Dosta smo glumili gospodu, kako oni nama tako i treba uzvratiti. Protiv borca je dva puta donijelo bodove, neka se prepadnu.Lokomotifa je napisao/la: ↑14 feb 2026, 15:08Još jedno pitanje, ako neko zna volio bih da mi odgovori.
Šta se dešava sa navijanjem na jugoistoku u zadnje vrijeme? Pola utakmice neko psovanje četnicima, spominjanje četničkih majki itd. Isto je bilo i na kraju jesenje polusezone.
Politika me ne zanima, ali pratim Želju decenijama i nikada nije bilo ovako. Navijajte ba za svoj klub, pustite se četnika, ustaša, ovih onih. Imamo najbolje navijačke pjesme na Balkanu, a ne pjevamo ih koliko bi trebali. Znam da i u BL nas vrijeđaju da smo "balije", ali kontam ako smo isti kao oni po čemu onda možemo govoriti da smo drugačiji?
Nije mi cilj provokacija nego me fakat zanima je li ovo samo privremeno ili trajno nam to postaje navijačka kultura?
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Fk Željezničar.
Gulijašvili je u svojoj prvoj sezoni u BiH (drugi dio sezone 22/23) odigrao 10 utakmica i zabilježio dvije asistencije bez datih golova.
U sezoni 23/24 je bio posuđen Veležu i u 26 utakmice dao 10 golova i 4 asistencije da bi u sezoni 24/25 postigao 21 pogodak u 37 utakmica kod kona.
Mlinarić je u prvoj sezoni u ligi 23/24 odigrao 31 utakmicu 8 golova i dvije asistencije da bi u sljedećoj sezoni u 37 utakmica postigao 21 pogodak i dodao 2 asistencije.
Zar vi zaista mislite da jedan momak od 21 godinu (bilo da se radi o Rakiću, Jaganjcu i Huskoviću) u svojoj prvoj sezoni u klubu može imati ozbiljan učinak a ekipa se realno raspala nakon 12-13 kola samo nam to niko nije bio rekao.
Takve momke dovedeš kao projekat i nadaš se da će proraditi nakon par sezona a ne kao prve napadače.
Meni je kod Jaganjca problem što je sa Istrom produžio ugovor do ljeta 2028. Govorilo se da je već dogovorena otkupna klauzula sa Istrom kad je došao na posudbu ali kako je to mahala ne znam da li da vjerujem ali mi je pravo čudno da je produžio ugovor sa Istrom čim je došao na posudbu. Možda tu ima i menadžerskih trikova.
Sa druge strane, Rakić je naš do ljeta 2028 i djeluje mi da se trudi i na terenu i na treningu i definitivno ga vidim kao drugog napadača. Vidjet ćemo šta će Slaviša uraditi po tom pitanju. Ima taj neki osjećaj da se nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme samo ta realizacija je očajna.
Što se tiče ostalih. Konings je vjerovatno na izlaznim vratima i ne želim trošiti riječi a Muharem mi je veliki upitnik. Napadač visok 1.80m i slabije konstitucije je raritet u ovoj ligi. Možda me Slaviša i Muharem iznenade ali ja ne vidim njega kao prvog napadača jer igra se takav fudbal da će ti većina protivnika stati u niski blok i treba ti napadač koji će da se gura i skače sa štoperima. Muharema vidim na krilu u nekoj 4-3-3 varijanti ili kao desetku iza napadača. Opet kažem, možda nas Slaviša iznenadi.
Što se tiče Krpića, šta se tu ima reći za čovjeka koji ima 87 postignutih pogodaka i 248 utakmica u Premijer ligi. Normalno je da mu šef vjeruje. Posebno ako se dozvao i ne radi u kontru.
Nama sljedeće sezone sigurno treba kvalitetan napadač. Mislim da imamo kvalitetne rezerve u Rakiću i Huskoviću i još ako dodamo tome malog Kororu kojeg već treba spremati za prvi tim.
Što se tiče ove sezone mislim da je to to. Imamo šta imamo i na Stručnom štabu je da izvuće najbolje što može iz onoga što imamo.
U sezoni 23/24 je bio posuđen Veležu i u 26 utakmice dao 10 golova i 4 asistencije da bi u sezoni 24/25 postigao 21 pogodak u 37 utakmica kod kona.
Mlinarić je u prvoj sezoni u ligi 23/24 odigrao 31 utakmicu 8 golova i dvije asistencije da bi u sljedećoj sezoni u 37 utakmica postigao 21 pogodak i dodao 2 asistencije.
Zar vi zaista mislite da jedan momak od 21 godinu (bilo da se radi o Rakiću, Jaganjcu i Huskoviću) u svojoj prvoj sezoni u klubu može imati ozbiljan učinak a ekipa se realno raspala nakon 12-13 kola samo nam to niko nije bio rekao.
Takve momke dovedeš kao projekat i nadaš se da će proraditi nakon par sezona a ne kao prve napadače.
Meni je kod Jaganjca problem što je sa Istrom produžio ugovor do ljeta 2028. Govorilo se da je već dogovorena otkupna klauzula sa Istrom kad je došao na posudbu ali kako je to mahala ne znam da li da vjerujem ali mi je pravo čudno da je produžio ugovor sa Istrom čim je došao na posudbu. Možda tu ima i menadžerskih trikova.
Sa druge strane, Rakić je naš do ljeta 2028 i djeluje mi da se trudi i na terenu i na treningu i definitivno ga vidim kao drugog napadača. Vidjet ćemo šta će Slaviša uraditi po tom pitanju. Ima taj neki osjećaj da se nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme samo ta realizacija je očajna.
Što se tiče ostalih. Konings je vjerovatno na izlaznim vratima i ne želim trošiti riječi a Muharem mi je veliki upitnik. Napadač visok 1.80m i slabije konstitucije je raritet u ovoj ligi. Možda me Slaviša i Muharem iznenade ali ja ne vidim njega kao prvog napadača jer igra se takav fudbal da će ti većina protivnika stati u niski blok i treba ti napadač koji će da se gura i skače sa štoperima. Muharema vidim na krilu u nekoj 4-3-3 varijanti ili kao desetku iza napadača. Opet kažem, možda nas Slaviša iznenadi.
Što se tiče Krpića, šta se tu ima reći za čovjeka koji ima 87 postignutih pogodaka i 248 utakmica u Premijer ligi. Normalno je da mu šef vjeruje. Posebno ako se dozvao i ne radi u kontru.
Nama sljedeće sezone sigurno treba kvalitetan napadač. Mislim da imamo kvalitetne rezerve u Rakiću i Huskoviću i još ako dodamo tome malog Kororu kojeg već treba spremati za prvi tim.
Što se tiče ove sezone mislim da je to to. Imamo šta imamo i na Stručnom štabu je da izvuće najbolje što može iz onoga što imamo.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 14 feb 2026, 15:42, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
GavranBeli
- Kontakt:
Slabo onda pratis. Pred izbore se uvijek orgijalo na Jugu. Valjda kontaju da je hudba poslije Bajram namaza. A 80% njih na Jugu nisi bili rodjeni kad je rat bio.Lokomotifa je napisao/la: ↑14 feb 2026, 15:08Još jedno pitanje, ako neko zna volio bih da mi odgovori.
Šta se dešava sa navijanjem na jugoistoku u zadnje vrijeme? Pola utakmice neko psovanje četnicima, spominjanje četničkih majki itd. Isto je bilo i na kraju jesenje polusezone.
Politika me ne zanima, ali pratim Želju decenijama i nikada nije bilo ovako. Navijajte ba za svoj klub, pustite se četnika, ustaša, ovih onih. Imamo najbolje navijačke pjesme na Balkanu, a ne pjevamo ih koliko bi trebali. Znam da i u BL nas vrijeđaju da smo "balije", ali kontam ako smo isti kao oni po čemu onda možemo govoriti da smo drugačiji?
Nije mi cilj provokacija nego me fakat zanima je li ovo samo privremeno ili trajno nam to postaje navijačka kultura?
Slažem se za psovanje i spominjanje Četnika i Ustaša jer je glupo psovati a u ekipi imas Srba i Hrvata..jeste da se to ne treba povezivati jedno s drugim Al jucer je neko napisao komentar i bas objasnio..Lokomotifa je napisao/la: ↑14 feb 2026, 15:08Još jedno pitanje, ako neko zna volio bih da mi odgovori.
- gegenpressing
- Kontakt:
Mi za te šumare i jesmo gospoda i to trebamo i ostati.Malo štiva o svom klubu,nije na odmet.Pablo11 je napisao/la: ↑14 feb 2026, 15:27Dosta smo glumili gospodu, kako oni nama tako i treba uzvratiti. Protiv borca je dva puta donijelo bodove, neka se prepadnu.Lokomotifa je napisao/la: ↑14 feb 2026, 15:08Još jedno pitanje, ako neko zna volio bih da mi odgovori.
Brohra ribo se...
Ma prije je bilo pogotovu kad se spojila liga ubij srbina i srbe na vrbe . Pa najbolji je primjer ja mislim 2012 da je to bila kad je Jamak oborio nekog igraca borca pa se malo pokoskali na terenu pa u istom trenutku lesinari nesto sa policijom usli u konflikt pa citav stadion Grbavica se derao ubij ubij srbina. Nego je nastupio period poslije toga gdje nije bilo toliko otvorenog nacionalizma pa ljudi zaborave.Lokomotifa je napisao/la: ↑14 feb 2026, 15:08Još jedno pitanje, ako neko zna volio bih da mi odgovori.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Ili ih politika kontroliseGavranBeli je napisao/la: ↑14 feb 2026, 15:30Slabo onda pratis. Pred izbore se uvijek orgijalo na Jugu. Valjda kontaju da je hudba poslije Bajram namaza. A 80% njih na Jugu nisi bili rodjeni kad je rat bio.Lokomotifa je napisao/la: ↑14 feb 2026, 15:08Još jedno pitanje, ako neko zna volio bih da mi odgovori.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Tako je politicki nastrojeni.Argentina je napisao/la: ↑14 feb 2026, 16:02Ili ih politika kontroliseGavranBeli je napisao/la: ↑14 feb 2026, 15:30Slabo onda pratis. Pred izbore se uvijek orgijalo na Jugu. Valjda kontaju da je hudba poslije Bajram namaza. A 80% njih na Jugu nisi bili rodjeni kad je rat bio.Lokomotifa je napisao/la: ↑14 feb 2026, 15:08Još jedno pitanje, ako neko zna volio bih da mi odgovori.
Nije mi cilj provokacija nego me fakat zanima je li ovo samo privremeno ili trajno nam to postaje navijačka kultura?![]()
Fk Željezničar.
- Lokomotifa
- Kontakt:
A da ne govorim da FK Željezničar ima najveću multietničku bazu među navijačima u BiH. Mi smo klub kojem najmanje pristaje nacionalizam zbog historije kao što kaže gegenpress, ali eto valjda takav vakat došao.segasega je napisao/la: ↑14 feb 2026, 15:41Slažem se za psovanje i spominjanje Četnika i Ustaša jer je glupo psovati a u ekipi imas Srba i Hrvata..jeste da se to ne treba povezivati jedno s drugim Al jucer je neko napisao komentar i bas objasnio..Lokomotifa je napisao/la: ↑14 feb 2026, 15:08Još jedno pitanje, ako neko zna volio bih da mi odgovori.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
GavranBeli
- Kontakt:
Normalno da kontroliše preko satelita SDA, neki su stariji dobili poslove al nije to za pisanje.Argentina je napisao/la: ↑14 feb 2026, 16:02Ili ih politika kontroliseGavranBeli je napisao/la: ↑14 feb 2026, 15:30Slabo onda pratis. Pred izbore se uvijek orgijalo na Jugu. Valjda kontaju da je hudba poslije Bajram namaza. A 80% njih na Jugu nisi bili rodjeni kad je rat bio.Lokomotifa je napisao/la: ↑14 feb 2026, 15:08Još jedno pitanje, ako neko zna volio bih da mi odgovori.
Nije mi cilj provokacija nego me fakat zanima je li ovo samo privremeno ili trajno nam to postaje navijačka kultura?![]()
Zadnja izmjena: GavranBeli, dana/u 14 feb 2026, 16:08, ukupno mijenjano 1 put.
Bilo je politickih parola, kao i parola 'patriotizma', svega. Da je srece bilo bi vise parola na temu Kluba, pa bi bilo i manje kazni.Pablo11 je napisao/la: ↑14 feb 2026, 16:03Tako je politicki nastrojeni.Argentina je napisao/la: ↑14 feb 2026, 16:02Ili ih politika kontroliseGavranBeli je napisao/la: ↑14 feb 2026, 15:30
Slabo onda pratis. Pred izbore se uvijek orgijalo na Jugu. Valjda kontaju da je hudba poslije Bajram namaza. A 80% njih na Jugu nisi bili rodjeni kad je rat bio.![]()
![]()
![]()
-
GavranBeli
- Kontakt:
Ko jos replicira mongoloida koji je najtrofejnijeg trenera nazivao kamatar i lopov. Cirkus
Zadnja izmjena: GavranBeli, dana/u 14 feb 2026, 16:12, ukupno mijenjano 1 put.
To nema veze sa cetnicima i ustasama. Nece se Nastic uvrijediti sigurno, ne znam kako ne mozete razlikovati.Lokomotifa je napisao/la: ↑14 feb 2026, 16:05A da ne govorim da FK Željezničar ima najveću multietničku bazu među navijačima u BiH. Mi smo klub kojem najmanje pristaje nacionalizam zbog historije kao što kaže gegenpress, ali eto valjda takav vakat došao.segasega je napisao/la: ↑14 feb 2026, 15:41Slažem se za psovanje i spominjanje Četnika i Ustaša jer je glupo psovati a u ekipi imas Srba i Hrvata..jeste da se to ne treba povezivati jedno s drugim Al jucer je neko napisao komentar i bas objasnio..Lokomotifa je napisao/la: ↑14 feb 2026, 15:08Još jedno pitanje, ako neko zna volio bih da mi odgovori.
Fk Željezničar.
Da li to znaci kad npr u BL budu skandirali "gazi balije ili ubi balije" da se niko od igraca Bosnjaka nece uvrijediti i da se ne treba niko od nasih navijaca Bosnjaka uvrijediti?Pablo11 je napisao/la: ↑14 feb 2026, 16:10To nema veze sa cetnicima i ustasama. Nece se Nastic uvrijediti sigurno, ne znam kako ne mozete razlikovati.Lokomotifa je napisao/la: ↑14 feb 2026, 16:05A da ne govorim da FK Željezničar ima najveću multietničku bazu među navijačima u BiH. Mi smo klub kojem najmanje pristaje nacionalizam zbog historije kao što kaže gegenpress, ali eto valjda takav vakat došao.
Predpostavljam da izjava onog retardanod Dodika kad je rekao 'balije u Sarajevu' da je to normala i treba ignorisati?
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Znaci balije su fasisticka skupina isto kao i cetnici i ustase.
Ma sce je isto.. jos malo bice nas stid jer smo branili kucni prag.
Nemoj da se ko uvrijedi. Nabijem ga na **** ko se god uvrijedi i na jasztrebove i ostale pjesme. Jasno se zna u pjesmama ko je neprijatelj.
Tako se kukalo i za Skenderiju.. kosarkaska reprezentacija Srbije moze pjevati od topolo do topole mi trebamo da ispratimo aplauzom.
Ma sce je isto.. jos malo bice nas stid jer smo branili kucni prag.
Nemoj da se ko uvrijedi. Nabijem ga na **** ko se god uvrijedi i na jasztrebove i ostale pjesme. Jasno se zna u pjesmama ko je neprijatelj.
Tako se kukalo i za Skenderiju.. kosarkaska reprezentacija Srbije moze pjevati od topolo do topole mi trebamo da ispratimo aplauzom.
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Iduci put ugostiti lijepo cetnike i ustase. Spremite im sendvice i vodu, a oni nek vam skandiraju noz zica i uzivajte u tome. Nek im bude ugodno i toplo.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Ti si jarane fulio cijeli stadion, ovdje je priča o tome da ne budemo ni nalik na njih, genocidaše i šumare.zeljovolimte je napisao/la: ↑14 feb 2026, 16:32Iduci put ugostiti lijepo cetnike i ustase. Spremite im sendvice i vodu, a oni nek vam skandiraju noz zica i uzivajte u tome. Nek im bude ugodno i toplo.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Inače se u Banja Luci ubiše od sažaljenja Hiroša dok skandiraju ratnom zločincu Mladiću, sa druge strane u Mostaru se ubiše od sažaljenja Memije i Nalića dok pjevaju "yebem te Bosno".
Koliko ste vi naivni niste ni svjesni...
Takodjer sram bilo sve koji se stide naših patriotskih pjesama i generala
Zapamtite jednu stvar, mitraljez, Izet Nanić, Atif Dudakovic, Mahmuljin, Naser Orić.... NISU PRESUDJENI RATNI ZLOČINCI NITI KRIMINALCI
Sram bilo svakog ko to dvoje može staviti u istu rečenicu
Koliko ste vi naivni niste ni svjesni...
Takodjer sram bilo sve koji se stide naših patriotskih pjesama i generala
Zapamtite jednu stvar, mitraljez, Izet Nanić, Atif Dudakovic, Mahmuljin, Naser Orić.... NISU PRESUDJENI RATNI ZLOČINCI NITI KRIMINALCI
Sram bilo svakog ko to dvoje može staviti u istu rečenicu
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Fulio ja.. treba im rucak donijeti. Bili bi kontra njih totalno.Lokomotifa je napisao/la: ↑14 feb 2026, 16:34Ti si jarane fulio cijeli stadion, ovdje je priča o tome da ne budemo ni nalik na njih, genocidaše i šumare.zeljovolimte je napisao/la: ↑14 feb 2026, 16:32Iduci put ugostiti lijepo cetnike i ustase. Spremite im sendvice i vodu, a oni nek vam skandiraju noz zica i uzivajte u tome. Nek im bude ugodno i toplo.
Mozda da napadnemo policiju jer ih pretresa?
Nismo mi ni nalik na njih. Sta treba da se stidimo Dudakovica?
Oni sami sebe nazivaju cetnicima i imas problem "gazi cetnike".
Sta ti smeta tacno?
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Apsolutno ovoj temi nije mjesto ovde!!!
Trenutno korisnika/ca: bvsic, doncarlo, perodeformero, tutankamon1905 i 46 gostiju.