Premijer liga BiH - aktuelno

12345678922
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la 12345678922 » 11 jan 2026, 00:13

jurisicduska je napisao/la:
10 jan 2026, 22:57
Pa je li vi stvarno mislite da sudije na njihovim i utakmicama rivala besplatno sude u njihovu korist. Da delegati pisu ili ne pisu kazne za orgijanje besplatno ? Da se utakmice i raspored stima kako hoce besplatno ? Da se klubovi iz RSa uz par hrvatskih sklanjaju onako. Sve to kosta. Valja to sve platiti da Borac izgleda dobro.

I onda nemo kaže mi imamo najveci budžet. Potrošili ljudi 20 miliona i duzni 10.
E svaka cast

Bakcil
Kontakt:

Post Postao/la Bakcil » 11 jan 2026, 00:15

Borac nakon zeljescara dobio najvise para od drzave i saveza i opet se guse u dugovima.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 11 jan 2026, 00:17

Znaci borac ode lagano u historiju, dobro dugo su i trajali.

Nevjerovatno je da su za manje od godinu spickali 15mil od uefe. Doduse mile uzeo sebi.

DinGospo21
Kontakt:

Post Postao/la DinGospo21 » 11 jan 2026, 00:17

rishovski je napisao/la:
10 jan 2026, 23:56
DinGospo21 je napisao/la:
10 jan 2026, 23:39
rishovski je napisao/la:
10 jan 2026, 23:25

Samo je bitno igrati Europu i ugurat igrača na reprezentativni spisak... Odmah su tu i mušterije.
A ovako šutat loptu samo po našoj premijer ligi,300 d0 500k eura i turski spor,eventualno HNL...
Jeste, kao Torpedo koje je redovno u grupama bilo kojeg Uefinog takmičenja, i daje reprezentativce kao na traci, ne zna se koji je bolji. To je onaj seljački mentalitet, u BiH je već dovoljno u svakoj branši preko mog, tvog, do pozicije. Ljudi nikako da shvate da u ovoj ligi nema kvalitete, ne za reprezentaciju BiH, nego za bilo koji iole ozbilji klub u Evropi.
Jedan ce se potrefit da ce imati kvalitet...ali ti je formula uvijek ista,europa ili reprezentacija.. A Sarajevo kakvo god da je u Europi uvijek ce uzeti vece pare od svih ostalih u ligi,jednostavno ih drugacije gledaju nego Borac,Zrinjski,Želju,Velež...
Ahhahahaahhaah, joj vi stvarno ste komedija. Evropa i reprezentacija, bukvalno ni jedno ni drugo nije potrebno ako je cilj transfer igrača, viđeno već milion puta.

DinGospo21
Kontakt:

Post Postao/la DinGospo21 » 11 jan 2026, 00:20

10 jan 2026, 23:57
Desilo vam se isto sto vam se i dan danas desava. Došao bolji klub ponudio ljudima bolje uslove, dao im vise para ali lakše je krivit sve osim samog sebe. Eto i Lagumdžiju UDBA u Zrinjski natjerala a Eric rekao ne. I kao i danas prosipaju vam suplje price a vi u to vjerujete. Svako ide gdje mu je bolje. I tad kao i danas vam je bilo teško priznat da idu u bolji klub i naravno problem, valja objasnit i onda stvorite imaginarnog neprijatelja.
De se sam ošamari, kad ja ne mogu, svega ti.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 jan 2026, 00:21

“Mi kao klub u prošlim godinama smo imali podršku od države, s njima smo u komunikaciji i pregovorima i nadamo se da ćemo i tu dobiti pomoć kao i u prošlim godinama”.
Od koje tacno drzave su dobijali pomoc?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 11 jan 2026, 00:23

10 jan 2026, 23:57
Desilo vam se isto sto vam se i dan danas desava. Došao bolji klub ponudio ljudima bolje uslove, dao im vise para ali lakše je krivit sve osim samog sebe. Eto i Lagumdžiju UDBA u Zrinjski natjerala a Eric rekao ne. I kao i danas prosipaju vam suplje price a vi u to vjerujete. Svako ide gdje mu je bolje. I tad kao i danas vam je bilo teško priznat da idu u bolji klub i naravno problem, valja objasnit i onda stvorite imaginarnog neprijatelja.
Pa to svi znamo, trenutno uređenija ekipa i logicno da je otisao. Niko to ne spori.
Fk Željezničar.

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 11 jan 2026, 00:26

E ako bi trebali plakat zbog boljevica i lagumdzije, bolje bi nam bilo da se ugasimo. Nidje veze, bili korektni, otisli, hvala, prijatno.
Sad ae pravi od njih neki mega igraci, sto realno nisu. Apsolutno nisu nezamjenjivi. Bice bolji ;)

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 11 jan 2026, 00:26

Borac bez pomoci Vlade RS bi bio raspad sistema. Dugorocno taj klub nema nikakvu perspektivu. Radim sa Banjalucanima vec skoro 10 godina, tamo je svim Srbima na prvom mjestu Zvezda ili pak Partizan. Navijaci Borca imaju pjesmu "Ti si nasa prva ljubav.." (gdje aludiraju na Borac), ali realno 90% Srba u Banjaluci su navijali prvo za Zvezdu ili Partizan, pa tek kao tinejdzeri skontali da je ipak logicnije da prate svoj lokalni klub.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 11 jan 2026, 00:43

zeljodogroba je napisao/la:
11 jan 2026, 00:26
E ako bi trebali plakat zbog boljevica i lagumdzije, bolje bi nam bilo da se ugasimo. Nidje veze, bili korektni, otisli, hvala, prijatno.
Sad ae pravi od njih neki mega igraci, sto realno nisu. Apsolutno nisu nezamjenjivi. Bice bolji ;)
Kazu Franko Andrijasevic nova desetka.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 11 jan 2026, 00:52

11 jan 2026, 00:09
rishovski je napisao/la:
10 jan 2026, 23:45
10 jan 2026, 23:31

U tome i jest problem, što je vama to nebitno. Kako će biti isto igrati u Interu i drugoj ligi Turske, al haj kakve veze ima, uzelo se love, to najbolje. To što se najjači klubovi Evropi prosto ne interesuju za ovu ligu, što skauti tih klubova ne dolaze na naše stadione, haj kakve to veze ima, prodao se neki gruzijac u segundu. Dok sam druge strane na utakmicama Slaven Belupa redovno su skauti iz Barcelone, Marseja, Benfice, itd, jedan Slaven Belupo je zanimljiv, tim klubovima, ali nije klubovima iz BiH.
Pa logično je da će dolaziti gledati klubove sa prostora iz kojeg je Dinamo godinama crpio igrače i uzimao im milione... I onda su skontali bolje poslati skaute po Hrvatskoj i platiti 500k ili 1 milion,nego za 2 godine dati 10 miliona ili vise Dinamu.
Za takav status lige zaslužan je Dinamo sa konstantnim igranjem u Europi i guranjem igrača u reprezentaciju za vrijeme Mamića,sad vec puno teze ide,koliko god da je Mamić kriminalac ipak zna bolje posao od svih ostalih.
Rijeka i Osijek znaju prodati za 2,3 miliona,Hajduk je kao i naši,daj šta daš...
I Rijeka i Hajduk i Dinamo su igrali i prije grupne faze, za razliku od nekih klubova kojima je domet drugo pretkolo maks treće u Kl. Rijeka ima Fruka, koji nije prešao u Dinamo, koji je u reprezentaciji, koji će uskoro otići za 15-17 mil u ligi petice, ponavljam Rijeka. Hajduk koji ne igra Evropu nikako, opet proda igrača u ekipu koju Sarajevo samo može sanjati. Luka Vušković je jedan od najboljih mladih igrača na svijetu, a nije iz Dinama, u reprezentaciji jedva dva nastupa skupio. Onda su prodali Prpića u Porto, koji ne igra u reprezentaciji, ali su dobili 4.5 mil.
Pa o tome sam ti vec govorio zasto kupuju po Hrvatskoj,zahvaljujući Dinamu,jer se svi nadaju novom Luki,Gvardiolu,Mandžukiću i gledaju da ih dobiju jeftinije.. Jer čim pređe u Dinamo automatski je skuplji,ovako ga uzmes od Hajduka ili Rijeke i platis 5 umjesto 15 miliona koliko bi taj isti igrač vrijedio u Dinamu.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 11 jan 2026, 00:55

11 jan 2026, 00:17
rishovski je napisao/la:
10 jan 2026, 23:39

Jeste, kao Torpedo koje je redovno u grupama bilo kojeg Uefinog takmičenja, i daje reprezentativce kao na traci, ne zna se koji je bolji. To je onaj seljački mentalitet, u BiH je već dovoljno u svakoj branši preko mog, tvog, do pozicije. Ljudi nikako da shvate da u ovoj ligi nema kvalitete, ne za reprezentaciju BiH, nego za bilo koji iole ozbilji klub u Evropi.
Jedan ce se potrefit da ce imati kvalitet...ali ti je formula uvijek ista,europa ili reprezentacija.. A Sarajevo kakvo god da je u Europi uvijek ce uzeti vece pare od svih ostalih u ligi,jednostavno ih drugacije gledaju nego Borac,Zrinjski,Želju,Velež...
Ahhahahaahhaah, joj vi stvarno ste komedija. Evropa i reprezentacija, bukvalno ni jedno ni drugo nije potrebno ako je cilj transfer igrača, viđeno već milion puta.
Kad nije bitno kojeg je to Željo igrača prodao za 1 milion eura a da je domaći igrač? A prodavao je uvijek najbolje,od Štilića,Hadžiahmetović,Bajića,Zolotića..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

nofearhz
Kontakt:

Post Postao/la nofearhz » 11 jan 2026, 01:04

📢 OBAVIJEST

Otvorena je nova tema „Navijački izvještaji – Bosna i Hercegovina“ i tema je zvanično počela sa radom.

Pozivaju se svi članovi da učestvuju objavama objektivnih navijačkih izvještaja sa utakmica u BiH – atmosfera, tribine, koreografije, gostovanja i organizacija navijanja.

Molimo sve da se strogo pridržavaju pravila teme (bez vrijeđanja, provokacija i nasilja), kako bi diskusija ostala kvalitetna i informativna.

Dobrodošli su svi koji žele doprinijeti na korektan način. ⚽🔥
Investitor

Moji projekti :

- BH Ultras Alijansa
- Tema navijacki izvjestaji

DinGospo21
Kontakt:

Post Postao/la DinGospo21 » 11 jan 2026, 01:41

rishovski je napisao/la:
11 jan 2026, 00:55
11 jan 2026, 00:17
rishovski je napisao/la:

Kad nije bitno kojeg je to Željo igrača prodao za 1 milion eura a da je domaći igrač? A prodavao je uvijek najbolje,od Štilića,Hadžiahmetović,Bajića,Zolotića..
Kad si ti igrači igrali sa Željom Evropu, osim kvalifikacija? Kad je Amir otišao u Tursku nije ni bio u reprezentaciji, pa su ga opet prodali. Zolotić isto u Belgiju, Štilića prodali u Poljsku poslije izuzetno lošeg perioda za klub, jer je Štilić klasa pa je otišao. Amir ima 32 nastupa trenutno za reprezentaciju kad si ga prodavali imao je nula, kao i Bajić.

DinGospo21
Kontakt:

Post Postao/la DinGospo21 » 11 jan 2026, 01:56

rishovski je napisao/la:
11 jan 2026, 00:52
11 jan 2026, 00:09
rishovski je napisao/la:
10 jan 2026, 23:45

Pa logično je da će dolaziti gledati klubove sa prostora iz kojeg je Dinamo godinama crpio igrače i uzimao im milione... I onda su skontali bolje poslati skaute po Hrvatskoj i platiti 500k ili 1 milion,nego za 2 godine dati 10 miliona ili vise Dinamu.
Za takav status lige zaslužan je Dinamo sa konstantnim igranjem u Europi i guranjem igrača u reprezentaciju za vrijeme Mamića,sad vec puno teze ide,koliko god da je Mamić kriminalac ipak zna bolje posao od svih ostalih.
Rijeka i Osijek znaju prodati za 2,3 miliona,Hajduk je kao i naši,daj šta daš...
I Rijeka i Hajduk i Dinamo su igrali i prije grupne faze, za razliku od nekih klubova kojima je domet drugo pretkolo maks treće u Kl. Rijeka ima Fruka, koji nije prešao u Dinamo, koji je u reprezentaciji, koji će uskoro otići za 15-17 mil u ligi petice, ponavljam Rijeka. Hajduk koji ne igra Evropu nikako, opet proda igrača u ekipu koju Sarajevo samo može sanjati. Luka Vušković je jedan od najboljih mladih igrača na svijetu, a nije iz Dinama, u reprezentaciji jedva dva nastupa skupio. Onda su prodali Prpića u Porto, koji ne igra u reprezentaciji, ali su dobili 4.5 mil.
Pa o tome sam ti vec govorio zasto kupuju po Hrvatskoj,zahvaljujući Dinamu,jer se svi nadaju novom Luki,Gvardiolu,Mandžukiću i gledaju da ih dobiju jeftinije.. Jer čim pređe u Dinamo automatski je skuplji,ovako ga uzmes od Hajduka ili Rijeke i platis 5 umjesto 15 miliona koliko bi taj isti igrač vrijedio u Dinamu.
To veze sa životom nema. Fruk donio titulu Rijeci, čovjek u reprezentaciji, igra Evropske utakmice, i sad će neko ga kupiti za vjerovatno isti novac koji je Dinamo prodao Baturinu ili približan, potrošiti ozbiljan novac jer je Dinamo prije osvajao titule i prodavao igrače. Ako je igrač klasa on će i u Hajduku i u Rijeci biti klasa, to nema nikakve veze gdje on igra. Nije Tottenham platio skoro 20mil Hajduku bezveze za igrača.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 11 jan 2026, 08:00

MostarNeretva je napisao/la:
10 jan 2026, 17:32
svrakino1921 je napisao/la:
09 jan 2026, 18:59
Ovo se rijetko viđa: Snijeg prekrio stadion Veleža

slika

Ovdje bi negi gedzo na Grbavici direktno iz kafane angazovao tesku masineriju i pravio krugove po terenu cisteci snijeg. Poslje report sefu isto nekom gedzi na Grbavici , sefe ocistio sam snijeg mozemo trenirati.

U pravu si
Haos su napravili jednom sa teškom mašinerijom pa smo igrali utakmicu sa F.K Sloboda TZ

Nego Vi morate našto uraditi sa ovim snijegom
Ne znam koji je omjer trave i plastike al ode trava pod ovim snijegom
Trebali ste zaštititi teren ili grijače upaliti al eto ko je znao da ce snijeg pasti u Mostaru

IZNENADIO VAS SNIJEG što me ljuti jer je Arena Rođeni napravljena i od mog uplacivanja poreza FBiH - DA i ja sam poreski obveznik
Arena Rođeni je i moj stadion zato se malo uozbiljite pratite vremensku prognozu i čuvajte Arenu koju smo Vam svi mi dali

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 11 jan 2026, 09:03

DamirT je napisao/la:
11 jan 2026, 00:21
“Mi kao klub u prošlim godinama smo imali podršku od države, s njima smo u komunikaciji i pregovorima i nadamo se da ćemo i tu dobiti pomoć kao i u prošlim godinama”.
Kosovo

LondonBlues
Kontakt:

Post Postao/la LondonBlues » 11 jan 2026, 09:42

11 jan 2026, 08:00
MostarNeretva je napisao/la:
10 jan 2026, 17:32
09 jan 2026, 18:59
Ovo se rijetko viđa: Snijeg prekrio stadion Veleža

slika

Ovdje bi negi gedzo na Grbavici direktno iz kafane angazovao tesku masineriju i pravio krugove po terenu cisteci snijeg. Poslje report sefu isto nekom gedzi na Grbavici , sefe ocistio sam snijeg mozemo trenirati.

U pravu si
Haos su napravili jednom sa teškom mašinerijom pa smo igrali utakmicu sa F.K Sloboda TZ

Nego Vi morate našto uraditi sa ovim snijegom
Ne znam koji je omjer trave i plastike al ode trava pod ovim snijegom
Trebali ste zaštititi teren ili grijače upaliti al eto ko je znao da ce snijeg pasti u Mostaru

IZNENADIO VAS SNIJEG što me ljuti jer je Arena Rođeni napravljena i od mog uplacivanja poreza FBiH - DA i ja sam poreski obveznik
Arena Rođeni je i moj stadion zato se malo uozbiljite pratite vremensku prognozu i čuvajte Arenu koju smo Vam svi mi dali
Zastitili su bili, samo zastita nije dugo trajala, jer su, istim onim dronom sa kojim su posipali kiselinu na teren, susjedi iz Mostara naletili i odvukli zastitu.
Ponosna moja je zemlja Hercegovina,
hrvatska gruda nam sveta već tisuć’ ljeta,
Ne dam te nikom’ majko, Hercegovino,
Neretvu, sunce i smokve, kamen i vino.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 11 jan 2026, 09:46

DamirT je napisao/la:
11 jan 2026, 00:21
Treba im dati kurcinu. Kad je srbovati onda je er es drzava, kad treba para onda je bosna drzava. Familiju im cetnicku jebbem, krepali.
1946-1987

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: johntravolta123, Lecler i 22 gosta.