FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
38
12%
Drugi
31
10%
Treći
93
30%
Četvrti
71
23%
Peti
25
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
19
6%

Ukupno glasova: 313

nokee
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la nokee » 25 jan 2026, 16:39

NajvecaRadosti je napisao/la:
25 jan 2026, 16:27
nokee je napisao/la:
25 jan 2026, 16:19
25 jan 2026, 16:06
Rok je apsolutno neuspjesan ako u roku od 3 dana ne dovedu 3 igraca.Ovu pricu mogu djeci,budalama i levatim prodavati i suplje valjati.
Jasno je sta se radi ovdje i ko ce najvise ispastati.To sto su neki momci 16-17 godina odigrali 2 poluvremena fino ne znaci da se na njih mozes oslanjati da te vade pogotovo kad lose krene.
Da ne ulazim u detalje i ne ponavljam se,samo cu reci nek nam je Bog na pomoci.
Evo ja i ti po sta hoces da cemo vise bodova uzeti u 2 polusezoni nego u prvoj?

Jbt mi nikako da shvatimo da imena ne igraju. Sto nebi Mehmedovic zamjenio Mlinarica, evo što? Niti je Mlinaric neki top igrac, ne zamjenjiv, nikakvu prevagu nije donosio. Jedan ok premierligaski igrac, nista vise.
Osim toga dovest ce se vjerojatno jedan navalni igrac.
Mehmedovic
Telalovic
Ignatkov vec etabliran.
100% spremni za prvu ekipu.
Zato sto nijednu utakmicu kako treba nije igrao svoju poziciju i ono zbog cega je doveden.Doveo si ga jer je ubica u 16 i jer je zabio pun qurac golova prosle sezone,ne sto nesto razigrava i probija linije.To je nas vjeciti problem.

Ja danima pisem o toj djeci koliko su talentirana,i na drugim temama cak ali ne ide to tako ko sto neki misle jednostavno ne funkcionise.Mene ove polusezone zanimaju 2 kupa i 2 pobjede na derbiju,nista vise a sve vise od toga je +.
Da li mozemo to,po meni ne mozemo.Ako ti mislis da mozemo evo napravit cemo neki deal tipa 2 karte za prvu evropsku.
Nego kako funkcionise? Vrlo je jednostavno, moras dati šansu tim mladim, ubaciti ih u vatru. Nema nista od 5 minuta da udje igrati kad vodis 3-0, to okaci macku o rep, ako mislis da napravis od njih nesto i da stvarno razvijes njihov potencijal. Ovako stihinska sansa ostace na potencijalu.
Jel Ignatkov ubacen ko grom iz vedra neba za 90% ljudi, osim za one koji prate akademiju? I sta smo dobili? Mladog igraca kojeg razvijas dalje i na kojem ces uzeti sigurno vise nego od nekog bombasticnog pojacanja.
Ma dobro smijesna ti je opklada drug, oba trofeja se igraju na ispadanje gdje ti 3 Halanda ne mogu garantovati osvajanje. Ja sam rekao broj bodova jer je to relevantno i mjerljivo direktno da prvom polusezonom i stoji opklada.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 jan 2026, 16:40

mosarajvosa83 je napisao/la:
25 jan 2026, 16:35
nokee je napisao/la:

Jbt mi nikako da shvatimo da imena ne igraju. Sto nebi Mehmedovic zamjenio Mlinarica, evo što? Niti je Mlinaric neki top igrac, ne zamjenjiv, nikakvu prevagu nije donosio. Jedan ok premierligaski igrac, nista vise.
Mehmedovic
Telalovic
Ignatkov vec etabliran.
Zato sto nijednu utakmicu kako treba nije igrao svoju poziciju i ono zbog cega je doveden.Doveo si ga jer je ubica u 16 i jer je zabio pun qurac golova prosle sezone,ne sto nesto razigrava i probija linije.To je nas vjeciti problem.

Ja danima pisem o toj djeci koliko su talentirana,i na drugim temama cak ali ne ide to tako ko sto neki misle jednostavno ne funkcionise.Mene ove polusezone zanimaju 2 kupa i 2 pobjede na derbiju,nista vise a sve vise od toga je +.
Da li mozemo to,po meni ne mozemo.Ako ti mislis da mozemo evo napravit cemo neki deal tipa 2 karte za prvu evropsku.
Osvojices ono sto Vico aminuje a ne ono sto mi zelimo, isto kao sto se ne pitamo nista u drzavi tako isto i u ligi, srbi i ugrozeni kolo vode i to je to.
Kako smo prosle godine osvojili?Nije nam niko poklonio ko sto su govorili u onim kretenskim saopstenjima i nisu nam stelili zrijeb ko anamo onima.Njih da plaho boli kita za taj kup ne bi ispali od Kruseva i od Prijedora prije par godina.Zna se gdje su pare i tu se vodi bitka u savezu.To je tacno da se nista ne pitamo i klub ne zeli da to promjeni(do sada)
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 25 jan 2026, 16:47

PeppermintSA je napisao/la:
25 jan 2026, 16:12
Majstore svaka ti čast na svakom slovu koje si napisao u posljednjih nekoliko postova. :salut:

I ja ću još dodati, nikad bolji prelazni rok nije bio i nikad se pametnije nije radilo.
Mamiću kapa do poda.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 25 jan 2026, 16:48

Slabiji smo 30% nego jesenas
ISTINA ZA VEDRANA!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 jan 2026, 16:50

nokee je napisao/la:
25 jan 2026, 16:39
nokee je napisao/la:

Mehmedovic
Telalovic
Ignatkov vec etabliran.

Nego kako funkcionise? Vrlo je jednostavno, moras dati šansu tim mladim, ubaciti ih u vatru. Nema nista od 5 minuta da udje igrati kad vodis 3-0, to okaci macku o rep, ako mislis da napravis od njih nesto i da stvarno razvijes njihov potencijal. Ovako stihinska sansa ostace na potencijalu.
Jel Ignatkov ubacen ko grom iz vedra neba za 90% ljudi, osim za one koji prate akademiju? I sta smo dobili? Mladog igraca kojeg razvijas dalje i na kojem ces uzeti sigurno vise nego od nekog bombasticnog pojacanja.
Ma dobro smijesna ti je opklada drug, oba trofeja se igraju na ispadanje gdje ti 3 Halanda ne mogu garantovati osvajanje. Ja sam rekao broj bodova jer je to relevantno i mjerljivo direktno da prvom polusezonom i stoji opklada.
Mi da nismo pobjedili zadnje 2 imali bi najgoru polusezonu u posljednjih 10 godina i isto pobjeda kao kone(6,30% win rate)a eto vidis kako je njihova rezultirala skidanjem dresova.Hoces da pristanem na opkladu gdje ti tvrdis da necemo imati goru polusezonu od te,mudar si :D :D Eto ako im je to uspjeh super...
Cilj FK Sarajevo primarni su trofeji,ja sam navijac tog kluba i nista vise me od toga prvenstveno ne zanima.Sve ostalo je zamazivanje ociju.

Hajde nema veze,sacekajte pa cemo vidjeti kako i sta.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 25 jan 2026, 16:51, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 25 jan 2026, 16:50

Lecler je napisao/la:
25 jan 2026, 16:48
Ma nisi.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 25 jan 2026, 16:53

Da je izvuci kako vise za Mlinarica nego sto smo ga platili. Jedna od vecih promasaja, covjek pokaza veliko NISTA.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

UtdBiH21
Kontakt:

Post Postao/la UtdBiH21 » 25 jan 2026, 16:54

Pantelija je napisao/la:
25 jan 2026, 15:39
UtdBiH21 je napisao/la:
25 jan 2026, 13:31
Kako ova djeca igraju , Telalovic se krece ko da ima 20 godina iskustva , Mehmedovic najvece iznenadjenje .
Iznenadjenje samo onome ko ne prati akademiju :kafa:
Jbg koliko god neko dobar bio u akademiji ne znaci da ce u prvom timu pokazivati isto , mislio sam iznenadjenje u smislu da vec sada fizicki i trkacki parira sa ostalima , da se ja pitam gurao bi ga od prve minute u drugoj polusezoni .

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 25 jan 2026, 16:58

Fudo je napisao/la:
25 jan 2026, 16:53
Da je izvuci kako vise za Mlinarica nego sto smo ga platili. Jedna od vecih promasaja, covjek pokaza veliko NISTA.
Fin igrač je Mlinarić, o čemu pričamo? Ako i on ode, značajno slabiji ulazimo u proljetnu polusezonu. Na hajr. :bih:

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 25 jan 2026, 17:00

Nego jesenas smo slabiji samo za Guliashvilija i Turkeša.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 jan 2026, 17:01

napoleon72 je napisao/la:
25 jan 2026, 08:26
Pitar6785 je napisao/la:
25 jan 2026, 03:12

Ja sam 100% ubjedjen da smo imali regularno sudjenje POD VLADAVINOM ISMIRA MIRVICA IMALI BI minimanlno 3 kupa 1 prvenstvo.
Haj jasno mi je da ljudi vjeruju u iluzije kad je liga u pitanju, da smo mogli do tih nekih titula, mada je i to apsurdno al hajd, mi zakinuti negdje, Borac/Zrinjski negdje pogurani pa i ima smisla. Al kako ba 3 kupa, gdje nadje 3 kupa?

Mirvic usao u klub u sezoni 21/22, kad smo igrali finale kupa i izgubili na penale. Jesu li sudije krive sto fulamo prvo 3 zicera u regularnih 90 minuta pa onda fulamo dva penala?

Sezona poslije toga, 22/23 ispadamo u prvom kolu od Celika. Mali iz skolskih klupa nam zabija gol i ispadamo takodje na penale. Tu tekmu da ti je Hakala sudio to je epska sramota, ispali smo od yebenog treceligasa.

E jedino u sezoni 23/24 se mozemo zalit na nesta, al i tad nas srednjoskolac na Kosevu napunio k'o redneck curku za Thanksgiving. Jesu nas onda klali, nema sta, i ide najveci debilizam ikad vidjen na BH terenima i prekid utakmice u 90. minuti.

Sezona 24/25 osvajamo kup.

I haj ti meni reci, gdje si ovdje vidio sansu za 3 kupa uz bolje sudjenje? Il jednostavno volite lupat stvari i izmisljat cifre koliko smo trofeja pokradeni u ovom periodu, iako smo tek prosle sezone bili na nivou ekipe koja moze do trofeja. Jer bolje zvuci "yebo nas je Vico za 3 lige i 3 kupa" nego "mozda smo mogli imat jedan do dva trofeja vise, ostalo smo sami po sebi bili losi i ekipa za maksimalno treceg mjesta".
Ispadanje od CELIKA je bilo pod vodstvom Fedjom Dudicem, ako me sjecanje sluzi a sluzi, koji je u prve 3 utakmice ima 100% ucinak, i onda se desilo da smo domacini u zenici. Neznam kakvo je bilo izvlacenje dali smo mi izvuceni da budemo domacini il je obrnuto. Takodje ona teska sramotna kradja protiv borca pod rozmanom na kosevu 1/4 finalu

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 25 jan 2026, 17:01

Duško, spremaj pare!

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 25 jan 2026, 17:02

DoktorXabaras je napisao/la:
25 jan 2026, 16:47
Majstore svaka ti čast na svakom slovu koje si napisao u posljednjih nekoliko postova. :salut:

I ja ću još dodati, nikad bolji prelazni rok nije bio i nikad se pametnije nije radilo.
Mamiću kapa do poda.
Mozda nam je ta pamet dosla odlaskom Tana, odnosno para.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 25 jan 2026, 17:02

25 jan 2026, 16:40
mosarajvosa83 je napisao/la:
25 jan 2026, 16:35

Osvojices ono sto Vico aminuje a ne ono sto mi zelimo, isto kao sto se ne pitamo nista u drzavi tako isto i u ligi, srbi i ugrozeni kolo vode i to je to.
Kako smo prosle godine osvojili?Nije nam niko poklonio ko sto su govorili u onim kretenskim saopstenjima i nisu nam stelili zrijeb ko anamo onima.Njih da plaho boli kita za taj kup ne bi ispali od Kruseva i od Prijedora prije par godina.Zna se gdje su pare i tu se vodi bitka u savezu.To je tacno da se nista ne pitamo i klub ne zeli da to promjeni(do sada)
Volio bi da si upravu i da se mi nesto kao narod pitamo ali mrka kapa buraz.

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 25 jan 2026, 17:09

Slabiji smo 50% sigurno. Nikog ne dovodimo samo djecu koja ce se unovčiti za 3 godine. Za to i ovaj klub i zivi od prodaje

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 25 jan 2026, 17:12

Oikamid je napisao/la:
25 jan 2026, 17:01
Duško, spremaj pare!
Nešto sa dalekog istoka misliš? :mrgreen:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 25 jan 2026, 17:14

Oikamid je napisao/la:
25 jan 2026, 17:01
Duško, spremaj pare!
Ide li napokon?

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 25 jan 2026, 17:17

Lecler je napisao/la:
25 jan 2026, 16:48
75% najmanje :lol:

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 25 jan 2026, 17:18

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
25 jan 2026, 17:02
DoktorXabaras je napisao/la:
25 jan 2026, 16:47

Mamiću kapa do poda.
Mozda nam je ta pamet dosla odlaskom Tana, odnosno para.
Koji god da je razlog bitno je da konačno funkcionišemo kao pravi klub.
Gurati samo djecu da igraju, 4-5 igrača ispod 20 godina uvjek u prvih 11 nema bez tog ništa, od ovih kao što @denis reće što statiraju u kukuruzu nema nikakve koristi, niti rezultata sa njima niti nekih para od prodaje.
Ova djeca će da pokidaju u nastavku sezone samo im treba dati pravu šansu i minutažu.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 25 jan 2026, 17:20

Fudo je napisao/la:
25 jan 2026, 16:53
Uzimaš li u obzir u kakvom je haosu igrao? Ma jok ne uzimaš, ni ti, niti drugi, gledate samo površinski i lupate zaključke. Mjesec, dva, tri i ide zaključak valja li neko ili ne. A to što je igrao u haosu i to što se šaltao sa pozicije sa poziciju to nema veze, to je nebitno.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], propoklopac, TETRAPAK i 31 gost.