Tip može igrati sam 1 na 5. Malo je igrača koji tako mogu igrati. Mislim mogu, ali efikasno kao on, teško.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑09 feb 2026, 12:58Kakve sam ja rasprave ovdje imao prije nekih 10tak godina oko toga da je Kawhi bolji igrac od KDa generalno, iiihhhh!??TripleThreat je napisao/la: ↑09 feb 2026, 00:24KD nije ni u top 10 PPG ove sezone, i to dolazi iz ekipe u kojoj nema previše ofanzivno potentnih igrača.
Da ne spominjem da je Kawhi jedno 2 klase iznad KD u odbrani.
Dok je bio u SA, prvo se pisalo da je sistemski igrac, pa se onda ismijavalo da nema napadacki repertoar itd itd.Sve razumljivo u pocetku, jer on nije bio taj nivo, ali se narativ nije mijenjao ni nakon DPOY i FMVP nagrada.Ja sam tad pisao da je uticajniji igrac od KDa zbog igre u oba smjera plus sam govorio da je zbog efikasnosti i stilu igre u postu i midrangeu nesto najblize Jordanu i Kobeu.Sve je to uglavnom bilo ismijavano i nipodastavano, dok lik nije trejdan u TOR i tamo uradio sta je uradio.
I dan danas tvrdim (licno ga ne volim ga zbog toga kako se ponio prema SAu) da je zdrav Kawhi u prvim sezonama dolaska u LAC mozda i najbolji igrac lige.Bolji i od Jokica zbog uticaja kojeg moze imati i u odbrani i u napadu.Niko nije ovako efikasan u napadu i stroj u odbrani.
Sad je vec 35 kuka na ledjima i zbog svoje medicinske historije ne moze to raditi konstantno, ali podsjeti na to s vremena na vrijeme kao sinoc protiv MIN.Sinoc je u prvih 5min tekme razbio sam MIN.Ukrao im 3 lopte, a u napadu zabio 12p.Time dao samopouzdanje cijeloj ekipi.
Ma razbijao ih je cijelu utakmicu, znači bukvalno im je poremetio ritam igre, pa Mindža bi trebalo da ih izdominira s visokim igračima, ovamo imaš Lopeza i onog Nider nešto rookie, a oni se svi odreda pogubili.
O njegovom kakrakteru, tj. njemu kao čovjeku možemo imati ovakvo ili onakvo mišljenje, ali lik je realno najkompletniji igrač od trenutno aktivnih.
Da, potpisujem ovo za Jordana i Kobea. Kad pomislim da se nešto slično piše za recimo Edwardsa