Premijer liga BiH - aktuelno

Turo
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Turo » 25 dec 2025, 14:39

Bogićević

– Borac i Zrinjski su u rezultatskom smislu napravili veliki iskorak s tom Evropom. Pokušava i Sarajevo, svaka čast ako mogu sebi priuštiti da imaju igrača kao što je Adem Ljajić s kojim su dobili veliki kvalitet, ali ima i to svoju drugu stranu. Po javnosti se vrte razne priče o tome za koji novac igra jedno takvo ime u našoj zemlji. Po meni je besmisleno davati strašne cifre da igra bh. ligu, zna se kako kotiramo, a s druge strane oni koji nisu na tom nivou umislili su se da jesu. Podigao se taj nivo plaćanja i mnogi ne zaslužuju da imaju to što imaju. Vidim da Sarajeva ima i tri mlada fenomenalna igrača – Maroodza, Mujkić i Ignakov. Ni u Želji ni u Sarajevu se odavno nisu pojavili takvi talenti.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 25 dec 2025, 14:44

Generalno,ono u šta nema sumnje,Željezničar će imati vlasnika. Možemo ga zvati partner,drug,investitor sve je to magla.
Neće u tome i jeste problem, kakav je to vlasnik kluba koji ne upravlja osnovnim sredstvima za rad, nego tim upravlja klub?!

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 25 dec 2025, 14:45

Duška, jel vlasnik ili strateški partner?

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 25 dec 2025, 14:46

perodeformero je napisao/la:
25 dec 2025, 14:44
Generalno,ono u šta nema sumnje,Željezničar će imati vlasnika. Možemo ga zvati partner,drug,investitor sve je to magla.
Neće u tome i jeste problem, kakav je to vlasnik kluba koji ne upravlja osnovnim sredstvima za rad, nego tim upravlja klub?!
Ma svime će frajer upravljati defakto,uz eto možda neke organe kontrole.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 25 dec 2025, 14:48

imekorisnicko je napisao/la:
25 dec 2025, 14:38
jurisicduska je napisao/la:
25 dec 2025, 14:34
25 dec 2025, 14:32

U slučaju neispunjavanja obećanog i potpisanog sa njegove strane?

Naravno da ga ne možemo šutnuti onako. Takvu budalu da ti da pare a da se ne pita i još da ga možeš nabit nogom kako hoćeš možeš samo sanjati.
Pa to ti kažem sustinski ti možeš raskinut s njim ako ne ispunjava ali mu moras vratiti sve pare i 15% na to. Mislim to mu moras svakako vratiti raskinuo ne raskinuo. Ali da
Imas to da vratiš ne bi ti trebao investitor. Tako da ta klauzula je cisto ako ne bude ispunjavao uslove da dođe neko drugi da ga isplati i da ovaj ide. Mislim ja bar to tako vidim. Sta ti znaci da ga možeš šutnuti a nemaš pare da ga isplatis. Lupam do tog momenta ulozi 20 miliona, ti ga šutnes moras mu 23 miliona isplatiti. Nece ga niko šutnuti normalan, sta god da prekrši.
Pa ako je tako,to je loš deal. Primarno jer Željo ima i finu imovinu pa onda on može ciljano ići na to. Mora se pronaći način zaštite kluba u slučaju neispunavanja obećanog sa njegove strane. Ako to bude bilo,sve ostalo je okej.
Pa ne možeš uci u posao bez rizika.
Mislim da ono sto vi očekujete i sto je inicijalni plan je da on ulozi sredstva vi pravite igrače igrate Europu i da klub posluje pozitivno od cega on ta sredstva vraća.

Ugrubo imate osigurane prihode 10 miliona on doda 5 miliona vi njemu morate vratit 7. Dakle slijedece godine morate generirati 17 miliona. Sto bi značilo da prodate dva igraca i igrate Europu. I kako on povećava ta ulaganja tako i vi morate napredovat prodavat vise vise generirati. Sustinski očekuje povrat novca. U idealnom snecariju u Bosni to sad u ovoj političkoj situaciji je vrlo malo moguće. Drugi scenarij je da on 3 godine upumpa po 6-7 miliona i da ste vi već njemu duzni 23-4 i to je to. Ovo ti govorim koliko bi morao upumpat da budete konkurentni. Plus da ispravi krive Drine od prije. Ovo govorim konkretno za igrače.

LondonBlues
Kontakt:

Post Postao/la LondonBlues » 25 dec 2025, 14:49

DamirT je napisao/la:
25 dec 2025, 13:05
NerminFatic je napisao/la:
25 dec 2025, 12:34
Umjesto o igracima PL BiH ovi na SS samo o Livakovicu!? Pa ko je taj i sra ima veze s BiH?
Kao sto bi admin rekao, portal se cita i u Hrvatskoj. :lol:

Jbt pa dnevno bude 20 objava o njemu i slicnim. Likovi neke gluposti o njemu objavljuju sto ni Hrvati ne znaju...
Sto im onda ne cestitaju Bozic
Ponosna moja je zemlja Hercegovina,
hrvatska gruda nam sveta već tisuć’ ljeta,
Ne dam te nikom’ majko, Hercegovino,
Neretvu, sunce i smokve, kamen i vino.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 25 dec 2025, 14:52

25 dec 2025, 14:46
Kako kada ce se u ugovoru jasno razgraniciti da nema pravo da upravlja imovinom, to su jasno rekli. Znas li ti nekog vlasnika koji se ne pita za imovinu?!

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 25 dec 2025, 14:54

25 dec 2025, 14:48
25 dec 2025, 14:38
25 dec 2025, 14:34

Pa to ti kažem sustinski ti možeš raskinut s njim ako ne ispunjava ali mu moras vratiti sve pare i 15% na to. Mislim to mu moras svakako vratiti raskinuo ne raskinuo. Ali da
Imas to da vratiš ne bi ti trebao investitor. Tako da ta klauzula je cisto ako ne bude ispunjavao uslove da dođe neko drugi da ga isplati i da ovaj ide. Mislim ja bar to tako vidim. Sta ti znaci da ga možeš šutnuti a nemaš pare da ga isplatis. Lupam do tog momenta ulozi 20 miliona, ti ga šutnes moras mu 23 miliona isplatiti. Nece ga niko šutnuti normalan, sta god da prekrši.
Pa ako je tako,to je loš deal. Primarno jer Željo ima i finu imovinu pa onda on može ciljano ići na to. Mora se pronaći način zaštite kluba u slučaju neispunavanja obećanog sa njegove strane. Ako to bude bilo,sve ostalo je okej.
Pa ne možeš uci u posao bez rizika.
Mislim da ono sto vi očekujete i sto je inicijalni plan je da on ulozi sredstva vi pravite igrače igrate Europu i da klub posluje pozitivno od cega on ta sredstva vraća.

Ugrubo imate osigurane prihode 10 miliona on doda 5 miliona vi njemu morate vratit 7. Dakle slijedece godine morate generirati 17 miliona. Sto bi značilo da prodate dva igraca i igrate Europu. I kako on povećava ta ulaganja tako i vi morate napredovat prodavat vise vise generirati. Sustinski očekuje povrat novca. U idealnom snecariju u Bosni to sad u ovoj političkoj situaciji je vrlo malo moguće. Drugi scenarij je da on 3 godine upumpa po 6-7 miliona i da ste vi već njemu duzni 23-4 i to je to. Ovo ti govorim koliko bi morao upumpat da budete konkurentni. Plus da ispravi krive Drine od prije. Ovo govorim konkretno za igrače.
Rizik je već prepustiti mu odlučivanje,jer vi ste već primjer da novac,a možda čak i dobra namjera ne garantuje rezultat. Ne postoji šansa ni 1% da on može profitirati na taj i sličan način . On može imati dva motiva, ili neki maliciozan plan da otme imovinu,ili da hoće da nešto radi zbog vlastitog ega,reputacije,zajebancije...

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 25 dec 2025, 14:55

25 dec 2025, 14:52

Kako kada ce se u ugovoru jasno razgraniciti da nema pravo da upravlja imovinom, to su jasno rekli. Znas li ti nekog vlasnika koji se ne pita za imovinu?!
Kralju ako ti on da 20 miliona i vi to njemu ne vratite sa kamatom 15% tu imovinu ces prodat da bi mu je vratio. On samo ne može prodat imovinu kad on hoće recimo sutra. Čim uđe u klub da je proda. Ne znam fkt sto pokušavate od neceg prostog napravit ludilo neko.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 25 dec 2025, 14:56

Koje tijelo konkretno će upravljati imovinom?

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 25 dec 2025, 14:57

A sto se ovoliko bore za novog vlasnika? ima li neko slucajno 7 dana slobodnog vremena( :D ), da pretrazi "privatna prcija" i citira sve postove sa ove i prosle plbih teme, kao i sa teme nk zeljescar :urnebes:
Koliko osoba bez identiteta moze svojih govana pojesti?
Sta ako bismo dodatno pretrazili "pite se prodale" "fk mirvic" "nikom te ne damo" "nismo na prodaju"? :crazy:

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 25 dec 2025, 14:59

ErosViverosViv je napisao/la:
25 dec 2025, 14:57
A sto se ovoliko bore za novog vlasnika? ima li neko slucajno 7 dana slobodnog vremena( :D ), da pretrazi "privatna prcija" i citira sve postove sa ove i prosle plbih teme, kao i sa teme nk zeljescar :urnebes:
Koliko osoba bez identiteta moze svojih govana pojesti?
Sta ako bismo dodatno pretrazili "pite se prodale" "fk mirvic" "nikom te ne damo" "nismo na prodaju"? :crazy:
Jer smo postali nekonurentni Borcu i Zrinjskom

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 25 dec 2025, 15:01

25 dec 2025, 14:56

Ma dobro ima u ugovoru da ne moze prodat imovinu bez podrske kluba nije vecinski nego 2/3 se mora glasat za to. Ima njegovo smisla laicki gledano je to i stavljeno zbog navijaca koji ne razumiju sustinu.
Ali ne konta sustinu tog. Imovina nije zasticena dok god ti nekom dugujes novac a ako taj neko odluci da ti ga naplati.
I covjek koji dobije vecinu u sva tri organa i pravo odlucivanja je vlansik, nije investitor i nije strateski partner.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 25 dec 2025, 15:03

25 dec 2025, 15:01

Ma dobro ima u ugovoru da ne moze prodat imovinu bez podrske kluba nije vecinski nego 2/3 se mora glasat za to. Ima njegovo smisla laicki gledano je to i stavljeno zbog navijaca koji ne razumiju sustinu.
Ali ne konta sustinu tog. Imovina nije zasticena dok god ti nekom dugujes novac a ako taj neko odluci da ti ga naplati.
I covjek koji dobije vecinu u sva tri organa i pravo odlucivanja je vlansik, nije investitor i nije strateski partner.
Pa i ja tvrdim da je vlasnik. Jedini način zaštite možda je ona neka priča o dva pravna lica pa da jedno upravlja imovinom,drugo sportskim segmentom,ali i to je konfuzno i ne znam kako se pravno gleda.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 25 dec 2025, 15:06

25 dec 2025, 15:03
25 dec 2025, 15:01

Pa i ja tvrdim da je vlasnik. Jedini način zaštite možda je ona neka priča o dva pravna lica pa da jedno upravlja imovinom,drugo sportskim segmentom,ali i to je konfuzno i ne znam kako se pravno gleda.
Pa pricao sam neki dan o tom, osnuje se doo i prenese sportska licenca na taj doo. Sve ostalo ostane na UG. Da bi klub vratio sportsku licencu na ug , mora isplatiti sve ovom iz doo. Nije to najsjajnije. Tu se postavlja i pitanje je li to isti klub. Mislim znas i sam da kad preneseš licencu da prenosiš i kontinuitet i historiju ali jel bas to tako u ocima ljudi to vama ostavljam.

U idealnim okolnostima je dobro drug. A ja ne znam nesto da je ovdje u ovoj zemlji ista idealno proslo. Ja tvrdim a vidjet cemo ko je upravu. Ako bude povoljan kvadrat stana lokacija je fantasticna.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 25 dec 2025, 15:07

Pa ne znam yebiga valjda neko koje klub formira, ali Sanin se u to nece petljati. Ja bih volio da je vlasnik 1/1 i jedino to bi i imalo smisla, ovo je glupost obicna koja ti nista ne garantuje, a moze da te syebe da ne znas gdje si. Mirvic je kupio Sarajevo, ulozio milione, milione je i zaradio samo od transfera i na gubitku nije sigurno, ali caka je u tome sto Sarajevo danas vrijedi sto puta vise nego prije 15 godina, niti je on na gubitku niti klub, nema kuće bez domaćina yebo ti demokratiju

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 25 dec 2025, 15:09

25 dec 2025, 15:07

Pa ne znam yebiga valjda neko koje klub formira, ali Sanin se u to nece petljati. Ja bih volio da je vlasnik 1/1 i jedino to bi i imalo smisla, ovo je glupost obicna koja ti nista ne garantuje, a moze da te syebe da ne znas gdje si. Mirvic je kupio Sarajevo, ulozio milione, milione je i zaradio samo od transfera i na gubitku nije sigurno, ali caka je u tome sto Sarajevo danas vrijedi sto puta vise nego prije 15 godina, niti je on na gubitku niti klub, nema kuće bez domaćina yebo ti demokratiju
kako da ne,obogatio se od Sarajeva.Ako ti je cilj profit,kupiti ili ulagati u fudbalski klub,pogotovo u BiH ti je najgora odluka koju možeš donijeti.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 25 dec 2025, 15:11

Uz to sta vi mislite koliko taj frajer uopste ima para a u kakvom ste stanju u vas treba uložiti 50 miliona kroz period od 5 godina da budete u potencijalnoj poziciji ako se politička situacija promjeni da osvojite nešto.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 25 dec 2025, 15:13

25 dec 2025, 15:09
25 dec 2025, 15:07

kako da ne,obogatio se od Sarajeva.Ako ti je cilj profit,kupiti ili ulagati u fudbalski klub,pogotovo u BiH ti je najgora odluka koju možeš donijeti.
Ako cemo realno i nije
Zamisli da je npr evo Mirvic sa Sarajevom u grupe konferencije 2 godine otisao, pa to je 25miliona bar. Drugo sto je politika takva kakva jest kod nas pa je to daleko skrenulo s puta

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 25 dec 2025, 15:14

25 dec 2025, 15:11
Uz to sta vi mislite koliko taj frajer uopste ima para a u kakvom ste stanju u vas treba uložiti 50 miliona kroz period od 5 godina da budete u potencijalnoj poziciji ako se politička situacija promjeni da osvojite nešto.
Ma niđe veze,glavno je pitanje da li je u stanju izabrati dobre saradnike i donositi pametne odluke.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: LoveFootball1987, Paromlinac, Seher1921 i 16 gostiju.