Nidal Čelik
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
-
General505
- Kontakt:
Re: Nidal Čelik
U zivotu nisam vidio, otkad pratim fudbal, stopera da ima nevjerovatne fizicke predispozicije za svoje godine, a da je toliko loš u skok igri uprkos tim predispozicijama, a opet da je tako dobar u igri s loptom na zemlji i toliko smiren s loptom.
Obicno, su takvi igraci fizicki i u skoku dominantni a s loptom taraba, kod njega obrnuto.
Kako god, bice ovo strasan stoper za koju godinu,ubijeđen sam.
Obicno, su takvi igraci fizicki i u skoku dominantni a s loptom taraba, kod njega obrnuto.
Nek prvo sakupi 5+ nastupa pa mozemo dalje pricati
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Da to smo i mi pricali kad je debitovao kod nas, mada imao je 17 godina. Takodje i previse je miran momak, treba mu malo drskosti, iskvarenosti, previse je fin. Ima genetiku strasnu na oca, danas su svi bili losi kad su primili gol za 2-2 raspali se mada i nije cudo, dva stopera danas u ekipi 18 i 19 godina.General505 je napisao/la: ↑21 feb 2026, 21:58U zivotu nisam vidio, otkad pratim fudbal, stopera da ima nevjerovatne fizicke predispozicije za svoje godine, a da je toliko loš u skok igri uprkos tim predispozicijama, a opet da je tako dobar u igri s loptom na zemlji i toliko smiren s loptom.
-
General505
- Kontakt:
mosarajvosa83 je napisao/la: ↑22 feb 2026, 00:12Da to smo i mi pricali kad je debitovao kod nas, mada imao je 17 godina. Takodje i previse je miran momak, treba mu malo drskosti, iskvarenosti, previse je fin. Ima genetiku strasnu na oca, danas su svi bili losi kad su primili gol za 2-2 raspali se mada i nije cudo, dva stopera danas u ekipi 18 i 19 godina.General505 je napisao/la: ↑21 feb 2026, 21:58U zivotu nisam vidio, otkad pratim fudbal, stopera da ima nevjerovatne fizicke predispozicije za svoje godine, a da je toliko loš u skok igri uprkos tim predispozicijama, a opet da je tako dobar u igri s loptom na zemlji i toliko smiren s loptom.
Mozda privatno da mu treba drskosti i fin je previse, ali na terenu mu toga nista ne fali, ima to, da nema ne bi mogao biti onako siguran u sebe u posjedu s loptom.
To je sve stvar treninga, neiskustva i postavljanja najvisee...
Npr apsolutno mu jucer nij bilo potrebno da on ide na skok u onoj sutuaciji, niti se njega ticalo, skroz losa procjena.
Neiskustvo i prevelika zelja da izdominira su ucinili svoje, jer obicno u takvom stanju od prevelike zelje desavaju se onakvi kiksevi jer se slusa instinkt a iskljuci mozak a kada je tako griješi se i grubo kaznjava na ovakvom nivou.
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Sve si upravu, medjutim vidis onaj drugi stoper kod Lensa ima 18 godina, juce katastrofalne greske koji ovi nisu kasnili, dodaje im lopte u noge,bio je najslabije ocijenjen, to je normalno za mlade igrace da imaju padove. Mislio sam na Celikovu energiju, uletio je preptoslu tekmu,sprijecio kontru i golman trci da ga pohvali i udaraju se prsa od prsa, celik veci od ovog i keupniji za glavu, nema zelju da se muski udare vec spusta glavu i to radi mlitavo, djeluje mi da nema tu energiju, neznam to da opisem.General505 je napisao/la: ↑22 feb 2026, 13:32mosarajvosa83 je napisao/la: ↑22 feb 2026, 00:12Da to smo i mi pricali kad je debitovao kod nas, mada imao je 17 godina. Takodje i previse je miran momak, treba mu malo drskosti, iskvarenosti, previse je fin. Ima genetiku strasnu na oca, danas su svi bili losi kad su primili gol za 2-2 raspali se mada i nije cudo, dva stopera danas u ekipi 18 i 19 godina.General505 je napisao/la: ↑21 feb 2026, 21:58U zivotu nisam vidio, otkad pratim fudbal, stopera da ima nevjerovatne fizicke predispozicije za svoje godine, a da je toliko loš u skok igri uprkos tim predispozicijama, a opet da je tako dobar u igri s loptom na zemlji i toliko smiren s loptom.
Mozda privatno da mu treba drskosti i fin je previse, ali na terenu mu toga nista ne fali, ima to, da nema ne bi mogao biti onako siguran u sebe u posjedu s loptom.
Npr apsolutno mu jucer nij bilo potrebno da on ide na skok u onoj sutuaciji, niti se njega ticalo, skroz losa procjena.
Neiskustvo i prevelika zelja da izdominira su ucinili svoje, jer obicno u takvom stanju od prevelike zelje desavaju se onakvi kiksevi jer se slusa instinkt a iskljuci mozak a kada je tako griješi se i grubo kaznjava na ovakvom nivou.
-
General505
- Kontakt:
mosarajvosa83 je napisao/la: ↑22 feb 2026, 17:59Sve si upravu, medjutim vidis onaj drugi stoper kod Lensa ima 18 godina, juce katastrofalne greske koji ovi nisu kasnili, dodaje im lopte u noge,bio je najslabije ocijenjen, to je normalno za mlade igrace da imaju padove. Mislio sam na Celikovu energiju, uletio je preptoslu tekmu,sprijecio kontru i golman trci da ga pohvali i udaraju se prsa od prsa, celik veci od ovog i keupniji za glavu, nema zelju da se muski udare vec spusta glavu i to radi mlitavo, djeluje mi da nema tu energiju, neznam to da opisem.General505 je napisao/la: ↑22 feb 2026, 13:32mosarajvosa83 je napisao/la: ↑22 feb 2026, 00:12
Da to smo i mi pricali kad je debitovao kod nas, mada imao je 17 godina. Takodje i previse je miran momak, treba mu malo drskosti, iskvarenosti, previse je fin. Ima genetiku strasnu na oca, danas su svi bili losi kad su primili gol za 2-2 raspali se mada i nije cudo, dva stopera danas u ekipi 18 i 19 godina.
S tim se vec mogu složiti, hoces reci da je vise energicniiji,hrabriji da bi lakse ulazio u duele na skoku i dobijao ih vrlo lako s obzirom na njegovu konstituciju.
To svakako, ali samo neka nastavi raditi na tome to se da popraviti ali s loptom tesko ili imas ili nemas to a on igru po zemlji ima sto je najbitnije za modernog stopera.
A treba uzet i u obzir, da je kondiciono veoma tesko iznijeti dvije utakmice na ovakvom nivou jer ovo mu je prakticki druga ozbiljnija profi utakmica nakon godinu i vise dana.
Starter.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Ponovo mali repati Ganiou greska za greskom,presmjesan igracic....i to nakon sto je Nidal presjekao cistu kontru,debil mu sve pokvari 
Zadnja izmjena: guillermo, dana/u 27 feb 2026, 21:07, ukupno mijenjano 1 put.
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Ovaj stoper od 18 godina im pravi rijetko vidjene kikseve iz tekme u tekmu
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Mlad igrac kao i komplet ekipa, normalno je da mlad stoper kiksa, rijetki su tih godina da na ovom nivou igraju a da imaju 18. Da je ovo Celik napravio proglasili bi ga panjem, takodje i proslu je kriminalan bio. Jest Nidal 2 puta presijekao, uzeo aut al sta ces.
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Moj Nidale kada blokiras sut kao half ne smijes glavu okretati kao pionir. Sreca nije bio go al Jbg. Osnove su to
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Hest samo sto nije njegov igrac, vec je bio daleko od tog igraca, onaj orvi kao sto rece komentator odreagovo bez ikakve zelje, nije ni pokusao da ga sustigne. Trebo si vidjet u 2 tekme kakonim igra ovaj od 18 godina stoper i kakve greske pravi.MostarNeretva je napisao/la: ↑27 feb 2026, 21:45Moj Nidale kada blokiras sut kao half ne smijes glavu okretati kao pionir. Sreca nije bio go al Jbg. Osnove su to
Kakav je bio veceras, necu vise da gledam ocjene iako vidim da je najgore ocjenjen. I jel ima neko na klupi od stopera, a da mu je preuzeo mjesto/
Ja sam prebacio kad se nekako kosarka zavrsavala i sve sto je imao rijesiti- rijesio je kako treba. Iako nije imao puno posla.
Kod gola ne snosi nikakvu krivicu, kriv je kolega čupo.
Kod gola ne snosi nikakvu krivicu, kriv je kolega čupo.
Ne bi ga ni primili da nije cupe,al opet dobar rezultat i partija.
Ma ocjene uopšte nisu relevantne, realno danas je bio dosta solidan, ništa spektakularno ali je dobro odradio svoj posao. Ni blizu najgori na terenu.
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...
Ko te nije volio nije ni obolio...
- hordasDoboj
- Kontakt:
I u prve dvije utakmice je isto okretao glavu od lopte na svakom sutu. Cudi me da to nisu uocili u Lensu i vec mu ukazali na to.MostarNeretva je napisao/la: ↑27 feb 2026, 21:45Moj Nidale kada blokiras sut kao half ne smijes glavu okretati kao pionir. Sreca nije bio go al Jbg. Osnove su to
Moguce da ce dobiti priliku jos 2 urakmice - kup protiv Lyona i Metz liga a mislim da je nakon toga hoklica za njega. Nadam se da su ove utakmice bile dovoljne bar da izganja neku finu posudbu.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 41 gost.
.jpg)