FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
69
19%
2. Borbu za Evropu
174
47%
3. Sredinu tabele
59
16%
4. Borbu za opstanak
66
18%

Ukupno glasova: 368

Lokomotifa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Lokomotifa » 14 feb 2026, 16:59

zeljovolimte je napisao/la:
14 feb 2026, 16:49
Lokomotifa je napisao/la:
14 feb 2026, 16:34
zeljovolimte je napisao/la:
14 feb 2026, 16:32
Iduci put ugostiti lijepo cetnike i ustase. Spremite im sendvice i vodu, a oni nek vam skandiraju noz zica i uzivajte u tome. Nek im bude ugodno i toplo.
Ti si jarane fulio cijeli stadion, ovdje je priča o tome da ne budemo ni nalik na njih, genocidaše i šumare.
Fulio ja.. treba im rucak donijeti. Bili bi kontra njih totalno.

Mozda da napadnemo policiju jer ih pretresa?

Nismo mi ni nalik na njih. Sta treba da se stidimo Dudakovica?
Oni sami sebe nazivaju cetnicima i imas problem "gazi cetnike".

Sta ti smeta tacno?
Svaka čast Dudakoviću, Naniću i ostalim herojima, njih niko ni spomenuo nije. Ja samo primjećujem da nam navijanje postaje nacionalističko bez ikakvog razloga. Pored toliko lijepih pjesama mi se bavimo četnicima i ustašama 25 minuta. Da ti pravo kažem nisam ni Srbin, ni Hrvat i smori me to više na tribinama, to bavljenje politikom i historijom. Ako toga ima u Mostaru i BL što mora biti i na mojoj Grbavici?

Dajte ba ljudi sporta i sportskog navijanja. Po tome smo prije bili poznati, sad smo izgubili taj identitet. Zato sam i pitao ovo što sam pitao. Sad znam na čemu smo i OK idemo dalje.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 14 feb 2026, 17:00

GIBRA je napisao/la:
14 feb 2026, 16:40
Inače se u Banja Luci ubiše od sažaljenja Hiroša dok skandiraju ratnom zločincu Mladiću, sa druge strane u Mostaru se ubiše od sažaljenja Memije i Nalića dok pjevaju "yebem te Bosno".

Koliko ste vi naivni niste ni svjesni...

Takodjer sram bilo sve koji se stide naših patriotskih pjesama i generala

Zapamtite jednu stvar, mitraljez, Izet Nanić, Atif Dudakovic, Mahmuljin, Naser Orić.... NISU PRESUDJENI RATNI ZLOČINCI NITI KRIMINALCI

Sram bilo svakog ko to dvoje može staviti u istu rečenicu
Nismo isti i me trebamo se spustati na fasisticki nivo.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 14 feb 2026, 17:18

Argentina je napisao/la:
14 feb 2026, 17:00
GIBRA je napisao/la:
Inače se u Banja Luci ubiše od sažaljenja Hiroša dok skandiraju ratnom zločincu Mladiću, sa druge strane u Mostaru se ubiše od sažaljenja Memije i Nalića dok pjevaju "yebem te Bosno".

Zapamtite jednu stvar, mitraljez, Izet Nanić, Atif Dudakovic, Mahmuljin, Naser Orić.... NISU PRESUDJENI RATNI ZLOČINCI NITI KRIMINALCI

Nismo isti i me trebamo se spustati na fasisticki nivo.
Za jednog od nabrojanih si pogriješio i njega ne trebamo spominjati.

Ramirez
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez » 14 feb 2026, 17:20

Kako je ovaj Nalic odvratan,bas mi je drago sto nije dosao

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 14 feb 2026, 17:31

Iskreno promašeno navijanje. Mislim da ima boljih načina da se napravi taj huk sa tribina. Kako je 90% raje ignorisalo to navijanje tako su i ostali nijemi na ostatak. Mislim da većina ljudi koji dođu na utakmicu to ne žele.

Nije sad bitno kako to oni i da li mi to trebamo isto jednostalno je efekat prilično loš.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 14 feb 2026, 17:33

GIBRA je napisao/la:

Ma i treba nas gaziti gdje stignemo i sudije nek nas kolju nismo bolje zasluzili. Sljedeci put ih sve aplauzom docekati i sudije.
Fk Željezničar.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 14 feb 2026, 17:46

Treba ih cvjećem dočekat, a oni nas kamenicama.
To ono ko u ratu, samo sabura, rata neće biti, a rovovi se uveliko kopali oko Sarajeva i širom BiH.
I glupa je ova tema iskreno za diskusiju.

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 14 feb 2026, 17:50

Ovako prodjes kad ti je pojacanje Nalic i Lagumdzija. Bez suta u okvir gola.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 14 feb 2026, 17:51

Ako se to nastavi dovest će do smanjenja posjete pa vi kako želite... :kafa:
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 14 feb 2026, 17:54

Ko su pojacanja

LoveFootball1987
Kontakt:

Post Postao/la LoveFootball1987 » 14 feb 2026, 18:34

GIBRA je napisao/la:

Borit ćemo se za tebe , pa bili šehidi il' gazije.

Ove komunjare sa foruma koje glume gradsku šminku treba nabit na racku. Sve neprijatelje BiH treba dočekati i ispratiti kako im dolikuje , bez empatije i price o zajedništvu i multietničnosti.

Sve dok u 49% BiH se ne može učiti bosanski jezik, sve dok 49% BiH ne priznaje ovu državu kao nezavisnu i suverenu.Sve dok otvoreno ne priznaju ovu državu kao suverenu, svoja zlodjela u agresiji, prema njima ne treba imati milosti ni u kojem smislu. Ove stvari su iznad sporta, a sport je sporedna stvar u našim životima.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 14 feb 2026, 18:40

U ponedeljak svi na stadion za našu Ellu!
Fk Željezničar.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 14 feb 2026, 19:12

Bicakcic izgleda kao da je na nekim peptidima u najmanju ruku, ako ne i na dijanabolu. Jedini igrac koji treba smanjiti teretanu u nasem timu hahaha

f16
Kontakt:

Post Postao/la f16 » 14 feb 2026, 19:14

Orvel je napisao/la:
14 feb 2026, 19:12
Bicakcic izgleda kao da je na nekim peptidima u najmanju ruku, ako ne i na dijanabolu. Jedini igrac koji treba smanjiti teretanu u nasem timu hahaha
let me introduce you to my friend slika
hajduk živi vječno

f16
Kontakt:

Post Postao/la f16 » 14 feb 2026, 19:15

Prva mi je prva mi je i posljednja želja da zakoljem da zakoljem vojvodu šešeljaaaa

hajduk živi vječno

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 14 feb 2026, 19:16

f16 je napisao/la:
14 feb 2026, 19:14
Orvel je napisao/la:
14 feb 2026, 19:12
let me introduce you to my friend slika
Hahahahahhahahaha dobar

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 14 feb 2026, 19:39

LoveFootball1987 je napisao/la:
14 feb 2026, 18:34
GIBRA je napisao/la:

Borit ćemo se za tebe , pa bili šehidi il' gazije.

Ove komunjare sa foruma koje glume gradsku šminku treba nabit na racku. Sve neprijatelje BiH treba dočekati i ispratiti kako im dolikuje , bez empatije i price o zajedništvu i multietničnosti.

Sve dok u 49% BiH se ne može učiti bosanski jezik, sve dok 49% BiH ne priznaje ovu državu kao nezavisnu i suverenu.Sve dok otvoreno ne priznaju ovu državu kao suverenu, svoja zlodjela u agresiji, prema njima ne treba imati milosti ni u kojem smislu. Ove stvari su iznad sporta, a sport je sporedna stvar u našim životima.
Kakve to veze degenu ima s sportom. Skupite se degeni izađite na ulice a sport nije mjesto posebno Grbavica za takve stvari. Ovaj grad jeste kakav jeste zbog seljaka koji su ga naselili.

Na utakmicu se dolazi da bodris,navijas za svoj klub, a ne da iznosiš bilo kakve političke teže, misljenja i slično tome. Za takve stvari postoje druga mjesta. Maloumnici pravi.
Zadnja izmjena: GavranBeli, dana/u 14 feb 2026, 19:48, ukupno mijenjano 1 put.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 14 feb 2026, 19:42

Zabi ga Deket (16) Zrinjskom, a nas Korora (16) ni na klupu, a glavni napadaci ne mogu ni Slaviji zabiti
Raskinut sa Krpicem, Koningom, Jaganjac svakako ide i dovest Brajanca na ljeto, momak nije ni 25 napunio i sigurno bi ovdje resetao
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 14 feb 2026, 19:47

Ako sam dobro shvatio ok je da neki ljudi dođu u tvoju državu i zajedno sa tvojim komšijama koji su živjeli pored tebe pale kuće i ubijaju tvoje prijatelje i roditelje samo jer se zovemo drugačije. Ok je? Naravno, rat je prošao prije 30 godina i da oni to ne spominju i ja bih kritikovao ovo ponašanje Manijaka ali iz dana u dan sve navijačke grupe skandiraju: Nož, žica, Srebrenica kada dođu u Novi Pazar kao i Lešinari u Bosni i Hercegovini. Delije, Grobari, Lešinari i mnogi drugi veličaju ratne zločince koji su baš možda oni direktno naredili da se ubije neko tvoj bližnji. Trebamo šutiti na to? Igramo protiv Slavije, ekipe čiji su navijači ovaj grad prozvali srpsko Sarajevo a mi trebamo šutiti i dozvoliti da se neko piša po nama? Još gluplji post je da imamo hrvate i srbe u ekipi. Pa šta? Ne kaže niko hajde skandirajte yebemo srbe i hrvate nego ustaše i četnike. Ako se Nastić ili Prokop pronalaze u ustašama i četnicima onda im i yebem mater i ne trebaju igrati u ovom klubu, jer su naš stadion zapalili četnici. Ne budite debili i ne šutite na rušenje naše domovine.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 14 feb 2026, 19:57

Riquelme1921 je napisao/la:
14 feb 2026, 19:47
Ako sam dobro shvatio ok je da neki ljudi dođu u tvoju državu i zajedno sa tvojim komšijama koji su živjeli pored tebe pale kuće i ubijaju tvoje prijatelje i roditelje samo jer se zovemo drugačije. Ok je? Naravno, rat je prošao prije 30 godina i da oni to ne spominju i ja bih kritikovao ovo ponašanje Manijaka ali iz dana u dan sve navijačke grupe skandiraju: Nož, žica, Srebrenica kada dođu u Novi Pazar kao i Lešinari u Bosni i Hercegovini. Delije, Grobari, Lešinari i mnogi drugi veličaju ratne zločince koji su baš možda oni direktno naredili da se ubije neko tvoj bližnji. Trebamo šutiti na to? Igramo protiv Slavije, ekipe čiji su navijači ovaj grad prozvali srpsko Sarajevo a mi trebamo šutiti i dozvoliti da se neko piša po nama? Još gluplji post je da imamo hrvate i srbe u ekipi. Pa šta? Ne kaže niko hajde skandirajte yebemo srbe i hrvate nego ustaše i četnike. Ako se Nastić ili Prokop pronalaze u ustašama i četnicima onda im i yebem mater i ne trebaju igrati u ovom klubu, jer su naš stadion zapalili četnici. Ne budite debili i ne šutite na rušenje naše domovine.
Ti nisi fulio stadion, nego čitavo Saraj'vo. Haveru sportska je utakmica, fudbal je u pitanju, neće niko nikog napasti, ohanite malo ljudi, imate ozbiljan problem sa kolektivnom traumom. Ovo skandiranje je bilo i protiv Širokog i na nekim drugim bezze tekmama. To nije Željezničar od prije. Neki su novi vjetrovi i sve OK.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, antibot, b00t, Bonton, Hrasno15, mavi, UtdBiH21 i 63 gosta.