To bi bilo mozda istina da se krenulo sa mnogo skromnijim budzetom sto se i ocekivalo.Medjutim kad ti imas budzet oko 5m, sto je vise od vecine aba liga timova,kad imas lovu da dovodis Plummera Younga Sheparda koji su ozbiljni igraci igrali na oztbiljnom nivou onda se apetiti mjenjaju.Samozdravlje je napisao/la: ↑24 jan 2026, 14:19Meni je ovo prebrzo. Neki od vas bi htjeli "hljeba nad pogacom". Odziv navijaca je blago receno skroman, ali ima i opravdanih
razloga. Po meni ulazak u QF FIBA i aBd top 8 u ABA je rezultat koji se mogao ocekivati tek naredne sezone. Zahvaljujuci odnosu
igraca, treneru i iskreno 3-4 utakmice uz sportsku srecu, smo tu gdje jesmo. Masallah![]()
Titula BiH ne bi trebala biti mjerilo uspjesne sezone. Sezona je vec sad uspjesna, pogotovo ako se ostvari top8 ABA1 lige.
Trebaju nam mladi talenti iz BiH, da se kroz sljedecu sezonu prikljuce prvom timu, ponajvise na treningu i nekim minutama.
Bez ovoga ideja KK Bosna je samo polovicno uspjela. Govorim o naredne 1-2-3... sezone. ABd da potraje.![]()
Najjace pojacanje KK Bosna je povratak u SKENDERIJU.![]()
![]()
KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Je li **** moguće da neko priziva Adina Vrabca i traži mu mjesto u rosteru koji je nadomak TOP 8 aba lige?
ZELJEZNICAR 1921!
-
Amirutah1988
- Kontakt:
A mene ne treba shvatiti koji sam podjednako izgubio ili čak više,ne želim da pričam o tim stvarima,ali i kod mene je mračan period u tom periodu itekako i nikad neću zaboraviti,oprostiti.Samozdravlje je napisao/la: ↑24 jan 2026, 15:02Polahko mladicu. Ljude poput @Rule-hz, treba shvatiti, ja mu vjerujem da je kroz to prosao. Nedao Bog nikom. Naravno uvijek postoji ?? No, ako je istina, apsolutno ga shvatam. Nije momak ni jednom rjecju rekao nista protiv Lazica.Amirutah1988 je napisao/la: ↑23 jan 2026, 13:18Igokea genocidna tvorevina a dozvolili ste da igrate sa Zvezdom i ostalim regionalnim klubovima,mislite oni vole i poštuju Bosnu,da kako da ne.
Da se ja pitam,nikad, ali nikad ne bi postojala ova ABA liga,i hvala Bogu pa u fudbalu to nije moguce.
A ti rule primitivni stvoru **** ,ja volim svoju državu BIH više od tebe 100%
Nije KK Igokea genocidna, ali jeste NESTO genocidno juce, danas, sutra, nadati se da to NESTO nece biti genocidno prekosutra i da
ce biti mirna BOSNA.![]()
Kako mislis ovo plavo/bold, kao Ti nisi za to da igramo sa C.Z. C.Z. je klub iz drzave u okruzenju, tako je ABA liga i zamisljena,
jer pojedinacne drzave nisu mogle profitabilno poslovati i razvijati se.
Rusija: Winline Basket Cup igra ta "nasa" Igokea uz Megu. Politika i smrdi.
Izvini @Rule sto pisem o tom klubu.
I naravno da nisam za ovo regionalno takmicenje,zašto bih bio,kada svi znamo da i danas državi BIH nijedna država u regiji ne želi dobro,a imamo i u njoj
To je moj stav i nikad ga ne mijenjam i nikome se neću uvlačiti ni ovdje niti bilo gdje u
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Nije mi na kraj pameti da bude razvojni klub, no ima nesto vise od KK Bosna, a to je drzava BosnaPeppermintSA je napisao/la: ↑24 jan 2026, 15:01Sve pet, osim te priče o mladim igračima. Bosna nije niti smije biti razvojni klub sad kad ima budžet. Nismo mi Mega da se usredsredimo na proizvodnju niti je košarka fudbal gdje ti mozes takoreći živjeti od proizvodnje i prodaje. Zna se kako stvari idu u košarci. Naravno, odlično bi bilo kad bi se pojavili neki mladi igrači po bih koji bi donijeli kvalitet za male pare, ali ta priča da će stvari tek valjati kad “budemo proizvodili za reprezentaciju” okaciti mačku o rep.Samozdravlje je napisao/la: ↑24 jan 2026, 14:19Meni je ovo prebrzo. Neki od vas bi htjeli "hljeba nad pogacom". Odziv navijaca je blago receno skroman, ali ima i opravdanih
razloga. Po meni ulazak u QF FIBA i aBd top 8 u ABA je rezultat koji se mogao ocekivati tek naredne sezone. Zahvaljujuci odnosu
igraca, treneru i iskreno 3-4 utakmice uz sportsku srecu, smo tu gdje jesmo. Masallah![]()
Titula BiH ne bi trebala biti mjerilo uspjesne sezone. Sezona je vec sad uspjesna, pogotovo ako se ostvari top8 ABA1 lige.
Trebaju nam mladi talenti iz BiH, da se kroz sljedecu sezonu prikljuce prvom timu, ponajvise na treningu i nekim minutama.
Bez ovoga ideja KK Bosna je samo polovicno uspjela. Govorim o naredne 1-2-3... sezone. ABd da potraje.![]()
![]()
Ovo sam mislio: Pokupiti talente iz drzave BiH, omoguciti im trening sa prvim timom, a utakmice nek igraju po "manjim"
klubovima BiH, a ako pokazu da mogu nek idu po Evropi kao talenti.
Ne dijelimo isto misljenje. Ako je KK Bosna sama sebi cilj i da u njoj igra 6-7 stranaca, Halilovic, Delalic, pa i Atic i tako godinama
, onda je Bosna samo Klub grada Sarajeva, a kad je bila najuspjesnijaje davala reprezentativce ex. Yu.
Drzavi BiH trebaju 2-3 Mege i jedn K.K. Bosna da profilira reprezentativce. Uz igrace Igokee, Sirokog,koji vrijede i zele igrati.
Rodjen u Sarajevu i bezmalo zivim 70 g. u gradu, ali mije repka BiH iznad sarajevske Bosne. Mozda je prerano ??
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Sorry na off-topicu, ali večeras igramo protiv Budućnosti 
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Vidi se iskustvo govori iz tebe ljudi hoće sve odmah i preko noći. Ne ide to tako , Bosni treba kontinutet u svemu a vratice se i publike vec je bolja posjeta nego na početku sezone.Samozdravlje je napisao/la: ↑24 jan 2026, 14:19Meni je ovo prebrzo. Neki od vas bi htjeli "hljeba nad pogacom". Odziv navijaca je blago receno skroman, ali ima i opravdanih
![]()
Trenutno u čitavoj ABA ligi imaju 3-4 centra sa 10+ poena u prosjeku što mi padaju na pamet (Miletić, Thompson, Sukhmail).DirkNowitzki je napisao/la: ↑24 jan 2026, 11:01Pa procitaj sta sam napisao. Centar koji ce isporucivati 12/14 poena u prosjeku sa 5/6 skokova svaki mec plus Novak Manojlovic sa odredjenom minutazom (10-15 minuta) i neki polivalentni igrac za small ball petorke da eventualno moze uletiti 5/10 minuta na pet po potrebi.Amirutah1988 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 10:52Nego ko treba,dovesti nekog iz regiona ili polovnjaka stranog za par puta veći iznos novcaDirkNowitzki je napisao/la: ↑24 jan 2026, 10:34
Pa citas li sta pisem? Nijedan ni drugi ne trebaju Bosni za narednu sezonu.
Euroligaši rotiraju dosta, ali njihove opcije (Kameni, Petrušev, Jones, Fernando) su svakako van bilo kojeg dometa i da razmišljamo o njima.
Kovacevic je na 9 poena i 3 skoka, Djoko je na 8 poena i 3 skoka. Korektno da ne moze korektnije. Jedini problem je Halilovic i broj meceva koje je propustio
ZELJEZNICAR 1921!
- PeppermintSA
- Kontakt:
Aha, znači otud one tvoje ponjave o tome kako ABA liga nije ni u 10 najboljih evropskih liga.Amirutah1988 je napisao/la: ↑23 jan 2026, 13:18Igokea genocidna tvorevina a dozvolili ste da igrate sa Zvezdom i ostalim regionalnim klubovima,mislite oni vole i poštuju Bosnu,da kako da ne.
Da se ja pitam,nikad, ali nikad ne bi postojala ova ABA liga,i hvala Bogu pa u fudbalu to nije moguce.
A ti rule primitivni stvoru **** ,ja volim svoju državu BIH više od tebe 100%
Kakav imbecil politikantski..
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Onda oba zasluzujete razumjevanje, sjedit i ispricajte se o kosarci. Nek ste oba zivi i zdravi. Sabura nam treba i razumjevanja.Amirutah1988 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 15:23
A mene ne treba shvatiti koji sam podjednako izgubio ili čak više,ne želim da pričam o tim stvarima,ali i kod mene je mračan period u tom periodu itekako i nikad neću zaboraviti,oprostiti.
I naravno da nisam za ovo regionalno takmicenje,zašto bih bio,kada svi znamo da i danas državi BIH nijedna država u regiji ne želi dobro,a imamo i u njojmnogo koje treba rastjerati,čast izuzetcima kojih je jako malo.
To je moj stav i nikad ga ne mijenjam i nikome se neću uvlačiti ni ovdje niti bilo gdje u quzicu.
Mislim na Bosance i Hercegovce svih nacionalnosti i religija.
Ps. Odjava, pretjerah ja s pametovanjem.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Nismo na istoj talasnoj.PeppermintSA je napisao/la: ↑24 jan 2026, 15:01Sve pet, osim te priče o mladim igračima. Bosna nije niti smije biti razvojni klub sad kad ima budžet. Nismo mi Mega da se usredsredimo na proizvodnju niti je košarka fudbal gdje ti mozes takoreći živjeti od proizvodnje i prodaje. Zna se kako stvari idu u košarci. Naravno, odlično bi bilo kad bi se pojavili neki mladi igrači po bih koji bi donijeli kvalitet za male pare, ali ta priča da će stvari tek valjati kad “budemo proizvodili za reprezentaciju” okaciti mačku o rep.Samozdravlje je napisao/la: ↑24 jan 2026, 14:19Meni je ovo prebrzo. Neki od vas bi htjeli "hljeba nad pogacom". Odziv navijaca je blago receno skroman, ali ima i opravdanih
![]()
Bosna treba da bude klub kroz koji će se razvijati talenti. Bosna danas ima dobar budžet. Imala je i one godine kad se vratila na velika vrata u ABA pa uz Markovića, Jazvina, Bajramovića, Parezanina i onog beka šutera iz Srbije zaboravio sam mu ime, igrao u Slobodi, Bosna dovela i kao mlađe igrače Bavcica iz Ilidze, iz Rin-a dovela Djedovica. Kroz tu selekciju prošli i Prasovic, Zimic te iz Crne Gore braća, Pasalica… sve mladi igrači koji su se u narednim godinama afirmirali kroz Bosnu dakle, moglo se lijepo upariti iskusno i mlad igrač.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Slazem se, ali ako zelis da otvoris Novaku prostor za 10/15 minuta, moras dovesti jednog dominantnijeg. Miletic ce ovu odlicnu sezonu naplatiti prelaskom u Partizan, a od Thompsona sam iskreno receno ocekivao i vise. Dosao je s pedigreom ponajboljeg centra francuske lige. Ako Bosna dobije budzet na nivou ovosezonskog, to bi vjerovatno najbolja opcija bila. Cak po meni treca opcija da bude Emir Parcan, ima srce i spreman se potuci za svaku loptu.hamzaTM87 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 15:27Trenutno u čitavoj ABA ligi imaju 3-4 centra sa 10+ poena u prosjeku što mi padaju na pamet (Miletić, Thompson, Sukhmail).DirkNowitzki je napisao/la: ↑24 jan 2026, 11:01Pa procitaj sta sam napisao. Centar koji ce isporucivati 12/14 poena u prosjeku sa 5/6 skokova svaki mec plus Novak Manojlovic sa odredjenom minutazom (10-15 minuta) i neki polivalentni igrac za small ball petorke da eventualno moze uletiti 5/10 minuta na pet po potrebi.Amirutah1988 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 10:52
Nego ko treba,dovesti nekog iz regiona ili polovnjaka stranog za par puta veći iznos novca
Euroligaši rotiraju dosta, ali njihove opcije (Kameni, Petrušev, Jones, Fernando) su svakako van bilo kojeg dometa i da razmišljamo o njima.
Kovacevic je na 9 poena i 3 skoka, Djoko je na 8 poena i 3 skoka. Korektno da ne moze korektnije. Jedini problem je Halilovic i broj meceva koje je propustio
Povreda ga je usporila, ali vraca se ove sezone. Najbolje za njega bi vjerovatno u ovom trenutku bila neka ABA 2 ekipa sa dobrim minutama i to Bosni bas fali, da ima dobre saradnje sa 2/3 ABA 2 ligaske ekipe. Ono sto Igokea radi nije nimalo jeftina igracka, dobra je, ali i tu treba puno mladjih da igraju.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Ma koliko god nama Lazo bio simpatican i uvijek se borio za reprezentaciju, u ovom trenutku nam ne treba igrac na toj poziciji. Imas Zubca, Delu, itd. Da se razumijemo Lazic je kvalitetom bolji od obojice, vjerovatno i zajedno, ali nemas prostora.Adnan33 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 13:35Svi mi volimo Vrabca ali u ovom trenutku jednostavno smo popunjeni na njegovim pozicijama a vjerujem da se nema novca na razbacivanje. Centar nam je više nego potreban ali mislim da ćemo mi sezonu završiti sa Miralemom, Ðokom i Novakom koji će dobijati minute. Kada nam se priključi Shepard, naša ekipa će dobiti na kvaliteti 10-15%, strašan je ovo igrač samo da se uspješno oporavi.
Ne mozes izaci iz ugovora s nekim igracima, danas je i sam znas to postalo pretesko. A druga stvar, kada od 21 zadnje utakmice pobijedis 15, ne treba nista mijenjati. Ako Halilovic uhvati formu, postajemo konkurentni s Igokeom, cak i sa ova dva nova igraca. Plus Kasey. Kada je potpisao Stipanovic mi kaze da se radi o vrhunskom karakteru, radnom igracu koji kuzi sve, omiljen je igrac u svlacionici i veliki profesionalac. Ako dosegne nivo forme prije povrede, itekako ce da nam koristi.
Za otprilike 20-ak dana ga ocekujem na parketu, takve su informacije o njegovom oporavku. Taman ako Bog da u drugom dijelu ABA lige.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Hajde još se uvuci bosanskim srbima u guzu,nisi ni prvi ni posljednji koji to radi.PeppermintSA je napisao/la: ↑24 jan 2026, 15:27Aha, znači otud one tvoje ponjave o tome kako ABA liga nije ni u 10 najboljih evropskih liga.Amirutah1988 je napisao/la: ↑23 jan 2026, 13:18Igokea genocidna tvorevina a dozvolili ste da igrate sa Zvezdom i ostalim regionalnim klubovima,mislite oni vole i poštuju Bosnu,da kako da ne.
A ti rule primitivni stvoru **** ,ja volim svoju državu BIH više od tebe 100%Smetaju ti regionalna takmičenja jer su regionalna pa ko biva nemaju kvalitet
![]()
Kakav imbecil politikantski..
Mozda ćeš zaraditi pozivnicu za idući turnir kada Igokea bude igrala sa ruskim klubovima pa da se okitis Srbsko-ruskom zastavom,to ti i treba
Valjalo bi vcrs odigrat fino rasterecenu utakmicu pa sta bude.Pokazala je Buducnost da moze izugubit od Spartaka a evo i neki dan sadaka ih je spasila da ne izgube od Zadra.I dalje su veliki favoriti ali ako krene sut, uvedemo ih u nervozu ko zna.Valjalo bi novih 25 Alfonsa, 20tak Younga i jos da koga krene.
Lazića se u ovu ekipu trebalo dovesti prije početka sezone u ovom trenutku kako kolega Dirk kaže "ništa ne treba mjenjati". Kad se Dela oporavi i vrati se Kasey trebali bi imati veoma respektabilnu ekipu da se potučemo sa Igokeom za duplu krunu. Koliko bi bilo realno da se za sljedeću sezonu dovede Harun Zrno?
Večeras da nas Atić i Joesaar povedu do iznenađenja, mora Atić odigrati jednu kvalitetnu partiju napokon.
Večeras da nas Atić i Joesaar povedu do iznenađenja, mora Atić odigrati jednu kvalitetnu partiju napokon.
Mislim da je bilo pregovora i sa lazom i aticem i gegicem pred pocetak sezoneCAZIN je napisao/la: ↑24 jan 2026, 16:21Lazića se u ovu ekipu trebalo dovesti prije početka sezone u ovom trenutku kako kolega Dirk kaže "ništa ne treba mjenjati". Kad se Dela oporavi i vrati se Kasey trebali bi imati veoma respektabilnu ekipu da se potučemo sa Igokeom za duplu krunu. Koliko bi bilo realno da se za sljedeću sezonu dovede Harun Zrno?
Ma bilo je sigurno i po informacijama koje su se prenosile Gegić nije došao jer je tražio veću platu (smiješno mi da ga SCD može platiti više nego Bosna ali možda i bolje da je kod njih sa ovom povredom nego kod nas dok imaš i Halilovića ali ko zna možda se u Bosni ne bi povrijedio) a Lazić kako sa uspio pronaći informacije nije došao jer je imao ugovor kod Kineza za 3x3 te je bio dužan nekim ljudima na ovim prostorima (ne znam je li to uspio riješiti).MElloo je napisao/la: ↑24 jan 2026, 16:24Mislim da je bilo pregovora i sa lazom i aticem i gegicem pred pocetak sezoneCAZIN je napisao/la: ↑24 jan 2026, 16:21Lazića se u ovu ekipu trebalo dovesti prije početka sezone u ovom trenutku kako kolega Dirk kaže "ništa ne treba mjenjati". Kad se Dela oporavi i vrati se Kasey trebali bi imati veoma respektabilnu ekipu da se potučemo sa Igokeom za duplu krunu. Koliko bi bilo realno da se za sljedeću sezonu dovede Harun Zrno?
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Je li ono ti stalno prizivas ZrnuCAZIN je napisao/la: ↑24 jan 2026, 16:21Lazića se u ovu ekipu trebalo dovesti prije početka sezone u ovom trenutku kako kolega Dirk kaže "ništa ne treba mjenjati". Kad se Dela oporavi i vrati se Kasey trebali bi imati veoma respektabilnu ekipu da se potučemo sa Igokeom za duplu krunu. Koliko bi bilo realno da se za sljedeću sezonu dovede Harun Zrno?
Ja koliko znam na koledzu ima brutalnu lovu, sto je nerealno za Bosnu na ovom nivou.
DirkNowitzki je napisao/la: ↑24 jan 2026, 15:59Ma koliko god nama Lazo bio simpatican i uvijek se borio za reprezentaciju, u ovom trenutku nam ne treba igrac na toj poziciji. Imas Zubca, Delu, itd. Da se razumijemo Lazic je kvalitetom bolji od obojice, vjerovatno i zajedno, ali nemas prostora.Adnan33 je napisao/la: ↑24 jan 2026, 13:35Svi mi volimo Vrabca ali u ovom trenutku jednostavno smo popunjeni na njegovim pozicijama a vjerujem da se nema novca na razbacivanje. Centar nam je više nego potreban ali mislim da ćemo mi sezonu završiti sa Miralemom, Ðokom i Novakom koji će dobijati minute. Kada nam se priključi Shepard, naša ekipa će dobiti na kvaliteti 10-15%, strašan je ovo igrač samo da se uspješno oporavi.
Ne mozes izaci iz ugovora s nekim igracima, danas je i sam znas to postalo pretesko. A druga stvar, kada od 21 zadnje utakmice pobijedis 15, ne treba nista mijenjati. Ako Halilovic uhvati formu, postajemo konkurentni s Igokeom, cak i sa ova dva nova igraca. Plus Kasey. Kada je potpisao Stipanovic mi kaze da se radi o vrhunskom karakteru, radnom igracu koji kuzi sve, omiljen je igrac u svlacionici i veliki profesionalac. Ako dosegne nivo forme prije povrede, itekako ce da nam koristi.
Za otprilike 20-ak dana ga ocekujem na parketu, takve su informacije o njegovom oporavku. Taman ako Bog da u drugom dijelu ABA lige.
Jedva čekam Sheparda, on će biti prva zvijezda sa Plummerom. E sad u drugom dijelu sezone ako eksplodiraju Joesar, Atić, Young pa i drugi, to će biti jedan dream team za potući se sa svakim a pogotovo Igokeom u borbi za prvaka.
Ma nekako mi izgleda kao solidan šuter koji bi mogao dosta doprinjeti Bosni. Na 31% šuta za tri u prvoj godini na koledžu. Ako nije realno yebi ga ali bih ga volio vidjeti sljedeće sezone pa da igra 2 i 3.DirkNowitzki je napisao/la: ↑24 jan 2026, 16:44Je li ono ti stalno prizivas ZrnuCAZIN je napisao/la: ↑24 jan 2026, 16:21Lazića se u ovu ekipu trebalo dovesti prije početka sezone u ovom trenutku kako kolega Dirk kaže "ništa ne treba mjenjati". Kad se Dela oporavi i vrati se Kasey trebali bi imati veoma respektabilnu ekipu da se potučemo sa Igokeom za duplu krunu. Koliko bi bilo realno da se za sljedeću sezonu dovede Harun Zrno?
Večeras da nas Atić i Joesaar povedu do iznenađenja, mora Atić odigrati jednu kvalitetnu partiju napokon.![]()
Ja koliko znam na koledzu ima brutalnu lovu, sto je nerealno za Bosnu na ovom nivou.
Trenutno korisnika/ca: Bistrik, InatSilniBosanski, Jarodwest i 7 gostiju.