NBA 2025-26 Regular Season

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

ronaldo99
Kontakt:

Re: NBA 2025-26 Regular Season

Post Postao/la ronaldo99 » 30 jan 2026, 15:53

Ovaj nez kako mu se ekipa malo digla poceo isto svasta pisati :) . Zanimljivo kako odmah bi SaS isprasio ove one. Polako ljudi PO je sasvim druga prica od RS, pa svi znamo da se rotacije smanjuju i da opcenito igra 7-8 igraca. Ova minesota ostane li zdrava do PO ce itekako da pomrsi racune drugima. A jos ima dosta da se igra niko ne garantuje da nece 2-gi zavrsiti na zapadu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 jan 2026, 17:32

ronaldo99 je napisao/la:
30 jan 2026, 15:53
Ovaj nez kako mu se ekipa malo digla poceo isto svasta pisati :) . Zanimljivo kako odmah bi SaS isprasio ove one. Polako ljudi PO je sasvim druga prica od RS, pa svi znamo da se rotacije smanjuju i da opcenito igra 7-8 igraca. Ova minesota ostane li zdrava do PO ce itekako da pomrsi racune drugima. A jos ima dosta da se igra niko ne garantuje da nece 2-gi zavrsiti na zapadu.
Prva stvar, nikad nisam ni u jednom postu za ovu sezonu napisao da bi SA isprasio nekog u POu, niti sam to pisao ni kad je SA bio najjaci.Ako pratis moje postove, uvijek pozivam na razum i uspjeh SA za ovu sezonu bi bio prolazak jedne runde POa i dobro iskustvo u drugoj.Mislim da je to realan domet.

Druga stvar, ti se druze prvo moras dogovoriti sam sa sobom, jer ne drzis kriterije argumenata.Pises mi 2 puta vec, nakon pobjeda MIN nad OKCem, kako im je MIN nezgodan match up, da imaju sve potrebno da naprave iskorak ove godine itd. Jel tako?

E kad smo to utvrdili, da se dotaknemo tvojih kriterija.Tvrdis da je MIN spremna za iskorak (znaci ove sezone je to NBA finale, jer je su prosle bili u WCFu) nakon RS pobjeda protiv OKCa, a onda u ovom postu koji ti citiram kazes da je PO druga prica u odnosu na RS. Pa cekaj, na osnovu cega onda tvrdis da je MIN spremna za sve to? Jel znas sta je bilo u WCFu proslo proljece? Ako si zaboravio, da te podsjetim...Bio je "dzentlmentski sweep" OKCa gdje su se fakticki poigrali sa MIN i ucinili WCF nezanimljivim.Dakle, gledajuci po POu, po onome sto je i najrelvantnije, MIN nema apsolutno nikakve sanse protiv ovih.Skaces sebi u usta.

Nadalje, zaista pokusavam biti objektivan i gledam sta bi to jos moglo ici u korist MIN protiv njih ove sezone, van ove 2 pobjede i nikako mi to ne polazi za rukom, pa bih te zamolio da mi kazes sta to ti vidis sto ja ne vidim!?

Pitam te to, jer razum i cinjenice govore slijedece...OKC jeste trenutno u maloj krizi rezultata i igre, ali su i dalje UBJEDLJIVO vodeci tim Zapada.Fakt.
Razum i cinjenice govore i da ce najbolji trojac OKCa (pricam o situaciji bez povreda najboljih igraca) samo zbog iskustva, ako ni zbog ceg drugog, ove sezone biti jos bolji u POu i jos tezi za eliminirati.
Razum i cinjenice govore da se MIN, nakon sweepa od OKCa, NIJE pojacala dovoljno da bi ih mogla preskociti.Naprotiv, Gobert, a pogotovo Conley su jos godinu stariji plus su u ofsezoni izgubili NAWa.
Razum i cinjenice govore da mnoge ekipe skrate u POu rotaciju na 7-8 igraca kako si i rekao, ali neeee i OKC moj druze.Oni ce s klupe itekako igrati i Wallacea i Carusoa, i Mitchella i Joea i Wigginsa.To ti je vec 10 igraca, a da nisam ni pomenuo Jaylin ili Kenrich Williamsa.To je val za valom koje ekipe sa rotacijom od 7-8 igraca ne mogu ispratiti kako serija odmice.
Razum i cinjenica govori, trenutno, da MIN igra, ako ne slabiju, onda identicnu sezonu prosloj gdje su ostali bez HCa, da bi im se poklopilo ispadanje HOU i tako imali HC u 2.rundi.To se ne desava cesto.

Takodje, nadavno smo isto imali diskusiju ti i ja kad se MIN priblizila vrhu i ti isto pisao, a ja ti onda fino rekao da ce pasti, jer su drzali nestvarnu formu, a nisu imali nijednog startera van stroja, za razliku od ostalih vodecih ekipa Zapada.I sta se desilo?
Pali su u formi, vezali su bili 5 uzastopnih poraza, ali te tad nije bilo, nego se pojavis kad dobiju OKCa u krizi i to bez 2-3 bitna igraca rotacije i Hartensteinom koji se tek vratio nakon mjesec odusustva.

I za kraj, ne hejtam ja MIN.Pisao sam vec da se ta ekipa mora respektirati zbog 2 uzastopna WCFa i da imaju vece PO iskustvo i od HOU, a pogotovo SA.Medjutim, meni oni uopste ne izgledaju dobro da bi ih podizao toliko kao sto to ti cinis.Nesumnjivo ce biti tvrd orah svakome, ali mi iznad OKCa i DEN, ako su svi zdravi- ne mogu!I to ce ti reci svako ko iole prati NBA.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 jan 2026, 17:42

alemsa je napisao/la:
30 jan 2026, 14:32
NEZALAGANJE je napisao/la:
30 jan 2026, 13:09
MIN ne bi izbacila ni HOU, a ni SA lako bez HCa.SA je u sve 3 tekme ove sezone protiv njih imao prednost od 20+ poena, a nijednom nije bio kompletan.
Mogu ispasti lahko a i proci. Sve su te ekipe (osim dvije pomenute) jednako lose sa ozbiljnim manama i nedostatcima.

Samo sto je takva strutkura lige pa imaju HC, prije 10+ godina, ni jedna od tih ekipa (mimo okc i denver) ne bi imala hc, pored gsw, okc, spursa, raketa pa i clippa (sa cp-griffinom) cak bi rekao da bi ih te ekipe izbacile sa po 4-0, eventualno 4-1. Znaci striktno gledajuci kvalitet
Desava se tranzicija.Mlade ekipe tek dolaze u vrh, zato vrlo lako i mogu izgubiti PO seriju uprkos HCu od ekipe kakva je MIN.

Medjutim, ove mlade ekipe, bez obzira na te mane i nedostatke koje pominjes, itekako imaju i kvalitet i moguce je i da eliminiraju iskusnijeg protivnika.

Zato ti i govorim da neces u NBA finale sa ovakvog Zapada sa 3 runde bez HCa. 100% neces, kakvi god ti protivnici bili.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2026, 17:51

30 jan 2026, 17:42

Desava se tranzicija.Mlade ekipe tek dolaze u vrh, zato vrlo lako i mogu izgubiti PO seriju uprkos HCu od ekipe kakva je MIN.

Medjutim, ove mlade ekipe, bez obzira na te mane i nedostatke koje pominjes, itekako imaju i kvalitet i moguce je i da eliminiraju iskusnijeg protivnika.

Zato ti i govorim da neces u NBA finale sa ovakvog Zapada sa 3 runde bez HCa. 100% neces, kakvi god ti protivnici bili.
Imaju potencijal dok kvalitet trenutno nemaju, ali je tako da i ostale ekipe imaju mane, tako da se moze igrati. 4 suplja lonca. Minnesote se niko ne boji, i udare'l na Denver u prvoj rundi ce ispasti.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 30 jan 2026, 18:03

30 jan 2026, 17:32
ronaldo99 je napisao/la:
30 jan 2026, 15:53
Prva stvar, nikad nisam ni u jednom postu za ovu sezonu napisao da bi SA isprasio nekog u POu, niti sam to pisao ni kad je SA bio najjaci.Ako pratis moje postove, uvijek pozivam na razum i uspjeh SA za ovu sezonu bi bio prolazak jedne runde POa i dobro iskustvo u drugoj.Mislim da je to realan domet.

Druga stvar, ti se druze prvo moras dogovoriti sam sa sobom, jer ne drzis kriterije argumenata.Pises mi 2 puta vec, nakon pobjeda MIN nad OKCem, kako im je MIN nezgodan match up, da imaju sve potrebno da naprave iskorak ove godine itd. Jel tako?

E kad smo to utvrdili, da se dotaknemo tvojih kriterija.Tvrdis da je MIN spremna za iskorak (znaci ove sezone je to NBA finale, jer je su prosle bili u WCFu) nakon RS pobjeda protiv OKCa, a onda u ovom postu koji ti citiram kazes da je PO druga prica u odnosu na RS. Pa cekaj, na osnovu cega onda tvrdis da je MIN spremna za sve to? Jel znas sta je bilo u WCFu proslo proljece? Ako si zaboravio, da te podsjetim...Bio je "dzentlmentski sweep" OKCa gdje su se fakticki poigrali sa MIN i ucinili WCF nezanimljivim.Dakle, gledajuci po POu, po onome sto je i najrelvantnije, MIN nema apsolutno nikakve sanse protiv ovih.Skaces sebi u usta.

Nadalje, zaista pokusavam biti objektivan i gledam sta bi to jos moglo ici u korist MIN protiv njih ove sezone, van ove 2 pobjede i nikako mi to ne polazi za rukom, pa bih te zamolio da mi kazes sta to ti vidis sto ja ne vidim!?

Pitam te to, jer razum i cinjenice govore slijedece...OKC jeste trenutno u maloj krizi rezultata i igre, ali su i dalje UBJEDLJIVO vodeci tim Zapada.Fakt.
Razum i cinjenice govore i da ce najbolji trojac OKCa (pricam o situaciji bez povreda najboljih igraca) samo zbog iskustva, ako ni zbog ceg drugog, ove sezone biti jos bolji u POu i jos tezi za eliminirati.
Razum i cinjenice govore da se MIN, nakon sweepa od OKCa, NIJE pojacala dovoljno da bi ih mogla preskociti.Naprotiv, Gobert, a pogotovo Conley su jos godinu stariji plus su u ofsezoni izgubili NAWa.
Razum i cinjenice govore da mnoge ekipe skrate u POu rotaciju na 7-8 igraca kako si i rekao, ali neeee i OKC moj druze.Oni ce s klupe itekako igrati i Wallacea i Carusoa, i Mitchella i Joea i Wigginsa.To ti je vec 10 igraca, a da nisam ni pomenuo Jaylin ili Kenrich Williamsa.To je val za valom koje ekipe sa rotacijom od 7-8 igraca ne mogu ispratiti kako serija odmice.
Razum i cinjenica govori, trenutno, da MIN igra, ako ne slabiju, onda identicnu sezonu prosloj gdje su ostali bez HCa, da bi im se poklopilo ispadanje HOU i tako imali HC u 2.rundi.To se ne desava cesto.

Takodje, nadavno smo isto imali diskusiju ti i ja kad se MIN priblizila vrhu i ti isto pisao, a ja ti onda fino rekao da ce pasti, jer su drzali nestvarnu formu, a nisu imali nijednog startera van stroja, za razliku od ostalih vodecih ekipa Zapada.I sta se desilo?
Pali su u formi, vezali su bili 5 uzastopnih poraza, ali te tad nije bilo, nego se pojavis kad dobiju OKCa u krizi i to bez 2-3 bitna igraca rotacije i Hartensteinom koji se tek vratio nakon mjesec odusustva.

I za kraj, ne hejtam ja MIN.Pisao sam vec da se ta ekipa mora respektirati zbog 2 uzastopna WCFa i da imaju vece PO iskustvo i od HOU, a pogotovo SA.Medjutim, meni oni uopste ne izgledaju dobro da bi ih podizao toliko kao sto to ti cinis.Nesumnjivo ce biti tvrd orah svakome, ali mi iznad OKCa i DEN, ako su svi zdravi- ne mogu!I to ce ti reci svako ko iole prati NBA.
Stoji sve, i jasno je meni da zdravi OKc je favorit protiv svakoga ove sezone. Ali isto tako vjerujem da u eventulnom okrsaju ove dvije ekipe u PO da Minesota ima itekako sanse. Al otom potom.

A sto se vas tice mislim da cete iduce godine tek biti top i top2-3 favorita za titulu.

I da vjerujem da je Minesota spremna na iskorak da ide u finale.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2026, 18:16

Imaju Spursi sanse, igraju dobru odbranu (kad stegnu), plus im je zona sa Wembijem jedna od najboljih u ligi (koju on cini 90%), pokretan covjek i pokriva dosta prostora+ima jak iq u citanju i reakciji situacija. Medjutim manjak suta je vazda bio problem u playoffu, jer se igra na pola kosha i igra uspori. Tu bi uzeo napad Hou (i ovakav kakav jeste), jer imaju ISO igraca, dobrog post igraca u Sengunu koji moze igrati inside-out i dosta vise sutera. Amenov sut je problem ali ako ga ekipe budu exponirale, stavljat ce ga Ime kao screener, da igra PnR

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 30 jan 2026, 20:41

Koliko je jokic utakmica propustio,jel jos u utrci za mvp,igrat ce protiv clippersa

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 jan 2026, 20:51

Markinhio je napisao/la:
30 jan 2026, 20:41
Koliko je jokic utakmica propustio,jel jos u utrci za mvp,igrat ce protiv clippersa
16 tekmi je propustio ako se ne varam.Smije jos jednu, ali svaka slijedeca ga eliminise iz trke za nagradama.

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 30 jan 2026, 21:01

30 jan 2026, 20:51
Markinhio je napisao/la:
30 jan 2026, 20:41
16 tekmi je propustio ako se ne varam.Smije jos jednu, ali svaka slijedeca ga eliminise iz trke za nagradama.
Zato su ga i stavili da ce igrati veceras

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 30 jan 2026, 21:41

ma propustit ce on 20ak sigurno, ne vjerujem da ce igrati kako bi ganjao MVPa, pogotovo sto imamo previse povreda mora sto vise zdravih za PO biti

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 30 jan 2026, 23:51

Ja bih pridodao da bi se kao najveći potencijalni nedostatak (ako se tako može nazvati) Thunderu eto moglo spomenuti da možda budu imali championship hangover i manjak motivacije u usporedbi sa prošlogodišnjim playoffom. I konsekventno tome, eventualno da bude izostajalo borbe i zalaganja tokom eventualnih dugih i psihički i fizički teških serija. Po svemu ostalom su nivo iznad od svih sa zapada, a i generalno lige.
"Your favorite player's favorite player" - MB

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 31 jan 2026, 02:05

Jest da je protiv Wizardsa,ali 26-11-10 za manje od 20ak minuta u prvom poluvremenu je stvarno za naklon,naklon Lukita :bow:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 31 jan 2026, 09:44

Luka igra kao pravi MVP
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 31 jan 2026, 13:43

Da pitam,postoji li neka fantasy liga ili da osnujemo neku za sljedecu sezonu ako nema,ima nas dosta koji prate nba

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 31 jan 2026, 18:38

NBA star Stephen Curry’s ties to Israeli intelligence exposed

The league’s all-time three-point leader has begun quietly pouring tens of millions into tech ventures owned and operated by Israeli spies
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 31 jan 2026, 19:26

Ovi Hornetsi su bas trenutno hit ekipa lige, kliknuli su zadnjih mjesec dana, igraju fantasticno i bas ce biti nezgodni svima.

Za sada lagano odradjuju SaS.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 31 jan 2026, 19:30

ronaldo99 je napisao/la:
31 jan 2026, 19:26
Ovi Hornetsi su bas trenutno hit ekipa lige, kliknuli su zadnjih mjesec dana, igraju fantasticno i bas ce biti nezgodni svima.

Za sada lagano odradjuju SaS.
Plus jako dobar trener. Bas mlada i interesantna ekipa

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 31 jan 2026, 19:36

Jel tko zainteresiran za stvaranje nba fantasy lige,mislim ako vec nema ili ako netko nije u toj ligi?

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.