Nije mi na kraj pameti da bude razvojni klub, no ima nesto vise od KK Bosna, a to je drzava BosnaPeppermintSA je napisao/la: ↑24 jan 2026, 15:01Sve pet, osim te priče o mladim igračima. Bosna nije niti smije biti razvojni klub sad kad ima budžet. Nismo mi Mega da se usredsredimo na proizvodnju niti je košarka fudbal gdje ti mozes takoreći živjeti od proizvodnje i prodaje. Zna se kako stvari idu u košarci. Naravno, odlično bi bilo kad bi se pojavili neki mladi igrači po bih koji bi donijeli kvalitet za male pare, ali ta priča da će stvari tek valjati kad “budemo proizvodili za reprezentaciju” okaciti mačku o rep.Samozdravlje je napisao/la: ↑24 jan 2026, 14:19Meni je ovo prebrzo. Neki od vas bi htjeli "hljeba nad pogacom". Odziv navijaca je blago receno skroman, ali ima i opravdanih
razloga. Po meni ulazak u QF FIBA i aBd top 8 u ABA je rezultat koji se mogao ocekivati tek naredne sezone. Zahvaljujuci odnosu
igraca, treneru i iskreno 3-4 utakmice uz sportsku srecu, smo tu gdje jesmo. Masallah![]()
Titula BiH ne bi trebala biti mjerilo uspjesne sezone. Sezona je vec sad uspjesna, pogotovo ako se ostvari top8 ABA1 lige.
Trebaju nam mladi talenti iz BiH, da se kroz sljedecu sezonu prikljuce prvom timu, ponajvise na treningu i nekim minutama.
Bez ovoga ideja KK Bosna je samo polovicno uspjela. Govorim o naredne 1-2-3... sezone. ABd da potraje.![]()
Najjace pojacanje KK Bosna je povratak u SKENDERIJU.![]()
![]()
Ovo sam mislio: Pokupiti talente iz drzave BiH, omoguciti im trening sa prvim timom, a utakmice nek igraju po "manjim"
klubovima BiH, a ako pokazu da mogu nek idu po Evropi kao talenti.
Ne dijelimo isto misljenje. Ako je KK Bosna sama sebi cilj i da u njoj igra 6-7 stranaca, Halilovic, Delalic, pa i Atic i tako godinama
, onda je Bosna samo Klub grada Sarajeva, a kad je bila najuspjesnijaje davala reprezentativce ex. Yu.
Drzavi BiH trebaju 2-3 Mege i jedn K.K. Bosna da profilira reprezentativce. Uz igrace Igokee, Sirokog,koji vrijede i zele igrati.
Rodjen u Sarajevu i bezmalo zivim 70 g. u gradu, ali mije repka BiH iznad sarajevske Bosne. Mozda je prerano ??