Premijer liga BiH - aktuelno

Unknown19
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Unknown19 » 09 jan 2026, 14:39

LondonBlues je napisao/la:
09 jan 2026, 14:34
Al ce gadno biti kad za 3 godine skontaju da su Mamici i Mirvic napravili sebi firmu za zaradjivat a oni ocekivali trofeje. Jel moguce da stvarno niko ne primjeti da od bosanskog Reala polako ali sigurno se gradi bosanski RB Leipzig?
A ti se eto brineš za nas i teško ti pada što smo Leipzig :urnebes:

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 09 jan 2026, 14:39

jurisicduska je napisao/la:
09 jan 2026, 14:32
Zar nije Boljevic bolji od Gulija i zar nas ne treba posavjetivat kako prodat igraca ?
Zamisli da se izvuku postovi sa pocetka sezone i svrsavanja na prodaje i kupovine igraca, titule,duple… Pa je sad okej evroou izboriti? Obija vam se od glavu vec 5 godina..
Fk Željezničar.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 09 jan 2026, 14:42

Pablo11 je napisao/la:
09 jan 2026, 14:39
Zar nije Boljevic bolji od Gulija i zar nas ne treba posavjetivat kako prodat igraca ?
Zamisli da se izvuku postovi sa pocetka sezone i svrsavanja na prodaje i kupovine igraca, titule,duple… Pa je sad okej evroou izboriti? Obija vam se od glavu vec 5 godina..
Ma nećemo izvlačit postove.
Ima tajnih borbi za titulu.
Ima postali smo prijetnja.
Ima svega.

Mamić je tek došao. Mi igramo bolje. To ste vi najbolje na svojoj kozi osjetili, a Bogami i Zrinjski u Mostaru a dobismo i tog strašnog Borca kući. Polako uigrat cemo se. 3. Mjesto + 1 trofej ove godine dosta. Slijedece vidjet napast opet trofej. Pa polako. Bitni su pehari.

Nas osnovni cilj je da sačuvamo taj oreol najtrofejnijeg kluba u državi. Zrinjski prijeti da nas stigne, moramo se uozbiljiti.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 09 jan 2026, 14:45, ukupno mijenjano 1 put.

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 09 jan 2026, 14:42

Znači ako se plasiraju u prvu ligu Sarajevo će dobiti još 2 miliona KM.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 09 jan 2026, 14:44

N3R3D je napisao/la:
09 jan 2026, 14:42
Znači ako se plasiraju u prvu ligu Sarajevo će dobiti još 2 miliona KM.
Šteta bi bilo da se ne plasiraju.

LondonBlues
Kontakt:

Post Postao/la LondonBlues » 09 jan 2026, 14:45

09 jan 2026, 14:35
Al ce gadno biti kad za 3 godine skontaju da su Mamici i Mirvic napravili sebi firmu za zaradjivat a oni ocekivali trofeje. Jel moguce da stvarno niko ne primjeti da od bosanskog Reala polako ali sigurno se gradi bosanski RB Leipzig?
Samo polako :D

Najbolje se prodaje ako uz to osvajaš trofeje i relevantan si u Europi , Mamić to zna.

Ali je bitno i da igrama to izboris da ti ne poklone sudije onda i prodaš igraca.
Vidim sve razvojne ekipe redovno igraju europu i godisnje 2 trofeja osvajaju.
Necu uopce da ulazim u raspravu, samo sam podjelio svoje misljenje, a to je: Radit ce te brutalan posao transfere mlade igrace pare ce se vrtit i mislim da ce to biti prioritet a ne trofeji. Prije svega Mamic nema ljubav prema Sarajevu kao prema Dinamu, Mamicu je to sad mjesto gdje ce da zaradi pare jer se jelde **** ga i potrosilo, treba kupit Patek Debevcu pa Patek onom Patek ovom, Mirvic je vec dosta para skrsio i ovo sto vas je preuzeo mislim da mu je cilj sto vise para vratit zahvaljujuci Mamicu. Ali iskreno vidim da ste vi zadovoljni sa tim niko ne razmislja o trofeju svi razmisljaju cim imate dobrog igraca kako ga prodat odma sljedeci prijelazni rok i moze li se 1,5 ili 3m uzet.
Mozda i nije tako kako ja mislim ali vidjet cemo za 3 godine. Vidim vas sa jednim trofejom kupa u te 3 godine i sa sigurno barem 8 jakih izlaznih trasfera.
Vladari i rekorderi bh fudbala.
MO=HSKZ

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 09 jan 2026, 14:46

09 jan 2026, 14:45

Najbolje se prodaje ako uz to osvajaš trofeje i relevantan si u Europi , Mamić to zna.

Ali je bitno i da igrama to izboris da ti ne poklone sudije onda i prodaš igraca.
Necu uopce da ulazim u raspravu, samo sam podjelio svoje misljenje, a to je: Radit ce te brutalan posao transfere mlade igrace pare ce se vrtit i mislim da ce to biti prioritet a ne trofeji. Prije svega Mamic nema ljubav prema Sarajevu kao prema Dinamu, Mamicu je to sad mjesto gdje ce da zaradi pare jer se jelde **** ga i potrosilo, treba kupit Patek Debevcu pa Patek onom Patek ovom, Mirvic je vec dosta para skrsio i ovo sto vas je preuzeo mislim da mu je cilj sto vise para vratit zahvaljujuci Mamicu. Ali iskreno vidim da ste vi zadovoljni sa tim niko ne razmislja o trofeju svi razmisljaju cim imate dobrog igraca kako ga prodat odma sljedeci prijelazni rok i moze li se 1,5 ili 3m uzet.
Mozda i nije tako kako ja mislim ali vidjet cemo za 3 godine. Vidim vas sa jednim trofejom kupa u te 3 godine i sa sigurno barem 8 jakih izlaznih trasfera.
Nije da i prije Mamica nismo imali izlazne transfere.
Ma nije rasprava nikakva.
Rekao sam gore :

Ako ostanemo najtrofejniji još dugo godina to je to. To je najvažnije. Bit najtrofejniji. Zrinjski se približava i nadam se da cemo se malo uozbiljiti.

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 09 jan 2026, 14:47

A šta ako ode Guli tipa negdje za 10 miliona, šta ima Sarajevo od toga?

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 09 jan 2026, 14:52

N3R3D je napisao/la:
09 jan 2026, 14:47
A šta ako ode Guli tipa negdje za 10 miliona, šta ima Sarajevo od toga?
Procente

LondonBlues
Kontakt:

Post Postao/la LondonBlues » 09 jan 2026, 14:53

09 jan 2026, 14:46
09 jan 2026, 14:45

Nije da i prije Mamica nismo imali izlazne transfere.
Ma nije rasprava nikakva.
Rekao sam gore :

Ako ostanemo najtrofejniji još dugo godina to je to. To je najvažnije. Bit najtrofejniji. Zrinjski se približava i nadam se da cemo se malo uozbiljiti.
Imat ce te ih jos vise.
Volio bi da kroz 5 godina barem jos 3 ekipe se pridruze Sarajevu po pitanju transfera. Kakvu bi tek onda ligu imali kad i ovako smo svi ludi za njom.
Vladari i rekorderi bh fudbala.
MO=HSKZ

primussucks
Kontakt:

Post Postao/la primussucks » 09 jan 2026, 15:08

Mamic je napravio Dinamo jer je kupio talente koje mu je netko drugi skautirao i financirao ih je iz svog džepa.Uz to je znao da Ce biti prvi u ligi i mogao je sebi priuštiti da se ti talenti razvijaju bez nekog velikog ucinka na momčad.Poziv u reprezentaciju,dizanje cijene i te šeme.Da li ce navijaci Sarajeva izdrzati to da malac ne igra dobro i da to utječe na krajnju poziciju ekipe ,nisam bas siguran .Pravite i sada transfere a ne borite se za titulu.Ne pravite se da ste prezadovoljni ..

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 09 jan 2026, 15:10

primussucks je napisao/la:
09 jan 2026, 15:08
Mamic je napravio Dinamo jer je kupio talente koje mu je netko drugi skautirao i financirao ih je iz svog džepa.Uz to je znao da Ce biti prvi u ligi i mogao je sebi priuštiti da se ti talenti razvijaju bez nekog velikog ucinka na momčad.Poziv u reprezentaciju,dizanje cijene i te šeme.Da li ce navijaci Sarajeva izdrzati to da malac ne igra dobro i da to utječe na krajnju poziciju ekipe ,nisam bas siguran .Pravite i sada transfere a ne borite se za titulu.Ne pravite se da ste prezadovoljni ..
Nije loše 5 miliona KM.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 09 jan 2026, 15:11

09 jan 2026, 14:42
Pablo11 je napisao/la:
09 jan 2026, 14:39
Ma nećemo izvlačit postove.
Ima tajnih borbi za titulu.
Ima postali smo prijetnja.
Ima svega.

Mamić je tek došao. Mi igramo bolje. To ste vi najbolje na svojoj kozi osjetili, a Bogami i Zrinjski u Mostaru a dobismo i tog strašnog Borca kući. Polako uigrat cemo se. 3. Mjesto + 1 trofej ove godine dosta. Slijedece vidjet napast opet trofej. Pa polako. Bitni su pehari.

Nas osnovni cilj je da sačuvamo taj oreol najtrofejnijeg kluba u državi. Zrinjski prijeti da nas stigne, moramo se uozbiljiti.
:tokralju:
Fk Željezničar.

HercegovinaCali
Kontakt:

Post Postao/la HercegovinaCali » 09 jan 2026, 15:12

Jakov Pranjić iz Zrinjskog ide u Celje za 400k€.
Ilija Mašić ide u Cluj navodno.
U Zrinjski bi trebao doći Tomi Jurić (34godišnjak) iz FC Kopera,napadač. Zamjena za Damscana.
Na probi u Međugorju će biti dvojica :
Toma Palić (NK Dubrava) primarno lijevi bek (23 godine)
Luka Matanović (NK Jadran LP) veznjak (24 godine)

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 09 jan 2026, 15:17

Jesu li igrači Borca primili plate, zna li se nešto?

MaroonWhite1946
Kontakt:

Post Postao/la MaroonWhite1946 » 09 jan 2026, 15:19

N3R3D je napisao/la:
09 jan 2026, 15:17
Ni sudije ni igraci Borca jos uvijek, cekaju...
...sve drugo ce proci! 🇱🇻

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 09 jan 2026, 15:19

MaroonWhite1946 je napisao/la:
09 jan 2026, 15:19
N3R3D je napisao/la:
09 jan 2026, 15:17
Ni sudije ni igraci Borca jos uvijek, cekaju...
Šta li čekaju?

Unknown32

Post Postao/la Unknown32 » 09 jan 2026, 15:21

Iz ove perspektive, vjerovatno bi bilo bolje za Telalovića da je otišao u Sloveniju ili Češku, koja se pokazala kao odlična odskočna daska za mlade igrače iz BiH. U svakom slučaju razumna je odluka da se odlučio na stepenicu više u karijeri, momku želim najbolje, puno zdravlja i da ga gledamo u još boljem klubu ako Bog da. Shvatite da je ovo biznis, da je ovo posao i da ljubav prema klubu ne plaća račune, poštedite me patetike i tih navijačkih gluposti. BiH je puna onih koji su osjećaje prema nekom klubu stavljali ispred vlastitog interesa pa su ostali kratkih rukava. Uostalom, svako iole normalan i razuman će izabrati sebe i svoju porodicu ispred fudbalskog kluba.

primussucks
Kontakt:

Post Postao/la primussucks » 09 jan 2026, 15:21

N3R3D je napisao/la:
09 jan 2026, 15:10
primussucks je napisao/la:
09 jan 2026, 15:08
Nije loše 5 miliona KM.
Naravno da nije lose.Ali svi ti investitori gledaju zaradu ,ne gledaju rezultat .Pogledaj Manchester ,Milan..Njima je bitan profit.Mamic Ce im dobro ponovi svojim vezama i znanjem kako igracima dizati cijene.Garantiram da Ce prvi igraci iz lige koji Ce biti pozvani u reprezentaciju biti iz Sarajeva..

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 09 jan 2026, 15:22

Virtu4l je napisao/la:
09 jan 2026, 10:53
NoProfit je napisao/la:
08 jan 2026, 23:52
Objasni mi onda ovo pošto nisam najpametniji. Dva posta, priča o jednom te istom periodu, razmak između postova sat vremena.
slika
Veoma jasno svakome ko ima dvije čiste u glavi. Ono malo što se osvojilo, osvojilo se zahvaljujući savezu, petljanjem (Ibraković i Selimović), a suštinski klub nije napredovao ni milimetar, što najbolje dokazuje era Ismira Mirvića. Odnos ulog - povrat.

Sad ćeš ti da nastaviš sa šizo-replikama, vadićeš iz konteksta, biti naporan, proglašavati neke pobjede, itd, i sl., a u suštini si plitak, zato mi nisi zanimljiv.
Malo se osvojilo, samo sedam trofeja. :kafa:
Vidim da nisam zanimljiv, zato i braniš neodbranjivo i sam jedeš svoja ****. Prijatno :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Combattente87, haklamas, laszlo, Venom i 19 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []