KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Amirutah1988
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 jan 2026, 08:15

bhsport je napisao/la:
22 jan 2026, 08:11
Amirutah1988 je napisao/la:
22 jan 2026, 07:40
Madafaka je napisao/la:
21 jan 2026, 21:29

Negativan si.

Bravo momci.
Ne ,već realan,Bosna bi izgubila utakmicu u Rumuniji da je kojim slučajem se sinoć igralo tamo,to je 100%👉
Vidi, ne znamo sta bi bilo da se igralo tamo.
Dobili smo ih i tamo i ovdje. Bolja smo ekipa i idemo dalje. Za vikend je nova utakmica, Budućnost pa Beč. Treba nam jedna pobjeda.
Ni ja nzm šta bi bilo,ali znam da su sinoć imali 2-3 igraca vise nego kad se igralo u Rumuniji i da su pružili sasvim dobar otpor.
Ko misli drugačije taj nije realan,Bosna se 90%utakmice mučila.
Eto Wienna je naš neki nivo,idemo po pobjedu tamo :kafa:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 jan 2026, 08:16

Madafaka je napisao/la:
21 jan 2026, 20:45
Ja sam jedini ovdje prije 7 dana pisao o ovim"rumunima"i govorio da će ovo biti tesko,a neki su sanjali o pobjedi u Italiji,pa i pisali o Ligi Prvaka i Eurocupu
Negativan si.

Bravo momci.
Ne ,već realan,Bosna bi izgubila utakmicu u Rumuniji da je kojim slučajem se sinoć igralo tamo,to je 100%👉
Ne bih se složio da bi izgubili.
Oni su ušli u utakmicu tako da im je u prvoj četvrtini sve ulazilo, neke trice preko ruke, nama ništa.
No, vidjelo se da smo bolja ekipa i da preokret neće doći u pitanje.
Sinoć su svi pomalo doprinijeli, eto Young koji nije ništa ubacio (nije puno ni šutao), opet neke bitne ukradene lopte, bitni skokovi, asistencije, onda Joesaar, Plummer već standardno vuče ekipu, West, čak je i Atić dobro izgledao, Halilović, Đoko...
Koševo Zapad

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 jan 2026, 08:22

Shategabri je napisao/la:
22 jan 2026, 08:16
Madafaka je napisao/la:

Negativan si.

Bravo momci.
Oni su ušli u utakmicu tako da im je u prvoj četvrtini sve ulazilo, neke trice preko ruke, nama ništa.
Sinoć su svi pomalo doprinijeli, eto Young koji nije ništa ubacio (nije puno ni šutao), opet neke bitne ukradene lopte, bitni skokovi, asistencije, onda Joesaar, Plummer već standardno vuče ekipu, West, čak je i Atić dobro izgledao, Halilović, Đoko...
Imali smo sreće,ja sam dao ovdje komentar tokom prvog poluvremena,od dva zla ne zna se koje je gore,jer po meni je bila slaba kosarka sinoć na obje strane.
Utakmica je bila teza u odnosu na onu u Rumuniji,barem meni,ali ja sam i ocekivao otpor Oradee jer se znalo da dolaze u Sarajevo na sve ili ništa.
Pohvalna su dva segmenta po meni sinoć,skokovi i za Bosnu neobično,uspješno izvedena slobodna bacanja.
Da je bilo po starom ,i da je taj segment bio na 50/60%imali bi egal utakmicu do kraja.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 22 jan 2026, 08:31

I da je Oradea pogodila još jedno slobodno i 4 trojke išlo bi se u produžetke :mrgreen:
Da je Efesu igrao Larkin dobili bi Hapoel ili da su igrali kući dobili bi Hapoel i bez Larkina, Maccabi Olympiacosa sa Walkerom ili da su igrali kući itd.

Da je Bosna umjesto gostovanja protiv euroligaša, gostovanja drugom favoritu FIBA Europe Cupa i ultra bitne utakmice protiv Mege u međuvremenu igrala protiv predzadnje ekipe rumunske lige kojoj je najbolji igrač prošle sezone igrao u Promo Donji Vakuf i koja ima jednu pobjedu od početka sezone i Cedevite bilo bi 20+ razlike za Bosnu.

Poenta je da nije, a i da jeste možda ne bi bio drugačiji ishod. Važna pobjeda, Oradea nije loša ekipa naprotiv, samim time dobra utakmica i pobjeda Bosne.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 jan 2026, 08:59

22 jan 2026, 07:46
bordobijeli je napisao/la:
21 jan 2026, 21:34
Ja sam jedini ovdje prije 7 dana pisao o ovim"rumunima"i govorio da će ovo biti tesko,a neki su sanjali o pobjedi u Italiji,pa i pisali o Ligi Prvaka i Eurocupu
Pisao si I da nemamo šanse za top 8 ABA lige . Normalno Bosna ima kvalitet za fibinu ligu prvaka , kad moze igokea igrati sto nebi mogla Bosna.
Zato što je ABA liga iz sezone u sezonu sve slabija.
Stavili Dubai i Cluj čisto da bi učinili zanimljivijim ligu jer su svjesni lošeg kvaliteta ostalih klubova,neracunajuci Partizan-Zvezdu-Olimpiju-Buducnost.
Kada Bosna muku muči u ovom takmicenju,suludno je sa ovim rosterom ciljati Ligu Prvaka ili Eurocup,jer su tamo timovi 2-3stepenice bolji od timova iz ovog takmicenja.
Što se tiče Igokee,znamo kako su prošli tamo 1:5,a hajde da mi napravimo onaj najvažniji korak,skinuti taj klub sa trona naše lige,ako mozemo😉
Nikad jača ABA nije bila . Imas 3 ekipe u euroleague 3 euro kup i većina ostalih je igrala neko fibino takmicenje. Imas timove koji imaju budžeta preko 20 miliona toliko nekad nije liga čitava vrijedila . Prvo si pisao Bosna nema šanse sad na korak kad je do top 8 pišeš kako je slaba liga . Stalno nešto osporavaš kad je Bosna u pitanju evo i sinoc piše imali sreće da je ovo bilo izgubili bi itd

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 22 jan 2026, 09:02

Po mom misljenju glavni cilj Bosne ove sezone ne treba biti ni ABA ni evropsko takmicenje,nego biti prvak BiH. Skinuti ovu vjestacku tvorevinu koju gleda 14 ljudi u prosjeku.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 jan 2026, 09:19

22 jan 2026, 08:22
22 jan 2026, 08:16

Imali smo sreće,ja sam dao ovdje komentar tokom prvog poluvremena,od dva zla ne zna se koje je gore,jer po meni je bila slaba kosarka sinoć na obje strane.
Utakmica je bila teza u odnosu na onu u Rumuniji,barem meni,ali ja sam i ocekivao otpor Oradee jer se znalo da dolaze u Sarajevo na sve ili ništa.
Pohvalna su dva segmenta po meni sinoć,skokovi i za Bosnu neobično,uspješno izvedena slobodna bacanja.
Da je bilo po starom ,i da je taj segment bio na 50/60%imali bi egal utakmicu do kraja.
Imali smo sreće kad im je ulazilo sve u 1/4?!

Vidi, mogao si primjetiti da je prvo poluvrijeme bilo na mali broj koševa.
Da, oni su došli na sve i ništa, krenuli su sa udaranjem, sudije su pustile.
Poslije smo im odgovorili i u tom segmentu, pa isjekli njihove napade i šut im je stao.

Igrala se odlična odbrana, od tajm auta na 21-7 mislim za njih, mi preuzimamo kontrolu nad utakmicom.

Rekao bih da je odlična klupa presudila. Kod njih je onaj jedan nešto ubacio s klupe, kod nas si imao Šalića, Atića, Lopeza, Joesaara...u takvom odnosu snaga pričati o sreći nema smisla.
Koševo Zapad

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 22 jan 2026, 09:20

Pisao si I da nemamo šanse za top 8 ABA lige . Normalno Bosna ima kvalitet za fibinu ligu prvaka , kad moze igokea igrati sto nebi mogla Bosna.
Stavili Dubai i Cluj čisto da bi učinili zanimljivijim ligu jer su svjesni lošeg kvaliteta ostalih klubova,neracunajuci Partizan-Zvezdu-Olimpiju-Buducnost.
Kada Bosna muku muči u ovom takmicenju,suludno je sa ovim rosterom ciljati Ligu Prvaka ili Eurocup,jer su tamo timovi 2-3stepenice bolji od timova iz ovog takmicenja.
Što se tiče Igokee,znamo kako su prošli tamo 1:5,a hajde da mi napravimo onaj najvažniji korak,skinuti taj klub sa trona naše lige,ako mozemo😉
ABA liga prosle godine bila po jačini 7 liga u Evropi, ove sezone je 5 . Kako je to slabije iz sezone u sezonu ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 jan 2026, 09:21

Ethel je napisao/la:
22 jan 2026, 08:31
I da je Oradea pogodila još jedno slobodno i 4 trojke išlo bi se u produžetke :mrgreen:
Da je Efesu igrao Larkin dobili bi Hapoel ili da su igrali kući dobili bi Hapoel i bez Larkina, Maccabi Olympiacosa sa Walkerom ili da su igrali kući itd.

Da je Bosna umjesto gostovanja protiv euroligaša, gostovanja drugom favoritu FIBA Europe Cupa i ultra bitne utakmice protiv Mege u međuvremenu igrala protiv predzadnje ekipe rumunske lige kojoj je najbolji igrač prošle sezone igrao u Promo Donji Vakuf i koja ima jednu pobjedu od početka sezone i Cedevite bilo bi 20+ razlike za Bosnu.

Poenta je da nije, a i da jeste možda ne bi bio drugačiji ishod. Važna pobjeda, Oradea nije loša ekipa naprotiv, samim time dobra utakmica i pobjeda Bosne.
Uz to je Oradea bila jača za ovu dvojicu koji nisu igrali prvu utakmicu, pa su opet uredno dobijeni.
Koševo Zapad

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 22 jan 2026, 09:57

Objektivno, ABA jeste nama interesantna sada kada nas nije bilo dugo, ali više nema nikakav značaj niti vodi bilo gdje, osim eto da budeš prvak...

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 22 jan 2026, 10:01

071 je napisao/la:
22 jan 2026, 09:57
Objektivno, ABA jeste nama interesantna sada kada nas nije bilo dugo, ali više nema nikakav značaj niti vodi bilo gdje, osim eto da budeš prvak...
Pa ne vodi nijedna liga u Evropi nigdje

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 22 jan 2026, 10:10

MElloo je napisao/la:
22 jan 2026, 10:01
071 je napisao/la:
22 jan 2026, 09:57
Pa ne vodi nijedna liga u Evropi nigdje
Pa zato se sve više i više priča oko jačanja nacionalnih prvenstava plus šta će biti sa NBA Europe... Real one godine kada je osvojio EL je godinu završio sa 20 i kusur miliona eura u minusu.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 jan 2026, 10:17

22 jan 2026, 08:59

Nikad jača ABA nije bila . Imas 3 ekipe u euroleague 3 euro kup i većina ostalih je igrala neko fibino takmicenje. Imas timove koji imaju budžeta preko 20 miliona toliko nekad nije liga čitava vrijedila . Prvo si pisao Bosna nema šanse sad na korak kad je do top 8 pišeš kako je slaba liga . Stalno nešto osporavaš kad je Bosna u pitanju evo i sinoc piše imali sreće da je ovo bilo izgubili bi itd
Te 3 euroligaške ekipe i drže ovo "takmicenje",koji timovi osim ovih par nešto više vrijede i znače,Ilirija,Krka,Split,Zadar,Borac,Studentski Centar?
Daj molim te....
Čak je Igokea,FMP i Subotica u evidentnom igrackom i rezultatskom padu

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 jan 2026, 10:22

VensanKasel je napisao/la:
22 jan 2026, 09:20

ABA liga prosle godine bila po jačini 7 liga u Evropi, ove sezone je 5 . Kako je to slabije iz sezone u sezonu ?
To je negdje 9-10 liga u Evropi,bolje su
Spanska
Italijanska
Grčka
Francuska
Njemačka
VTB liga
NBL Češka
Izraelska
Litvanska
Poljska

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 22 jan 2026, 10:30

22 jan 2026, 10:22

Spanska
Italijanska
Grčka
Francuska
Njemačka
VTB liga
NBL Češka
Izraelska
Litvanska
Poljska
:crazy:

Bolje su samo španska, francuska i turska, vjerovatno i VTB mada je nju teško procijeniti kada je izvan europskih tokova posljednjih godina. Ovo ostalo je smiješno jer nijedna od tih liga nema 3 Euroliga i 3 Eurocup ekipe, a jedino španska ima ekipe iz sredine tabele koje su jače od Igokee i Bosne. Spartak ti igra egal sa Le Mansom, Rostock gubi od mađarskih ekipa itd.

A Igokea je imala i boljh sezona u FIBA LŠ kada su prolazili u drugu grupu, to takmičenje bi bilo sasvim ok za Bosnu da ima klasičnog centra.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 jan 2026, 10:51

kovacic je napisao/la:
22 jan 2026, 10:30
22 jan 2026, 10:22

Spanska
Italijanska
Grčka
Francuska
Njemačka
VTB liga
NBL Češka
Izraelska
Litvanska
Poljska
:crazy:

Bolje su samo španska, francuska i turska, vjerovatno i VTB mada je nju teško procijeniti kada je izvan europskih tokova posljednjih godina. Ovo ostalo je smiješno jer nijedna od tih liga nema 3 Euroliga i 3 Eurocup ekipe, a jedino španska ima ekipe iz sredine tabele koje su jače od Igokee i Bosne. Spartak ti igra egal sa Le Mansom, Rostock gubi od mađarskih ekipa itd.

A Igokea je imala i boljh sezona u FIBA LŠ kada su prolazili u drugu grupu, to takmičenje bi bilo sasvim ok za Bosnu da ima klasičnog centra.
Ovo može napisati samo neko ko ne prati košarkaške lige ili ih prati površno.
Garantujem da od ovih 10 navedenih liga,ne znaš 80%klubova navesti bez gledanja u neku od aplikacija,a da ne govorim o sastavima s kojima raspolažu timovi.
Ne znam kako mi se desilo da izostavimo tursku ligu,vjerojatno zato što ne volim tu zemlju.
Da se okrenem ovim što sam naveo
Italija ima:Virtus-Milano-Veneciu-Bresu-Reggianu-Sassari i još nekolicinu klubova koji sigurno mogu pobijediti 80%timova u ABA ligi ako ne i veći postotak.
Njemacka-Bayern-Wurtzburg-Ulm-Alba-Bonn-Rostock-Bamberg sve su to kvalitetne ekipe.
Grcka-Pao-Oly-PAOK-Aris-Aek-Promitheas,Karditsas.
Vrlo vrlo dobra liga
Izraelska liga možda i najviše napreduje,ali ne bih o njima zbog rata koji su izazvali odnosno genocida,ali da imaju jake klubove to je neminovno priznati da je tako.
VTB ligu pratim vrlo dobro,CSKA-Zenit-Lokomotiv Krasnodar(za koji i navijam)-UNICS-Parma Perm-Uralmash, respektabilna liga
LITVA-Zalgiris-Rytas-Neptunas-Lietkabelis-Songaila je trener Siauliaia ,ko prati na tv-u utakmice LKL lige(SK)zna da je to vrlo kvalitetna liga.
Poljska liga također ima 4-5 vrlo dobrih ekipa i oni napreduju

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 22 jan 2026, 10:53

Ma ovaj lik trola garant je skutor neki ili cetnik. Nije realno da ovako omlazava i pljulje rezultate Bosne.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 jan 2026, 10:57

Ne možeš porediti poljsku ili češku ligu sa ABA, al nikako.
Ovamo tri euroligaša i tri eurocup ekipe, s druge strane krema Nymburk kojeg KK iz Bakua nalupa 20 razlike u CHL.
Koševo Zapad

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 22 jan 2026, 11:04

Opra frajer više
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 jan 2026, 11:05

22 jan 2026, 10:57
Ne možeš porediti poljsku ili češku ligu sa ABA, al nikako.
Ovamo tri euroligaša i tri eurocup ekipe, s druge strane krema Nymburk kojeg KK iz Bakua nalupa 20 razlike u CHL.
Češka i Poljska su negdje 9/10 liga po kvaliteti,imaju i oni dobrih timova,zbog Zvezde-Partizana-Buducnosti svakako jeste bolja liga ABA

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.