NBA 2025-26 Regular Season
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA 2025-26 Regular Season
Ovaj nez kako mu se ekipa malo digla poceo isto svasta pisati
. Zanimljivo kako odmah bi SaS isprasio ove one. Polako ljudi PO je sasvim druga prica od RS, pa svi znamo da se rotacije smanjuju i da opcenito igra 7-8 igraca. Ova minesota ostane li zdrava do PO ce itekako da pomrsi racune drugima. A jos ima dosta da se igra niko ne garantuje da nece 2-gi zavrsiti na zapadu.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Prva stvar, nikad nisam ni u jednom postu za ovu sezonu napisao da bi SA isprasio nekog u POu, niti sam to pisao ni kad je SA bio najjaci.Ako pratis moje postove, uvijek pozivam na razum i uspjeh SA za ovu sezonu bi bio prolazak jedne runde POa i dobro iskustvo u drugoj.Mislim da je to realan domet.ronaldo99 je napisao/la: ↑30 jan 2026, 15:53Ovaj nez kako mu se ekipa malo digla poceo isto svasta pisati. Zanimljivo kako odmah bi SaS isprasio ove one. Polako ljudi PO je sasvim druga prica od RS, pa svi znamo da se rotacije smanjuju i da opcenito igra 7-8 igraca. Ova minesota ostane li zdrava do PO ce itekako da pomrsi racune drugima. A jos ima dosta da se igra niko ne garantuje da nece 2-gi zavrsiti na zapadu.
Druga stvar, ti se druze prvo moras dogovoriti sam sa sobom, jer ne drzis kriterije argumenata.Pises mi 2 puta vec, nakon pobjeda MIN nad OKCem, kako im je MIN nezgodan match up, da imaju sve potrebno da naprave iskorak ove godine itd. Jel tako?
E kad smo to utvrdili, da se dotaknemo tvojih kriterija.Tvrdis da je MIN spremna za iskorak (znaci ove sezone je to NBA finale, jer je su prosle bili u WCFu) nakon RS pobjeda protiv OKCa, a onda u ovom postu koji ti citiram kazes da je PO druga prica u odnosu na RS. Pa cekaj, na osnovu cega onda tvrdis da je MIN spremna za sve to? Jel znas sta je bilo u WCFu proslo proljece? Ako si zaboravio, da te podsjetim...Bio je "dzentlmentski sweep" OKCa gdje su se fakticki poigrali sa MIN i ucinili WCF nezanimljivim.Dakle, gledajuci po POu, po onome sto je i najrelvantnije, MIN nema apsolutno nikakve sanse protiv ovih.Skaces sebi u usta.
Nadalje, zaista pokusavam biti objektivan i gledam sta bi to jos moglo ici u korist MIN protiv njih ove sezone, van ove 2 pobjede i nikako mi to ne polazi za rukom, pa bih te zamolio da mi kazes sta to ti vidis sto ja ne vidim!?
Pitam te to, jer razum i cinjenice govore slijedece...OKC jeste trenutno u maloj krizi rezultata i igre, ali su i dalje UBJEDLJIVO vodeci tim Zapada.Fakt.
Razum i cinjenice govore i da ce najbolji trojac OKCa (pricam o situaciji bez povreda najboljih igraca) samo zbog iskustva, ako ni zbog ceg drugog, ove sezone biti jos bolji u POu i jos tezi za eliminirati.
Razum i cinjenice govore da se MIN, nakon sweepa od OKCa, NIJE pojacala dovoljno da bi ih mogla preskociti.Naprotiv, Gobert, a pogotovo Conley su jos godinu stariji plus su u ofsezoni izgubili NAWa.
Razum i cinjenice govore da mnoge ekipe skrate u POu rotaciju na 7-8 igraca kako si i rekao, ali neeee i OKC moj druze.Oni ce s klupe itekako igrati i Wallacea i Carusoa, i Mitchella i Joea i Wigginsa.To ti je vec 10 igraca, a da nisam ni pomenuo Jaylin ili Kenrich Williamsa.To je val za valom koje ekipe sa rotacijom od 7-8 igraca ne mogu ispratiti kako serija odmice.
Razum i cinjenica govori, trenutno, da MIN igra, ako ne slabiju, onda identicnu sezonu prosloj gdje su ostali bez HCa, da bi im se poklopilo ispadanje HOU i tako imali HC u 2.rundi.To se ne desava cesto.
Takodje, nadavno smo isto imali diskusiju ti i ja kad se MIN priblizila vrhu i ti isto pisao, a ja ti onda fino rekao da ce pasti, jer su drzali nestvarnu formu, a nisu imali nijednog startera van stroja, za razliku od ostalih vodecih ekipa Zapada.I sta se desilo?
Pali su u formi, vezali su bili 5 uzastopnih poraza, ali te tad nije bilo, nego se pojavis kad dobiju OKCa u krizi i to bez 2-3 bitna igraca rotacije i Hartensteinom koji se tek vratio nakon mjesec odusustva.
I za kraj, ne hejtam ja MIN.Pisao sam vec da se ta ekipa mora respektirati zbog 2 uzastopna WCFa i da imaju vece PO iskustvo i od HOU, a pogotovo SA.Medjutim, meni oni uopste ne izgledaju dobro da bi ih podizao toliko kao sto to ti cinis.Nesumnjivo ce biti tvrd orah svakome, ali mi iznad OKCa i DEN, ako su svi zdravi- ne mogu!I to ce ti reci svako ko iole prati NBA.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Desava se tranzicija.Mlade ekipe tek dolaze u vrh, zato vrlo lako i mogu izgubiti PO seriju uprkos HCu od ekipe kakva je MIN.alemsa je napisao/la: ↑30 jan 2026, 14:32Mogu ispasti lahko a i proci. Sve su te ekipe (osim dvije pomenute) jednako lose sa ozbiljnim manama i nedostatcima.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑30 jan 2026, 13:09MIN ne bi izbacila ni HOU, a ni SA lako bez HCa.SA je u sve 3 tekme ove sezone protiv njih imao prednost od 20+ poena, a nijednom nije bio kompletan.
Samo sto je takva strutkura lige pa imaju HC, prije 10+ godina, ni jedna od tih ekipa (mimo okc i denver) ne bi imala hc, pored gsw, okc, spursa, raketa pa i clippa (sa cp-griffinom) cak bi rekao da bi ih te ekipe izbacile sa po 4-0, eventualno 4-1. Znaci striktno gledajuci kvalitet
Medjutim, ove mlade ekipe, bez obzira na te mane i nedostatke koje pominjes, itekako imaju i kvalitet i moguce je i da eliminiraju iskusnijeg protivnika.
Zato ti i govorim da neces u NBA finale sa ovakvog Zapada sa 3 runde bez HCa. 100% neces, kakvi god ti protivnici bili.
Imaju potencijal dok kvalitet trenutno nemaju, ali je tako da i ostale ekipe imaju mane, tako da se moze igrati. 4 suplja lonca. Minnesote se niko ne boji, i udare'l na Denver u prvoj rundi ce ispasti.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑30 jan 2026, 17:42
Desava se tranzicija.Mlade ekipe tek dolaze u vrh, zato vrlo lako i mogu izgubiti PO seriju uprkos HCu od ekipe kakva je MIN.
Medjutim, ove mlade ekipe, bez obzira na te mane i nedostatke koje pominjes, itekako imaju i kvalitet i moguce je i da eliminiraju iskusnijeg protivnika.
Zato ti i govorim da neces u NBA finale sa ovakvog Zapada sa 3 runde bez HCa. 100% neces, kakvi god ti protivnici bili.
Stoji sve, i jasno je meni da zdravi OKc je favorit protiv svakoga ove sezone. Ali isto tako vjerujem da u eventulnom okrsaju ove dvije ekipe u PO da Minesota ima itekako sanse. Al otom potom.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑30 jan 2026, 17:32Prva stvar, nikad nisam ni u jednom postu za ovu sezonu napisao da bi SA isprasio nekog u POu, niti sam to pisao ni kad je SA bio najjaci.Ako pratis moje postove, uvijek pozivam na razum i uspjeh SA za ovu sezonu bi bio prolazak jedne runde POa i dobro iskustvo u drugoj.Mislim da je to realan domet.ronaldo99 je napisao/la: ↑30 jan 2026, 15:53Ovaj nez kako mu se ekipa malo digla poceo isto svasta pisati. Zanimljivo kako odmah bi SaS isprasio ove one. Polako ljudi PO je sasvim druga prica od RS, pa svi znamo da se rotacije smanjuju i da opcenito igra 7-8 igraca. Ova minesota ostane li zdrava do PO ce itekako da pomrsi racune drugima. A jos ima dosta da se igra niko ne garantuje da nece 2-gi zavrsiti na zapadu.
Druga stvar, ti se druze prvo moras dogovoriti sam sa sobom, jer ne drzis kriterije argumenata.Pises mi 2 puta vec, nakon pobjeda MIN nad OKCem, kako im je MIN nezgodan match up, da imaju sve potrebno da naprave iskorak ove godine itd. Jel tako?
E kad smo to utvrdili, da se dotaknemo tvojih kriterija.Tvrdis da je MIN spremna za iskorak (znaci ove sezone je to NBA finale, jer je su prosle bili u WCFu) nakon RS pobjeda protiv OKCa, a onda u ovom postu koji ti citiram kazes da je PO druga prica u odnosu na RS. Pa cekaj, na osnovu cega onda tvrdis da je MIN spremna za sve to? Jel znas sta je bilo u WCFu proslo proljece? Ako si zaboravio, da te podsjetim...Bio je "dzentlmentski sweep" OKCa gdje su se fakticki poigrali sa MIN i ucinili WCF nezanimljivim.Dakle, gledajuci po POu, po onome sto je i najrelvantnije, MIN nema apsolutno nikakve sanse protiv ovih.Skaces sebi u usta.
Nadalje, zaista pokusavam biti objektivan i gledam sta bi to jos moglo ici u korist MIN protiv njih ove sezone, van ove 2 pobjede i nikako mi to ne polazi za rukom, pa bih te zamolio da mi kazes sta to ti vidis sto ja ne vidim!?
Pitam te to, jer razum i cinjenice govore slijedece...OKC jeste trenutno u maloj krizi rezultata i igre, ali su i dalje UBJEDLJIVO vodeci tim Zapada.Fakt.
Razum i cinjenice govore i da ce najbolji trojac OKCa (pricam o situaciji bez povreda najboljih igraca) samo zbog iskustva, ako ni zbog ceg drugog, ove sezone biti jos bolji u POu i jos tezi za eliminirati.
Razum i cinjenice govore da se MIN, nakon sweepa od OKCa, NIJE pojacala dovoljno da bi ih mogla preskociti.Naprotiv, Gobert, a pogotovo Conley su jos godinu stariji plus su u ofsezoni izgubili NAWa.
Razum i cinjenice govore da mnoge ekipe skrate u POu rotaciju na 7-8 igraca kako si i rekao, ali neeee i OKC moj druze.Oni ce s klupe itekako igrati i Wallacea i Carusoa, i Mitchella i Joea i Wigginsa.To ti je vec 10 igraca, a da nisam ni pomenuo Jaylin ili Kenrich Williamsa.To je val za valom koje ekipe sa rotacijom od 7-8 igraca ne mogu ispratiti kako serija odmice.
Razum i cinjenica govori, trenutno, da MIN igra, ako ne slabiju, onda identicnu sezonu prosloj gdje su ostali bez HCa, da bi im se poklopilo ispadanje HOU i tako imali HC u 2.rundi.To se ne desava cesto.
Takodje, nadavno smo isto imali diskusiju ti i ja kad se MIN priblizila vrhu i ti isto pisao, a ja ti onda fino rekao da ce pasti, jer su drzali nestvarnu formu, a nisu imali nijednog startera van stroja, za razliku od ostalih vodecih ekipa Zapada.I sta se desilo?
Pali su u formi, vezali su bili 5 uzastopnih poraza, ali te tad nije bilo, nego se pojavis kad dobiju OKCa u krizi i to bez 2-3 bitna igraca rotacije i Hartensteinom koji se tek vratio nakon mjesec odusustva.
I za kraj, ne hejtam ja MIN.Pisao sam vec da se ta ekipa mora respektirati zbog 2 uzastopna WCFa i da imaju vece PO iskustvo i od HOU, a pogotovo SA.Medjutim, meni oni uopste ne izgledaju dobro da bi ih podizao toliko kao sto to ti cinis.Nesumnjivo ce biti tvrd orah svakome, ali mi iznad OKCa i DEN, ako su svi zdravi- ne mogu!I to ce ti reci svako ko iole prati NBA.
A sto se vas tice mislim da cete iduce godine tek biti top i top2-3 favorita za titulu.
I da vjerujem da je Minesota spremna na iskorak da ide u finale.
Imaju Spursi sanse, igraju dobru odbranu (kad stegnu), plus im je zona sa Wembijem jedna od najboljih u ligi (koju on cini 90%), pokretan covjek i pokriva dosta prostora+ima jak iq u citanju i reakciji situacija. Medjutim manjak suta je vazda bio problem u playoffu, jer se igra na pola kosha i igra uspori. Tu bi uzeo napad Hou (i ovakav kakav jeste), jer imaju ISO igraca, dobrog post igraca u Sengunu koji moze igrati inside-out i dosta vise sutera. Amenov sut je problem ali ako ga ekipe budu exponirale, stavljat ce ga Ime kao screener, da igra PnR
Koliko je jokic utakmica propustio,jel jos u utrci za mvp,igrat ce protiv clippersa
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Zato su ga i stavili da ce igrati vecerasNEZALAGANJE je napisao/la: ↑30 jan 2026, 20:5116 tekmi je propustio ako se ne varam.Smije jos jednu, ali svaka slijedeca ga eliminise iz trke za nagradama.
ma propustit ce on 20ak sigurno, ne vjerujem da ce igrati kako bi ganjao MVPa, pogotovo sto imamo previse povreda mora sto vise zdravih za PO biti
-
TripleThreat
- Kontakt:
Ja bih pridodao da bi se kao najveći potencijalni nedostatak (ako se tako može nazvati) Thunderu eto moglo spomenuti da možda budu imali championship hangover i manjak motivacije u usporedbi sa prošlogodišnjim playoffom. I konsekventno tome, eventualno da bude izostajalo borbe i zalaganja tokom eventualnih dugih i psihički i fizički teških serija. Po svemu ostalom su nivo iznad od svih sa zapada, a i generalno lige.
"Your favorite player's favorite player" - MB
Jest da je protiv Wizardsa,ali 26-11-10 za manje od 20ak minuta u prvom poluvremenu je stvarno za naklon,naklon Lukita 
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Da pitam,postoji li neka fantasy liga ili da osnujemo neku za sljedecu sezonu ako nema,ima nas dosta koji prate nba
- BosniaBoston
- Kontakt:
NBA star Stephen Curry’s ties to Israeli intelligence exposed
The league’s all-time three-point leader has begun quietly pouring tens of millions into tech ventures owned and operated by Israeli spies
The league’s all-time three-point leader has begun quietly pouring tens of millions into tech ventures owned and operated by Israeli spies
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Ovi Hornetsi su bas trenutno hit ekipa lige, kliknuli su zadnjih mjesec dana, igraju fantasticno i bas ce biti nezgodni svima.
Za sada lagano odradjuju SaS.
Za sada lagano odradjuju SaS.
- superFrankie
- Kontakt:
Jel tko zainteresiran za stvaranje nba fantasy lige,mislim ako vec nema ili ako netko nije u toj ligi?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.