Ako mi možemo 3 igrača koja su bila standardna(od toga jedan vrhunske kvalitete) zamjeniti sa 3 akademca, onda treba Mamiću dignuti spomenik ne u prirodnoj veličini, nego 5 puta veći. Bit će strašan posao ako se uspije Mehmedović isprofilisati u rotaciji ovu polusezonu, plus Ignatkov od prije, 2 akademca u jednoj sezoni je vrhunski posao.PeppermintSA je napisao/la: ↑25 jan 2026, 16:05Pa ne moraš uvijek dovoditi. Mozes prekomandovati iz akademije. Ovdje se Butić godinu i po dana pljuvao kao beskoristan, naprimjer. Mislim, prosto je morao doći trenutak kada ćemo u prednjem redu isprofilisati neke svoje mlade igrače. Ne mozes konstantno živjeti na dovođenju igrača upitne kvalitete. Nismo mi CZ da možemo kupiti 3 navalna igrača koja kidaju. Uvijek su te kupovine kod nas bile upitne. Dovedeš Butića kao rezervnog igrača Slaven Belupa. Prije toga lik igrao seriju c. Dovedeš Mlinarića za velike pare, ali ni on nije aman zaman kvalitet. Prosto nije. Što bi reko jedan moj drug, fin igračić ali to je to. Na kraju krajeva, ako izuzmemo jednu i po sezonu u Veležu gdje ga realno prokenjalo, lik se nije mogao u Kustošiji nametnut. Sad kad su se pojavili, nakon brat bratu 20 godina, neki kvalitetni prednji igrači u akademiji. Guraj njih.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑25 jan 2026, 15:59Ma slabo je ovo, pa nek priča ko šta hoće. Ne možeš Gulija, Butića i Mlinarića zamjeniti dovodeći NIKOGA na te pozicije. Pardon, vratio se Turkeš, lik ne može lopte primiti bez da se odbije bar 2-3 metra od njega![]()
MINIMUM je dovođenje jednog ofanzivca, a ni dva ne bi škodilo.
Ili sam ja lud, ili ljudima super što nam postizanje golova ovisi od panja Turkeša, i Renana koji je bar u 3 navrata od svog dolaska totalno podbacio u odnosu na očekivanja. Btw, i ovu sezonu je cijela 2 gola zabio, jedino pozitivno u svemu je što su u pitanju zadnja 2 meča, pa se nadati da tu formu zadrži, a i tu opet će biti i povreda, i kartona, a trebao bi taj Renan nekad i odmoriti..