to uvijek odrede pred pocetak playoffa, nadam se da ce biti normalan format a ne ko prosle godinelegendarnadruga je napisao/la: ↑21 feb 2026, 23:05A kako će se igrati završnica naše lige, koji je format
KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Joj gledam Shepardove reakcije na tekmi, brat skače kao da igra deset godina za nas, imam osjećaj da će da gori kad počne igrati. Fakat ne pamtim jaču Bosnu od kako znam za sebe a skupilo se 37 godina, biće ovo sezona snova i za historije aBd.

Da je vise ljudi kao on BiH bi bila Švica
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
- VensanKasel
- Kontakt:
Odakle si ti buraz ?InatSilniBosanski je napisao/la: ↑21 feb 2026, 23:26A nevjerovatno kakav smo narod. Niko bolji od nas ne hoda na kugli zemaljskoj. Izvizde ti ljudi himnu, u nogomet unistavaju iz dana u dan, rukomet sahranili, a mi im zelimo da budu jaki, da se potucemo dobroJarodwest je napisao/la: ↑21 feb 2026, 22:27Ne treba niko jak, samo bosna da dominira. Fucka mi se za te klubove.VensanKasel je napisao/la: ↑21 feb 2026, 22:26
Hvala buraz !!!
Nadam se da ćete se vratiti na stare staze slave kada je harao Zoran Kukić
Jak Borac , jaka Sloboda i jak Široki neka se ponove 2000-te![]()
Neka ovaj trofej oznaci pocetak dominacije europskog velikana KK Bosne, titula mora isto vratiti se kuci. Uzmi i Europu Dubravko pa svima ispisaj usta.
KK Borac i KK Široki Brijeg su bosanskohercegovački klubovi iz države Bosne i Hercegovine , mogu oni politički narediti zviždanje himni milion puta ali to ne mjenja činjenicu da su iz Bosne i Hercegovine , da kad su ti klubovi jaki onda je Bosna još jača .
Najljepši grad u Bosni i Hercegovini je šeher Banja Luka , red je da tu bude prvi trofej najljepše sezone
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Kad bi ti iskreno napisao sta mislim na ovo sto si rekao, izasao bi iz okvire teme, a nije potrebno.VensanKasel je napisao/la: ↑21 feb 2026, 23:57Odakle si ti buraz ?InatSilniBosanski je napisao/la: ↑21 feb 2026, 23:26A nevjerovatno kakav smo narod. Niko bolji od nas ne hoda na kugli zemaljskoj. Izvizde ti ljudi himnu, u nogomet unistavaju iz dana u dan, rukomet sahranili, a mi im zelimo da budu jaki, da se potucemo dobro![]()
Neka ovaj trofej oznaci pocetak dominacije europskog velikana KK Bosne, titula mora isto vratiti se kuci. Uzmi i Europu Dubravko pa svima ispisaj usta.
KK Borac i KK Široki Brijeg su bosanskohercegovački klubovi iz države Bosne i Hercegovine , mogu oni politički narediti zviždanje himni milion puta ali to ne mjenja činjenicu da su iz Bosne i Hercegovine , da kad su ti klubovi jaki onda je Bosna još jača .
Najljepši grad u Bosni i Hercegovini je šeher Banja Luka , red je da tu bude prvi trofej najljepše sezone![]()
Mene sto se tice nek se sutra ugase i jedni i drugi. Meni licno fasisti i negatori moje drzave ne trebaju. Milion je primjera koji to potvrdjuju pocevsi od Nurkica i Sirokog.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Auh, druze moj. Proslo je tacno 18 godina kako smo u Skenderiji dobili Igokeu u utakmici gdje su u drugom poluvremenu Ikonic i Williams ih rutinirali. Ne racunam Kup prije 2 sezone, tada kada smo uzeli bilo je bas veliko iznenadjenje i neocekivano. Osjecaj je zaista neopisiv, u prvom poluvremenu mi je svasta prolazilo kroz glavu, sve te sezone i padovi. Sjetio sam se finala Kupa u Sirokom kada se veteran Dzeno Rahimic borio protiv Sirokog, tada su igrali Marko Batina, Filip Kruslin, Marko Radic, itd.
Sjetio sam se finala prvenstva kada su se vratili Ikona i Sale, igrali Sturanovic, Djordjevic, Josilo, itd. Tada su nas u finalu Kupa dobili 15-ak razlike u Maloj dvorani. No, veceras je sve bilo na nasoj strani. Bili smo nezaustavljivi naprosto.
Caruthers je opet ponudio vrhunsku partiju. Veceras je sve povezao, odlican u odbrani. Njegovim dolaskom smo dobili puno, drugaciji igrac od Westa i ono sto je trebalo ovom timu.
Atic je ponudio mec kakav je bas trebao. U odbrani je sve iskorigovao, u napadu pogodio kada je trebalo. Jos jedan vrlo dobar mec.
Plummer je bio na svom nivou. Nakon prva dva promasena suta, dosao je na svoje. Energija je bila tu, sut je sluzio i neuhvatljiv je bio. Sada je vrijeme da u kljucnim utakmicama povrati standardnu formu i da protiv Partizana i Madjara bude na svom nivou.
Joesar je poceo da igra onako kako igra cijeli zivot. Kada je igrao lose, bila je ponuda da se vrati u Poljsku, ali Muha je vjerovao u njega do kraja i na kraju mu je sve vratio. Kada je ostao lezati, umalo me srce nije strefilo. Mislio sam da se desila povreda, ali kada sam vidio da ga Sike nije odveo u svlacionicu, kamen mi je pao sa srca.
Kovacevic i veceras vrlo dobra partija. Pero puca od samopouzdanja, sutira izvana cesto, veceras ga je sluzio sut kao i sve u timu. Igra sezonu zivota.
Zubac i veceras dobra odbrambena partija, koristan u drugom dijelu sezone, godila mu je Delina povreda. Izborio se za svoje mjesto u timu.
Young je jos jednu doktorsku partiju pruzio na gostujucem terenu. Fascinira lakoca kojom je veceras prakticno sam unistio domaci sastav. Kada ga ide, covjek je jednostavno nezaustavljiv. Pogadja iz svih pozicija, bojao sam se na pocetku sezone da ce vec u decembru/januaru zbog odlicnih partija se neko odluciti da ga akvizira, ali se to nije desilo hvala Bogu.
Salic nije ponudio adekvatnu partiju, ali nije ni bilo potrebe. Ostali su bili odlicni.
Halilovic je odlicno poceo, napokon podsjetio na Halilovica iz prethodnih sezona, ali ne moze mu se oduzeti cinjenica da se bori i daje sve od sebe. U odbrani to djeluje odlicno, ali napad je jednostavno problem. Moze i mora bolje.
Manojlovic mora negdje na posudbu ili da dobije minute u Bosni naredne sezone. Ali i ove minute sto dobija ove sezone ce mu mnogo znaciti.
Sto se mene tice i da ne dodje titula prvaka, necu previse zaliti. Ovako se igra protiv timova gdje si apsolutni favorit, izadjes na teren, das sve od sebe i dodjes do laganog trijumfa.
Sada je na redu Partizan, pa Madjari, pa Igokea pa revans protiv madjarskog sastava. Svi smo u Ramazanu, ali ako Zetra ne bude puna sa 4-4.500 ljudi, onda ne znam sta reci, nadam se da ce doci dosta ljudi iz Lukavice/Pala da gledaju Partizan, jer je bilo dosta i na Zvezdi.
Pozovite svu svoju raju, jer definitivno imamo sansu protiv ovako nestabilnog Partizana. Jaci su, imaju veci fond igraca, ali nisu nepobjedivi.
Muha je ovo zasluzio. Niko mu nista i nikada u zivotu nije poklonio, a ovo je pocetak jedne nadam se ozbiljne karijere.
Definitivno jedna od najsretnijih noci u mom zivotu u posljednjih 20 godina. Svaka pobjeda je uzivanje.
Samo da se ne dogodi nešto što nije u našoj moći pa da nam propadnu ova očekivanja koja smo postavili u toku sezone.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Turbulentan je period pred nama glede budzeta, ali uzivajmo u ovome sada. Sve je moguce, potrebno je ponovo iz budzeta dobiti najmanje 3 miliona KM, da bi se pravili planovi.
Nadam se da je cijela nasa politicka bulumenta shvatila koliko znaci da kada ti zvizde na himnu, odes veceras i lagano to rutinski dobijes sa 30 razlike. Ili kada prikazuju igrace Borca, a jedan drugom govore, prejaki su, ne mozes im nista na kraju na dodjelama medalja. Ako ovo ne prepoznaju, njima na dusu.
Podrška stabilnom i ozbiljnom budžetu za KK Bosna je strateška odluka koju moraju pratiti sve političke opcije bez obzira ko obnaša vlast. To je ulaganje u međunarodnu vidljivost, reputaciju grada, društvenu koheziju i pozitivnu priču koja nam je svima potrebna. Politika koja razumije vrijednost sporta ne posmatra ga kao trošak, već kao investiciju u identitet i budućnost. Svaka pobjeda Bosne nije samo sportski rezultat, to je medijski prostor, to je promocija Sarajeva i Bosne i Hercegovine bez plaćenih reklama, to je emocija koja ujedinjuje građane više nego bilo koja politička poruka. Na kraju ove sezone nadam se da će politički establišment prepoznati koliko je Projekat KK Bosna ustvari Ideja a ne samo sportski klub.DirkNowitzki je napisao/la: ↑22 feb 2026, 00:43Turbulentan je period pred nama glede budzeta, ali uzivajmo u ovome sada. Sve je moguce, potrebno je ponovo iz budzeta dobiti najmanje 3 miliona KM, da bi se pravili planovi.
Nadam se da je cijela nasa politicka bulumenta shvatila koliko znaci da kada ti zvizde na himnu, odes veceras i lagano to rutinski dobijes sa 30 razlike. Ili kada prikazuju igrace Borca, a jedan drugom govore, prejaki su, ne mozes im nista na kraju na dodjelama medalja. Ako ovo ne prepoznaju, njima na dusu.
Očekivani ishod finalne utakmice. Ipak je Borac sa igrački značajno manjim kvalitetom u odnosu na Bosnu I Igokeu. Ove druge su uspjeli da iznenade i dobiju na neko ludilo, ali dva dana zaredom dobiti ABA liga ekipe i ne mogu baš.
Trofeji su ono što se piše i sabira na kraju, Bosna je dobro počela. Sad ide period nešto "lakših" utakmica iz vizure da je sve što se pobijedi samo bonus. Jer su rivali dosta jaki. Osim tih Mađara protiv kojih se realno favorit.
Ostaje i nada da će oni koji treba prepoznati da se kvalitetno radilo i radi ove sezone i stati uz klub i u narednom periodu. Šteta bi bilo da to sve dobro traje samo jednu sezonu.
Trofeji su ono što se piše i sabira na kraju, Bosna je dobro počela. Sad ide period nešto "lakših" utakmica iz vizure da je sve što se pobijedi samo bonus. Jer su rivali dosta jaki. Osim tih Mađara protiv kojih se realno favorit.
Ostaje i nada da će oni koji treba prepoznati da se kvalitetno radilo i radi ove sezone i stati uz klub i u narednom periodu. Šteta bi bilo da to sve dobro traje samo jednu sezonu.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Kako se predivno jutros bilo probuditi. Sto bi rekao jedan veliki umjetnik:”Nista mi ovi dan nece pokvarit’”Adnan33 je napisao/la: ↑22 feb 2026, 00:57Podrška stabilnom i ozbiljnom budžetu za KK Bosna je strateška odluka koju moraju pratiti sve političke opcije bez obzira ko obnaša vlast. To je ulaganje u međunarodnu vidljivost, reputaciju grada, društvenu koheziju i pozitivnu priču koja nam je svima potrebna. Politika koja razumije vrijednost sporta ne posmatra ga kao trošak, već kao investiciju u identitet i budućnost. Svaka pobjeda Bosne nije samo sportski rezultat, to je medijski prostor, to je promocija Sarajeva i Bosne i Hercegovine bez plaćenih reklama, to je emocija koja ujedinjuje građane više nego bilo koja politička poruka. Na kraju ove sezone nadam se da će politički establišment prepoznati koliko je Projekat KK Bosna ustvari Ideja a ne samo sportski klub.DirkNowitzki je napisao/la: ↑22 feb 2026, 00:43Turbulentan je period pred nama glede budzeta, ali uzivajmo u ovome sada. Sve je moguce, potrebno je ponovo iz budzeta dobiti najmanje 3 miliona KM, da bi se pravili planovi.
Sve si objasnio i perfektno rekao, nema se sta dodati. U Sarajevo je ili ce doci ove ekipe: Zvezda, Buducnost, Cedevita Olimpija, Mega, Zadar, Spartak, Vienna, Ilirija, Lublin, Rilski, Murcia, Oradea, Cedevita junior, Reggiana, Partizan, Dubai, Cluj, Igokea, Szombathely.
Znaci 3 euroligasa, 3 Eurocup tima, 2 ucesnika FIBA Lige prvaka, 4. ekipa ACB lige, ucesnik italijanskog prvenstva, vodeci timovi Rumunije, Madjarske, najtalentovanija ekipa svijeta u ovom trenutku. Nikada poslije rata se nije ovo desilo.
Bosna nikada u svom rosteru nije imala ovoliko zajednistvo. Momci disu kao jedan, bore se do zadnje sekunde. Inace jutros na sehuru sam tacno zelio vidjeti podatak koliko Young u ABA ligi ubacuje na gostovanjima, a koliko na domacem terenu. U prosjeku na gostovanjima ima 16 poena, dok na domacem terenu je na 8.8 poena. U FIBA Eurocupu su prosjeci haman pa identicni. U zadnje vrijeme igra u brutalnoi formi, nadam se da ce u martu sada nastaviti istim tempom, jer malo mozemo izgubiti, a mnogo dobiti. Npr. da vidimo Bilbao u Sarajevu, sto bi bila jos jedna vrhunska stvar.
Raspored u martu je zaista brutalan:
09.03.2026. Partizan (H)
11.03.2026. Szombathely (A)
14.03.2026. Igokea (A)
18.03.2026. Szombathely (H)
22.03.2026. Cluj (H)
30.03.2026. Partizan (A)
Polufinale FIBA Europe Cupa je zakazano za 1. april. Revans je 8. aprila. Izmedju toga gostujemo Cluju 5.4.2026. godine. Nakon toga 13.04.2026 godine igramo kuci protiv Igokee.
Deset meceva u 34 dana, ako uspijemo proci Szombathely. Stravican raspored.
Zadnja izmjena: DirkNowitzki, dana/u 22 feb 2026, 10:16, ukupno mijenjano 2 puta.
- Shategabri
Ljudi ne shvataju kakav se posao uradio u samo jednoj sezoni, a još nije gotovo.DirkNowitzki je napisao/la: ↑22 feb 2026, 10:04Kako se predivno jutros bilo probuditi. Sto bi rekao jedan veliki umjetnik:”Nista mi ovi dan nece pokvarit’”Adnan33 je napisao/la: ↑22 feb 2026, 00:57Podrška stabilnom i ozbiljnom budžetu za KK Bosna je strateška odluka koju moraju pratiti sve političke opcije bez obzira ko obnaša vlast. To je ulaganje u međunarodnu vidljivost, reputaciju grada, društvenu koheziju i pozitivnu priču koja nam je svima potrebna. Politika koja razumije vrijednost sporta ne posmatra ga kao trošak, već kao investiciju u identitet i budućnost. Svaka pobjeda Bosne nije samo sportski rezultat, to je medijski prostor, to je promocija Sarajeva i Bosne i Hercegovine bez plaćenih reklama, to je emocija koja ujedinjuje građane više nego bilo koja politička poruka. Na kraju ove sezone nadam se da će politički establišment prepoznati koliko je Projekat KK Bosna ustvari Ideja a ne samo sportski klub.DirkNowitzki je napisao/la: ↑22 feb 2026, 00:43
Turbulentan je period pred nama glede budzeta, ali uzivajmo u ovome sada. Sve je moguce, potrebno je ponovo iz budzeta dobiti najmanje 3 miliona KM, da bi se pravili planovi.
Sve si objasnio i perfektno rekao, nema se sta dodati. U Sarajevo je ili ce doci ove ekipe: Zvezda, Buducnost, Cedevita Olimpija, Mega, Zadar, Spartak, Vienna, Ilirija, Lublin, Rilski, Murcia, Oradea, Cedevita junior, Reggiana, Partizan, Dubai, Cluj, Igokea, Szombathely.
Znaci 3 euroligasa, 3 Eurocup tima, 2 ucesnika FIBA Lige prvaka, 4. ekipa ACB lige, ucesnik italijanskog prvenstva, vodeci timovi Rumunije, Madjarske, najtalentovanija ekipa svijeta u ovom trenutku. Nikada poslije rata se nije ovo desilo.
Bosna nikada u svom rosteru nije imala ovoliko zajednistvo. Momci disu kao jedan, bore se do zadnje sekunde. Inace jutros na sehuru sam tacno zelio vidjeti podatak koliko Young u ABA ligi ubacuje na gostovanjima, a koliko na domacem terenu. U prosjeku na gostovanjima ima 16 poena, dok na domacem terenu je na 8.8 poena. U FIBA Eurocupu su prosjeci haman pa identicni. U zadnje vrijeme igra u brutalnoi formi, nadam se da ce u martu sada nastaviti istim tempom, jer malo mozemo izgubiti, a mnogo dobiti. Npr. da vidimo Bilbao u Sarajevu, sto bi bila jos jedna vrhunska stvar.
Koševo Zapad
Dobit ces na sirini sa delom, westom i brook lopezomDirkNowitzki je napisao/la: ↑22 feb 2026, 10:04Kako se predivno jutros bilo probuditi. Sto bi rekao jedan veliki umjetnik:”Nista mi ovi dan nece pokvarit’”Adnan33 je napisao/la: ↑22 feb 2026, 00:57Podrška stabilnom i ozbiljnom budžetu za KK Bosna je strateška odluka koju moraju pratiti sve političke opcije bez obzira ko obnaša vlast. To je ulaganje u međunarodnu vidljivost, reputaciju grada, društvenu koheziju i pozitivnu priču koja nam je svima potrebna. Politika koja razumije vrijednost sporta ne posmatra ga kao trošak, već kao investiciju u identitet i budućnost. Svaka pobjeda Bosne nije samo sportski rezultat, to je medijski prostor, to je promocija Sarajeva i Bosne i Hercegovine bez plaćenih reklama, to je emocija koja ujedinjuje građane više nego bilo koja politička poruka. Na kraju ove sezone nadam se da će politički establišment prepoznati koliko je Projekat KK Bosna ustvari Ideja a ne samo sportski klub.DirkNowitzki je napisao/la: ↑22 feb 2026, 00:43
09.03.2026. Partizan (H)
14.03.2026. Igokea (A)
22.03.2026. Cluj (H)
30.03.2026. Partizan (A)
Polufinale FIBA Europe Cupa je zakazano za 1. april. Revans je 8. aprila. Izmedju toga gostujemo Cluju 5.4.2026. godine. Nakon toga 13.04.2026 godine igramo kuci protiv Igokee.
Ne treba se žaliti ako se kojim slučajem ispadne iz Playina jer je ovo već iznad očekivanja na početku sezone. Probati zaganjati dvomeč sa Bilbaom/Petkim Sporom i onda još titula i svi su zadovoljni. Svakako što kaže Muha ne treba se ni zasititi samo osvajanjem Kupa već treba pucati na više. Ja sam iz nekog razloga uvjeren da ćemo mi mlatnuti Partizana u Zetri jer mi u ABA ligi ove sezone nismo pobjedili nekog ko je igrački izraziti favorit protiv nas a Partizan još nije izgubio od ekipe koja je igrački autsajder protiv njih. Moramo nekoj dosta jačoj ekipi skinuti skalp u ABA ligi, u EurpeCupu smo to uradili dva puta Murcia i Reggiana vala da dodamo još Partizan i tjt.DirkNowitzki je napisao/la: ↑22 feb 2026, 10:04Kako se predivno jutros bilo probuditi. Sto bi rekao jedan veliki umjetnik:”Nista mi ovi dan nece pokvarit’”Adnan33 je napisao/la: ↑22 feb 2026, 00:57Podrška stabilnom i ozbiljnom budžetu za KK Bosna je strateška odluka koju moraju pratiti sve političke opcije bez obzira ko obnaša vlast. To je ulaganje u međunarodnu vidljivost, reputaciju grada, društvenu koheziju i pozitivnu priču koja nam je svima potrebna. Politika koja razumije vrijednost sporta ne posmatra ga kao trošak, već kao investiciju u identitet i budućnost. Svaka pobjeda Bosne nije samo sportski rezultat, to je medijski prostor, to je promocija Sarajeva i Bosne i Hercegovine bez plaćenih reklama, to je emocija koja ujedinjuje građane više nego bilo koja politička poruka. Na kraju ove sezone nadam se da će politički establišment prepoznati koliko je Projekat KK Bosna ustvari Ideja a ne samo sportski klub.DirkNowitzki je napisao/la: ↑22 feb 2026, 00:43
09.03.2026. Partizan (H)
14.03.2026. Igokea (A)
22.03.2026. Cluj (H)
30.03.2026. Partizan (A)
- svrakino1921
- Kontakt:
Kad Dubravko osvoji pored Kupa još ligu i EuropeCup i kaže nemamo sredstava za sljedeću sezonu pa se povuče 
Fale analize od @Ghuraba
Fale analize od @Ghuraba
Stvorila se prava podloga za nekog da jos vise pogura Bosnu, ne vjerujem da ce Kanton odustati od finansiranja kao i sponzori jer su napravili iznsdprosjecan uspjeh. Cak sta vise mislim da ce tu i Ismir mozda uletiti i jos neko da ce biti jos veci buđet
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Hoce li dzambic ublehas podrzati sponzorstvom ijedan klub iz bosnjackog dijela Bosne?
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
To je poenta svega.
Da Senad uđe svojim kapitalom u Bosnu,to bi bilo rješenje na duže staze.
I ne izgleda uopšte nemogućim.
BosnaE