FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
71
19%
2. Borbu za Evropu
174
47%
3. Sredinu tabele
61
16%
4. Borbu za opstanak
68
18%

Ukupno glasova: 374

NekoSaDaleka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NekoSaDaleka » 16 feb 2026, 23:10

ja samo ne mogu vjerovat sa ljudi u 2026. godini nakon ovakog debakla od RUDARA iz PRIJEDORA prizivaju Amara Osima, u 2026. heeee bolan
a za ove
p
i
č
k
e
od igrača pojedinim treba napraviti pakao u Sarajevu da ne mogu izaci na ulicu da sami traze raskid
daj nam bolan juniore Kelmendija, Babanluk Korora Ćosića na gol nek bar ginu za ovaj dres

VibeTribeX
Kontakt:

Post Postao/la VibeTribeX » 16 feb 2026, 23:10

imekorisnicko je napisao/la:
16 feb 2026, 23:02
VibeTribeX je napisao/la:
16 feb 2026, 22:56
zeljovac21 je napisao/la:
16 feb 2026, 21:21
Nije do slavise vidi se ideja ali ne mozes ti s amaterima sukilovic sedorfom trupeom mufticem izgradit napad nikakav. To su balvani obicni
Nema kvalitete
To je osnovni problem
2-3 prelazna roka ce trebati da se skupi kvalitetna ekipa
Raja hoće sve preko noći
Jbg ne ide
Nema kvalitete,ali i sa jednako nekvalitetnim kadrom ili čak još gorim nismo,pogotovo na Grbavici, igrali kao veceras. Strpljenje,proces sve ok,ali dobar dio krivice za Posušje i vcrs je do trenera.
Ne branim ja Slavišu, ali da dovedeš sad Jakirovića, ništa bolji ne bi bio.
Eno spominju Bjelicu, misliš (pod uslovom da bi pristao) da bi napravio nešto značajno bolji rezultat?
Nema šanse.
Da bi se ganjao sa Borcem, Zrinjskim, Sarajevom ti treba ozbiljnih 15 igrača.
Iz ove današnje ekipe bi u ekipi koja bi ganjala titulu ostao jedan ili max dva igrača.
Ovo trenutno igrača trenutno kod nas ne vrijedi uopšte spomena.
Nažalost tako je i dok god se to ne promijeni neće biti bolje
Zadnja izmjena: VibeTribeX, dana/u 16 feb 2026, 23:10, ukupno mijenjano 1 put.
Miske, operi viljuškar i nijedne da nisam čuo.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 feb 2026, 23:10

Euzebio10 je napisao/la:
16 feb 2026, 23:04
Perica Ognjenovic je jedan od rijetkih trenera u nasoj ligi koji ozbiljno radi svoj posao , vidjelo se to od samog pocetka kada je dosao .
Svakog igraca pojedinacno pravi boljim a samim tim i sistem igre i ideja u igri mu je sve bolja i bolja.

Formacijski i odgovorno danas je Rudar bio tri klase bolji.
Tuga je da godinama neznalice biraju trenere kojima je vrh karijere da bude u Zelji , al da samo budu , pa sta bude , jer ne znaju bolje.
Ne osudjujem “samo” trenera , velika je stavka i kojim igracima raspolazes , al ovakav nedostatak kvalitete pojedinaca vidi i neko ko ne prati fudbal.
Jako puno mlaadih igraca i djece ima koja moze odmah sutra bolje odradjivati zahtjeve trenera od trenutnih .
A njih se i isplati i sacekati i moze im se i dati odredjeni bonus zbog njihovih godina , ali to treba skautirati , treba gledati , treba imati ideju sta ti treba , koja pozicija i kakav profil igraca na toj poziciji , al ne moze , to je posao , lakse je mahalska varijanta neznalica oko ljudi koji odlucuju .
Popunjava se broj i bezveznog igraca guras pored svoje djece ili djece koje si skautirao doveo ulagao u njih .
Cim se mladi igrac pojavi odmah ide prica ne moze on mjenjaj ga itd…. A trpi se ovo sad , odbija se lopta po 10 metara od igraca , pregled igre ne postoji , ideja u igri ne postoji , nista ne postoji osim slika na Instagramu u Željinom dresu jer to je za njih najveci uspjeh koji ce ikad imati .
I slazem se , jeste uspjeh , ali igrac zelje mora biti odgojan kao pobjednik , kao igrac koji je zeljan trofeja , zeljan pobjeda i napredovanja njega samog i cijele ekpe .
Jer prvo treba nesto da postignes sa ekipom da bi mogao da istaknes i individualca.
Sramora stvarno .
90 % bi ih raspustio , uzeo juniore , skautirao 5,6 mladih igraca po BIH , doveo ih uz dva tri iskusnija sa mladim ambicioznim trenerom koji ima ideju i zelju da se dokazuje za godinnu dana ces biti u vrhu ali i narednih par godina si u vrhu sigurno i plus imas igrace koje mozes plasirati na trziste. .
Ovo zadnjih par godina je odrzavanje na aparatima a sa odlicnim budzetom i odlicnom infrastrukturom ali nazalost sa ljudima koji pojma nemaju ni sta je fudbal ni sta je biznis u fudbalu.
Hajde sad druže vrati se u prethodno kolo pa pogledaj utakmicu Rudar - Široki! Široki ih šakam ubio u svakom pogledu još se Rudaru, po meni, navlačilo.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 16 feb 2026, 23:12

Bruka i sramota koliko smo se samo srozali, strahujemi od svih ekipa u ligi a od nas vise niko, ej zadnja ekipa na tabeli ti dodje na po Grbavice oduci te od fudbala, odrzi ti lekciju napuni te sa 3 komada i odu kuci, ne mogu da vjerujem jos sam u soku.
A ovaj sto sam se nado da je najvece pojacanje i da moze ove igrace napravit boljim covjek je uspio jos losijim napravit dzaba njemu i pojacanja kad on to nikad nece uspjet iskristalisat i napravit ekipu, sramota velika.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 16 feb 2026, 23:14

E cuj sablja, adzem… tacno nismo ni za sta…

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 16 feb 2026, 23:16

16 feb 2026, 23:10
imekorisnicko je napisao/la:
16 feb 2026, 23:02
16 feb 2026, 22:56

Nema kvalitete
To je osnovni problem
2-3 prelazna roka ce trebati da se skupi kvalitetna ekipa
Raja hoće sve preko noći
Jbg ne ide
Nema kvalitete,ali i sa jednako nekvalitetnim kadrom ili čak još gorim nismo,pogotovo na Grbavici, igrali kao veceras. Strpljenje,proces sve ok,ali dobar dio krivice za Posušje i vcrs je do trenera.
Ne branim ja Slavišu, ali da dovedeš sad Jakirovića, ništa bolji ne bi bio.
Eno spominju Bjelicu, misliš (pod uslovom da bi pristao) da bi napravio nešto značajno bolji rezultat?
Nema šanse.
Da bi se ganjao sa Borcem, Zrinjskim, Sarajevom ti treba ozbiljnih 15 igrača.
Iz ove današnje ekipe bi u ekipi koja bi ganjala titulu ostao jedan ili max dva igrača.
Ovo trenutno igrača trenutno kod nas ne vrijedi uopšte spomena.
Nažalost tako je i dok god se to ne promijeni neće biti bolje
Jedno je ganjati se sa Borcem,a drugo ne biti demoliran od Rudara iz Prijedora na sred Grbavice.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 16 feb 2026, 23:16

5:50-6:10

Puno toga objašnjeno o časti i obrazu za ovaj Klub a da nije čista floskula. Svjestan sam da je trener koji je limitiran i koji sigurno neće doći ali i osoba kojoj je puno nepravde učinjeno. Kao što neko napisa da se ovo večeras nekom treneru koji je Željovac desilo daj Bože da bi na dobro izašlo. Slaviši stvarno ne želim otkaz ali mislim da nije nametnuo autoritet. A još jedna opaska za utakmicu, posebno me Pejić razočarao, svjestan sam da mu se desilo najvažniji događaj u životu i da je malo van fudbala to mogu opravdati ali baš onoliko. Kada sam vidio da ulazi očekivao sam preuzimanje kontrole na sredini a on se samo utopio u sivilo, ako mu je stvarno ovo sve što može mogao bi Hodža valjati više nego što smo očekivali. Pejića sam potencirao jer me od ovih ostalih malo šta može razočarati. Nadam se da je samo bio "pod dojmom" debija.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 16 feb 2026, 23:17

zeljodogroba je napisao/la:
16 feb 2026, 23:14
Mozda Misimovic da dovede sina da bude menadzer

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 16 feb 2026, 23:19

zeljodogroba je napisao/la:
16 feb 2026, 23:14
Zar je Mulalic jos u trenerskom poslu :)

Koliko god ljut bio mi moram jednom napraviti iskorak i istrpiti trenera, ispasti necemo, bacimo sve na kup…Zrinjski je ovako sa Jakirovicem odmah na pocetku ga tjerali a na kraju plakali kad je odlazio.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 16 feb 2026, 23:21

Operacija opstanak moze da pocne
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 16 feb 2026, 23:22

Nemamo mi ništa od te njemu date šanse ako on sebi ne želi dobro. A to je postalo očigledno sa odabirom igrača. Moguće da će mu dati jednu šansu i to je ujedno i posljednja. Imaće ostale igrače na raspolaganju i to je što je. Ako je budala i ako ne želi sebi dobro opet će sa istim igračima početi. Nadao sam se da je u Posušju naučio lekciju ali očigledno da još nije.

Da ja odlučujem u Mostar bih poslao sljedeće: Ćosić - Alić, Nastić, Bičakčić, Galcho - Pejić, Hodžić - Peišoto, Prokop, Ibraheem - Muharem. U početnih 11 najmanje loši igrači Alić i Peišoto od prošlih. Ostalih 9 bih promijenio.

Klupa: Muftić, Odinaka, Seedorf, Gojak, Ismail, Milošević, Cvetanoski, Dragović, Jaganjac, Korora.

Očekujem da će mu dati još jednu šansu ali samo jednu jedinu. Želim jasnu energiju. Želim da igrači odigraju poneku smislenu akciju i da upute poneki šut na gol a ako je moguće da konačno i dobijemo neku utakmicu.

Što se tiče zamjene - buduće eksperimentisanje se ne smije dogoditi. Sljedeći (ako ga bude) mora da bude sigurica. Ako nemaju adrese i broja rado ću da ustupim. Možda on ne želi. Možda on neće (u što čisto sumnjam jer i on prati Želju i siguran sam da mu nije lako da gleda samo sa strane šta se to u klubu događa) ali moraju se dobro napeti i pokušati. Ako odbije onda trebaju da traže druge opcije. Ko je normalan i iskren skontaće da samo on može da nas isčupa trenutno. Još jedan (neuspješan kao i obično) eksperiment nas može gurnuti u jako tešku situaciju. Čak ni sada nije bajno. Sa rasporedom i mogućim izgubljenim mečom u Mostaru - mi ćemo izglednije biti u borbi da opstanemo nego da igramo pretkola.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 16 feb 2026, 23:23

AhmedNurudin je napisao/la:
16 feb 2026, 23:16

Puno toga objašnjeno o časti i obrazu za ovaj Klub a da nije čista floskula. Svjestan sam da je trener koji je limitiran i koji sigurno neće doći ali i osoba kojoj je puno nepravde učinjeno. Kao što neko napisa da se ovo večeras nekom treneru koji je Željovac desilo daj Bože da bi na dobro izašlo. Slaviši stvarno ne želim otkaz ali mislim da nije nametnuo autoritet. A još jedna opaska za utakmicu, posebno me Pejić razočarao, svjestan sam da mu se desilo najvažniji događaj u životu i da je malo van fudbala to mogu opravdati ali baš onoliko. Kada sam vidio da ulazi očekivao sam preuzimanje kontrole na sredini a on se samo utopio u sivilo, ako mu je stvarno ovo sve što može mogao bi Hodža valjati više nego što smo očekivali. Pejića sam potencirao jer me od ovih ostalih malo šta može razočarati. Nadam se da je samo bio "pod dojmom" debija.
Ma mene je ovaj covjek kupio za sva vremena nakon ove utakmice.

Koliko bi iz ove ekipe danas uradilo sto su tad nasi igraci uradili . Oni su tad znali sta je boriti se za plavi dres jer si imao covjeka koji je tebi to priblizio da znas sta znaci to ljudima . I pogotovu ovaj dio od 9 minute . Nije se nikad gledala nasa liga zbog lijepog fudbala ja da hocu tehnicki precizan fudbal gledat cu na TV ligu petice a ne Rudar protiv Posusja . Nas fudbal se igra zbog emocija da ostavis srce na terenu a i da mi kao navijaci osjetimo da i ti dole na terenu volis taj klub kao ti navijac na trbini i ako treba pobit se na ulici .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Euzebio10
Kontakt:

Post Postao/la Euzebio10 » 16 feb 2026, 23:26

Levin je napisao/la:
16 feb 2026, 23:10
Euzebio10 je napisao/la:
16 feb 2026, 23:04
Perica Ognjenovic je jedan od rijetkih trenera u nasoj ligi koji ozbiljno radi svoj posao , vidjelo se to od samog pocetka kada je dosao .
Svakog igraca pojedinacno pravi boljim a samim tim i sistem igre i ideja u igri mu je sve bolja i bolja.

Formacijski i odgovorno danas je Rudar bio tri klase bolji.
Tuga je da godinama neznalice biraju trenere kojima je vrh karijere da bude u Zelji , al da samo budu , pa sta bude , jer ne znaju bolje.
Ne osudjujem “samo” trenera , velika je stavka i kojim igracima raspolazes , al ovakav nedostatak kvalitete pojedinaca vidi i neko ko ne prati fudbal.
Jako puno mlaadih igraca i djece ima koja moze odmah sutra bolje odradjivati zahtjeve trenera od trenutnih .
A njih se i isplati i sacekati i moze im se i dati odredjeni bonus zbog njihovih godina , ali to treba skautirati , treba gledati , treba imati ideju sta ti treba , koja pozicija i kakav profil igraca na toj poziciji , al ne moze , to je posao , lakse je mahalska varijanta neznalica oko ljudi koji odlucuju .
Popunjava se broj i bezveznog igraca guras pored svoje djece ili djece koje si skautirao doveo ulagao u njih .
Cim se mladi igrac pojavi odmah ide prica ne moze on mjenjaj ga itd…. A trpi se ovo sad , odbija se lopta po 10 metara od igraca , pregled igre ne postoji , ideja u igri ne postoji , nista ne postoji osim slika na Instagramu u Željinom dresu jer to je za njih najveci uspjeh koji ce ikad imati .
I slazem se , jeste uspjeh , ali igrac zelje mora biti odgojan kao pobjednik , kao igrac koji je zeljan trofeja , zeljan pobjeda i napredovanja njega samog i cijele ekpe .
Jer prvo treba nesto da postignes sa ekipom da bi mogao da istaknes i individualca.
Sramora stvarno .
90 % bi ih raspustio , uzeo juniore , skautirao 5,6 mladih igraca po BIH , doveo ih uz dva tri iskusnija sa mladim ambicioznim trenerom koji ima ideju i zelju da se dokazuje za godinnu dana ces biti u vrhu ali i narednih par godina si u vrhu sigurno i plus imas igrace koje mozes plasirati na trziste. .
Ovo zadnjih par godina je odrzavanje na aparatima a sa odlicnim budzetom i odlicnom infrastrukturom ali nazalost sa ljudima koji pojma nemaju ni sta je fudbal ni sta je biznis u fudbalu.
Hajde sad druže vrati se u prethodno kolo pa pogledaj utakmicu Rudar - Široki! Široki ih šakam ubio u svakom pogledu još se Rudaru, po meni, navlačilo.
Moze se svakom desiti slaba utakmica , sve stoji , ali u globalu Rudar je nezgodna ekipa , imaju dobrog trenera i samo napreduju kad gleda od momenta kad je on dosao i poceo dovoditi igrace koji mu trebaju a od postojecih izvlacio maksimum . Naravno nije za prvaka , al pricamo o Rudaru iz Prijedora.
Zato kazem za njega svaka cast.
Nije mi jasno zasto uprava kluba ne zeli da dovede nekog mladog ambicioznog ali na neki nacin provjerenog trenera koji stvarno ima potencijal , i daju mu odrijesene ruke po pitanju dovodjenja igraca i neki period da nesto napravi .
Ovo sada vjeruj mi nema veze sa trenerom , generalna politika kluba po pitanju sportskog segmenta je katastrofalna.
Omladinski pogon - pa to je bruka .
Pa najbolja djeca iz BiH bi trebala biti tu . Nema veze odakle su . Skautiraj dovedi , , napravi plan i program razvoja igraca , proizvodi , naravno dovedi nekog iskusnog kad pravi razliku , ali ovo , ovo nema niKakvog smisla .
Ja ne pricam o jednoj utakmici , pricam o kompletnoj postavci razvoja kluba i klupskih ciljeva .

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 16 feb 2026, 23:26

Porazom u Mostaru mi se borimo za opstanak. Bolje je zamijeniti Slavišu još večeras

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 16 feb 2026, 23:31

Pact1921 je napisao/la:
16 feb 2026, 23:23
AhmedNurudin je napisao/la:
16 feb 2026, 23:16

Ma mene je ovaj covjek kupio za sva vremena nakon ove utakmice.

Koliko bi iz ove ekipe danas uradilo sto su tad nasi igraci uradili . Oni su tad znali sta je boriti se za plavi dres jer si imao covjeka koji je tebi to priblizio da znas sta znaci to ljudima . I pogotovu ovaj dio od 9 minute . Nije se nikad gledala nasa liga zbog lijepog fudbala ja da hocu tehnicki precizan fudbal gledat cu na TV ligu petice a ne Rudar protiv Posusja . Nas fudbal se igra zbog emocija da ostavis srce na terenu a i da mi kao navijaci osjetimo da i ti dole na terenu volis taj klub kao ti navijac na trbini i ako treba pobit se na ulici .
Apsolutno niko. Nemaju veze sa Klubom osim one kad im dođe porukica o plati kakvu su pojedinci mogli sanjati a živjeli su Želju. Ali nema veze istrpit će se kostić, krčmarević, petrovic nije kamatar koji te tužbom izbacio iz Evrope ali je Amar najveće zlo, istrpit ce se i bruno i arapska tufahija, nisu problem 3 komada kući. Kad se sjetim po ovakvom vremenu slobode 1-0 na Grbavici sa Edisom, vjerovatno najdosadnija utakmica ikada ali 3 boda bliže Evropi a danas pokušavaš lafo glumiti neke mega zvijezde a 3 boda bliže zoni ispadanja.

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 16 feb 2026, 23:32

Mora se dovesti najmanje jedno krilo, a možda cak i dva, te jos jedan stoper. Imamo 50 veznih igraca a krila su nam Vini koji je za zadnjih pola sata, hronicno nekonstantni Cvetanoski, razlika je sad sto bi on trebao biti prva opcija na krilnim pozicijama pa se itekako sad osjeti kad on igra lose, i Sabic koji fizicki bukvalno izgleda isto kao i u prvoj sezoni kada je dobio priliku. Ne znam kako su mislili s tim opcijama na krilu ista uraditi.

Na Freemana I Ibrahima trener ocigledno ne računa, a svakako se racunaju kao stranci.

U napadu ako ima imalo kvaliteta Huskovic mora igrati dosta je vise U21 napadača koji gola ne mogu dati.
Ako je Dragović taj onda nek on igra na poziciji koja mu je prirodna i gotovo. Dosta vise da smo taoci U21 napadača koji ne mogu ništa, ili Riskirati s golmanom kao U21.

Troupee nikada vise se smije biti u protokolu za utakmicu.
Erick klupa i kraj price.

Haram bilo Adzemu, tom fazoznom Badzi i svakome ko je ucestvao u ljetnom prelaznom roku:
Seedorf ugovor do 2027
Troupee do 2027
Koonings do 2027
Rakic do 2028

Na to dodati dovodjenje mrtvaca Obradova, Sutkovica i Pejica.
Jos Ima i ovaj Garcia, koja je svrha njegovog dovodjenja??????

NADAM SE DA STE SE MAKAR KVALITETNO UTALILI, JADOVI JADNI.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 16 feb 2026, 23:34

Amar sjedi u Buretu bez dna, pa nek neko ode sa hemijskom i ugovorom.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Redfire16
Kontakt:

Post Postao/la Redfire16 » 16 feb 2026, 23:34

Sad neko od vas insajdera treba otić i reći šta misli forumski puk pa nek nas poslusa Slaviša
Ćosić
Galchev Bičakčić Pejić Alić
Hodžić
Dragović Prokop Milošević Cveta
Husković

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 16 feb 2026, 23:36

muharemovicdzelo je napisao/la:
16 feb 2026, 23:22
Nemamo mi ništa od te njemu date šanse ako on sebi ne želi dobro. A to je postalo očigledno sa odabirom igrača. Moguće da će mu dati jednu šansu i to je ujedno i posljednja. Imaće ostale igrače na raspolaganju i to je što je. Ako je budala i ako ne želi sebi dobro opet će sa istim igračima početi. Nadao sam se da je u Posušju naučio lekciju ali očigledno da još nije.

Da ja odlučujem u Mostar bih poslao sljedeće: Ćosić - Alić, Nastić, Bičakčić, Galcho - Pejić, Hodžić - Peišoto, Prokop, Ibraheem - Muharem. U početnih 11 najmanje loši igrači Alić i Peišoto od prošlih. Ostalih 9 bih promijenio.

Klupa: Muftić, Odinaka, Seedorf, Gojak, Ismail, Milošević, Cvetanoski, Dragović, Jaganjac, Korora.

Očekujem da će mu dati još jednu šansu ali samo jednu jedinu. Želim jasnu energiju. Želim da igrači odigraju poneku smislenu akciju i da upute poneki šut na gol a ako je moguće da konačno i dobijemo neku utakmicu.

Što se tiče zamjene - buduće eksperimentisanje se ne smije dogoditi. Sljedeći (ako ga bude) mora da bude sigurica. Ako nemaju adrese i broja rado ću da ustupim. Možda on ne želi. Možda on neće (u što čisto sumnjam jer i on prati Želju i siguran sam da mu nije lako da gleda samo sa strane šta se to u klubu događa) ali moraju se dobro napeti i pokušati. Ako odbije onda trebaju da traže druge opcije. Ko je normalan i iskren skontaće da samo on može da nas isčupa trenutno. Još jedan (neuspješan kao i obično) eksperiment nas može gurnuti u jako tešku situaciju. Čak ni sada nije bajno. Sa rasporedom i mogućim izgubljenim mečom u Mostaru - mi ćemo izglednije biti u borbi da opstanemo nego da igramo pretkola.
Potpisujem, ali i sam znaš da tu postavu možemo samo sanjati, pogubljen je Slaviša previše i ako se naravno ne desi još kakvo izbacivanje iz ekipe do odlaska u onu selendru.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 feb 2026, 23:42

Brkooo je napisao/la:
16 feb 2026, 23:09
Levin je napisao/la:
16 feb 2026, 22:47
Brkooo je napisao/la:
16 feb 2026, 22:39

Iz Veleza je otisao sam jer ga nisu ispostovali. U Siroki ga je dovela jedna uprava a otjerala druga uprava koja je dosla.

Kojeg boljeg trenera mozemo dovesti u ovom trenutku?

Imamo dvije opcije, da opet vruc krompir damo u ruke Djurbuzovicu ili da dovedemo Klafurica. Ja ne vidim neku trecu mogucnost. Osim vjerovatno nije opcija, mislim da ne bi on ni htio..
Klafurić je vrlo nezgodan za saradnju koliko sam čuo ali da zna zna mada meni ne miriše da budem iskren.

Izabrati treću opciju. Rizikovati sa Slavišom do kraja. Mora se to jednom uraditi i jednom negdje presjeći samo se bojim da ovo što Slaviša pokušava u ovoj ligi ne može proći.

Četvrta opcija je Denis Ćorić (slobodan je) ali ako ima imalo istine u raskidu ugovora sa njim...

Uglavnom, šta god da se sad napravi rizik je.

Amar?! Ne želim da komentarišem.
Rizikovati sa Slavisom znaci, ispasti iz lige, jer je lik glup. Sta si ti vidio u ove tri utakmice? U dvije utakmice protiv ekipa koje su ispod nas na tabeli, mi nemamo sut u okvir gola.

Rudar nas ponizio na Grbavici, ljudi nam odrzali cas fudbala i ti i dalje pises da treba Slavisu istrpiti. Sta on to pokusava sto u ovoj ligi ne moze proci? Alic na krilu? Mrtvi Rakic u napadu? Izgradnja napada od Muftica, Sedorfa, Sukilovica, jel to ono sto on pokusava i sto ne moze proci u ovoj ligi? Fakat ne moze proci jer je ekstremno glupo i nema nikakve logike. Trener se trebao prilagoditi ekipi, a ne da se glupira i glumi nekog strucnjaka.

Nista nema da mozes reci da je Slavisa dobro uradio. Lose igrace je ucinio jos gorima. Ako ostane mi cemo izgubiti i u Vrapcicima.

Trener se trpi kad ima viziju, ideju, kad vidis da ima neke automatizme, igru, kad vidis da to sto radi ima smisla cak i kad ga stane rezultat jer znas da ce izaci na dobro jer zna sta radi..
Ništa nisam vidio. Jedno apsolutno i veliko NIŠTA. Da budem iskren, više sam vidio od Adžema u prve dvije utakmice nego od njega.

I apsolutno mi je nevjerovatno da trener ovakvog renomea pokaže je veliko NIŠTA u prve dvije utakmice.

Iskreno, mi u Vrapčičima nemamo mnogo šansi sa ili bez njega. Velež izgleda kao dobro organizovana i vođena ekipa i u dobroj formi bez obzira na poraz od Širokog a mi se nećemo sad nekom magijom posložiti do te utakmice. Lično bih dao Slaviši još jednu utakmicu i onda odlučio o njegovoj sudbini.

Prosto mi je nemuguće da jedan takav trener ne pokaže ništa.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Bejker, haklamas, ristagrad, TvrtkoPrvi, Vanja8 i 61 gost.