FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
66
19%
2. Borbu za Evropu
167
47%
3. Sredinu tabele
58
16%
4. Borbu za opstanak
62
18%

Ukupno glasova: 353

dubioza144
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la dubioza144 » 23 jan 2026, 12:00

Znaci sve je med i mlijeko ipak, danas ce biti objavljeni detalji ugovora, skupstina ce izglasat statut bit ce razrijeseni, imenovat ce se senat od 15 clanova i klub krece da funkcionise onako kako je zamisljeno od samog pocetka
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 23 jan 2026, 12:08

dubioza144 je napisao/la:
23 jan 2026, 12:00
Znaci sve je med i mlijeko ipak, danas ce biti objavljeni detalji ugovora, skupstina ce izglasat statut bit ce razrijeseni, imenovat ce se senat od 15 clanova i klub krece da funkcionise onako kako je zamisljeno od samog pocetka
Gdje si vidio da se detalji bilo kakvog ugovora objavljuju? Moze se samo predstaviti plan rada i organizacije. Skupstina je svoje zavrsila i izglasala sta je trebala, vec je razrijesena. Novi ljudi su u klubu i rade. Ovo ostalo, bice. To je krupan posao, ne znam kako iko ocekuje da se sve zavrsi preko noci.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 23 jan 2026, 12:13

sanjinusto je napisao/la:
23 jan 2026, 12:08
Gdje si vidio da se detalji bilo kakvog ugovora objavljuju? Moze se samo predstaviti plan rada i organizacije. Skupstina je svoje zavrsila i izglasala sta je trebala, vec je razrijesena. Novi ljudi su u klubu i rade. Ovo ostalo, bice. To je krupan posao, ne znam kako iko ocekuje da se sve zavrsi preko noci.
Odlicno :bih:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 23 jan 2026, 12:30

Srna ce doci na Zeljinu utakmicu protiv Cherkasy i treba ga pitati da nam sredin ovo krilo iz Shaktara Anton Glushchenko (21) ili nekog drugog, jer imaju cetiri pet napadaca
Bio je nedavno na Grbavici i treba iskoristi to poznanstvo dok je direktor Shakhtara
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 23 jan 2026, 12:46

Pablo11 je napisao/la:
23 jan 2026, 02:52
Pact1921 je napisao/la:
23 jan 2026, 01:58
MrkiMedo je napisao/la:
22 jan 2026, 23:38

Informacija sa plbih podforuma
Eto taj statut. Da li znamo koga pise. Da li znamo ko glasa za njega. Ako glasa skupstina je li nova ili stara . Jer ako je nova Mirvic ima vecinu pa moze izglasati kako hoce. Ili treba da bude jednoglasno . Opet ko je u toj skupstini uopce. Ko je u Senatu tom sto su najavljivali rekli su da ce biti prijatelji kluba pa kad ti dodje na kraju mesa bazdarevic koji nema veze sa klubom 40 godina . Pa dajte malo transparentnosti nije ovo Indiana Jones da otkrivamo sami detalje kako bi dosli do svetog grala. I na kraju ce biti bolje da nema mahalanja tamo mogu nas u pozadini ugasiti ako hoce pa na kraju opet za 5 do 10 godina zovi 17045 vremena se mijenjaju ideali nikad. Mislim ono svoje smo principe i ideali prodali sto je cinjenica ne mozes reci drugacije. Ismijavao si pitare sto su se prodali na kraju i ti se sam prodao .
Sta tebe briga, ti si rekao svakako da neces vise dolaziti. Prst u usi i miran si.
Pa jest onda kad bude za 5 godina ko sa celikom nek dodju navijaci da skupljaju pare. A ja sam budala opet cu se vratit i davat svoje vrijeme i zivce i pare zbog gresaka koju je napravila bivsa skupstina svojim glasanjem .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 23 jan 2026, 12:59

Kolko se radovalo i čekalo ovo ti ga dodze ko eto malo smo ko krenuli.2 nova dobra igraca i dobar trener.Opet nema napadaca to je najveci minus.Dovoljno za Evrope.Mislim da nije ali će da vidimo.Ono sto nam je najpotrebnije bilo nismo doveli i to je to.Suti i čekaj da vidimo sta će bit.

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 23 jan 2026, 13:00

Pact1921 je napisao/la:
23 jan 2026, 12:46
Pa jest onda kad bude za 5 godina ko sa celikom nek dodju navijaci da skupljaju pare. A ja sam budala opet cu se vratit i davat svoje vrijeme i zivce i pare zbog gresaka koju je napravila bivsa skupstina svojim glasanjem .
Mi smo bez investitora bili u situaciji Celika, nakon korone, samo sto srecom nismo morali kretati od kantonalne kao oni, a malo je falilo da nam se desi i gore od toga. Sto si toliko pesimistican i kako znas da je greska sto imamo strateskog partnera? Na osnovu cega?

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 23 jan 2026, 13:01

Alipasino je napisao/la:
23 jan 2026, 12:59
Kolko se radovalo i čekalo ovo ti ga dodze ko eto malo smo ko krenuli.2 nova dobra igraca i dobar trener.Opet nema napadaca to je najveci minus.Dovoljno za Evrope.Mislim da nije ali će da vidimo.Ono sto nam je najpotrebnije bilo nismo doveli i to je to.Suti i čekaj da vidimo sta će bit.
Doce napadac uskoro....

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 23 jan 2026, 13:11

Statut i Senat su izglasani na posljednjoj održanoj Skupštini koja je brojala 54 člana.... Samo je ta Skupština mogla promijeniti Statut, nisi mogao imenovati sedam delegata i onda usvajati izmjene (jer bi morali usvojiti nove izmjene po starom Statutu)... I ne vidim više smisao pisanja o ovome.....
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 23 jan 2026, 13:27

mamonelafo je napisao/la:
23 jan 2026, 13:11
Statut i Senat su izglasani na posljednjoj održanoj Skupštini koja je brojala 54 člana.... Samo je ta Skupština mogla promijeniti Statut, nisi mogao imenovati sedam delegata i onda usvajati izmjene (jer bi morali usvojiti nove izmjene po starom Statutu)... I ne vidim više smisao pisanja o ovome.....
:thumbup:

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 23 jan 2026, 13:30

Ministarstvo pravde ne bi prihvatilo novo rukovodstvo (čitaj odgovorne osobe) bez izmjene statuta. Ne znam da li je novo rukovodstvo upisano u registar, ali ako jest, onda sam siguran da je i statut promijenjen jer i njega moraju deponovati u registar.

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 23 jan 2026, 13:36

NoDi80 je napisao/la:
23 jan 2026, 12:30
Srna ce doci na Zeljinu utakmicu protiv Cherkasy i treba ga pitati da nam sredin ovo krilo iz Shaktara Anton Glushchenko (21) ili nekog drugog, jer imaju cetiri pet napadaca
Bio je nedavno na Grbavici i treba iskoristi to poznanstvo dok je direktor Shakhtara
On je bio sa Modrićem u reprezentaciji, a Modrić zna Rakitića, a Rakitić je igrao s Messijem, a Messi je igrao s Di Mariom, a Di Maria je igrao sa Ronaldom u Realu. Treba iskoristiti to poznanstvo da dovedemo Ronalda!

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 23 jan 2026, 13:43

drzgemboadislic je napisao/la:
23 jan 2026, 13:36
NoDi80 je napisao/la:
On je bio sa Modrićem u reprezentaciji, a Modrić zna Rakitića, a Rakitić je igrao s Messijem, a Messi je igrao s Di Mariom, a Di Maria je igrao sa Ronaldom u Realu. Treba iskoristiti to poznanstvo da dovedemo Ronalda!
Sad će to Lorenzo Lapore napisati, pa će naši vrli portali prenijeti.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 23 jan 2026, 13:51

Za 16.dana nam počinje prvenstvo, valjalo bi u naredna dva-tri dana probati završiti još jednu/dvije prinove da se stignu spremiti i uklopiti u ekipu do Posušja.

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 23 jan 2026, 13:54

Imamo novog advokata koji sve zna a nista ne zna.

Shex79
Kontakt:

Post Postao/la Shex79 » 23 jan 2026, 13:58

drzgemboadislic je napisao/la:
23 jan 2026, 13:36
NoDi80 je napisao/la:
A što nebi pravo Modrić odmah stupio u kontakt sa Ronaldom, lakše je da ne gubi se vrijeme :D :opaopa:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 jan 2026, 14:02

Pablo11 je napisao/la:
23 jan 2026, 11:16
bhsport je napisao/la:
23 jan 2026, 11:08
delinjo je napisao/la:
23 jan 2026, 09:46

Cini mi se d aje vec kasno,prva tekma je preblizu,jbg dosta to sporo ide za sad,mada vjerujem da nije ni lako naci dobrog igraca zimi.
Tako je. Ovi igraci ce morati iznijeti početak polusezone.
Sto se tice kolege iznad, stajali smo i u drugim tekmama plitko pa su Marin i Sedorf plivali.
Niko nije nezamjenjiv to je poenta.
Bolje ce odigrati odmoran Osmanovic nego umoran Karamarko itd itd. Imamo sirinu i trebamo je koristiti sto je zamjerka Adzemu. Doveo brdo igraca i nije im dao igrati.
Vidjet cemo Slavišu.
Do sada volio bih vidjeti
Abdulahovic
Odinaka Sedorf Karamarko Nastic
Erik Radovac
Vini Prokop Cveta
Jaganjac

Kada se Madzid vrati, Samir klupa, Prokop dole.
Efendicu vise minuta na krilu.
Drugi tim
Muftic
Trupe Mustafa Osmanovic Alic
Dragovic ?
Pejic Konings Efendic
Rakic/Krpic
Milosevic prije Radovca uvijek. Skinuti Muftica sa gola je ludilo.
U pravu si za prvo, zaboravio sam Denija.
Skinut Muftica sa gola je sevap.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 23 jan 2026, 14:03

bhsport je napisao/la:
23 jan 2026, 14:02
Pablo11 je napisao/la:
23 jan 2026, 11:16
bhsport je napisao/la:
23 jan 2026, 11:08

Tako je. Ovi igraci ce morati iznijeti početak polusezone.
Sto se tice kolege iznad, stajali smo i u drugim tekmama plitko pa su Marin i Sedorf plivali.
Niko nije nezamjenjiv to je poenta.
Bolje ce odigrati odmoran Osmanovic nego umoran Karamarko itd itd. Imamo sirinu i trebamo je koristiti sto je zamjerka Adzemu. Doveo brdo igraca i nije im dao igrati.
Vidjet cemo Slavišu.
Do sada volio bih vidjeti
Abdulahovic
Odinaka Sedorf Karamarko Nastic
Erik Radovac
Vini Prokop Cveta
Jaganjac

Kada se Madzid vrati, Samir klupa, Prokop dole.
Efendicu vise minuta na krilu.
Drugi tim
Muftic
Trupe Mustafa Osmanovic Alic
Dragovic ?
Pejic Konings Efendic
Rakic/Krpic
Milosevic prije Radovca uvijek. Skinuti Muftica sa gola je ludilo.
U pravu si za prvo, zaboravio sam Denija.
Skinut Muftica sa gola je sevap.
Ne znam cemu taj amozitet prema Mufticu, pao je u formi, jos uvijek je medju najboljim golmanima lige.
Fk Željezničar.

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 23 jan 2026, 14:17

Slazem se da bih odmorio Muftica ali ne zato sto je los,nego nemamo pojma,kakvi su ostali golmani. Ako Abudulahovic nezadovoljava ukuse,rjesis ga se i cao. Nego ovako Muftic,Muftic,Muftic...Neko je rako super da bih vise volio,Hodzica vidjeti nego nekog da ga cekamo da udje u formu.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 23 jan 2026, 14:28

Kad procitam "Stize napadac" traume imam od psihologa i Koningsa..

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Giba87 i 30 gostiju.