Premijer liga BiH - aktuelno
- LondonBlues
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Na sta ste spali raja iz Vrapcica vas trola hahahahahah
Ponosna moja je zemlja Hercegovina,
hrvatska gruda nam sveta već tisuć’ ljeta,
Ne dam te nikom’ majko, Hercegovino,
Neretvu, sunce i smokve, kamen i vino.
-
IMResurrected
- Kontakt:
Itekako neozbiljno. Ispada upravo ovako kako je @Threeplanetrees napisao. Ruku na srce, nije da se Lagumdzija nesto isticao, mozda ga nisu ni htjeli zadrzati, ali meni je on interesantan igrac.N3R3D je napisao/la: ↑12 jan 2026, 12:40Shvatam to, ali je neozbiljno tako... Igrač ti odigra dobru sezonu, neko mu ponudi 3 puta bolje uslove i on ode, džaba usmeni dogovor.IMResurrected je napisao/la: ↑12 jan 2026, 12:35Igrac se potpise na amaterski ugovor da se izbjegne placanje naknada za treniranje. Koliko se sjecam, do 23. godine se to mora platiti. Kad napuni 23, onda se potpise profesionalni i naknada se tada ne mora platiti. Mozda grijesim, ali tako nekako ide to pravilo. Vjerovatno su oni imali neki usmeni dogovor s Lagumdzijom do 2027, ali profesionalni ugovor nisu.
Ovo sam ovdje napisao kad su ga doveli:
Vidjecemo ga u Zrinjskom. Uopste me ne bi cudilo da proigra.IMResurrected je napisao/la: ↑17 jan 2025, 16:58Nemojte se iznenaditi ako od svih igraca koje su doveli, pa mozda i u cijelom veznom redu, najvise pokaze Dan Lagumdzija. Ne znam kako je promakao Zrinjskom, Borcu i Sarajevu, da ga dovedu pa makar negdje bio na posudbi.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Pravi primjer vecine navijaca FKS, al i ovih nesretnika njihovih poltrona iz Opina
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Previše se sprda Željezničar.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Raspisali se o Lagumdziji k'o da je Rodri, a okretniji @Balorda od njega. Tog momka je neko na vakat trebao preusmjeriti na, recimo, odbojku ili rukomet. Tu bi se puno bolje snasao zbog svoje visine i konstitucije.
- LondonBlues
- Kontakt:
Moje misljenje je da ste ga ugusili na pogresnoj poziciji gdje njegove kvalitete nisu mogle doci do izrazaja.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Ma hajde to pozicija, nego ne mogu da vjerujem da su amaterski ugovor potpisali, a objavili da je ugovor do 2027.LondonBlues je napisao/la: ↑12 jan 2026, 13:13Moje misljenje je da ste ga ugusili na pogresnoj poziciji gdje njegove kvalitete nisu mogle doci do izrazaja.
Kako mislis? Igrao je na svojoj prirodnoj poziciji (DM) skoro sve utakmice. Mozda je jednu uskocio na stopera, ali nisam siguran ni to.LondonBlues je napisao/la: ↑12 jan 2026, 13:13Moje misljenje je da ste ga ugusili na pogresnoj poziciji gdje njegove kvalitete nisu mogle doci do izrazaja.
- LondonBlues
- Kontakt:
Mislim da ste od njega ocekivali previse naprijed u trenutcima kad ste suspendirali Krpica i kad se Sosic ozlijedio, igrali ste bez klasicnog napadaca, i cesto je u napadima dolazio u vrh igrati kao drugi/treci napadac. Po meni vec sam pisao igrac profilom slican Savicu u Zrinjskom ali bolji u pas igri, voli se otkrivat trazit prostor, voli duele, rastrcan, mlad. Naprijed nije tehnicki sposoban dovoljno i zato je kod vas izgledo ko drvo panj.Bumbaclat je napisao/la: ↑12 jan 2026, 13:17Kako mislis? Igrao je na svojoj prirodnoj poziciji (DM) skoro sve utakmice. Mozda je jednu uskocio na stopera, ali nisam siguran ni to.LondonBlues je napisao/la: ↑12 jan 2026, 13:13Moje misljenje je da ste ga ugusili na pogresnoj poziciji gdje njegove kvalitete nisu mogle doci do izrazaja.
Edit: kad vec spomenem Savica i Stimac je njega u par utakmica pokuso koristit da kreira napad i da stoji na vrh 16 al on tu kad primi loptu on ne zna kud sa njom nema te tehnicke sposobnosti da napravi nesto tu on moze samo dodat prvom igracu do sebe.
Nemoj tako o najboljem igracu PLBIH i dosad neviđenom gubitku za Zelju
Rukomet je taman sport za njega.
Meni je bilo drago kad smo ga doveli, ali nije se pokazao. Par solidnih utakmica, nista specijalno.LondonBlues je napisao/la: ↑12 jan 2026, 13:28Mislim da ste od njega ocekivali previse naprijed u trenutcima kad ste suspendirali Krpica i kad se Sosic ozlijedio, igrali ste bez klasicnog napadaca, i cesto je u napadima dolazio u vrh igrati kao drugi/treci napadac. Po meni vec sam pisao igrac profilom slican Savicu u Zrinjskom ali bolji u pas igri, voli se otkrivat trazit prostor, voli duele, rastrcan, mlad. Naprijed nije tehnicki sposoban dovoljno i zato je kod vas izgledo ko drvo panj.Bumbaclat je napisao/la: ↑12 jan 2026, 13:17Kako mislis? Igrao je na svojoj prirodnoj poziciji (DM) skoro sve utakmice. Mozda je jednu uskocio na stopera, ali nisam siguran ni to.LondonBlues je napisao/la: ↑12 jan 2026, 13:13
Moje misljenje je da ste ga ugusili na pogresnoj poziciji gdje njegove kvalitete nisu mogle doci do izrazaja.
Edit: kad vec spomenem Savica i Stimac je njega u par utakmica pokuso koristit da kreira napad i da stoji na vrh 16 al on tu kad primi loptu on ne zna kud sa njom nema te tehnicke sposobnosti da napravi nesto tu on moze samo dodat prvom igracu do sebe.
Najveci mu je kvalitet sto je visok i jak. Moze kupiti druge lopte, valjati kod prekida, krakat je, ali jednostavno je previse trom i spor za veznog igraca, a ofanzivno potpuno bezopasan jer mu je tehnika prosjecna u najboljem slucaju.
Ne znam koliko ce pomoci da mu se trazi nova pozicija. Uporedi njega sa Surdanovicem npr., razlika je nebo i zemlja. Iskreno, ne znam sta ce vam i mislim da necete biti odusevljeni, ali nek mu je sa srecom.
Mala je razlika izmedju ugovor i dogovor
Ma kakav Lagumdžija, lik teška frula, pravi potez kluba što odlaze Boljević i Lagumdžija. I jedan i drugi su drama lijeni, odigraju jednu dobru, i onda ih nema 5 utakmica.
- LondonBlues
- Kontakt:
Sto se tice opcenito pojacanja mislim da svi navijaci tu grijesimo jer nas kupi ime ili karijera od prije 2-3-5 godina pa imamo prevelika ocekivanja i kad odigraju okej nama je malo jer smo ocekivali jos vise.. Realno je da je imo ugovor kakav je imo, da ti vec na otvaranju od 7.2. Do 7.3 imas 9 utakmica, aktivan si na 3 fronta igrac koji je vec u Gosku pokazao da ima potencijala mislim da je zbog ugovora i cijele situacije ovo bila super prilika koju je uprava iskoristila pa cemo vidit oce li na dobro ili na lose izaci.Bumbaclat je napisao/la: ↑12 jan 2026, 13:33Meni je bilo drago kad smo ga doveli, ali nije se pokazao. Par solidnih utakmica, nista specijalno.LondonBlues je napisao/la: ↑12 jan 2026, 13:28Mislim da ste od njega ocekivali previse naprijed u trenutcima kad ste suspendirali Krpica i kad se Sosic ozlijedio, igrali ste bez klasicnog napadaca, i cesto je u napadima dolazio u vrh igrati kao drugi/treci napadac. Po meni vec sam pisao igrac profilom slican Savicu u Zrinjskom ali bolji u pas igri, voli se otkrivat trazit prostor, voli duele, rastrcan, mlad. Naprijed nije tehnicki sposoban dovoljno i zato je kod vas izgledo ko drvo panj.
Najveci mu je kvalitet sto je visok i jak. Moze kupiti druge lopte, valjati kod prekida, krakat je, ali jednostavno je previse trom i spor za veznog igraca, a ofanzivno potpuno bezopasan jer mu je tehnika prosjecna u najboljem slucaju.
Ne znam koliko ce pomoci da mu se trazi nova pozicija. Uporedi njega sa Surdanovicem npr., razlika je nebo i zemlja. Iskreno, ne znam sta ce vam i mislim da necete biti odusevljeni, ali nek mu je sa srecom.
Nemojte ih više zajebavati. Kad im Džeko sad dođe, sjebaće se nacija.
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 12 jan 2026, 15:57, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Starovlah će najkasnije ostati do ljeta na ovoj funkciji, a onda će Plavi dobiti novog šefa škole.
Kada su treneri u pitanju, na čelu pionira koji nastupaju u Omladinskoj Premijer ligi BiH ostaje mladi Aldin Kametović. Kametović je pravo osvježenje, što govori i rezultati. Pioniri Željezničara su na drugom mjestu sa pet bodova zaostatka za liderom Sarajevom i sve je otvoreno u borbi za titulu.
Na Grbavici odavno ne pamte da je jedna selekcija borila se za prvo mjesto

Kada su treneri u pitanju, na čelu pionira koji nastupaju u Omladinskoj Premijer ligi BiH ostaje mladi Aldin Kametović. Kametović je pravo osvježenje, što govori i rezultati. Pioniri Željezničara su na drugom mjestu sa pet bodova zaostatka za liderom Sarajevom i sve je otvoreno u borbi za titulu.
Na Grbavici odavno ne pamte da je jedna selekcija borila se za prvo mjesto
-
Hordas1990
- Kontakt:
Steta Nodi sto novinari nisu obazrivi kao ti. Oni vec objavili ime.
Inace, respect za skauting. Nadam se da ce te ubrzo angarzovati neki klub znas znanje. Ima li iko interesantan u u6 selekcijama?
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], riki46, rimljanin90, Tuce11, tutankamon1905, Zigazaga i 47 gostiju.