NBA 2025-26 Regular Season

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Shategabri
Kontakt:

Re: NBA 2025-26 Regular Season

Post Postao/la Shategabri » 09 feb 2026, 13:23

NEZALAGANJE je napisao/la:
09 feb 2026, 12:58
TripleThreat je napisao/la:
09 feb 2026, 00:24
Jarodwest je napisao/la:
08 feb 2026, 23:07
Kawai kad je na 100 posto najbolji igrač lige uz kd
KD nije ni u top 10 PPG ove sezone, i to dolazi iz ekipe u kojoj nema previše ofanzivno potentnih igrača.

Da ne spominjem da je Kawhi jedno 2 klase iznad KD u odbrani.
Kakve sam ja rasprave ovdje imao prije nekih 10tak godina oko toga da je Kawhi bolji igrac od KDa generalno, iiihhhh!??

Dok je bio u SA, prvo se pisalo da je sistemski igrac, pa se onda ismijavalo da nema napadacki repertoar itd itd.Sve razumljivo u pocetku, jer on nije bio taj nivo, ali se narativ nije mijenjao ni nakon DPOY i FMVP nagrada.Ja sam tad pisao da je uticajniji igrac od KDa zbog igre u oba smjera plus sam govorio da je zbog efikasnosti i stilu igre u postu i midrangeu nesto najblize Jordanu i Kobeu.Sve je to uglavnom bilo ismijavano i nipodastavano, dok lik nije trejdan u TOR i tamo uradio sta je uradio.

I dan danas tvrdim (licno ga ne volim ga zbog toga kako se ponio prema SAu) da je zdrav Kawhi u prvim sezonama dolaska u LAC mozda i najbolji igrac lige.Bolji i od Jokica zbog uticaja kojeg moze imati i u odbrani i u napadu.Niko nije ovako efikasan u napadu i stroj u odbrani.

Sad je vec 35 kuka na ledjima i zbog svoje medicinske historije ne moze to raditi konstantno, ali podsjeti na to s vremena na vrijeme kao sinoc protiv MIN.Sinoc je u prvih 5min tekme razbio sam MIN.Ukrao im 3 lopte, a u napadu zabio 12p.Time dao samopouzdanje cijeloj ekipi.
Tip može igrati sam 1 na 5. Malo je igrača koji tako mogu igrati. Mislim mogu, ali efikasno kao on, teško.
Ma razbijao ih je cijelu utakmicu, znači bukvalno im je poremetio ritam igre, pa Mindža bi trebalo da ih izdominira s visokim igračima, ovamo imaš Lopeza i onog Nider nešto rookie, a oni se svi odreda pogubili.
O njegovom kakrakteru, tj. njemu kao čovjeku možemo imati ovakvo ili onakvo mišljenje, ali lik je realno najkompletniji igrač od trenutno aktivnih.
Da, potpisujem ovo za Jordana i Kobea. Kad pomislim da se nešto slično piše za recimo Edwardsa :roll:
Koševo Zapad

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 feb 2026, 13:37

Shategabri je napisao/la:
09 feb 2026, 13:23

KD nije ni u top 10 PPG ove sezone, i to dolazi iz ekipe u kojoj nema previše ofanzivno potentnih igrača.

Kakve sam ja rasprave ovdje imao prije nekih 10tak godina oko toga da je Kawhi bolji igrac od KDa generalno, iiihhhh!??

Dok je bio u SA, prvo se pisalo da je sistemski igrac, pa se onda ismijavalo da nema napadacki repertoar itd itd.Sve razumljivo u pocetku, jer on nije bio taj nivo, ali se narativ nije mijenjao ni nakon DPOY i FMVP nagrada.Ja sam tad pisao da je uticajniji igrac od KDa zbog igre u oba smjera plus sam govorio da je zbog efikasnosti i stilu igre u postu i midrangeu nesto najblize Jordanu i Kobeu.Sve je to uglavnom bilo ismijavano i nipodastavano, dok lik nije trejdan u TOR i tamo uradio sta je uradio.

I dan danas tvrdim (licno ga ne volim ga zbog toga kako se ponio prema SAu) da je zdrav Kawhi u prvim sezonama dolaska u LAC mozda i najbolji igrac lige.Bolji i od Jokica zbog uticaja kojeg moze imati i u odbrani i u napadu.Niko nije ovako efikasan u napadu i stroj u odbrani.

Sad je vec 35 kuka na ledjima i zbog svoje medicinske historije ne moze to raditi konstantno, ali podsjeti na to s vremena na vrijeme kao sinoc protiv MIN.Sinoc je u prvih 5min tekme razbio sam MIN.Ukrao im 3 lopte, a u napadu zabio 12p.Time dao samopouzdanje cijeloj ekipi.
Tip može igrati sam 1 na 5. Malo je igrača koji tako mogu igrati. Mislim mogu, ali efikasno kao on, teško.
Ma razbijao ih je cijelu utakmicu, znači bukvalno im je poremetio ritam igre, pa Mindža bi trebalo da ih izdominira s visokim igračima, ovamo imaš Lopeza i onog Nider nešto rookie, a oni se svi odreda pogubili.
O njegovom kakrakteru, tj. njemu kao čovjeku možemo imati ovakvo ili onakvo mišljenje, ali lik je realno najkompletniji igrač od trenutno aktivnih.
Da, potpisujem ovo za Jordana i Kobea. Kad pomislim da se nešto slično piše za recimo Edwardsa :roll:
Po svim parametrima MIN je sinoc trebala dobiti, ali izgleda da su se tamo pojavili neki problemi i mimo ovog nastupa Kawhia sinoc.

Ok je poredjenje i za Edwardsa.Decko ima tu atletiku i "vau" efekat.Igra isto u oba pravca i nije neki folirant.Popravlja i efikasnost u smislu suta na zavidan nivo.Post igra ce doci s godinama.Nije je ni Jordan imao u pocetku.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 09 feb 2026, 15:03

09 feb 2026, 13:37
Shategabri je napisao/la:
09 feb 2026, 13:23

Po svim parametrima MIN je sinoc trebala dobiti, ali izgleda da su se tamo pojavili neki problemi i mimo ovog nastupa Kawhia sinoc.

Ok je poredjenje i za Edwardsa.Decko ima tu atletiku i "vau" efekat.Igra isto u oba pravca i nije neki folirant.Popravlja i efikasnost u smislu suta na zavidan nivo.Post igra ce doci s godinama.Nije je ni Jordan imao u pocetku.
Poslije Pelikana Gobert je pukao, izgleda se to prenijelo i na ovu utakmicu.

Ok je donekle, samo što mu je minus to što se ugasi.
Eto baš podatak za Clipe, s njima mu nikad nije išlo.
Znači da tu ima neku mentalnu blokadu.
Nadam se da će to prevazići, al zasad samo u mahovima podsjeća na pomenute.
Dok Kawhi, to je već kompletna HOF karijera, realno.
Koševo Zapad

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 09 feb 2026, 16:55

Jarodwest je napisao/la:
08 feb 2026, 23:07
Kawai kad je na 100 posto najbolji igrač lige uz kd

Slažem se. I po meni je Kawhi, iza LeBrona, najklompletniji igrač u ovom mileniju.

Da, KD jeste pure scorer, izgleda to ljepše i fluidnije, ali to je manje-više jedino u čemu je bolji od Kawhija. A ni u isključivom poentiranju nije bolji ove sezone od Kawhija, o čemu da dalje pričamo onda na tu temu?

Sam si najbolje opisao, vidjelo se dobro ko je i šta je Kawhi kad je bio trejdovan u Toronto. Godinama se vrtili tu oko druge runde, jednom do CF dogurali, trejdali za Kawhija - titula odmah u prvoj sezoni. Puno to govori. Da i ne spominjem sad taj navedeni FMVP sa samo 22 godine, treći najmlađi FMVP ikada u historiji. A onda pogledaš KD-evu filozofiju građenja supertimova oko sebe i činjenice da nije dogurao dalje od druge runde još od dana "kupljenih" titula. Kawhijeva titula sa Spursima vrijedi troduplo, a titula sa Raptorsima vrijedi petoduplo od KD-ijevih titula.

Jedino eto taj aspekt load managementa koji je, po mom mišljenju, bio kočnica za još neku veću reputaciju u diskusijama i narativima u rangiranju. Ako se dobro sjećam, u neku ruku, to je i bio na neki način jedan od razloga onog razdora između njega i Popovicha. Jedini razlog što je mene počeo odbijati po pitanju poželjnosti za ekipu, posebno u onim godinama nakon Toronta. Prije tog, da si me pitao oko kojeg bih igrača gradio ekipu, rekao bih da je to Kawhi.
"Your favorite player's favorite player" - MB

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 09 feb 2026, 17:17

Jel se zna koliko je Dončić out?
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 09 feb 2026, 17:38

RobertHrkac555 je napisao/la:
09 feb 2026, 17:17
Jel se zna koliko je Dončić out?
Day-to-day.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 feb 2026, 21:56

Ova ekspanzija, koliko god sentimentalna bila posebno za Sonicse, nece donijeti nista dobro ostalim fransizama.

Raja mozda i zaboravlja da, kod ekspanzije, tim/ovi koji ulaze u ligu ce sastavljati rostere iz ostalih ekipa.Znaci, moci ces zastiti, lupam, 7-8 igraca, a ostali ce biti dostupni na biranje ekspanazionim timovima.Tako je do sad bilo kad se liga sirila.

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 09 feb 2026, 22:03

U kojem svemiru je bolja karijera kawai od velikog kda

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 09 feb 2026, 22:21

09 feb 2026, 21:56
Ova ekspanzija, koliko god sentimentalna bila posebno za Sonicse, nece donijeti nista dobro ostalim fransizama.

Raja mozda i zaboravlja da, kod ekspanzije, tim/ovi koji ulaze u ligu ce sastavljati rostere iz ostalih ekipa.Znaci, moci ces zastiti, lupam, 7-8 igraca, a ostali ce biti dostupni na biranje ekspanazionim timovima.Tako je do sad bilo kad se liga sirila.
Još će uz to, ako bude Seattle i Las Vegas u konačnici, morati prebaciti neki tim u istočnu konferenciju. Vjerovatno Pelicanse ili Wolvese.

Pa onda uz to, po jedna divizija će imati nesrazmjeran broj timova u poređenju sa ostalim.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 09 feb 2026, 22:34

Bezveze mi je to prosirenje,treba smanjiti ligu na 24 ekipe :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 feb 2026, 22:53

NBA investigating Thunder for player absences due to injury during nationally-televised game vs. Spurs last week :rol: :rol:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 feb 2026, 22:55

09 feb 2026, 22:21
09 feb 2026, 21:56

Još će uz to, ako bude Seattle i Las Vegas u konačnici, 7r44 prebaciti neki tim u istočnu konferenciju. Vjerovatno Pelicanse ili Wolvese.

Pa onda uz to, po jedna divizija će imati nesrazmjeran broj timova u poređenju sa ostalim.
Ma dobro, NOP je svakako geografski i blizu Istoku.Nemam problema s tim.Nemam ni generalno s prosirenj, jer je "svjeza krva" uvijek dobro dosla, ali imam kad se sjetim nacina formiranja tih timova. :D

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 10 feb 2026, 02:07

Vidjet ćemo sad povratkom Franza može li Magic malo se trgnuti.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 10 feb 2026, 02:40

Je l' ko prati ovu tučnjavu u Charlotte? Ja evo uživo upratih, mislim da je jedna od većih tuča u posljednjih nekoliko godina.

Vjerovatno će dosta suspenzija biti.

Diabatea moralo 3-4 igrača čuvati i opet ga jedva smiriše :shock:
Zadnja izmjena: TripleThreat, dana/u 10 feb 2026, 02:44, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 feb 2026, 02:43

Uj frke na tekmi CHA-DET.

DET glumi opaku fizicku ekipu, pa su se veceras namjerili na odgovor.Duren provocira sve vrijeme, pa udari, a onda bjezi ko pi.ckica.Onda se naravno pojavljuje i Stewart koji ulijece s klupe i liga fakat ovog de.bila treba da ohladi na duze vrijeme.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 feb 2026, 02:54

10 feb 2026, 02:40
Je l' ko prati ovu tučnjavu u Charlotte? Ja evo uživo upratih, mislim da je jedna od većih tuča u posljednjih nekoliko godina.

Bice ozbiljnih suspenzija.Ova cetvorica sto su ucestvovala sigurno, a evo gledam ponovo i vidim i da je glupi Lamelo usao s klupe.I to je suspenzija po pravilima.

Sje.bace CHA sebi odlicnu seriju i finu sansu za PO.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 10 feb 2026, 03:02

10 feb 2026, 02:54
10 feb 2026, 02:40

Bice ozbiljnih suspenzija.Ova cetvorica sto su ucestvovala sigurno, a evo gledam ponovo i vidim i da je glupi Lamelo usao s klupe.I to je suspenzija po pravilima.

Sje.bace CHA sebi odlicnu seriju i finu sansu za PO.
Slažem se.

Potencijalno 3 startera na suspenziji, prevelik zalogaj za ovu mladu ekipu u naletu.

S druge strane, veteran Reed ako iole uspije nastaviti gdje je večeras započeo, biće dosta lakše prebroditi Pistonsima, bez obzira što će potencijalno biti bez rotacijskih centara.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 10 feb 2026, 03:22

Ode i trener Lee naknadno... e svašta.

UmjetnikZijad
Kontakt:

Post Postao/la UmjetnikZijad » 10 feb 2026, 06:17

Sta sudije rade na tekmi Okc Lal, daj im brate pobjedu ne mora se ni igrati...

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.