FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
19%
2. Borbu za Evropu
177
44%
3. Sredinu tabele
65
16%
4. Borbu za opstanak
82
21%

Ukupno glasova: 398

avalPacidoroP
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la avalPacidoroP » 13 feb 2026, 02:45

Na ljeto se mora, ali mora zamjeniti podloga..
Ako je potrebno i Evropu cemo igrati(ako je izborimo) na lavoru..
Tacno me dusa boli kad vidim na sta lici Grbavica..kako li je tek igracima kad dodju i kontaju "yebo me svak sto potpisah,sta je ovo?!"

Sto se tice utakmice, kako onog igraca Slavije ufati grčmu 61oj minuti, mi smo tad i proigrali.. ekipa Slavije se tek pocela spremati prije dvije tri sedmice, i mi smo iskoristili njihovu neuigranost i slabu kondiciju.
Do 61 minute bilo je za povratiti.. neki dupli pasovi, neke akcije, i dodjes do 16 i onda glupi Cvetanovski sve usere, jer nema inteligencije nikakve.. dzaba njemu brzina, kad nema ni centarsut, ni sut, a ni pamet.
Da je normalan neki napadac bio,zabio bar 1 u prvom poluvremenu.. ovo sto nudi Krpic je horor. Realno lik je donedavno bio za federalne lige, sad je bgm za kantonalne.
Odbrana Odinaka-Sukilovic-Seedorf.. znate li odigrati pas prvom do sebe.. kakve su ono samoubilacke lopte i pasovi na 20 metara od gola.. kamo srece da nijedan od vas vise nikad ne zaigra, al' jos ce nas mnogo zavrsiti na trojnoj terapiji radi vas.
Erick..dabogda ti zadnja utakmica u Zelji bila. Najgori veznjak Zelje trenutno.. ultra defanzivna pi.cketina.
Prokop doktor.. samo nastavi.. kako je samo brz u prijemu, par sitnih koraka i odma proslijeduje dalje loptu..
Dragovicu dragi.. samo rad. ABd da nesto izbacimo iz svoje skole.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 feb 2026, 06:41

Virtu4l je napisao/la:
12 feb 2026, 21:49
Ko je ovaj taliban? :mrgreen: :bow:
Ma pusti budalu, nije popio tablete.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 13 feb 2026, 07:34

Ja se sjetim drljine prve utakmice pa me strah bilo koga pohvaliti

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 13 feb 2026, 08:10

Levin je napisao/la:
12 feb 2026, 23:53
NoDi80 je napisao/la:
12 feb 2026, 23:47
Psovanje bespotrebno, nerviranje opravdano
Sa strane je i asistirao Milisevic ne znam sta ti gledao i pricam o poziciji rcmf desni centralni vezni u formacijama 3:5:2 i slicno
U modernom fudbalu amf mora ici prema golu i sad se dogovorite koju poziciju igra Milosevic, jer u 4:2:3:1 Milosevic, Erik, Prokop ne idu zajedno i jedan je visak
Ne znam zašto misliš da ne idu zajedno. I prokop i Deni vrlo kvalitetno igraju i osmicu i desetku a odlično se snalaze i uz aut liniju. Njih dvojica kad se uigraju to bi moglo donijeti mnogo lijepih akcija. Večeras su se dosta smjenjivali i rotiralj i kad napadamo to je često izgledalo kao 4-1-4-1. Obojica imaju svoje prednosti i mane ali mislim da su komplememtarni i ne bih volio vidjeti da započnemo utakmicu bez jednog od njih dvojice.

Umodernom fudbalu pokušavaš da završavaš akcije sa što više igrača naprijed kad si u napadu a da imaš tu mobilnost i tranziciju da se sa što više igrača i braniš. Vidjet ćemo kako će to izgledati sa Pejićem i nešto sam tu optimističan iako ne bih trebao možda biti jer ga još nismo ni vidjeli kako treba.
Nisam večeras gledao pa neću puno komentarisati taj dio. Što se veze tiče meni je najlogičnija Pejić-Radovac kombinacija iza Prokopa, a da Deni i Ismail uskaču s klupe. Od priprema na ovamo ne vidim osnova za hejt ka Samiru, veoma stabilan za datu poziciju. Erik je bljesnuo par puta jesenas i od tad ne postoji, a veća je šteta nego korist imati ga ovakvog u vezi. To je moje viđenje.

I samo da dodam na Levinov komentar za Rakića. Kao dobra kretnja i pozicioniranje... to i Konings ima. Radije bih špica koji zna ošutati pa da napreduje u kretnji nego obratno.
Pošteno, pa kako bude.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 feb 2026, 08:39

Ne postoji taj fudbal u kojem će Radovac igrati prije Miloševića.

Prokop, Milošević i Šošić će biti paklen vezni red.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Uniited
Kontakt:

Post Postao/la Uniited » 13 feb 2026, 08:43

Žašto se ovdje pišu sastavi i stavlja se jedna lijevak jedan dešnjak, pa ljudi je li svaki klub igra tako?
Ne vidim žašto ne bi pokušali sa dva dešnjaka, ili je to neko nepisano pravilo pa mora jedan lijevak biti.
U svoje vrijeme ferdinand i vidić su bili dešnjaci pa je li im nešto falilo?
Forza Željo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 13 feb 2026, 08:44

Virtu4l je napisao/la:
13 feb 2026, 08:39

To može samo u rombu nekom sa Pejićem ili nekim sličnim ko četvrtim.
Može i Šošić ko neko lažno krilo,ali njih trojica sami,teško.

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 13 feb 2026, 08:45

Nije gledo utakmicu al je njemu logicno ko ce igrati. Tuta u rikverc. Chatgpt je nula za ove stratege. Muftica isto izbacit stavit ga ko trećeg golmana.

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 13 feb 2026, 08:54

Dva totalno drugacija poluvremena. Prvo za zaborava. Pokazalo je to prvo sve nase nedostatke. Drugo je vec bilo puno bolje.
Eh sada o terenu,ono je gore nego one sezone kada smo igrali Zakaric,Grahovac...oni su se tada snalazili,a ovima mozda vise treba.
Onaj teren je mozda najlosiji u ligi.
Igraci ce se uigrati

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 13 feb 2026, 09:10

Virtu4l je napisao/la:

Pa ne postoji baš ni fudbal u kom uopće treba porediti njih dvojicu.
Kako ja to vidim: Radovac, Ismail i Erik se bore za rotaciju uz stabilnog Pejića.
Deni u rotaciju s Prokopom ispred dvojice na centru.
A kad se Šošić oporavi možemo pričati o nekoj 3-4-3 gdje bi eventualno imali više opcija za igru na sredini, al trenutno to ne vidim.

Prokop, Milošević i Šošić - ovu trojicu staviti zajedno možeš samo s Pejićem iza. što znači ili bez krila, ili bez bekova.
Pošteno, pa kako bude.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 feb 2026, 10:43

Virtu4l je napisao/la:

Dodaj i Pejica kao zadnjeg a Deni moze i na krilo.
Radovac mozda klikera moze prije Denija, Adzem je griješio dosta stvari ali je za Radovca i Krpica bio u pravu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 13 feb 2026, 10:59

Virtu4l je napisao/la:

Ja bih prije rekao da ce biti Pejic-Milosevic a ispred Prokop i Sosic(jedan od njih dvojice ce igrati vise po strani).. ili Prokop lijevo,ili Sosic desno

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 13 feb 2026, 11:06

zastitaIdentiteta je napisao/la:
13 feb 2026, 08:10
Levin je napisao/la:
12 feb 2026, 23:53
NoDi80 je napisao/la:
12 feb 2026, 23:47
Psovanje bespotrebno, nerviranje opravdano
Sa strane je i asistirao Milisevic ne znam sta ti gledao i pricam o poziciji rcmf desni centralni vezni u formacijama 3:5:2 i slicno
U modernom fudbalu amf mora ici prema golu i sad se dogovorite koju poziciju igra Milosevic, jer u 4:2:3:1 Milosevic, Erik, Prokop ne idu zajedno i jedan je visak
Ne znam zašto misliš da ne idu zajedno. I prokop i Deni vrlo kvalitetno igraju i osmicu i desetku a odlično se snalaze i uz aut liniju. Njih dvojica kad se uigraju to bi moglo donijeti mnogo lijepih akcija. Večeras su se dosta smjenjivali i rotiralj i kad napadamo to je često izgledalo kao 4-1-4-1. Obojica imaju svoje prednosti i mane ali mislim da su komplememtarni i ne bih volio vidjeti da započnemo utakmicu bez jednog od njih dvojice.

Umodernom fudbalu pokušavaš da završavaš akcije sa što više igrača naprijed kad si u napadu a da imaš tu mobilnost i tranziciju da se sa što više igrača i braniš. Vidjet ćemo kako će to izgledati sa Pejićem i nešto sam tu optimističan iako ne bih trebao možda biti jer ga još nismo ni vidjeli kako treba.
Nisam večeras gledao pa neću puno komentarisati taj dio. Što se veze tiče meni je najlogičnija Pejić-Radovac kombinacija iza Prokopa, a da Deni i Ismail uskaču s klupe. Od priprema na ovamo ne vidim osnova za hejt ka Samiru, veoma stabilan za datu poziciju. Erik je bljesnuo par puta jesenas i od tad ne postoji, a veća je šteta nego korist imati ga ovakvog u vezi. To je moje viđenje.

I samo da dodam na Levinov komentar za Rakića. Kao dobra kretnja i pozicioniranje... to i Konings ima. Radije bih špica koji zna ošutati pa da napreduje u kretnji nego obratno.
Ako prođemo Slogu mi ćemo imati 20 utakmica do kraja sezone i siguran sam da će biti mjesta i za Radovca i za Erick-a ali nadam se u Rotaciji. Dok se Madžid ne vrati i ne uhvati ritam ja kao startere isključivo vidim Pejić, Prokop, Milošević. Radovac je preskočio veliki dio ove sezone i protiv Posušja je bilo vidljivo da nije na potrebnom nivou iako je popravio fiziku značajno. Također, on je dosta spor u predaji lopte za razliku od Prokopa i voli dosta sporiji tempo utakmice. Sa druge strane Prokop ne komplikuje mnogo, brz je u predaji lopte i djeluje mi da uvijek pokušava napraviti višak u sredini ali vidjet ćemo protiv Rudara na šta će to ličiti. Milošević pokriva jako mnogo terena i uvijek je u pokretu samo mi djeluje da ga krila i napadač ne prato dovoljno . Na pripremama i jučer njih dvojica su djelovali kao da se odlično razumiju i ja bih gradio ekipu isključivo oko njih dvojice dok se Madžid ne vrati. Radovac, Ismail, Dragović, Gojak mogu dati ruke ali isključivo kao opcija sa klupe. Pejića ćemo još vidjeti ali mislim da će dobiti prednost ispred Erick-a.

Ne znam zašto pojedini smatraju da njih dvojica ne mogu skupa iako i jedan i drugi mogu odigrati sve pozicije u vezi a kad su zajedno imamo tu tehničku snagu.

Što se tiče napadača... Vidjet ćemo. Ne bih ja tako lako otpisao Rakića iako ga pojedini tjeraju. Vidjet ćemo šta će Slaviša uraditi sa njim ali ne bi me iznenadilo da dobije više prostora od Jaganjca u nastavku.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 13 feb 2026, 11:09

Prokop, Deni i Šošić mogu pokriti sve pozicije u sredini i po krilima. Još ako napraviš sistem gdje se izmjenjuju na pozicijama nema razloga da ne budu zajedno u ekipi. To može čak napraviti i pravu konfuziju protivniku.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

ibz
Kontakt:

Post Postao/la ibz » 13 feb 2026, 11:18

Nema logike da Prokop i Milošević ne igraju skupa. Najkvalitetnija su dvojica pojedinaca u ekipi, i vidi se da vole igrati skupa i da se razumiju, a tek su par utakmica odigrali skupa (1 službenu). Mislim da je igrač poput Prokopa upravo nedostajao Deniju da pokaže svoju vještinu i vrijednost, napravit će ova kombinacija mnogo toga dobrog dok uđu u ritam i stvore se potrebni automatizmi.

Iza njih Pejić mora igrati - Erick je zreo za klupe. Previše je statičan i usporava igru, i biće odlična opcija s klupe s određenim protivnicima. Baš me zanima da vidim šta će nam Pejić donijeti, mislim da smo s njim dobili sve što nam je donosio Lagumdžija, samo što ovaj zna lopte za razliku od Dana.

Razočarao me Šabić koliko je pasivan i mekan, očekivao sam više protiv drugoligaša. Možda mu fali utakmica u nogama, vidjećemo ima li hajra od njega. Bilo bi dobro svakako imati tu U21 opciju, ali ko zna, možda se nametnu Dragović ili Gojak ispred njega, a Husković bude opcija koja može pokriti krilnu poziciju. Ako bi već igrali i sa Nastićem i Alićem, možda bi Alić mogao biti dobra opcija za desno krilo. Zamišljam njega kako se izvlači na ljevicu sa krila i poteže onu svoju pračku.. ne znam da li je realno uopće razmišljati o tome.
a kada kosa uz tebe osijedi, ni tada se nemoj brinuti

Nyema1921
Kontakt:

Post Postao/la Nyema1921 » 13 feb 2026, 11:56

Sosic je kod Denisa igrao na desnom krilu ? I bio je top tad, mislim da samo on fali ovoj ekipi i bice to fino. Sabic jest nas al ako ne mozes da se istaknes protiv Slavije, tesko ces protiv jaci, al eto necu mu zaboraviti onaj gol protiv Igmana u 80 i nekoj.

Cosic
Galchev Bicakcic Nastic Alic
Pejic
Milosevic Prokop
Sosic Cveta
Muharem

Nisam fino cuo “Sokolove” sa istoka, ali nisam cuo da su furali neki nacionizam sinoc. Dok smo se mi vec u prvom sjetili c.tnika. I partizana, kad uzmes u obzir da im ekipa sarena i Sinisa i nasa djeca nije nam neki fazon ali eto.

ibz
Kontakt:

Post Postao/la ibz » 13 feb 2026, 12:28

Nyema1921 je napisao/la:
13 feb 2026, 11:56
Sosic je kod Denisa igrao na desnom krilu ? I bio je top tad, mislim da samo on fali ovoj ekipi i bice to fino. Sabic jest nas al ako ne mozes da se istaknes protiv Slavije, tesko ces protiv jaci, al eto necu mu zaboraviti onaj gol protiv Igmana u 80 i nekoj.

Cosic
Galchev Bicakcic Nastic Alic
Pejic
Milosevic Prokop
Sosic Cveta
Muharem

Nisam fino cuo “Sokolove” sa istoka, ali nisam cuo da su furali neki nacionizam sinoc. Dok smo se mi vec u prvom sjetili c.tnika. I partizana, kad uzmes u obzir da im ekipa sarena i Sinisa i nasa djeca nije nam neki fazon ali eto.
ma ništa posebno jučer nije bilo provokacija s njihove strane, a i naši su većinu tekme pametno kulirali osim par momaka koji su konstantno bockali. Puno su mi gori pijačari bili jesenas. Onaj nivo papanluka još nisam vidio, ljudi su 80%+ tekme nama psovali a manje od 20% navijali za Velež
a kada kosa uz tebe osijedi, ni tada se nemoj brinuti

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 13 feb 2026, 12:55

Evo izašla je informacija da su svi izuzev Galcheva registrovani, a i za njega ima još mogućnosti da se stigne. Očekujem debije Muharema i Alekse prije svega.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 13 feb 2026, 13:03

Prokop pokazao kvalitet, mislim da cemo drugaciji skroz biti sa Galchevom Erminom Nasticem i Alicem

Nastic mi je nekako vise za stopera , ne znam..

Prokop sa Milosevicem bi trebala idealna kombinacija biti
Cveta gore sa Sosom akoBogda i molim Boga da Muharema krene gore

AkoBogda Veleza stizemo :opaopa:

LoveFootball1987
Kontakt:

Post Postao/la LoveFootball1987 » 13 feb 2026, 13:14

Realno protiv pijačara izaći u ovom sastavu.

Ćosić

Galčev - Bičakčić - Nastić - Alić

Pejić

Milošević - Prokop

Vinicius Cvetanovski

Muharem

4-1-2-3 , ne možemo bolje od ovoga u ovom trenutku.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: berjan, boki86, Cwirek, Ferroviere1987, Tramvaji29877, Zeljoo1921 i 102 gosta.