Nidal Čelik
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
-
General505
- Kontakt:
Re: Nidal Čelik
U zivotu nisam vidio, otkad pratim fudbal, stopera da ima nevjerovatne fizicke predispozicije za svoje godine, a da je toliko loš u skok igri uprkos tim predispozicijama, a opet da je tako dobar u igri s loptom na zemlji i toliko smiren s loptom.
Obicno, su takvi igraci fizicki i u skoku dominantni a s loptom taraba, kod njega obrnuto.
Kako god, bice ovo strasan stoper za koju godinu,ubijeđen sam.
Obicno, su takvi igraci fizicki i u skoku dominantni a s loptom taraba, kod njega obrnuto.
Nek prvo sakupi 5+ nastupa pa mozemo dalje pricati
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Da to smo i mi pricali kad je debitovao kod nas, mada imao je 17 godina. Takodje i previse je miran momak, treba mu malo drskosti, iskvarenosti, previse je fin. Ima genetiku strasnu na oca, danas su svi bili losi kad su primili gol za 2-2 raspali se mada i nije cudo, dva stopera danas u ekipi 18 i 19 godina.General505 je napisao/la: ↑21 feb 2026, 21:58U zivotu nisam vidio, otkad pratim fudbal, stopera da ima nevjerovatne fizicke predispozicije za svoje godine, a da je toliko loš u skok igri uprkos tim predispozicijama, a opet da je tako dobar u igri s loptom na zemlji i toliko smiren s loptom.
-
General505
- Kontakt:
mosarajvosa83 je napisao/la: ↑22 feb 2026, 00:12Da to smo i mi pricali kad je debitovao kod nas, mada imao je 17 godina. Takodje i previse je miran momak, treba mu malo drskosti, iskvarenosti, previse je fin. Ima genetiku strasnu na oca, danas su svi bili losi kad su primili gol za 2-2 raspali se mada i nije cudo, dva stopera danas u ekipi 18 i 19 godina.General505 je napisao/la: ↑21 feb 2026, 21:58U zivotu nisam vidio, otkad pratim fudbal, stopera da ima nevjerovatne fizicke predispozicije za svoje godine, a da je toliko loš u skok igri uprkos tim predispozicijama, a opet da je tako dobar u igri s loptom na zemlji i toliko smiren s loptom.
Mozda privatno da mu treba drskosti i fin je previse, ali na terenu mu toga nista ne fali, ima to, da nema ne bi mogao biti onako siguran u sebe u posjedu s loptom.
To je sve stvar treninga, neiskustva i postavljanja najvisee...
Npr apsolutno mu jucer nij bilo potrebno da on ide na skok u onoj sutuaciji, niti se njega ticalo, skroz losa procjena.
Neiskustvo i prevelika zelja da izdominira su ucinili svoje, jer obicno u takvom stanju od prevelike zelje desavaju se onakvi kiksevi jer se slusa instinkt a iskljuci mozak a kada je tako griješi se i grubo kaznjava na ovakvom nivou.
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Sve si upravu, medjutim vidis onaj drugi stoper kod Lensa ima 18 godina, juce katastrofalne greske koji ovi nisu kasnili, dodaje im lopte u noge,bio je najslabije ocijenjen, to je normalno za mlade igrace da imaju padove. Mislio sam na Celikovu energiju, uletio je preptoslu tekmu,sprijecio kontru i golman trci da ga pohvali i udaraju se prsa od prsa, celik veci od ovog i keupniji za glavu, nema zelju da se muski udare vec spusta glavu i to radi mlitavo, djeluje mi da nema tu energiju, neznam to da opisem.General505 je napisao/la: ↑22 feb 2026, 13:32mosarajvosa83 je napisao/la: ↑22 feb 2026, 00:12Da to smo i mi pricali kad je debitovao kod nas, mada imao je 17 godina. Takodje i previse je miran momak, treba mu malo drskosti, iskvarenosti, previse je fin. Ima genetiku strasnu na oca, danas su svi bili losi kad su primili gol za 2-2 raspali se mada i nije cudo, dva stopera danas u ekipi 18 i 19 godina.General505 je napisao/la: ↑21 feb 2026, 21:58U zivotu nisam vidio, otkad pratim fudbal, stopera da ima nevjerovatne fizicke predispozicije za svoje godine, a da je toliko loš u skok igri uprkos tim predispozicijama, a opet da je tako dobar u igri s loptom na zemlji i toliko smiren s loptom.
Mozda privatno da mu treba drskosti i fin je previse, ali na terenu mu toga nista ne fali, ima to, da nema ne bi mogao biti onako siguran u sebe u posjedu s loptom.
Npr apsolutno mu jucer nij bilo potrebno da on ide na skok u onoj sutuaciji, niti se njega ticalo, skroz losa procjena.
Neiskustvo i prevelika zelja da izdominira su ucinili svoje, jer obicno u takvom stanju od prevelike zelje desavaju se onakvi kiksevi jer se slusa instinkt a iskljuci mozak a kada je tako griješi se i grubo kaznjava na ovakvom nivou.
-
General505
- Kontakt:
mosarajvosa83 je napisao/la: ↑22 feb 2026, 17:59Sve si upravu, medjutim vidis onaj drugi stoper kod Lensa ima 18 godina, juce katastrofalne greske koji ovi nisu kasnili, dodaje im lopte u noge,bio je najslabije ocijenjen, to je normalno za mlade igrace da imaju padove. Mislio sam na Celikovu energiju, uletio je preptoslu tekmu,sprijecio kontru i golman trci da ga pohvali i udaraju se prsa od prsa, celik veci od ovog i keupniji za glavu, nema zelju da se muski udare vec spusta glavu i to radi mlitavo, djeluje mi da nema tu energiju, neznam to da opisem.General505 je napisao/la: ↑22 feb 2026, 13:32mosarajvosa83 je napisao/la: ↑22 feb 2026, 00:12
Da to smo i mi pricali kad je debitovao kod nas, mada imao je 17 godina. Takodje i previse je miran momak, treba mu malo drskosti, iskvarenosti, previse je fin. Ima genetiku strasnu na oca, danas su svi bili losi kad su primili gol za 2-2 raspali se mada i nije cudo, dva stopera danas u ekipi 18 i 19 godina.
S tim se vec mogu složiti, hoces reci da je vise energicniiji,hrabriji da bi lakse ulazio u duele na skoku i dobijao ih vrlo lako s obzirom na njegovu konstituciju.
To svakako, ali samo neka nastavi raditi na tome to se da popraviti ali s loptom tesko ili imas ili nemas to a on igru po zemlji ima sto je najbitnije za modernog stopera.
A treba uzet i u obzir, da je kondiciono veoma tesko iznijeti dvije utakmice na ovakvom nivou jer ovo mu je prakticki druga ozbiljnija profi utakmica nakon godinu i vise dana.
Trenutno korisnika/ca: aezakmi, General505, Google Adsense [Bot], Zglavkar i 22 gosta.