FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
19%
2. Borbu za Evropu
177
44%
3. Sredinu tabele
65
16%
4. Borbu za opstanak
82
21%

Ukupno glasova: 398

maldini3
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la maldini3 » 17 feb 2026, 23:09

GIBRA je napisao/la:
17 feb 2026, 22:38
maldini3 je napisao/la:
17 feb 2026, 22:32
9 od 11 igraca koji su igrali kod Adzema juce je pocelo utakmicu i mi se pitamo kako igramo lose. Jednostavno treba vremena da se posloze mnoge stvari. Puno je igraca doslo poslije priprema i po najavama bice ih jos tako da ne treba ocekivati previse.
Protiv Posušja je trebalo biti 5,6 novih igrrača(kvalitetnih, a ne ovakvih poput Nastića) u prvih 11, ali mi dvije tekme zaredom igramo sa ekipom koja nikog nije pobjedila u prvoj polusezoni
Čudimo se porazima, iskreno, oni što poznaju fudbal, baš se i ne čude
Šef ima previse nelogicnih odluka u prva dva kola posebno sa pocetnih 11 navijaci ga vec uzeli na zub i da nije doslo do promjena u klubu on bi bio bivsi vec sinoc. Koliko ce on trpiti ove igrace koji su ostali iza Adzema vjerujem da ce toliko trpiti i rezultati.
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

NekoSaDaleka
Kontakt:

Post Postao/la NekoSaDaleka » 17 feb 2026, 23:16

Velika oscilacija u igri na osnovu priprema i ovog sad a jedini igrac koji je otisao u tom vremenu je Karamarko, ne vjerujem da je on imao toliki uticaj na igru prema naprijed sa kojom se nastavljamo patiti kao i iz prosle polusezone
Odbrana je u rasulu totalnom, gol nam nije zabio samo onaj ko nije ni šutirao
Po meni je vrijeme mozda i Muftu malo ohladit na klupu

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 17 feb 2026, 23:19

NekoSaDaleka je napisao/la:
17 feb 2026, 23:16
Velika oscilacija u igri na osnovu priprema i ovog sad a jedini igrac koji je otisao u tom vremenu je Karamarko, ne vjerujem da je on imao toliki uticaj na igru prema naprijed sa kojom se nastavljamo patiti kao i iz prosle polusezone
Koliko je bas pametno u ovako osjetljivom momentumu sa jako nestabilnom defanzivom ubacit dijete bez minute iskustva. Ipak je to kako kazu najosjetljivija pozicija na terenu.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 17 feb 2026, 23:35

godrina je napisao/la:
17 feb 2026, 23:19
NekoSaDaleka je napisao/la:
17 feb 2026, 23:16
Koliko je bas pametno u ovako osjetljivom momentumu sa jako nestabilnom defanzivom ubacit dijete bez minute iskustva. Ipak je to kako kazu najosjetljivija pozicija na terenu.
Odmah narednu utakmicu 10 igraca novih ubaciti da igraju
Cosic, Dragovic, Ibraheem, Freeman, Korora
Evo dzelo je napisao i slazem s njim odmah ubaciti djecu mi nemamo sta vise cekati s ovim sto igraju vec 20,30 utakmica ili vise
Ako ne budu igrali sigurno nikad ni nece postati igraci za prvih 11
Imamo nesto dobrih igraca i to se moze iskombinovati sa mladjim taletovanim igracima, samo trebaju muda za rizik i moze ispasti jako dobro
Ovako vise svakao ne ide i veci je rizik nastaviti ovako
Bitno je da konacno odluce sta ce igrati i da upute budu jasne
Nema sistema, nema sinhornizovanog kretanja igraca, ne prate jedni druge, ne kombiniju, nema plana, nema rijesenja
Ovo sto gledamo izgleda kao da svako za sebe igra i da nema tima

Evo ovako
muharemovicdzelo je napisao/la:
17 feb 2026, 21:53
Jedini logičan slijed je dodatno čišćenje ekipe. Problematični igrači se moraju maknuti. Igrači na koje se ne računa moraju na tribine. Igrači koji igraju toplo-hladno također. Nekima klupa a nekima tribina. Da malo dođu sebi. To moraju da urade ma ko bio trener u Mostaru. Što se tiče Stojanovića, dati mu utakmicu u Mostaru da nas demantuje i da nam pokaže zašto je tu. Nakon utakmice i rezultata procijeniti šta dalje. Nešto nam moraju ponuditi pa kako god. Igru, borbu, zalaganje, volju, da pogledaju barem prema golu.

Ako budemo poraženi i ako ne bude igre nema se tu šta dalje pričati. Raspored je paklen, Sloga nam stiže a u kupu još imamo šanse, da smo najgori ja se opet nadam da možemo otići do kraja. Po meni nema smisla da saradnja ide i dalje ako budemo poraženi u Mostaru a posebno ako ne prikažemo bar nešto od igre. Ako budemo poraženi a on ostane samo bi pali u identičnu zamku kao sa Brunom. Čekanja nema posebno kad je kup tu. Tu utakmicu ako ne riješimo kod kuće tamo se sigurno nećemo čupati.

Opet kažem ne smijemo upasti u zamku kao sa Brunom. Fudbala nigdje a nadamo se da ćemo progirati i onda čekamo. Ne. Po meni je bolje da se odmah kaže da je odabir promašen i da smo pogriješili sa trenerom nego da se radimo ludi. Promašeno pa šta? I drugi su mašali pa eno ih. Odmah punom parom na posao da se greška anulira. Ni slučajno se ne smije dogoditi da nam rezultati kažu da je trener promašen a da se mi radimo ludi jer ne želimo da nam se ta greška upiše pa ga puštamo još i još i još da demantuje kritičare i da pokuša da nas sapere.

Ključno je da se neka lica sklone. Neki na tribinu a neki na klupu. Potrebna nam je promjena energija i snage. Gurnuti par mladića sa pojačanjima pa da vidimo od čega su. Nakon sinoć kontam da gore ne može. Ljudi su nas odučili od fudbala.

Ćosić - Alić, Nastić, Bičakčić, Galcho - Pejić, Hodžić - Peišoto, Prokop, Freeman - Muharem.

Na klupu djecu i one što su najmanje loši. Ostale na tribine. Teško da može gore od sinoć. Ako ništa pojedinci će se napeti da se pokažu na debiju a neki malci da zaslužuju šansu i da ih se šikanira onako. Hoćemo li mi nešto lošije izgledati sa Ćosićem na golu? Teško. Sa Freemanom i Ibraheemom na krilu? Teško. Muftića i Mateja poslati na hlađenje. Kao i Ericka. Neka ih malo u šeheru.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 17 feb 2026, 23:53

Kako prodje razgovor danas Slavisaaa?
Jesi se dogovorio da ces jos gurat Sukilovica i Seedorfa prije Bicakcica? Ili ces mozda probati Osmanovica na spicu u Mostaru, pa sta ako izgubimo, imao si pripreme, ali su ti kasno dosla pojacanja…

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 18 feb 2026, 00:09

Ljudi se navadili na Nastic, a spominju sedorfa da zapocne u mostaru, ubjedljivo najgoreg stopera uz sukilovica. Ne moze uz njih Marquinhos izgledati ko igrac, a ne Nastic.
Alic
Galchev Bicakcic Nastic Alic
Pejic Hodzic
Vini Prokop Cveta
Muharem.
Ne smije niko poceti od ovih debila sto vole da narusavaju red i mir,pogotovo ovi sto im se ne trenira.
Fk Željezničar.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 18 feb 2026, 00:11

Arma00 je napisao/la:
17 feb 2026, 20:43
AhmedNurudin je napisao/la:
17 feb 2026, 20:26
Oni su bez milaka zbog kartona ako nam to nešto znači. Bio im je standardan U21 igrač u polju, zabio je i zrinjskom ali oni nisu opterećeni time jer imaju Karića na golu U21. Nadam se da nam može pomoći, poraz na Grbavici je pokazao koliko suspendovan igrač može značiti. Vraćaju im se pidro nukic i hrkac iz suspenzije oni nisu ni igrali protiv sirokog. Mi smo što se kartona tiče kompletni.
Ne treba gledat njih nego sebe, a mislim da možemo dole odigrati dobro jer niko i neočekuje previše, pritom igrat ćemo na tranziciju, a to smo barem ove sezone znali kvalitetno odigrat.
Pobjeda dole može preokrenut sve.
Slažem se da ne treba slijepo gledati protivnika ali treba analizirati. Baš to mi i izgleda kao glavni problem Slaviše, podcijenio je ligu ali kako onda da te pomoćnici ne usmjere. Jednostavno samo mi to ima logike, jer ne mogu te i Ognjenovic i Bašić školovati. Imam osjećaj da je to što je rudar dobio kujane kući, bio egal na koševu sa njima, bio bolji od zrinjskog u mostaru, bio egal sa borcem do izmišljenog penala, izgubio u nadoknadi od širkog i u konačnici odigrao dva remija sa nama ništa stručnom štabu nije značilo. Zato sam i napisao ovo, razlika je vidljiva kada je hrkač recimo na terenu i kada su ostali bez njega u prvoj utakmici, on na Grbavici nije zračnog duela izgubio od napadača i Lagumdžije a kada ga nije bilo odbrana im je klimava. Možda je to dobar pokazatelj da nam nabijene lopte neće ništa donijeti. I upravo zbog toga sam napisao da nemaju Milaka, nadam se da će nam to bar malo olakšati, jer svaka pomoć nam treba.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 18 feb 2026, 00:12

Jedini logičan slijed je dodatno čišćenje ekipe. Problematični igrači se moraju maknuti. Igrači na koje se ne računa moraju na tribine. Igrači koji igraju toplo-hladno također. Nekima klupa a nekima tribina. Da malo dođu sebi. To moraju da urade ma ko bio trener u Mostaru. Što se tiče Stojanovića, dati mu utakmicu u Mostaru da nas demantuje i da nam pokaže zašto je tu. Nakon utakmice i rezultata procijeniti šta dalje. Nešto nam moraju ponuditi pa kako god. Igru, borbu, zalaganje, volju, da pogledaju barem prema golu.

Ako budemo poraženi i ako ne bude igre nema se tu šta dalje pričati. Raspored je paklen, Sloga nam stiže a u kupu još imamo šanse, da smo najgori ja se opet nadam da možemo otići do kraja. Po meni nema smisla da saradnja ide i dalje ako budemo poraženi u Mostaru a posebno ako ne prikažemo bar nešto od igre. Ako budemo poraženi a on ostane samo bi pali u identičnu zamku kao sa Brunom. Čekanja nema posebno kad je kup tu. Tu utakmicu ako ne riješimo kod kuće tamo se sigurno nećemo čupati.

Opet kažem ne smijemo upasti u zamku kao sa Brunom. Fudbala nigdje a nadamo se da ćemo progirati i onda čekamo. Ne. Po meni je bolje da se odmah kaže da je odabir promašen i da smo pogriješili sa trenerom nego da se radimo ludi. Promašeno pa šta? I drugi su mašali pa eno ih. Odmah punom parom na posao da se greška anulira. Ni slučajno se ne smije dogoditi da nam rezultati kažu da je trener promašen a da se mi radimo ludi jer ne želimo da nam se ta greška upiše pa ga puštamo još i još i još da demantuje kritičare i da pokuša da nas sapere.

Ključno je da se neka lica sklone. Neki na tribinu a neki na klupu. Potrebna nam je promjena energija i snage. Gurnuti par mladića sa pojačanjima pa da vidimo od čega su. Nakon sinoć kontam da gore ne može. Ljudi su nas odučili od fudbala.

Ćosić - Alić, Nastić, Bičakčić, Galcho - Pejić, Hodžić - Peišoto, Prokop, Freeman - Muharem.

Na klupu djecu i one što su najmanje loši. Ostale na tribine. Teško da može gore od sinoć. Ako ništa pojedinci će se napeti da se pokažu na debiju a neki malci da zaslužuju šansu i da ih se šikanira onako. Hoćemo li mi nešto lošije izgledati sa Ćosićem na golu? Teško. Sa Freemanom i Ibraheemom na krilu? Teško. Muftića i Mateja poslati na hlađenje. Kao i Ericka. Neka ih malo u šeheru.
Realno kad bi se rijesili sveg korova i skarta koji se dokopao svlacionice jedva bi ostalo igraca za viktorije..od ovih 11 protiv rudara pa ne znam da li bi ostalo vise od trojice.

Za nadat se da ce se desiti neki sok koji ce ih malo prodrmat i da sigurno zakljucimo sezonu, pa onda opet remont na ljeto.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 18 feb 2026, 00:34

Anpa je napisao/la:
18 feb 2026, 00:12

Realno kad bi se rijesili sveg korova i skarta koji se dokopao svlacionice jedva bi ostalo igraca za viktorije..od ovih 11 protiv rudara pa ne znam da li bi ostalo vise od trojice.

Za nadat se da ce se desiti neki sok koji ce ih malo prodrmat i da sigurno zakljucimo sezonu, pa onda opet remont na ljeto.
Alic,Cveta,Vini. Vini najmanje od njih trojice pokazao, ali kad pogrijesi bar se trudi ispraviti gresku i uvijek nesto pokusava. Karamarka bi dodao uz njih imao je gresaka, ali znao je sta znaci igrati za nas dres. On nas je svakako napustio ali eto da napomenem. Ostali mogu ici sto se mene tice.
Fk Željezničar.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 18 feb 2026, 01:11

klepit cemo rodjene i odma ce botovi otic
nek crknu dusmani, najjaci smo

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 18 feb 2026, 06:02

Nemam ja problem da započne golman u21 umjesto Muftica, vec se brinem za momka. Paklen raspored a defanziva nam harakiri. Daj Boze da bude k'o Kasiljas u finalu protiv Leverkuzena.
@ahmed meni je takodjer odma naumpalo to kako ga pomocnici ne usmjere. Ja bas puno vjerujem Dini Đ. i ne kontam kako nije uspio ubijediti sefa da je ovo lutanje sa formacijama harakiri. Ili ga ovaj ne "benda"
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 18 feb 2026, 06:51

Mozda fantaziram ali ovaj trener mi izgleda isprepadan.Koda je doso u Kolumbiju neki tim vodit a ne Zelju.Halo smiri malo.Pitanje pitanja.Ko je i Zasto vratio Krpica i Radovca.Zna li iko.Pa imamo igrace na papiru nikad bolje.Sta je problem.Napadac naravno.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 18 feb 2026, 07:44

Mislim da je ova utakmica protiv Rudara oznacila pocetak kraja i da se necemo dugo izvuci. Bilo je i gorih, nekako tezih situacija, ali sam ja u svakoj imao optimizma i vjerovao da idu bolji dani. Sad ne vidim izlaz, ne vidim nacin na koji bi se nesto moglo popraviti. Mozda jer godinama prolazimo kroz jedno te isto pa vise covjek izgubi snagu, ali daj Boze da ikad vise stanemo na zelenu granu. Nesto je truhlo, ne sjecam se sad ni koji je ono trener pobjegao nakon jedne ili dvije utakmice prije 7-8 godina, ali se sjecam da se tad moglo naslutiti da igraci rade sta i kako zele. Ta situacija i Bekricev intervju mi uvijek dodju u glavu kad vidim nase igrace i uvijek sam siguran da oni mogu otjerati Mourinha da dodje.
Piyde bezmude, treba im noge polomiti

blap
Kontakt:

Post Postao/la blap » 18 feb 2026, 08:18

Lik je sam. "Asistente" na klupi ne vidi kao saveznike. Savjetujem mu da ode, bice gore svakim danom.

Vratite Amara Osima, on zna baru i glib kao svoj dzep. Ne razvlacite, sto prije, to bolje.

Uniited
Kontakt:

Post Postao/la Uniited » 18 feb 2026, 08:23

blap je napisao/la:
18 feb 2026, 08:18
Lik je sam. "Asistente" na klupi ne vidi kao saveznike. Savjetujem mu da ode, bice gore svakim danom.

Vratite Amara Osima, on zna baru i glib kao svoj dzep. Ne razvlacite, sto prije, to bolje.
Zašto je onda prihvatio tako da radi ako je znao da će sam biti?
Izgleda da je došao da uzme pare i to je to.
A što se Amara tiče i ta se bara promjenila ni on ništa ne bi mogao.
Forza Željo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 18 feb 2026, 08:26

Utakmica u subotu protiv Veleža je odlučujuća. U slučaju poraza mislim da nema nikakvog smisla nastaviti sa Slavišom. To zavisi najviše od njega samog. Prve dvije utakmice je apsolutno uradio sve pogrešno. Izbor igrača i formacija, kao da je pokušao da iznenadi protivnika, da postavi nešto što se kod nas ne viđa svaki dan. Uspio je da nas iznenadi i da nas Rudar na Grbavici rasturi. Dosad smo doveli neke igrače, koji tek treba da pokažu jesu li pojačanja, ali još uvijek nismo doveli napadača koji nam je najpotrebniji, takođe nama trebaju pojačanja i u odbrani. Ova tri štopera ne mogu igrati ni u federalnoj ligi. Subota će nam sve pokazati, umjesto da smo u prva dva kola osvojili 6 bodova i da u Mostar idemo rasterećeni mi dole idemo pod pritiskom pobjede.

blap
Kontakt:

Post Postao/la blap » 18 feb 2026, 08:30

Uniited je napisao/la:
18 feb 2026, 08:23
blap je napisao/la:
18 feb 2026, 08:18

Zašto je onda prihvatio tako da radi ako je znao da će sam biti?
Izgleda da je došao da uzme pare i to je to.
A što se Amara tiče i ta se bara promjenila ni on ništa ne bi mogao.
Podcijenio bandu.

Bara je bara. Amar je fudbalski genije, tu se nista nije promijenilo.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 18 feb 2026, 08:30

MrkiMedo je napisao/la:
18 feb 2026, 07:44
Mislim da je ova utakmica protiv Rudara oznacila pocetak kraja i da se necemo dugo izvuci. Bilo je i gorih, nekako tezih situacija, ali sam ja u svakoj imao optimizma i vjerovao da idu bolji dani. Sad ne vidim izlaz, ne vidim nacin na koji bi se nesto moglo popraviti. Mozda jer godinama prolazimo kroz jedno te isto pa vise covjek izgubi snagu, ali daj Boze da ikad vise stanemo na zelenu granu. Nesto je truhlo, ne sjecam se sad ni koji je ono trener pobjegao nakon jedne ili dvije utakmice prije 7-8 godina, ali se sjecam da se tad moglo naslutiti da igraci rade sta i kako zele. Ta situacija i Bekricev intervju mi uvijek dodju u glavu kad vidim nase igrace i uvijek sam siguran da oni mogu otjerati Mourinha da dodje.
Piyde bezmude, treba im noge polomiti
Dobro brt. de malo optimizma. Doveli smo 7 respektabilnih igrača,a dvojica su tek zaigrali. Proigrat ćemo mi,ovdje je veće pitanje koliko može ovaj trener i ima li smisla s njim nastaviti.

blap
Kontakt:

Post Postao/la blap » 18 feb 2026, 08:33

Da li ovaj zna jezike?

Kako se uopste komunicira s igracima na treningu?

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 18 feb 2026, 08:48

blap je napisao/la:
18 feb 2026, 08:33
Da li ovaj zna jezike?

Kako se uopste komunicira s igracima na treningu?
Kondicioni prevodi
Brohra ribo se...

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: berjan, boki86, Cwirek, Ferroviere1987, Tramvaji29877, Zeljoo1921 i 101 gost.