriminalne prcije. Nije nicija do zore gorila, polako.
Ajde da se ja i ti sada opkladimo da se više kriminalaca mota i ima umješane prljave ruke i u Želju i u Sarajevo, nego u Borac ili Zrinjski....
Čuj oni su sportski klubovi a ostali nistu, e svašta će si ove sarajlije umisliti u tu nadobudnu glavu....Je li sportski bilo uzeti 100 milja ispod stola da bi neko drugi ispao? Je li sportski ono što je Sarajevo radilo sa Olimpicom ? Hoćeš li imena kriminalaca sa dugogodišnjim robijama koji su i u Želji i u Sarajevu duboko i dosta stvari ih se pita!?
Nikad nisam rekao da je moj klub cist, naravno da nije. Svasta smo i mi radili, da se razumijemk. Ali ni blizu kao ovo sto Borac radi.

Kriminalne radnje Borca su vece nego svih drugih klubova kad se skupa spoje za historiju. Nadam se da pored ligaskih stvari se ne desavaju i ostale (izvlacenje para i ostalo), pa sutra kad prodju ove strukture da ne bude da nema kluba, to bi bila katastrofa.

Reci cu ti samo uaporedbu jednu, a nismo do kraja ciati. Zeljo dva puta nije kupio nudjenu titulu, Siroki i Krupu. Da li bi ovaj Borac to uradio, naravno da bi. I mi bez 2 titule ostanemo. Eto ti jasne razlika.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 24 dec 2025, 10:48

Argentina je napisao/la:
24 dec 2025, 10:43
Argentina je napisao/la:

Nikad nisam rekao da je moj klub cist, naravno da nije. Svasta smo i mi radili, da se razumijemk. Ali ni blizu kao ovo sto Borac radi.

Kriminalne radnje Borca su vece nego svih drugih klubova kad se skupa spoje za historiju. Nadam se da pored ligaskih stvari se ne desavaju i ostale (izvlacenje para i ostalo), pa sutra kad prodju ove strukture da ne bude da nema kluba, to bi bila katastrofa.

Reci cu ti samo uaporedbu jednu, a nismo do kraja ciati. Zeljo dva puta nije kupio nudjenu titulu, Siroki i Krupu. Da li bi ovaj Borac to uradio, naravno da bi. I mi bez 2 titule ostanemo. Eto ti jasne razlika.
Čovječe Borac u eri Vice ima manje trofeja od Zrinjskog, ali i to je nebitno....
Govoriš da ste vi sportski klubovi a mi kriminalne prčije, aloooo, kod nas sve znaš, crno na bijelo, i ko je u upravi i ko podržava klub, dok u Sarajevu npr imaš okorjelog krimosa koji šuruje sa predsjednikom i ženu koja je u sprezi sa svima, muntaju vas i mažu oči preko nekolicine iz vrha navijačke grupe, u Želji se sve pita navijače, koji su usput takođe kriminalci sa dna kace, i ti nekome govoriš da je kriminalna prčija....ma bjaaaaažiiiii

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 24 dec 2025, 10:49

Argentina je napisao/la:
24 dec 2025, 10:30
Noke995 je napisao/la:
24 dec 2025, 09:50
24 dec 2025, 09:40

Olaksao si svima s ovom objavom. Smeta ti nacionalni predznak navedenih klubova i tu je sva problematika. Poceo si o bosnjacima, genocidu i sta ti ja znam. Dakle nikakav sportski uspjeh te ne zanima nego ides u skroz drugom smjeru, jer bi bosnjaci samo zato jer su bosnjaci morali svima bit na prvom mjestu.
Svaka dalja diskusija s tobom o "sportu u BiH" je gubljenje vremena. Zivio :bih:
Ne smeta meni nacionalni predznak, smeta mi klicanje osuđenim ratnim zločincima godinama unazad(nisam ih ja osudio nego međunarodni sud).
Smetaju mi oni koji su rušili moju državu, moje gradove, klali moj narod itd..
Smetaju mi oni koji zvižde dok se izvodi himna moje države a uredno žive u njoj i na račun nje.

Takvi mi nikad neće biti ispred ljudi koji vole Bosni i Hercegovinu.
Što, jel treba da je obratno pa da bi ti mogao sa mnom o sportu pričati?

Boli me neka stvar šta ćeš ti i takvi ko ti mislit, nemam potrebu da se dodvoravam ikome.
Klub je klub, a ne nacionalni klub. Pa Velez su osnovali Srbi, pa su bili koministi, pa su sad nesto izmedju, ko zna sta nosi buducnost. To.je najveca greska pokusaja etikete za neki klub.

Borac su oanovali komunisti, sad je kriminalno&cetnicka organizacija. Da ne nabrajam sve klubove, ali mnogi su promjenili 4-5 drzava i nacija koji su dominantno navijali, a uvijek su ostali sportaki klubovi.

Malo te nacionalizam valja. Iz posta imam osjecaj da si jedan od onih koji govore: "Ne idi u RS, ne trosi pare tamo, ko ih ****, neka lose zivi, a kad pricaju da se odvoje, reci ces ne moze, to je BiH" :rol:
Kako nije nacionalni kad mu stoji Hrvatski u nazivu kluba :?:
Čuj mene valja nacionalizam, pa ne veličam ja ratne zločince.
Ako je mrziti dušmane svoje države nacionalizam onda jesam najveći vjeruj.
Ja jučer bio na Jahorini, prije dvije sedmice u Zagrebu, radim posao sa raznim ljudima i nikakav problem nemam.
MNON

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 24 dec 2025, 10:53

Noke995 je napisao/la:
23 dec 2025, 19:54
Još nešto, ne znam da li su vam to rekli u Hercegovini pa evo da vam dam jednu info a možete je i Štimcu prenijeti, da bi se on **** i hodao slobodno i baljezgao kojekakve gluposti, olajavao muslimane i slično.
U domovinskom ratu u Hrvatskoj Bošnjaci(muslimani) su dali najveći broj žrtava u postotcima, pa tako ispred džamije u Zagrebu imate ogroman spomenik u čast tih ljudi, otiđite slobodno i pogledajte.
Dodao bih i da su u Drugom svjetskom ratu Bošnjaci (muslimani) dali najveći broj žrtava u jedinicama NDH na prostoru danasnje BiH, veci nego Hrvati. I u postotcima i brojcano.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 24 dec 2025, 10:55

Nemanja99 je napisao/la:
24 dec 2025, 10:42
Možda je bilo neugodno malo na Koševu i na Veležovom stadionu. To je jedan od razloga zašto nemam nikakvu empatiju prema tim klubovima. To su klubovi koji su taoci svojih navijača, nazovimo ih 'navijačima', i koji neće izaći iz okvira malih klubova iako su nekada veliki bili", poručuje trener Zrinjskog.

Nije mi sjeo radi mnogo čega, ali ova izjava je na mjestu osim dijela ''veliki''. Kada su ti klubovi bili veliki i na kom prostoru?
Kažu da slika govori više nego hiljadu riječi :kafa:

slika

Ne vidim tvoj klub nigdje.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 24 dec 2025, 10:56

24 dec 2025, 08:35
Ne mogu a da se ne odam utisku, što je ujedno i jako čudno, kada Zrinjski odigra neku lošu utakmicu, npr izgubi od Posušja ili odigra remi sa Veležom, iz Sarajevska oba tabora stižu salve hvalospjeva kako je Zrinjski preozbiljan klub, kako su godinama dominantni, itd, a čim postignu neki značajan rezultat, tipa sad u evropi i nakon pobjede nad nama, odmah se otvaraju istorijsko nacionalističke knjige i kreće bombardovanje sa istoka....Dobro, imaju i ova dvojica, trojica, trigera iz tabora sa zapada, koji vole da podbadaju, ali svakako, zanimljivo :)
Tema je više politička nego sportska svakako :sick:
Koševo Zapad

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 24 dec 2025, 11:05

Nemanja99 je napisao/la:
24 dec 2025, 10:42

:rol: :rol: :rol:
Daj peticu i zapocni igricu :rol:

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 24 dec 2025, 11:07

Vorovus je napisao/la:
24 dec 2025, 10:53
Noke995 je napisao/la:
23 dec 2025, 19:54
Još nešto, ne znam da li su vam to rekli u Hercegovini pa evo da vam dam jednu info a možete je i Štimcu prenijeti, da bi se on **** i hodao slobodno i baljezgao kojekakve gluposti, olajavao muslimane i slično.
U domovinskom ratu u Hrvatskoj Bošnjaci(muslimani) su dali najveći broj žrtava u postotcima, pa tako ispred džamije u Zagrebu imate ogroman spomenik u čast tih ljudi, otiđite slobodno i pogledajte.
Dodao bih i da su u Drugom svjetskom ratu Bošnjaci (muslimani) dali najveći broj žrtava u jedinicama NDH na prostoru danasnje BiH, veci nego Hrvati. I u postotcima i brojcano.
Vidim da se to provlači u zadnje vrijeme, pa ako može molim te izvor tog podatka?

Hvala unaprijed.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 24 dec 2025, 11:09

24 dec 2025, 10:48
Argentina je napisao/la:

Čovječe Borac u eri Vice ima manje trofeja od Zrinjskog, ali i to je nebitno....
Govoriš da ste vi sportski klubovi a mi kriminalne prčije, aloooo, kod nas sve znaš, crno na bijelo, i ko je u upravi i ko podržava klub, dok u Sarajevu npr imaš okorjelog krimosa koji šuruje sa predsjednikom i ženu koja je u sprezi sa svima, muntaju vas i mažu oči preko nekolicine iz vrha navijačke grupe, u Želji se sve pita navijače, koji su usput takođe kriminalci sa dna kace, i ti nekome govoriš da je kriminalna prčija....ma bjaaaaažiiiii
Trofeji nisu mjerilo kriminala. Vi ste iz druge lige dosli i uzeli titulu, to je kao da mi budemo 5x zaredom prvaci. To je taj omjer.

Ja ti Vicu nisam ni spomenuo. A na kraji **** mi se za vas, za Sarajevo joa vise. Koliko se navijaci kod nas pitaju, vidjet ces u petak oko 21h.

Nemanja99
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja99 » 24 dec 2025, 11:10

Znači velik si ako od pedeset prvenstava osvojiš dva, s tim da je jedno darovano radi ZOI.
Ne, FKS nije bio veliki klub u okviru SFRJ, a nije niti u okviru BiH.

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 24 dec 2025, 11:13

Argentina je napisao/la:
24 dec 2025, 11:09
Argentina je napisao/la:

Trofeji nisu mjerilo kriminala. Vi ste iz druge lige dosli i uzeli titulu, to je kao da mi budemo 5x zaredom prvaci. To je taj omjer.

Ja ti Vicu nisam ni spomenuo. A na kraji **** mi se za vas, za Sarajevo joa vise. Koliko se navijaci kod nas pitaju, vidjet ces u petak oko 21h.
Dizali smo mi trofeje i kao drugoligaši, i to one najsjajnije, koje ni vi ni komšije vam nemate u vitrinama ;)

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 24 dec 2025, 11:20

Nemanja99 je napisao/la:
24 dec 2025, 11:10
Znači velik si ako od pedeset prvenstava osvojiš dva, s tim da je jedno darovano radi ZOI.
Ko je po tebi velikan u okviru BiH?
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 24 dec 2025, 11:22

mnon46 je napisao/la:
24 dec 2025, 11:20
Nemanja99 je napisao/la:
Ko je po tebi velikan u okviru BiH?
Svi smo mi i veliki i mali ;)

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 24 dec 2025, 11:24

Nemanja99 je napisao/la:
Vi ste u Mostaru 2/3 klub. Dogovorite se s Velezom ko je iza Hajduka :rol: Hajduk ima vise clanova u Mostaru nego Velez i Zrinjaki skupa i ONO naslo da prica o necemu😅

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 24 dec 2025, 11:26

24 dec 2025, 11:13
Argentina je napisao/la:
24 dec 2025, 11:09

Dizali smo mi trofeje i kao drugoligaši, i to one najsjajnije, koje ni vi ni komšije vam nemate u vitrinama ;)
Koje ste to dizali, koje smatraš najsjajnijim baš me zanima, na one gluposti da je okorjeli krimos u Sarajevu i da ima neke veze i da vrh navijačke grupe to odobrava neću ni komentarisat jer su nebuloze i izmišljotine.
Ismir Mirvić je debil tu se slažem.
MNON

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 24 dec 2025, 11:28

Željezničar i Sarajevo imaju po 16 trofeja i tu se završava bilo kakva priča o veličini, ovom debilu ne treba ništa ni odgovarat, iz njega kao i iz Štimca bije mržnja.
MNON

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 24 dec 2025, 11:29

Dođe neki navijac politickog kluba kao i trener mu i pocne nebuloze pricati o velicini klubova koji imaju postojanje, navijace i brend i simbole grada i države, za razliku od njihovih klubova koji su nastali tek unazad 7 godina.. a prije ih nigdje nije bilo na sceni u okviru države, i to nsravno govori nešto o njima. Cim izadješ van drzave jasno ti je da ti klubovi ne postoje niti su poznati u evropi i balkqnu... Klubovi bez ikakvog znacenja i velicine... Niti ce ikad biti nesto poput Velikana ove države naravno i bivše....
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, LoveFootball1987, Samba71 i 21 gost.