FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
40
12%
Drugi
34
10%
Treći
102
30%
Četvrti
71
21%
Peti
26
8%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
4%
Ispadamo iz lige
26
8%

Ukupno glasova: 335

General505
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la General505 » 25 jan 2026, 17:32

Znaci, treba toliko ocekivanu djecu koja istiniski pokazuju talenat sad zaboraviti i ostaviti po strani, jer "smo tanki" i necemo naravno nista osvojiti a dovesti polovnjake iz vukojebina koje debelo platis i opet nista neces osvojiti.

Evropa je max, liga izgubljena to se moze s postojecim sastavom i ovi djecaci u rotaciji i do ljeta bar jednog isforsirati za dobar transfer.

Stvarno, koliko kod nas ljudi ograniceno gledaju na fudbal a i inace na sve segmente zivota bez dubljeg razmisljanja i analize.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 25 jan 2026, 17:35

Morpheus je napisao/la:
25 jan 2026, 17:20
Fudo je napisao/la:
25 jan 2026, 16:53
Da je izvuci kako vise za Mlinarica nego sto smo ga platili. Jedna od vecih promasaja, covjek pokaza veliko NISTA.
Uzimaš li u obzir u kakvom je haosu igrao? Ma jok ne uzimaš, ni ti, niti drugi, gledate samo površinski i lupate zaključke. Mjesec, dva, tri i ide zaključak valja li neko ili ne. A to što je igrao u haosu i to što se šaltao sa pozicije sa poziciju to nema veze, to je nebitno.
To selektivno uzimanje obzira kako ko igra u kako kojim trenucima ne uzimam u obzir. Neki se pljuju o bilo kakvom trenuku da se radi, dok za neke koristi to za izgovor. Imam pravo za svoje misljenje, I on je za mene veliki promasaj uzimajuci u obzir da je jedan od najskupljih transfera izmedju dva bh kluba. I nije neki tip napadaca kao Carsten Jancer ili Jan Koler da nema prepozicije da bi se nekako mogao snaci npr na amc ili slicnim pozicijama.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 25 jan 2026, 17:43

General505 je napisao/la:
25 jan 2026, 17:32
Znaci, treba toliko ocekivanu djecu koja istiniski pokazuju talenat sad zaboraviti i ostaviti po strani, jer "smo tanki" i necemo naravno nista osvojiti a dovesti polovnjake iz vukojebina koje debelo platis i opet nista neces osvojiti.

Evropa je max, liga izgubljena to se moze s postojecim sastavom i ovi djecaci u rotaciji i do ljeta bar jednog isforsirati za dobar transfer.

Stvarno, koliko kod nas ljudi ograniceno gledaju na fudbal a i inace na sve segmente zivota bez dubljeg razmisljanja i analize.
Zamolio bih te da ne pišeš više na našoj temi. Hvala.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 jan 2026, 17:45

PeppermintSA je napisao/la:
25 jan 2026, 16:05
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
25 jan 2026, 15:59
Ma slabo je ovo, pa nek priča ko šta hoće. Ne možeš Gulija, Butića i Mlinarića zamjeniti dovodeći NIKOGA na te pozicije. Pardon, vratio se Turkeš, lik ne može lopte primiti bez da se odbije bar 2-3 metra od njega :crazy:
MINIMUM je dovođenje jednog ofanzivca, a ni dva ne bi škodilo.
Pa ne moraš uvijek dovoditi. Mozes prekomandovati iz akademije. Ovdje se Butić godinu i po dana pljuvao kao beskoristan, naprimjer. Mislim, prosto je morao doći trenutak kada ćemo u prednjem redu isprofilisati neke svoje mlade igrače. Ne mozes konstantno živjeti na dovođenju igrača upitne kvalitete. Nismo mi CZ da možemo kupiti 3 navalna igrača koja kidaju. Uvijek su te kupovine kod nas bile upitne. Dovedeš Butića kao rezervnog igrača Slaven Belupa. Prije toga lik igrao seriju c. Dovedeš Mlinarića za velike pare, ali ni on nije aman zaman kvalitet. Prosto nije. Što bi reko jedan moj drug, fin igračić ali to je to. Na kraju krajeva, ako izuzmemo jednu i po sezonu u Veležu gdje ga realno prokenjalo, lik se nije mogao u Kustošiji nametnut. Sad kad su se pojavili, nakon brat bratu 20 godina, neki kvalitetni prednji igrači u akademiji. Guraj njih.
Ako mi možemo 3 igrača koja su bila standardna(od toga jedan vrhunske kvalitete) zamjeniti sa 3 akademca, onda treba Mamiću dignuti spomenik ne u prirodnoj veličini, nego 5 puta veći. Bit će strašan posao ako se uspije Mehmedović isprofilisati u rotaciji ovu polusezonu, plus Ignatkov od prije, 2 akademca u jednoj sezoni je vrhunski posao.
Ili sam ja lud, ili ljudima super što nam postizanje golova ovisi od panja Turkeša, i Renana koji je bar u 3 navrata od svog dolaska totalno podbacio u odnosu na očekivanja. Btw, i ovu sezonu je cijela 2 gola zabio, jedino pozitivno u svemu je što su u pitanju zadnja 2 meča, pa se nadati da tu formu zadrži, a i tu opet će biti i povreda, i kartona, a trebao bi taj Renan nekad i odmoriti..
Zadnja izmjena: GospodinIzSarajeva, dana/u 25 jan 2026, 17:46, ukupno mijenjano 1 put.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

UltraNorth
Kontakt:

Post Postao/la UltraNorth » 25 jan 2026, 17:46

Mlinaric je fin igrac i nista vise od toga . Ako je Mamic procijenio da je Mehmedovic dovoljno kvalitetan i odlucio da vise prilike njemu da i da ga razvija ja se slazem . Uz mehmedovica imas renana , turkesa , kyeremeha . Sasvim dovoljno . Ako na trzistu nema kvalitetnih igraca koji ce odmah biti prevaga ne treba ni dovoditi. Bolje sacekati ljeto pa dovesti jedno dva pojacanja . Mislim da cemo biti bolji sad na proljece .

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 25 jan 2026, 17:47

Tanko je ovo danas, ne rezultatski, nije mjerilo, nebitno skroz, nego igra. Priče te, teške noge, i ta laprdanja ne dolaze u obzir jer oni su već u trenažnom procesu jedan period.
Fali opet napadač i krilo, ofanzivni igrači, osjeti se nedostatak Gulija, a nigdje zamjene. Što se Mlinarića tiče, prodati odmah, tanak igrač, ništa ništa nije pokazao kod nas, a ima godine već, samo ga pustiti i uzeti lovu, ali moraju dvije zamjene doći, ako ne dođu, onda je za pretpostaviti da će novac od "vlasnika" biti problem ubuduće, i zavisiti će nam dosta od toga ako ne prodamo igrače. Šajze veliko
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 25 jan 2026, 17:48, ukupno mijenjano 1 put.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 25 jan 2026, 17:48

N3R3D je napisao/la:
25 jan 2026, 17:14
Oikamid je napisao/la:
25 jan 2026, 17:01
Duško, spremaj pare!
Ide li napokon?
Ma nije nego smo se kladili za Mlinarica.
Bit ćeš isplaćen :D

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 25 jan 2026, 17:50

Stroj1946 je napisao/la:
25 jan 2026, 17:47
Tanko je ovo danas, ne rezultatski, nije mjerilo, nebitno skroz, nego igra. Priče te, teške noge, i ta laprdanja ne dolaze u obzir jer oni su već u trenažnom procesu jedan period.
Fali opet napadač i krilo, ofanzivni igrači, osjeti se nedostatak Gulija, a nigdje zamjene. Što se Mlinarića tiče, prodati odmah, tanak igrač, ništa ništa nije pokazao kod nas, a ima godine već, samo ga pustiti i uzeti lovu, ali moraju dvije zamjene doći, ako ne dođu, onda je za pretpostaviti da će novac od "vlasnika" biti problem ubuduće, i zavisiti će nam dosta od toga ako ne prodamo igrače. Šajze veliko
Sve što si napisao jeste, samo obrnuto. Ne provaljuj se..
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 25 jan 2026, 17:52

4500+ članova

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 25 jan 2026, 17:54

Ono što sam ja vidio u ova dva poluvremena je sljedeće: Mehmedović je kao neka lažna devetka iliti prednji vezni koji se izvlači na bok i upada izmedju linija za dva poluvremena ušao u 5 gol prilika od kojih je sam iskreirao 4 kroz igru 1 na 1, pogodivši jednom stativu. Zatim, za svoje saigrače je iskreirao dvije odlične prilike. U duel igri je bio odličan, po izgubljenoj lopti se vraćao i osvajao je ponovo. Izvodio je prekide. I što mi je najbitnije, u pasu je vrlo kreativan. Kreativniji od Gulija, npr, koji obori glavu i ništa oko sebe ne vidi.

Da smo kupili nekog, recimo, Antu iz Istre ili Mamadoua iz Belgije ili Ricarda iz Sao Paola i da je on u dva poluvremena odigrao ovako kako je odigrao Anes, ovdje bi svi svršavali i već sutra bi klub izbacio wallpaper s njegovim likom po cijeni od 5 kerma za download.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 25 jan 2026, 18:02

NajvecaRadosti je napisao/la:
25 jan 2026, 16:06
Rok je apsolutno neuspjesan ako u roku od 3 dana ne dovedu 3 igraca.Ovu pricu mogu djeci,budalama i levatim prodavati i suplje valjati.
Jasno je sta se radi ovdje i ko ce najvise ispastati.To sto su neki momci 16-17 godina odigrali 2 poluvremena fino ne znaci da se na njih mozes oslanjati da te vade pogotovo kad lose krene.
Da ne ulazim u detalje i ne ponavljam se,samo cu reci nek nam je Bog na pomoci.
Mislio sam, da ce ovo biti najbolji prelazni rok ikada, a prijeti da ce biti gori od Rožmanovog i Ibricicevog. Ako se od dva dostupna trofeja, ne osvoji onaj važniji u maju, jedini krivci ce biti Mamic i Cvitanovic. Valjda je logika, da se sada sklapa tim za ljetne kvalifikacije i napad na titulu naredne sezone, a ne da u julu imas situacije, gdje pred evropsku utakmicu ganjas pojačanja ili da ti bitan igrac odlazi, kao sto je bilo sa Bubanjom.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 25 jan 2026, 18:03

Sretno Mlina

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 25 jan 2026, 18:03

Ma dobro puno se sere Renanu i Turkesu
Renan zabio
Turkes namjestio Beganu da je gurne u gol samo i lik promasi gol s 5 metara.

Herson

Post Postao/la Herson » 25 jan 2026, 18:11

Pantelija je napisao/la:
25 jan 2026, 16:04
plisek je napisao/la:
25 jan 2026, 15:52

prosjecna konverzacija na naseoj temi:
Da.
Jer se nakačio na tuđi post, i pokušava da pametuje. Nista ja slagao nisam, svako ko prati akademiju zna kakva dva potencijala su anes i dreca, s tim da drce mora zadrzati nivo sada ali mislim da nece imati problem.
Ovo sto sam ja napisao apsolutno niti vrijedja niti omalovazava kolegu na ciji sam post reagirao....
slika

slika
Kad je doveden Mehmedović u Akademiju i rade li se još kampovi ovog tipa?

Komercijala19
Kontakt:

Post Postao/la Komercijala19 » 25 jan 2026, 18:11

Evo Mlinaric sletio u Sa iz Antalije
Sarajevo ce biti,sve drugo ce proci

trunks1946
Kontakt:

Post Postao/la trunks1946 » 25 jan 2026, 18:12

bvsic je napisao/la:
25 jan 2026, 18:03
Ma dobro puno se sere Renanu i Turkesu
Renan zabio
Turkes namjestio Beganu da je gurne u gol samo i lik promasi gol s 5 metara.
Zato je Hujber i doveden.. makar zna gol zabit ako se ukaze prilika, Began ofanzivno katastrofa
orde del male

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 25 jan 2026, 18:14

Sretno Mlina, sve najbolje u karijeri zelim! Ako je Mamic procijenio da omladinci mogu igrat njegovu poziciju, ja mu vjerujem.
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 25 jan 2026, 18:17

ovo su prijateljske utakmice, mi stvaramo drugaciji sistem i prebacujemo se davanje sanse mladjim igracima.
realno prvenstvo nam nije toliko bitno 1. ili 2. ne mozemo biti, kup mozemo osvojiti i sa ovom ekipom i pripremiti se za slijedecu sezonu, cak i ne igranje u europi nam nece naskoditi

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 25 jan 2026, 18:19

Ljudi dragi kako će mladi igrač napredovati bez minutaže, hajde polako da pustimo pa ćemo vidjeti da li stvarno zaslužuju mjesto u prvom timu ili ne.

TarpiTarpi
Kontakt:

Post Postao/la TarpiTarpi » 25 jan 2026, 18:20

Nama treba neko kome će Turkeš biti izmjena a ne da Turkeš nema nikako izmjenu

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.