RodjeniiBrato je napisao/la: ↑24 jan 2026, 13:29
Herson je napisao/la: ↑24 jan 2026, 12:57
RodjeniiBrato je napisao/la: ↑24 jan 2026, 12:47
Sve je jasno, znaci necete nikad pocet renovirat taj stadion zahvaljujuci vasoj opstini centar, evo od rata pokusavate i znaci ona koči sve. Nije mi jasno kako ih ne moze stisnut nijedna uprava, jer ovo izgleda nece krenut nikad.
Neisplativo.
Za pare od kojih vi napravite ful natrikivenu tribinu, na Koševu možeš izraditi idejni projekt i udariti par stubova da natrkiješ pola istoka. Svaki građevisnki poduhvat gore košta brdo novca. Opština i politika nemaju koristi od radova i ne vide interes u tome, a ne žele stadion u potpunosti prepustiti Sarajevu. A, Sarajevo ne može samo iznijeti veće zahvate i neke velike rekonstrukcije. Prosto ko pasulj. Ne znam šta vam nije jasno u toj računici.
Ma nije to bas tako al hajd kad hoces da opravdas nesto pa se hvatas za svaku slamku, koliko kosta natkrivanje istoka? Evo samo istoka, ako je jeftinije moze i sjevera prvo? Nemaju vasi vlasnici 3 4 miliona za natkrit tribinu? Nigdje veze evo sto imaju para evo sto i transfere gurate pa uzimate lovu. Evo sad je Hasic dao u prvoj isplati 300 milja za zdenku a zaokruzio je na 1,8 miliona da ce dat. Nije moguce da vi nemate para, jednostavno bolje neka ih u dzepu odredjenih ljudi nego da ulažu.
A koga je potrebno opravdavati tu?
Ja imam zamjeram što ne razmišljaju u smjeru gradnje novog manjeg stadiona na nekoj lokaciji van grada, poželjno Ilidža. Vjerujem da se moguće upustiti u takav projekat, uz pomoć raznoraznih nivoa vlasti, saveza, uefe, sponzora itd, pa makar se gradio i 20 godina. Koševo je oronuo i propao stadion u svakom smislu. Ako si ikad bio gore, sve ti je jasno. Ako i nekad natkriju istok, imat ćeš stari, oronuli stadion sa natkrivenom tribinom. Ništa se suštinski neće promijeniti. Stadion nije u vlasništvu kluba i ne možeš mimo politike raditi bilo šta gore. Ko će svoj novac bacati na nešto što nije tvoje 1/1?