Virtu4l je napisao/la: ↑08 jan 2026, 21:50
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑08 jan 2026, 21:40
Čišćenje akademije, dovođenje adekvatnog kadra, plus što je uradio potez za koji bi mu ja spomenik digao, a to je taraba Ayli iz kampa.
Ne bih se složio da je transfer ludilo obilježilo Mamiće, možda kroz izlazne transfere, ako na to misliš, ma da smo mi to već solidnim dijelom imali i prije nego su došli.
Ali eto, živi bili pa vidjeli.
Zaista nisam upratio sva ta dešavanja oko akademije, manje čitam vašu temu.
Mamiće je obilježilo pametno i pravovremeno djelovanje, igrač prvo donese titulu Dinamu, igra Evropu, pa onda ide na tržište (uglavnom). To je taj sistem koji su oni uspostavili i koji je bio mašina za pravljenje para. Pogledaj koliko su utakmica za Dinamo odigrali Olmo, Mandžukić, Pjaca, Modrić, Šutalo, Baturina, itd, da ne nabrajam dalje - prije nego su Dinamu donijeli ogromne novce. Mislim da su samo Gvardiol i Lovren izuzeci, ali to su bili nestvarni talenti.
Mislim da to ne može u našoj ligi, nažalost, kod nas ga moraš prodati čim se digne prašina oko njega, osim ako ne uspostaviš dominaciju u ligi gdje će igrač uvijek biti na tom nekom zadovoljavajućem nivou.
Ne zavaravajte se oko izlaznih transfera, nije to ništa spektakularno obzirom na ulaganja.

Krajnja cifra jeste velika za naše uslove, ali ulaganja su isto tako astronomska za naše uslove.
Ma raščistio je ublehe ala Hošić i još par likova, meni dovoljno da znam da su mu namjere čiste.
A i administraciju polako raščišćava, ne mogu i dalje vjerovati da će Ismir dopustiti da se ti ljudi rastjeraju, tačno ću po prvi put otkad je ovdje pomisliti da je došao pameti.
Sad smo doveli da nam juniore trenira čovjek koji je super posao radio sa kadetima Kustošije. Uveo ih u prvu ligu, i odmah iza velike trojke na tabeli završio, što je dobar poduhvat.
Pa dobro, da, većinom je to išlo na taj sistem, znaš i sam na onoj pressici kad je pričao za Oršića. Nije ga htio prodati, i donese im direktno svojim igrama titulu i mnoštvo toga.
Mislim da moramo prije svega u Europi više napraviti, da bi mogli zadržavati igrače duže. Zašto bi nekom bilo interesantno otići turistički u Rumuniju, i onda nazad na livade. Realno ybg.