Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
“Djeca iz FKS bi trčala u želju jer Džeko igra tamo”
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Nije on nikakav investitor vec strateski partner koji se zastitio ko panda. Nema tu velikog hajramobih je napisao/la: ↑13 jan 2026, 10:25nikad nisam vidio ljude sa manjim dodirom sa realnoscu od strumfova... iskreno vam zelim da bar malo uspije ovo sa ovim "investitorom", inace vas ceka sudbina Celika... trebali ste odavno, ali eto Familija i njihove veze nisu dopustile, uvijek bi se naslo nesto da vas iscupa iz govana.NoDi80 je napisao/la: ↑12 jan 2026, 23:01Bio bi pun stadion s kim god igrali, treninzi takodjer
Svako pitarsko dijete bi trcalo na Grbavicu, one sfk zene bi napustile klub da se slikaju sa Amrom
Ljudi koji ne navijaju za Zelju iz Zenice, Tuzle, Mostara bi dolazili na utakmice Zelje
Imamo investitora, jos nam fali Dzeko da napravimo veliki iskorak
Svakako smo broj jedan po navijacima i tako tim stvarima, a sa investitorom i Dzekom samo nebo je granica za Zelju
Zadnja izmjena: Mostarska, dana/u 13 jan 2026, 11:07, ukupno mijenjano 3 puta.
Jeste al od 330 golova Van Nisterloy je zabio 100 u Nizozemsskoj ligi koja nije liga petice, a Dzeko zabio 310 samo u ligi peticeLondonBlues je napisao/la: ↑13 jan 2026, 09:13Nodi brate kad vec tako pises onda ne uzimas samo broj golova europskih natjecanja. Po mom izracunu ukupno zabijenih golova i odigranih utakmica po podatcima koji su dostupni Džeko zabija 0.53 po utakmici, van Nistelrooy zabija 0.58.
Dzeko definitivno bolji u igri ledjima prema golu, povezivanje igre, asistencije,.. moglo bi se reci da je kompletnija devetka, ali van Nistelrooy je skolski primjer poachera.
Ali nije ni bitno da se o tome sad pisemo, svatko ima svoje misljenje, kako ja gledam nogomet i kako razmisljam o nogometu meni Dzeko nije u top10 napadaca.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Nadam se da je patka. To bi se kosilo sa proklamovanom strategijom kluba o ulaganju u mlade igrače. Sad ono što je provjereno, Haris Ovčina potpisuje za Velež. Ako je, u vakat, Bakir naredio da Kulašina pošaljete kod Dodika, ne znači da to rade i drugi.
- LondonBlues
- Kontakt:
Zato je Dzeko u 130utakmica u PL zabio 50 golova, van Nistelrooy u 150 zabio 96 golova. 20 utakmica razlike i 46 golova.NoDi80 je napisao/la: ↑13 jan 2026, 10:58Jeste al od 330 golova Van Nisterloy je zabio 100 u Nizozemsskoj ligi koja nije liga petice, a Dzeko zabio 310 samo u ligi peticeLondonBlues je napisao/la: ↑13 jan 2026, 09:13Nodi brate kad vec tako pises onda ne uzimas samo broj golova europskih natjecanja. Po mom izracunu ukupno zabijenih golova i odigranih utakmica po podatcima koji su dostupni Džeko zabija 0.53 po utakmici, van Nistelrooy zabija 0.58.
Dzeko definitivno bolji u igri ledjima prema golu, povezivanje igre, asistencije,.. moglo bi se reci da je kompletnija devetka, ali van Nistelrooy je skolski primjer poachera.
Ali nije ni bitno da se o tome sad pisemo, svatko ima svoje misljenje, kako ja gledam nogomet i kako razmisljam o nogometu meni Dzeko nije u top10 napadaca.
Plus Dzeko u ukupnom omjeru ima ja mislim priblizno 850 utakmica sto je 200 utakmica vise od Nistelrooya koji u 70 utakmica LŠ ima vise od 50 golova.
Ali Nodi kazem ti svatko ima svoj ukus ja da sam trener ja bi prije stavio Nistelrooya ispred Dzeke.
Ponosna moja je zemlja Hercegovina,
hrvatska gruda nam sveta već tisuć’ ljeta,
Ne dam te nikom’ majko, Hercegovino,
Neretvu, sunce i smokve, kamen i vino.
mobih je napisao/la: ↑13 jan 2026, 10:25nikad nisam vidio ljude sa manjim dodirom sa realnoscu od strumfova... iskreno vam zelim da bar malo uspije ovo sa ovim "investitorom", inace vas ceka sudbina Celika... trebali ste odavno, ali eto Familija i njihove veze nisu dopustile, uvijek bi se naslo nesto da vas iscupa iz govana.NoDi80 je napisao/la: ↑12 jan 2026, 23:01Bio bi pun stadion s kim god igrali, treninzi takodjer
Svako pitarsko dijete bi trcalo na Grbavicu, one sfk zene bi napustile klub da se slikaju sa Amrom
Ljudi koji ne navijaju za Zelju iz Zenice, Tuzle, Mostara bi dolazili na utakmice Zelje
Imamo investitora, jos nam fali Dzeko da napravimo veliki iskorak
Svakako smo broj jedan po navijacima i tako tim stvarima, a sa investitorom i Dzekom samo nebo je granica za Zelju
Fk Željezničar.
Tako je brate svako ima svoj okus i ja bih Dzeku prije RudaLondonBlues je napisao/la: ↑13 jan 2026, 11:13Zato je Dzeko u 130utakmica u PL zabio 50 golova, van Nistelrooy u 150 zabio 96 golova. 20 utakmica razlike i 46 golova.
Plus Dzeko u ukupnom omjeru ima ja mislim priblizno 850 utakmica sto je 200 utakmica vise od Nistelrooya koji u 70 utakmica LŠ ima vise od 50 golova.
Ali Nodi kazem ti svatko ima svoj ukus ja da sam trener ja bi prije stavio Nistelrooya ispred Dzeke.
Dzeko 456 golova i 183 asistencije = 639
Rud 354 gola i 75 asistencija = 429
Yugoslav First League: ⭐️
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
- LondonBlues
- Kontakt:
Tako je brate samo si izistavio da je van Nistelrooy igro 15 godina, a Dzeko evo vec 21 godinu igra. 6 godina razlike otprilike bi reko oko 200 utakmica vise od njega. Da se razumijemo ja ne pokusavam tebi Dzeku osporiti, samo kazem da bi izabro Ruda ispred njega.NoDi80 je napisao/la: ↑13 jan 2026, 11:24Tako je brate svako ima svoj okus i ja bih Dzeku prije RudaLondonBlues je napisao/la: ↑13 jan 2026, 11:13Zato je Dzeko u 130utakmica u PL zabio 50 golova, van Nistelrooy u 150 zabio 96 golova. 20 utakmica razlike i 46 golova.
Ponosna moja je zemlja Hercegovina,
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Nadam se da momak ima imalo pameti u glavi da to ne uradi . Jos godinu dana kod Ibre sa onakvim korakom moze i do repke.
Mada nista nije nemoguce.
Pa uzmi i broj godina koliko igra jedan igrac. Npr dzeko evo 21 sezonu igra od kojih je 16 mozda odlicnih sezona . Ali onda imas igraca kao van basten koji je osvojio 3 ballon dora koji je bio prestrasan igrac ali se penzionisao sa 28 godina. I onda ti manje pocnes cijeniti van bastena jer shvatis da mu je bio kratak prime. A isto mozes uzeti argument van nistelroy dosao iz real madrida sa 32 godine u hamburg i u njemackoj ligi je zabijao 0.33 gola po utakmici to jest 12 golova u 36 utakmica. A Dzeko je osvojio sa Wolfsburgom titulu i u 111 utakmica zabio je 66 golova to jest 0.6 golova po utakmici gdje je u sezoni kad su osvojili bio 2 strijelac lige iza grafitea . A sezonu nakon bio najbolji strijelac lige. Jos je kasnije bio najbolji strijelac Serie A 2016/17 inace najdefanzivnije lige u evropi . A i u Manchester City imao je 3 odlicne sezone gdje je zabijao u prosjeku po 15 golova a imao je u ekipi Aguera , Yaya tourea , balotelia i Teveza koji su isto uzimali prilike od njega i zabijali golove.LondonBlues je napisao/la: ↑13 jan 2026, 11:36Tako je brate samo si izistavio da je van Nistelrooy igro 15 godina, a Dzeko evo vec 21 godinu igra. 6 godina razlike otprilike bi reko oko 200 utakmica vise od njega. Da se razumijemo ja ne pokusavam tebi Dzeku osporiti, samo kazem da bi izabro Ruda ispred njega.NoDi80 je napisao/la: ↑13 jan 2026, 11:24Tako je brate svako ima svoj okus i ja bih Dzeku prije RudaLondonBlues je napisao/la: ↑13 jan 2026, 11:13Zato je Dzeko u 130utakmica u PL zabio 50 golova, van Nistelrooy u 150 zabio 96 golova. 20 utakmica razlike i 46 golova.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Jel opet trazi 12 milja platu, pola njemu pola menadjeru
Il je samo daj da igram
-
Hordas1990
- Kontakt:
A sta ce Borcu Milak? Ko je Milak uopste?
U21, otisao Berbic.
-
Hordas1990
- Kontakt:
Nodi, kakav je igrač Telalović?
-
rimljanin90
- Kontakt:
Ima i te, ali treba uzeti u obzir to da ne moze svako osvojiti titulu s wolfsburgom te biti najbolji strijelac evrope u tom trenutku sa graffitom.LondonBlues je napisao/la: ↑13 jan 2026, 11:36Tako je brate samo si izistavio da je van Nistelrooy igro 15 godina, a Dzeko evo vec 21 godinu igra. 6 godina razlike otprilike bi reko oko 200 utakmica vise od njega. Da se razumijemo ja ne pokusavam tebi Dzeku osporiti, samo kazem da bi izabro Ruda ispred njega.NoDi80 je napisao/la: ↑13 jan 2026, 11:24Tako je brate svako ima svoj okus i ja bih Dzeku prije RudaLondonBlues je napisao/la: ↑13 jan 2026, 11:13Zato je Dzeko u 130utakmica u PL zabio 50 golova, van Nistelrooy u 150 zabio 96 golova. 20 utakmica razlike i 46 golova.
Zanimljiv igrac, dao nam je jednom gol u Banjaluci. Ne znam koliko ima istine u tome da dolazi, nigdje osim ovdje na forumu se ne spominje, moguce da je supljak.Hordas1990 je napisao/la: ↑13 jan 2026, 12:10Pa jel fakat dobar? Ja ga se ne mogu ni sjetit.
-
IMResurrected
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: jurisicduska, Mostarska i 29 gostiju.