Premijer liga BiH - aktuelno

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la NajvecaRadosti » 08 jan 2026, 21:55

Noke995 je napisao/la:
08 jan 2026, 21:54
Sad ćemo ispratit Željezničar kako se to radi.
Sve će se posložit, akademija, transferi, prvi tim, trofeji, tereni..Nijaz je obećao.

Već iduće sezone trebali bi bit konkurent za bar jedan trofej, imat će novac i moć, mogu sad dovest koga hoće, pa da vidimo, teren je mjerilo.
Oni da imaju pare prosetali bi se ligom
Zao mi je sto cu morati sada gledati njihovu dominaciju vec od proljeca i setanje
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jan 2026, 21:56

Noke995 je napisao/la:
teren je mjerilo.
Jedino mjerilo je teren i tabela na kraju sezone. ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

spolacentra
Kontakt:

Post Postao/la spolacentra » 08 jan 2026, 21:59

Zrinjaaaa je napisao/la:
08 jan 2026, 21:46
Balorda je napisao/la:
08 jan 2026, 15:21
Threeplanetrees je napisao/la:
08 jan 2026, 15:19

Ma moram ih malo :mrgreen:

Nego odakle onolika brojka Red Army u Medulinu zar nisu ugašeni? Još na vikendni četvrtak otišli treba im reći da se vrate
Ne znam, čekamo tifo experte Nodija i Tutankamona da nam objasne o čemu je riječ. Ne bih se miješao u tako delikatna pitanja.
Nego jesul ponjeli koju novu krpu,ili su odlučili onako doći da su tu,ali kao da nisu…
Ne nego ce reci da ukradeni transparenti nisu uopce udarni nego da su to oni iz 1981e koji se 40 godina vec ne nose na utakmicu. Vi niste ti koji mogu prozivati, samo ste izjednacili. Trenutno je 1:1. Ne zavaravaj se.

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 08 jan 2026, 21:59

Virtu4l je napisao/la:
08 jan 2026, 21:56
Noke995 je napisao/la:
teren je mjerilo.
Jedino mjerilo je teren i tabela na kraju sezone. ;)
Hoćel bit mjerilo teren, kad vam maznu 7-8 bodova, a sebi namaknu isti broj pa se stvori razlika od 14-15 bodova?
MNON

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 08 jan 2026, 22:00

Virtu4l je napisao/la:
08 jan 2026, 21:50
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
08 jan 2026, 21:40
Čišćenje akademije, dovođenje adekvatnog kadra, plus što je uradio potez za koji bi mu ja spomenik digao, a to je taraba Ayli iz kampa.
Ne bih se složio da je transfer ludilo obilježilo Mamiće, možda kroz izlazne transfere, ako na to misliš, ma da smo mi to već solidnim dijelom imali i prije nego su došli.
Ali eto, živi bili pa vidjeli.
Zaista nisam upratio sva ta dešavanja oko akademije, manje čitam vašu temu. :mrgreen:

Mamiće je obilježilo pametno i pravovremeno djelovanje, igrač prvo donese titulu Dinamu, igra Evropu, pa onda ide na tržište (uglavnom). To je taj sistem koji su oni uspostavili i koji je bio mašina za pravljenje para. Pogledaj koliko su utakmica za Dinamo odigrali Olmo, Mandžukić, Pjaca, Modrić, Šutalo, Baturina, itd, da ne nabrajam dalje - prije nego su Dinamu donijeli ogromne novce. Mislim da su samo Gvardiol i Lovren izuzeci, ali to su bili nestvarni talenti.

Mislim da to ne može u našoj ligi, nažalost, kod nas ga moraš prodati čim se digne prašina oko njega, osim ako ne uspostaviš dominaciju u ligi gdje će igrač uvijek biti na tom nekom zadovoljavajućem nivou.

Ne zavaravajte se oko izlaznih transfera, nije to ništa spektakularno obzirom na ulaganja. ;) Krajnja cifra jeste velika za naše uslove, ali ulaganja su isto tako astronomska za naše uslove.
Ma raščistio je ublehe ala Hošić i još par likova, meni dovoljno da znam da su mu namjere čiste.
A i administraciju polako raščišćava, ne mogu i dalje vjerovati da će Ismir dopustiti da se ti ljudi rastjeraju, tačno ću po prvi put otkad je ovdje pomisliti da je došao pameti. :D
Sad smo doveli da nam juniore trenira čovjek koji je super posao radio sa kadetima Kustošije. Uveo ih u prvu ligu, i odmah iza velike trojke na tabeli završio, što je dobar poduhvat.
Pa dobro, da, većinom je to išlo na taj sistem, znaš i sam na onoj pressici kad je pričao za Oršića. Nije ga htio prodati, i donese im direktno svojim igrama titulu i mnoštvo toga.
Mislim da moramo prije svega u Europi više napraviti, da bi mogli zadržavati igrače duže. Zašto bi nekom bilo interesantno otići turistički u Rumuniju, i onda nazad na livade. Realno ybg.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Zrinjaaaa
Kontakt:

Post Postao/la Zrinjaaaa » 08 jan 2026, 22:04

spolacentra je napisao/la:
08 jan 2026, 21:59
Zrinjaaaa je napisao/la:
08 jan 2026, 21:46
Balorda je napisao/la:
08 jan 2026, 15:21

Ne znam, čekamo tifo experte Nodija i Tutankamona da nam objasne o čemu je riječ. Ne bih se miješao u tako delikatna pitanja.
Nego jesul ponjeli koju novu krpu,ili su odlučili onako doći da su tu,ali kao da nisu…
[/quote T
Ne nego ce reci da ukradeni transparenti nisu uopce udarni nego da su to oni iz 1981e koji se 40 godina vec ne nose na utakmicu. Vi niste ti koji mogu prozivati, samo ste izjednacili. Trenutno je 1:1. Ne zavaravaj se.
Govore da uvijek stanu,sto ne stadoše u Dugopolju ,nego promjenise rutu (ko zna,zna o čemu govorim Haha

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 08 jan 2026, 22:12

jurisicduska je napisao/la:
08 jan 2026, 21:31
Jel to opet navijaci kluba ciji je jedini izlazni transfer napravila agencija koja je dovela arapa i prodala komentarisu najuspjesniji sportski kolektiv po tom pitanju u drzavi ?

Eto vi cete nam reci kako treba i kad treba.

Hoćemo ko vi Santosa za 0 prodat i aplaudirat ?

Guliasvili je presretan u Sarajevu i Sarajevo je njemu uslijed tih ponuda produžilo ugovor. :D to mogu sanjat ostali klubovi koji bi sad kompletan roster prodali za pare koje cemo mi za njeg dobit.

Kad budemo pricali o strateškim partnerima vi se uključite a transfere molim vas nemojte komentarisat. Imali smo raspravu prije 10 godina tvrdio si da cete vi prodavat mi stagnirat. Vrijeme te ponizilo.
Vi ste meni najneuspjesjiji klub koji ima investitora. Treba se potruditi, pa to postici sto ste vi napravili.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

goGlobal
Kontakt:

Post Postao/la goGlobal » 08 jan 2026, 22:17

DoktorXabaras je napisao/la:
08 jan 2026, 18:30
OdmutNicaze1988 je napisao/la:
08 jan 2026, 18:25
Pozdrav

Ako pročitate po nekom forumu ili na fb negavitne komentare za ovaj transfer našeg Rikija ne mora značiti da je citav Grad takav i da razmišlja na isto.
Možete nas zvati kako hocete ali u zadnjih pet do sest godina mi radimo najbolju strav i za klub i za tribinu to sto svaki k... Ima pristup netu ti je drugi par opanaka.
Mali je potpisao ugovor da se moze prodati naravno i da klub zaradi na njemu,trenutno nismo bili zainteresovani toliko na prodaju ali Mamica je navalio a to sto se Pise da su roditelji i mali navalili na transfer to nek ostane tajna ali da je talentovano jest,da mali ima mozga ima ali da smo zaradili jesmo.
Cifru znam ali ne zelim da je pisem javno ali i vi ćete zaraditi na njemu jer mali cisti sumnjam da ce se zadržati vise od godine u bh premijer ligi.
Ode mali daleko ako ga zdravlje bude sluzilo.

Sve u svemu sretno mu mi smo zaradili i imat cemo dobit svakako od njega i u budućnosti i nas posao je odlično odradjen sto se tiče kluba.
Ima klub jos talenata i djece koja obećavaju.
Ipak je unutar BiH zasigurno najveći transfer uradjen i to 17 godina igrac ima.

Vidimo se 11 februara 😎
Molim te, riješi misteriju i reci nam ko je Zaim.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /211227122

Eto o Zaimu ukratko. Jedan od grobara Celika.
Zato 'dovedite nam Zaima da nas češki po jajima'..
kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi..

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 08 jan 2026, 22:18

Argentina je napisao/la:
08 jan 2026, 22:12
Jel to opet navijaci kluba ciji je jedini izlazni transfer napravila agencija koja je dovela arapa i prodala komentarisu najuspjesniji sportski kolektiv po tom pitanju u drzavi ?

Guliasvili je presretan u Sarajevu i Sarajevo je njemu uslijed tih ponuda produžilo ugovor. :D to mogu sanjat ostali klubovi koji bi sad kompletan roster prodali za pare koje cemo mi za njeg dobit.

Kad budemo pricali o strateškim partnerima vi se uključite a transfere molim vas nemojte komentarisat. Imali smo raspravu prije 10 godina tvrdio si da cete vi prodavat mi stagnirat. Vrijeme te ponizilo.
Vi ste meni najneuspjesjiji klub koji ima investitora. Treba se potruditi, pa to postici sto ste vi napravili.
Mi smo za period investitora postali najtrofejniji klub u drzavi a kasnili smo znacajno.

Također za period investitora smo stvorili najbolju akademiju ili skolu fudbala u drzavi.

Za period investitora smo izgradili svoj trening kamp, koji ce ovih mjeseci dobit i zgradu i bukvalno nece bit potrebe ni napustat taj kamp.

Ne znam kakva su ocekivanja ali ovo je pristojno.

Imaju i drugi klubovi investitore.
Zrinjski
Borac
Sloboda
Velez
Vi

Neko pojedince neko državu neko stranku ali investiralo se i u ostale klubove i investirat će se.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 08 jan 2026, 22:22

08 jan 2026, 22:18
Argentina je napisao/la:

Mi smo za period investitora postali najtrofejniji klub u drzavi a kasnili smo znacajno.

Također za period investitora smo stvorili najbolju akademiju ili skolu fudbala u drzavi.

Za period investitora smo izgradili svoj trening kamp, koji ce ovih mjeseci dobit i zgradu i bukvalno nece bit potrebe ni napustat taj kamp.

Zrinjski
Borac
Sloboda
Velez
Vi

Neko pojedince neko državu neko stranku ali investiralo se i u ostale klubove i investirat će se.
Ako pričamo o investitorima, željkan je imao do sada najvećeg a to je država. Ništa sami nisu uradikli.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 08 jan 2026, 22:23

goGlobal je napisao/la:
08 jan 2026, 22:17
OdmutNicaze1988 je napisao/la:
08 jan 2026, 18:25
Pozdrav

Ako pročitate po nekom forumu ili na fb negavitne komentare za ovaj transfer našeg Rikija ne mora značiti da je citav Grad takav i da razmišlja na isto.
Možete nas zvati kako hocete ali u zadnjih pet do sest godina mi radimo najbolju strav i za klub i za tribinu to sto svaki k... Ima pristup netu ti je drugi par opanaka.
Mali je potpisao ugovor da se moze prodati naravno i da klub zaradi na njemu,trenutno nismo bili zainteresovani toliko na prodaju ali Mamica je navalio a to sto se Pise da su roditelji i mali navalili na transfer to nek ostane tajna ali da je talentovano jest,da mali ima mozga ima ali da smo zaradili jesmo.
Cifru znam ali ne zelim da je pisem javno ali i vi ćete zaraditi na njemu jer mali cisti sumnjam da ce se zadržati vise od godine u bh premijer ligi.
Ode mali daleko ako ga zdravlje bude sluzilo.

Sve u svemu sretno mu mi smo zaradili i imat cemo dobit svakako od njega i u budućnosti i nas posao je odlično odradjen sto se tiče kluba.
Ima klub jos talenata i djece koja obećavaju.
Ipak je unutar BiH zasigurno najveći transfer uradjen i to 17 godina igrac ima.

Vidimo se 11 februara 😎

Možda je i neki zeničanin napisao onu čuvenu rečenicu u filmu...je.bo si nas Zaime za sva vremena :D uglavnom impresivna karijera što jes,jes.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 08 jan 2026, 22:30

Argentina je napisao/la:

Zrinjski
Borac
Sloboda
Velez
Vi

Kad cete vi vratit dug drzavi . Lahko je placati milionske transfere kad se ne placaju porezi . Jos u zadnjih 5 godina Kanton Sarajevo je dodijelilo vise para FK sarajevu nego FK zeljeznicaru . A plate da ne spominjem pa vi ne placate kako treba ljude iz Fan shopa na vrijeme a za igrace ne znam . Vazno je samo da je Ayla u klubu iako je vecina navijaca tvrdilo da je to izmisljena prica dok nije izaslo na vidjelo .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 08 jan 2026, 22:33

Pričaju o Ajli a Brković im uzjahao klub, kakvi nesretnici.

goGlobal
Kontakt:

Post Postao/la goGlobal » 08 jan 2026, 22:35

08 jan 2026, 22:23
goGlobal je napisao/la:
08 jan 2026, 22:17

Možda je i neki zeničanin napisao onu čuvenu rečenicu u filmu...je.bo si nas Zaime za sva vremena :D uglavnom impresivna karijera što jes,jes.
Ne znam iskreno ko je napisao cevenu recenicu. Ali znam da je jedan Zaim, Zaimaga rhm. Muzaferija. A ovaj Mujezinovic je srozavao Celik i iskreno mi je zao Celika bilo, jer su zenicani prava raja, koliki god rivalitet medju nama bio. Jako dobrih momaka u Zenici ima i vazda su postovani.

goGlobal
Kontakt:

Post Postao/la goGlobal » 08 jan 2026, 22:42

Pact1921 je napisao/la:
08 jan 2026, 22:30
Argentina je napisao/la:

Zrinjski
Borac
Sloboda
Velez
Vi

Kad cete vi vratit dug drzavi . Lahko je placati milionske transfere kad se ne placaju porezi . Jos u zadnjih 5 godina Kanton Sarajevo je dodijelilo vise para FK sarajevu nego FK zeljeznicaru . A plate da ne spominjem pa vi ne placate kako treba ljude iz Fan shopa na vrijeme a za igrace ne znam . Vazno je samo da je Ayla u klubu iako je vecina navijaca tvrdilo da je to izmisljena prica dok nije izaslo na vidjelo .
Jeste li platili kumunalne usluge i vodu od rata?
Supöji ste od dugova da ni svjesni niste.
Pa gospodaru familije, najteofejnijem vam treneru niste dug izmirili i jos ste covjeka ocrnili i pokusali poniziti kao kera(al ce vam brko to sve lijepo naplatiti s kamatom) zbog dusmanluka.
Nema kluba ozbiljnog (koliko se ozbiljan moze nazvati ijedan klub, kad smo smijurija u svakom pogledu) u nasoj ligi da nema duzan, ne postoji taj klub. Vi ste na drzavnoj sisi i jedino sto me raduje je da ubuduce nemate povoda kmecati, kako mi klub s investitorom nemamo pravo na drzavna sredstva. Eto vas, tu ste. Marke vam ne bi dao, ni vama ni nama. Jer drzava ni od vas ni od nas nema koristi nikakve. Ne predstavljamo drzavu u najboljem svijetlu po evropi, nemamo nikakav ucinak, izbaciju nas konobari, pekari i armiraci znj liga. Daj zrinjskom i Borcu ako su u evropi i prave rezultate i nek se jacaju. A mi sve dok ne dodjemo na taj nivo, marke nam drzava ne treba dati.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 08 jan 2026, 22:52

Pact1921 je napisao/la:
08 jan 2026, 22:30
Argentina je napisao/la:

Zrinjski
Borac
Sloboda
Velez
Vi

Potpisali smo do juna 2026.
Taj porez nije iz perioda Mirvica nego prije kad smo i imali problem sa investiranjem, nakon sto je Nam digao sidro. Mislim da je i korektno da ga platimo kad postane pravosnazan a eto postao je. Do sad nismo bili duzni da ga platimo sto imas i u izvještajima porezne uprave.

Ajla je prva Mirviceva saradnica ali lijepa stvar je sto je udaljena od sportskog segmenta.

Kompletna radna zajednica Fk Sarajevo je dobila 30.12 sve zaostale plate.

Nemoj molim te o dodjeli para samo ova dva projekta su 7 miliona to je nezapamćeno za godinu da drzava izdvoji za nešto. A ima i druge vrste pomoći.

Da su nam trebali vise dodijeliti jesu. Zašto nisu to je pitanje za njih.

Kako je priča o nama a ne o vama ja tvrdim a vrijeme će pokazat da vi do 2035 necete riješiti porezni dug s mi cemo narednih mjeseci, riješili bi i prije da je prije dospio. A dospjet će i vama uskoro. Danas ti je tvoj navijac potvrdio da je to na sudu i čeka se pravosnaznost. A već imate reprogram milionski.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 08 jan 2026, 23:25

Pričaš virto o guliju a kjosevskog prodali juventusu, pa onda amoah pravi milionski transfer kad ono propuh transfer.
Vazda je bilo fula i bit će i u buduće, al od 10 dva prodaš za m€+ je uspjeh za BiH. Samo što kod vas 30 propadne, 1 se završi onako, za kafe.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 08 jan 2026, 23:52

Virtu4l je napisao/la:
08 jan 2026, 21:01
NoProfit je napisao/la:
08 jan 2026, 20:33
Prenese ga tako ponekad. Jednom je tvrdio da smo se na krivo naosvajali kupova i titula, pa već u sljedećem postu tvrdio da u istom tom periodu nismo ostvarili gotovo ništa. :rol:

Ponovo pogrešno, to je samo vaša šizo-percepcija mojih upisa, pametan čovjek uvijek shvati ono što napišem. Naravno da ti nisi među njima.
Objasni mi onda ovo pošto nisam najpametniji. Dva posta, priča o jednom te istom periodu, razmak između postova sat vremena.
slika

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 09 jan 2026, 00:14

123 VATRAAAAAA !!!!

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 09 jan 2026, 00:16

Stani bola :urnebes: :urnebes: Strasna armija :lol:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: fks74, Hajdeee i 49 gostiju.